Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

ha szmbe állsz a motoroddal akkor balra a szívocsonkba van tekerve . ott van a tanszellőztető szelep alatt fekete "izé" :unsure:

ha kiszeded figyelj visszarakáskor mert a menet kúpos ! nehogy túl húzd ! az új kb. 1500.- huf a gyári értelemszerüen több ....

Köszi mindenkinek, holnap megnézem...

Megosztás:

Mégegy kérdés a hőm. jeladóval kapcsolatban. Egyértelműen csak ez lehet a hiba, vagy közrejátszhat más is. Illetve ki lehet-e szűrni, hogy meghibásodott-e, a jeladó, vagy ez csak cserével lehetséges, és ha továbbra sem jó akkor lehet tovább menni?

Lehúzod a vezetéket letesteled és kiderül. De ettöl még lehet vezetékszakadás (bár nagyon ritka) vagy a müszer ment tartós betegállományba. :unsure:

Megosztás:

Lehúzod a vezetéket letesteled és kiderül. De ettöl még lehet vezetékszakadás (bár nagyon ritka) vagy a müszer ment tartós betegállományba. :unsure:

A jeladótól a vez. közvetlen a műszerfali hőmérőhöz megy, vagy közbe van iktatva a számítógép is. Csak azért kérdezem, mert két hete nekem szervizben babráltak a számítógépnél (volt valami érintkezési hiba). Lehet-e ott valami kontakt hiba, vagy ez teljesen kizárva.

Megosztás:

A jeladótól a vez. közvetlen a műszerfali hőmérőhöz megy, vagy közbe van iktatva a számítógép is. Csak azért kérdezem, mert két hete nekem szervizben babráltak a számítógépnél (volt valami érintkezési hiba). Lehet-e ott valami kontakt hiba, vagy ez teljesen kizárva.

az 1 vezetékes jeladó csak a műszernek visz jelet .

Megosztás:

Nem, a compihoz nincs köze, annak külön jeladója van. Ez közvetlen a műszerre megy. (két csatlakozó van közben, az eggyik az óracsoporton, a másik a müszrefal alatt valahol.)

Megosztás:

Enyém gyári, nem ropog, 17 éves...:unsure: Mondjuk nem is nagyon húzgálom... Szerintem nem a hossz számít. Minden antennának van egy dBi értéke (asszem nyeresége), az számít szerintem (nem nevetni, ha valamit nem jól írtam :wacko: )

A Panát azért cseréltem le, mert nem tudott mp3-at, de tárat sem kezelt, és csak egy pár vonal kimenet volt. Egyébként szerettem, de az a fránya borostyánsárga világítása... Hmm... :lol:

nekem se ropog hanem megropant aztán megtört!!!

nekem nagyon fasaz volt a pana kék piros fénye volt nagy kijelzője és 3 pár rca volt benne egy előre egy hátra, egy pedig külön subra

dehát tárat leriteni lehetetlenség hozzá:S

hello

Megosztás:

nekem se ropog hanem megropant aztán megtört!!!

nekem nagyon fasaz volt a pana kék piros fénye volt nagy kijelzője és 3 pár rca volt benne egy előre egy hátra, egy pedig külön subra

dehát tárat leriteni lehetetlenség hozzá:S

hello

Na azt már tuti nem cseréltem volna le... Egy autós transzmitter, és azt hallgattam volna rajta, amit akarok...

Megosztás:

Na azt már tuti nem cseréltem volna le... Egy autós transzmitter, és azt hallgattam volna rajta, amit akarok...

jaja mostmár neekm is eszembe jutott, csak későn, meg lenyilo előlapos, és barkácsolni kellett volna vele, csak az volt még a baj hogy a hátsó csatornára valamiért nem egyforma jelet adot le egyik hangszoro erőseben szolt tőle, mint a másik, és mp3 lejátszóm se volt!!!igaz most sincs:D

majd ha lesz másik kocsi megnézem még azért, és lehet a sajátomba az lesz

Megosztás:

A motortérben lévő motor hőmérséklet jeladó (ami a műszerfalon a motor hőm.-t mutatja) kiszerelésének van valami trükkje? Próbáltam kicsavarni csőkulccsal, de meg sem mozdult. Nagyon nem mertem eröltetni. Jobb vagy balmenetes?

rendes menetes. meg kell indítani, ne sajnáld :unsure:

Megosztás:

...talán a balmenetes a rendes a jobb a forditott igy tudtam volna:D

És rosszul, mivel a jobbmenet a "rendes".

Érdekes dolgot tapasztaltam ma: egy riasztó beszerelése miatt (ami végül nem sikerült) le kellett vennem az akkusarut. Ezután, mikor indítottam az autót, nem volt hajlandó elindulni, csak ha gázt is adtam neki, utána viszont simán beállt az alapjárata, sőt, az egyébként "rendes" alapjárati ingadozását se csinálta, összességében simábban jár a motor. Lehetséges, hogy az ECU-nak kell néha egy törlés, reset? Arról hallottam, hogy az ECU áramtalanítás után újra tanul, kalibrál bizonyos dolgokat, ez lehet a dolog hátterében?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.