mongoose Elküldve Augusztus22, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2007 Lehetséges, hogy az ECU-nak kell néha egy törlés, reset? Arról hallottam, hogy az ECU áramtalanítás után újra tanul, kalibrál bizonyos dolgokat, ez lehet a dolog hátterében? Hát ha abból indulunk ki, hogy minden számítógépnek jót tesz az újraindítás...bár én nem értek hozzá. De a biztosíték táblából a megfelelő biztosíték kihúzásával is áramtalaníthatod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mongoose Elküldve Augusztus22, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2007 Köszi mindenkinek, aki segített a hőm. jeladóval kapcsolatban. Valóban az ment tönkre. Kicseréltem, most király, bár azt megfigyeltem, hogy mintha egy kicsit melegebbnek mutatná a motort mint az eredeti jeladója. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 én ugy tom hogy a sima átlag csavar balra lefele tekeredik ha szembe vagyunk a fejével, és a felső részén van akulcs, a másik meg pont jobra lazul. am tényleg csak kötekedtem no:) de jo volt nem Gabi?:unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mongoose Elküldve Augusztus23, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2007 én ugy tom hogy a sima átlag csavar balra lefele tekeredik ha szembe vagyunk a fejével, és a felső részén van akulcs, a másik meg pont jobra lazul. am tényleg csak kötekedtem no:) de jo volt nem Gabi?:wacko: Hihetetlen, micsoda téma kerekedett a jobbos-balos menetből, pedig az egész a hőm. jeladómból indult :unsure: Ha sima, átlag, "rendes" menetről beszélünk (vagyis nem kötjük ki, hogy balos), akkor a jobbos menetről beszélünk, ez az alapértelmezett. Egyébként jól írod, az átlag csavar "balra lefele tekeredik ha szembe vagyunk a fejével, és a felső részén van akulcs" de ezt hívjuk jobbos menetnek. A jobbos menet az óramutató járásával megegyező irányban szorul meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mongoose Elküldve Augusztus24, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2007 Mégegy uccsó kérdés a hőm. jeladó cserével kapcsolatban, mivel korábban még nem csináltam ilyet: A jeladó és az öntvény közötti fém-fém kapcsolat tökéletesen vízzáró? Úgy értem nem szoktak ott semmilyen tömítő anyagot használni? Csak azért mert a gyárin, amit kivettem, volt valami a meneten( valami megkövült), persze nem tudom mi volt az. Üzemmeleg motornál, emelkedett hűtőfolyadék nyomásnál, nehogy szivárogjon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus24, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2007 Mégegy uccsó kérdés a hőm. jeladó cserével kapcsolatban, mivel korábban még nem csináltam ilyet: A jeladó és az öntvény közötti fém-fém kapcsolat tökéletesen vízzáró? Úgy értem nem szoktak ott semmilyen tömítő anyagot használni? Csak azért mert a gyárin, amit kivettem, volt valami a meneten( valami megkövült), persze nem tudom mi volt az. Üzemmeleg motornál, emelkedett hűtőfolyadék nyomásnál, nehogy szivárogjon. Nem kell tömítés, mert a jeladó menete kúpos, ha kellőképpen meghúztad, nem ereszthet :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mongoose Elküldve Augusztus24, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2007 Nem kell tömítés, mert a jeladó menete kúpos, ha kellőképpen meghúztad, nem ereszthet :unsure: ok! köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus25, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2007 ezért jo ez a forum mindenre fény derül :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus25, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2007 Nem kell tömítés, mert a jeladó menete kúpos, ha kellőképpen meghúztad, nem ereszthet :unsure: Az hogy kúpos-e vagy sem miért befolyásolja a tömítést? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus25, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2007 Az hogy kúpos-e vagy sem miért befolyásolja a tömítést? nem azért, mert jobban nekifeszül az anyagaz anyagnak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mongoose Elküldve Augusztus25, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2007 nem azért, mert jobban nekifeszül az anyagaz anyagnak? Egyébként eddig még nem eresztett. Lehet benne igazság, bár ez nagyobb nyomáson, modjuk vízvezetékeknél biztos nem működne. Általában a kúpos felületnek a kötésekben az önzáródás a lényege. Fém-fém kapcsolat a felületi egyenletlenségek, főleg a menetprofil miatt nemigen tud tökéletesen vízzáró lenni soha. Főleg, hogy a menetes kapcsolatoknál a menetszám csak egy bizonyos százaléka kapcsolódik egymáshoz (gyártásból adódó egyenletlenségek) tehát a többi menet egymáshoz sem ér. De ha azt mondjátok, hogy ide nem szoktak tenni tömítést, akkor valószínűleg ide ez a fémes kapcsolat is elegendő. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mongoose Elküldve Augusztus25, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2007 Banyek ma d.u. mégis eresztett egy minimálisat :wacko: . Sikerült araszolnom egy kicsit Budapest utcáin dugóban és hát így jó meleg hűtővízzel, magasabb nyomással, gondolom ... A menet körül látszik egy kis nedvesség, nem számottevő. Holnap megpróbálok még egy kicsit húzni rajta, meglátjuk. Ha valaki tud valami okosat, vagy mégis kell valami tömítő anyag, vagy mit tudom én, akkor írjatok légyszi. Hátha van valami tapasztalat. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus27, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2007 Sziasztok! Egy zafirás rokonomak kellene segítség. Zafirás topicba is írtam de ott semmi reakció így itt próbálkozom. Hiba: Nem működik a tolatólámpája (egyik oldalon sem) Amit eddig megnéztünk: -izzók jók (12Vnincs a foglalatnál) -biztosíték nincs kiégve -váltón lévő kapcsoló kapcsol....kimértük Gondolom relézve van valahol. Melyik relé a tolatólámpáé? ill merre érdemes még keresni a hibát? Esetleg valakinek kapcsolási rajz? Opel Zafira 2.0 TD 2003-as Pontos tipuskódot is tudok mondani ha kell de csak később.(esete) Segítséget előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus27, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2007 Nem hinném,hogy relézett,bár fene se tudja.... Váltón lévő kapcsoló csatija le,egy csipesszel rövidrezárni és figyelni. Szerintem a váltóban lévő kapcsoló lesz a ludas. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus27, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2007 -váltón lévő kapcsoló kapcsol....kimértük Nem hinném,hogy relézett,bár fene se tudja.... Váltón lévő kapcsoló csatija le,egy csipesszel rövidrezárni és figyelni. Szerintem a váltóban lévő kapcsoló lesz a ludas. Sztem sincs az relézve, minek lenne. Azt nézd meg, hogy a váltón levő kapcsolón még ott van-e a 12V (ha ellenállásmérővel néztétek, hogy kapcsol-e), ha onnan továbbmegy, akkor sztem valami csatlakozónál lehet kontakthibás. Ill. hátul a lámpánál azt is nézd meg, hogy a test megvan-e? Nincs elektromos rajzotok az autóhoz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Augusztus27, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2007 wzsolt Bár nem egy öreg autó de már láttam csodákat, érdemes végig kisérni az áram útját mert lehet, hogy valamelyik csatinál meglazult a kapcsolat, vagy rosszabb eetben szakadt a drót. Nem ismerem a zafira elektromos rendszerét, de jelentősen nem térhet el a többi opelétöl. A bizti táblába csatlakozik bele minden biztosított áramkör, és innen két, vagy három csatlakozón keresztül leosztják. (motortér, müszerfal, hátsó traktus) Ezek a bal lábtér burkolat alatt szoktak lenni, innen már megszakítás nélkül kellene a lámpához érnie. A testhiba nem valószínü, mert ott más kísérő fények is vannak. (egyszerre világít az összes izzo azon az oldalon) Ja, és már csak félve kérdezem, hogy a gyújtást ráadtátok-e? :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ebihal Elküldve Augusztus27, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2007 Nem kell tömítés, mert a jeladó menete kúpos, ha kellőképpen meghúztad, nem ereszthet :wacko: Hali! Csatlakozom a véleményedhez, de más is indokolja hogy ne legyen tömítés (tömítő anyag). Mivel a jeladó 1 vezetékes ebből logikusan következik, hogy a hőmérő műszer a 12 V-ot direktbe kapja, a testet pedig a jeladón keresztül ( ami a hőm hatására változtatja az ellenállását ) kapja a motorblokból. Tehát ha szigetelő (tömítő) anyag kerül a jeladó menete és a motorblokk menete közé előfordulhat, hogy a hőmérőműszer nem fog működni. Lenne nekem, pontosabban a szomszédomnak is egy nagy problémája.(C16NZ) Egyik napról a másikra szörnyű szelephangok hallatszottak a motorból, éles csettegő hangok mint amikor a hydrotőkék nem töltődnek fet olajjal.Motor tisztító adalékot tettünk a motorolajba, aztán 15-20 perces járatás után olaj és szűrő csere. Valamejest javult a helyzet, de nem minden hydrotőke halgatott el. Mit lehet ezzel kezdeni? Vezérműtengely le, és tisztítás, vagy hydrotőkék csréje? Esetleg van valami trükk? :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus27, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2007 Lenne nekem, pontosabban a szomszédomnak is egy nagy problémája.(C16NZ) Egyik napról a másikra szörnyű szelephangok hallatszottak a motorból, éles csettegő hangok mint amikor a hydrotőkék nem töltődnek fet olajjal.Motor tisztító adalékot tettünk a motorolajba, aztán 15-20 perces járatás után olaj és szűrő csere. Valamejest javult a helyzet, de nem minden hydrotőke halgatott el. Mit lehet ezzel kezdeni? Vezérműtengely le, és tisztítás, vagy hydrotőkék csréje? Esetleg van valami trükk? :unsure: Olajnyomás rendben van? Mennyi idő múltán alszik el a lámpicsek indítás után? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ebihal Elküldve Augusztus27, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2007 Olajnyomás rendben van? Mennyi idő múltán alszik el a lámpicsek indítás után? Olajnyomás az természetesen van, de hogy mikor alszik el a lámpicsek azt nem láthattam, nem én indítottam gépet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus27, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2007 Van vagy 1800/db a hidrotőke hozzá :wacko: Csere :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus27, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2007 ...Mit lehet ezzel kezdeni? Vezérműtengely le, és tisztítás, vagy hydrotőkék csréje? Esetleg van valami trükk? :unsure: Igen, sztem a vezérműtengely környékét meg kéne nézni, lehet, hogy csak egy olajjárat dugult el. És ugye nem valami occsó olaj van benne, és főleg nem Opel olaj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus28, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2007 egy kicist csattog nekünk is, de mikor olajcserénél átöblitettük egy 14Q40essel akkor elhallgatott ez miért lehet? azt hiszem csak egy csattog magának, mert az is be szokott kussolni néha, és egy egészen gyenge csattogásdi van csak benne. szerelő szerint, nem kell vele foglakozni, nem vészes, szerintetek? illetve ha cserés lenne honnét lehet tudni, meik csinálja? vagy csak egybe az összeset lehet cserélni? 1800Ft ért jot lehet venni Gabi? egy renaultbol láttam kiszedve. illetve tisztitottuk szervizbe gyakon, az opelba is ugy néz ki? egy kis gömb alatta rugó, és egy kis lukacska gondolom az olajnak, és ez egy kis házban van benne? esetleg képet tudtok mutatni?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus28, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2007 ...esetleg képet tudtok mutatni?? Ez ugyan elektromos topic, de ilyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus28, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2007 Ez ugyan elektromos topic, de ilyen. ja tényleg már megint elkalandoztunk:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus28, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2007 jaja ezt akartam körülirni:) de még egy utcsó kérdés hozzá ez mitől tud csattogni, illetve miért nem veszi fel az olajat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts