adamoka15 Elküldve Július8, 2017 Megoszt Elküldve Július8, 2017 Sziasztok. Van egy 94-es Opel Astra F Caravanom, és az volna az egyik probléma, hogy sejtéseim szerint nem jut elektromosság a csomagtartó ajtóba. Tehát nem működik a hangszóró, ablaktörlő motor és a rendszám világítás sem. A minap mikor utánna jártam ennek a dolognak felnyitottam mind a két gumiharangot ami az ajtó és kasztni között van, és arra lettem figyelmes, hogy a jobb oldalinál, ahol az ablaktörlőfolyadék jön el, az el van vágva és le van szigetelőszalagozva. Ez még nem minden. Jött a másik gumiharang is amibe a vezetékek futnak. Nos a jóhír az, hogy a vezetékek megvannak, de viszont el vannak már érve. Hogyan tudnám ezeket a vezetékeket kicserélni? Illetve az ablakmosó vezetéket is? Ha kicserélem, akkor működni fog az elektronika? Vagy csak elég megbontanom a csomagtartó paneljait, ahol fut a vezeték és elég hozzátoldani az újat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július8, 2017 Megoszt Elküldve Július8, 2017 5 órája, adamoka15 írta: Sziasztok. Van egy 94-es Opel Astra F Caravanom, és az volna az egyik probléma, hogy sejtéseim szerint nem jut elektromosság a csomagtartó ajtóba. Tehát nem működik a hangszóró, ablaktörlő motor és a rendszám világítás sem. A minap mikor utánna jártam ennek a dolognak felnyitottam mind a két gumiharangot ami az ajtó és kasztni között van, és arra lettem figyelmes, hogy a jobb oldalinál, ahol az ablaktörlőfolyadék jön el, az el van vágva és le van szigetelőszalagozva. Ez még nem minden. Jött a másik gumiharang is amibe a vezetékek futnak. Nos a jóhír az, hogy a vezetékek megvannak, de viszont el vannak már érve. Hogyan tudnám ezeket a vezetékeket kicserélni? Illetve az ablakmosó vezetéket is? Ha kicserélem, akkor működni fog az elektronika? Vagy csak elég megbontanom a csomagtartó paneljait, ahol fut a vezeték és elég hozzátoldani az újat? Az ablakmosó csövéhez hozzáférsz a bal hátsó kapaszkodó mögött, vissza tudod húzni, megtoldani, majd újra kifűzni az ajtóig. A vezetékeknél a lámpa belső ajtójánál van két csati ha ezeket széthúzod, és kiszeded a kábelt a karosszériához rögzítő tartókból ki tudod húzni az egészet fent az átvezetőnél a csatikat egymás után kell kibujtatni. Leveszed a belső borítást, ( elég sokat vissza kell húzni, az ajtó belső részébe) az adott kábelből kivágsz 20-25-centit újat forrasztasz a helyére rendesen szigetelve lehetőleg zsugorcsővel. Ha több kábelt is kell toldani akkor ne egy helyen hanem eltolással forrassz hogy ne legyen vastag bumszli a kábelkorbácson. Én az egészet kivettem, de ott a helyén is lehet javítani nyilván körülményesebb mint asztalon, de meg lehet csinálni. Amúgy így néz ki: Link to comment Megosztás: More sharing options...
adamoka15 Elküldve Július8, 2017 Megoszt Elküldve Július8, 2017 Ez a fajta központi zár van bekötve az autómba, de már régóta nem működik. http://www.metroman.hu/termek/v09-24v-24-voltos-kozpontizar-taviranyito-szett Mint a képek között is látni, hogy nem a biztosíték táblába van bekötve a biztosíték, hanem a vezetéken van rajta. Az volna a kérdésem, hogy ezt a vezetéket hol találhatom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július8, 2017 Megoszt Elküldve Július8, 2017 10 perce, adamoka15 írta: Ez a fajta központi zár van bekötve az autómba, de már régóta nem működik. http://www.metroman.hu/termek/v09-24v-24-voltos-kozpontizar-taviranyito-szett Mint a képek között is látni, hogy nem a biztosíték táblába van bekötve a biztosíték, hanem a vezetéken van rajta. Az volna a kérdésem, hogy ezt a vezetéket hol találhatom? Pontosan ugye nem tudom neked hová szerelték be, de az utólagos kp zár vezérlőjét általában a vezetőoldali lábtér burkolat mögé szokták helyezni valahol a motorháztető nyitó kallantyú közelében, mert felette van a biztosíték tábla és ott tudnak tápot találni. Ha megtalálod a vezérlőt meglesz a vezetéke és a biztosíték is . Pölö: Link to comment Megosztás: More sharing options...
adamoka15 Elküldve Július8, 2017 Megoszt Elküldve Július8, 2017 9 órája, zotya975 írta: Az ablakmosó csövéhez hozzáférsz a bal hátsó kapaszkodó mögött, vissza tudod húzni, megtoldani, majd újra kifűzni az ajtóig. A vezetékeknél a lámpa belső ajtójánál van két csati ha ezeket széthúzod, és kiszeded a kábelt a karosszériához rögzítő tartókból ki tudod húzni az egészet fent az átvezetőnél a csatikat egymás után kell kibujtatni. Leveszed a belső borítást, ( elég sokat vissza kell húzni, az ajtó belső részébe) az adott kábelből kivágsz 20-25-centit újat forrasztasz a helyére rendesen szigetelve lehetőleg zsugorcsővel. Ha több kábelt is kell toldani akkor ne egy helyen hanem eltolással forrassz hogy ne legyen vastag bumszli a kábelkorbácson. Én az egészet kivettem, de ott a helyén is lehet javítani nyilván körülményesebb mint asztalon, de meg lehet csinálni. Amúgy így néz ki: Arra lennék még kíváncsi, hogy ezek milyen vezetékek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július9, 2017 Megoszt Elküldve Július9, 2017 7 órája, adamoka15 írta: Arra lennék még kíváncsi, hogy ezek milyen vezetékek? Ha minőségre kérdezed akkor én sima villanydrótot szoktam használni pótlásra vagy bontottat autóból , igazából nem tudom pontosan van-e különbség e között és a villanyszerelési drót között, talán ami az autóban van ránézésre több és finomabb érből áll. Ha vastagságra kérdezed akkor a hátsó ablak fűtés drótja ( aminek az "átvezető" szó után látszik a csatija) az 2.5-ös, a törlőmotor (a képen kábé középen kék drót látszik csak), és a barna testkábel ( amit csavarozni kell ) az 1.5-ös a többi 0.75-ös. Link to comment Megosztás: More sharing options...
adamoka15 Elküldve Július9, 2017 Megoszt Elküldve Július9, 2017 59 perce, zotya975 írta: Ha minőségre kérdezed akkor én sima villanydrótot szoktam használni pótlásra vagy bontottat autóból , igazából nem tudom pontosan van-e különbség e között és a villanyszerelési drót között, talán ami az autóban van ránézésre több és finomabb érből áll. Ha vastagságra kérdezed akkor a hátsó ablak fűtés drótja ( aminek az "átvezető" szó után látszik a csatija) az 2.5-ös, a törlőmotor (a képen kábé középen kék drót látszik csak), és a barna testkábel ( amit csavarozni kell ) az 1.5-ös a többi 0.75-ös. Tehát, akkor nem probléma,. hogyha bemegyek egy villamossági boltba és kérek valami villanyszerelési kábeleket (pl.: ilyet) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július9, 2017 Megoszt Elküldve Július9, 2017 4 órája, adamoka15 írta: Tehát, akkor nem probléma,. hogyha bemegyek egy villamossági boltba és kérek valami villanyszerelési kábeleket (pl.: ilyet) Sodrott rézdrót kell, tehát pölö ilyen: http://www.luxvill.net/sites/default/files/icws/mkh fekete.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfy26 Elküldve Július9, 2017 Megoszt Elküldve Július9, 2017 sziasztok! segitségre lenne szükségem! kb 2 napja kicseréltem a komplett müszereket középen a müszerfalban. vagyis az egészet cakk-pakk. ma ahogy mentem vele, egyszer csak felvillant a légzsák hibajel és folyamatosan világit, nem tünik el. kiolvastam a hibakódot op-commal, majd töröltem, de ahogy elindultam újra feldobta. a csatlakozói jók, nem huztam szét. óra csere és a felvillanás között kb 100 km volt és 2 nap. ezér nem gondolom h köze lenne hozzá (vagy mégis? ) ezeket irta a gép: 44 Hibajelző (ellenőrző lámpa) áramkör, 31 Vezető oldali gyújtó áramkör ellenállás magas. valakinek ötlete h ezek mit jelentenek és hogyan oldjam meg a hibát? tehát egyszer csak ugy menet közben kezdett jelezni, közvetlen elötte semmit nem csináltam rajta. fogtam a kormányt, vezettem és egyik pillanatról a másikra kivillant. köszi az ötleteket és segitségeket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július9, 2017 Megoszt Elküldve Július9, 2017 10 perce, wolfy26 írta: sziasztok! segitségre lenne szükségem! kb 2 napja kicseréltem a komplett müszereket középen a müszerfalban. vagyis az egészet cakk-pakk. ma ahogy mentem vele, egyszer csak felvillant a légzsák hibajel és folyamatosan világit, nem tünik el. kiolvastam a hibakódot op-commal, majd töröltem, de ahogy elindultam újra feldobta. a csatlakozói jók, nem huztam szét. óra csere és a felvillanás között kb 100 km volt és 2 nap. ezér nem gondolom h köze lenne hozzá (vagy mégis? ) ezeket irta a gép: 44 Hibajelző (ellenőrző lámpa) áramkör, 31 Vezető oldali gyújtó áramkör ellenállás magas. valakinek ötlete h ezek mit jelentenek és hogyan oldjam meg a hibát? tehát egyszer csak ugy menet közben kezdett jelezni, közvetlen elötte semmit nem csináltam rajta. fogtam a kormányt, vezettem és egyik pillanatról a másikra kivillant. köszi az ötleteket és segitségeket! Üdv rémlik mintha például a kormány átvezető szalag hibája szokott ilyen csinálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfy26 Elküldve Július9, 2017 Megoszt Elküldve Július9, 2017 1 órával ezelőtt, zotya975 írta: Üdv rémlik mintha például a kormány átvezető szalag hibája szokott ilyen csinálni. utána néztem mi is ez a szalag meg hogy lehet cserélni. majd bontóbol nézek egyet. köszi! amugy biztositék, vagy relé van a légzsáknak? nem lehet h az ment ki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
adamoka15 Elküldve Július10, 2017 Megoszt Elküldve Július10, 2017 Szeretnék beszerelni egy külön kis digitális órát a fordulatszámmérőnek valamint digitális vízhőfok és digitális feszültség mérőt is. Szerintetek lehetséges ez? Hogyan tudnám bekötni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július10, 2017 Megoszt Elküldve Július10, 2017 3 órája, adamoka15 írta: Szeretnék beszerelni egy külön kis digitális órát a fordulatszámmérőnek valamint digitális vízhőfok és digitális feszültség mérőt is. Szerintetek lehetséges ez? Hogyan tudnám bekötni? Minden lehetséges de vásárlás előtt meg kell nézni hogy amit venni akarsz honnan veszi a jelet és ezt össze lehet-e hozni ebben az autóban . Link to comment Megosztás: More sharing options...
adamoka15 Elküldve Július10, 2017 Megoszt Elküldve Július10, 2017 58 perce, zotya975 írta: Minden lehetséges de vásárlás előtt meg kell nézni hogy amit venni akarsz honnan veszi a jelet és ezt össze lehet-e hozni ebben az autóban . És ezt honnan tudom meg, hogy honnan veszi a jelet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július10, 2017 Megoszt Elküldve Július10, 2017 28 perce, adamoka15 írta: És ezt honnan tudom meg, hogy honnan veszi a jelet? Hát ennek vásárlás előtt kell utána nézni ha webshopon veszed akkor infót kérni ha ott nem egyértelmű ha személyesen boltban akkor meg ott az eladótól. Pölö itt a trafót említik, tehát valószinűleg ahhoz kell bekötni: http://www.deviltuning.hu/?oldal=2&kat=110&termek=3721 Link to comment Megosztás: More sharing options...
adamoka15 Elküldve Július11, 2017 Megoszt Elküldve Július11, 2017 Sziasztok. A tegnapi napon egy kicsit elmerültem az autóm kábelezésében és találtam egy pár darab dugót, illetve kábelt amit nem tudok, hogy micsoda. Tudnátok benne segíteni? Ez a csatlakozó a jobb első fényszóró mögött van, de nem tudom, hogy ez milyen csatlakozó. Mit lehet erre rákötni? https://kephost.com/image/0nv0 https://kephost.com/image/0nvw Valamint ez a csatlakozó pedig a jobb hátsó lámpánál volt elhelyezve. https://kephost.com/image/0nvk https://kephost.com/image/0nv2 Ezen a képen rajta van az előbb említett csatlakozó, valamint a hátsó lámpa csatlakozó, és egy olyan fekete vezeték is amit nem tudok, hogy micsoda. https://kephost.com/image/0nva Valamint, így néz ki a jobb hátsó csatlakozó. Mi hiányzik belőle? https://kephost.com/image/0nvp Ez már a bal hátsó csatlakozó. Ott is van egy elvágott kábel. https://kephost.com/image/0nvT Ez viszont a bal hátsó csatlakozó. Ebből látszólag nem hiányzik semmi. Csak egy kicsit rozsdás. https://kephost.com/image/0nvJ Milyen csatlakozók, illetve kábelek ezek?? Illetve a csatlakozókban a rozsdát, mivel tudnám megszüntetni?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július11, 2017 Megoszt Elküldve Július11, 2017 Első: Lámpamagasságállító motor, de egy érintkezője hiányzik a kép alapján. Második a tankajtó központizár motorjának a csatlakozója. A jobb lámpacsatiból a ködzárfény kábele hiányzik, a legtöbbet gyárilag csak balos zárfénnyel szerelték, csak a jellemzően svéd piacosokon van dupla. Érintkező tisztításra a forró ecetet ajánlom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
adamoka15 Elküldve Július11, 2017 Megoszt Elküldve Július11, 2017 3 perce, wookie írta: Első: Lámpamagasságállító motor, de egy érintkezője hiányzik a kép alapján. Második a tankajtó központizár motorjának a csatlakozója. A jobb lámpacsatiból a ködzárfény kábele hiányzik, a legtöbbet gyárilag csak balos zárfénnyel szerelték, csak a jellemzően svéd piacosokon van dupla. Érintkező tisztításra a forró ecetet ajánlom. Az elsőnél csak jobb oldalt van ilyen csatlakozó. Illetva akkor hátul az a hosszú kábel ami nincs bekötve az lenne a ködfényzáró? És azt hogy kellene bekötni? Valamint a jobb oldalon is van egy vezeték elvágva, azt nézd már meg kérlek. Az az utolsó előtti kép. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július11, 2017 Megoszt Elküldve Július11, 2017 2 perce, adamoka15 írta: Az elsőnél csak jobb oldalt van ilyen csatlakozó. Illetva akkor hátul az a hosszú kábel ami nincs bekötve az lenne a ködfényzáró? És azt hogy kellene bekötni? Valamint a jobb oldalon is van egy vezeték elvágva, azt nézd már meg kérlek. Az az utolsó előtti kép. Az a hátsó lámpa csatija, de nem látom tisztán milyen színű az elvágott vezeték. Link to comment Megosztás: More sharing options...
adamoka15 Elküldve Július11, 2017 Megoszt Elküldve Július11, 2017 (edited) 6 perce, zotya975 írta: Az a hátsó lámpa csatija, de nem látom tisztán milyen színű az elvágott vezeték. Fekete Forró ecettel be kell ecsetelni? Módosítva Július11, 2017 : adamoka15 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július11, 2017 Megoszt Elküldve Július11, 2017 10 perce, adamoka15 írta: Fekete Forró ecettel be kell ecsetelni? Hm...biztos hogy tiszta fekete? Nem látok ott olyan színt csak kombinálva pölö fekete-sárga, fekete-zöld.stb. Igen a forró ecet is leszedi az oxidot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
adamoka15 Elküldve Július11, 2017 Megoszt Elküldve Július11, 2017 Igen. Tiszta fekete. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július11, 2017 Megoszt Elküldve Július11, 2017 36 perce, adamoka15 írta: Igen. Tiszta fekete. Na hát akkor itt elakadtam, nekem nincs fekete szál ott, és a rajzon sem látni. Tutit a kábelkorbácsba van befonva és nem utólagos? Link to comment Megosztás: More sharing options...
adamoka15 Elküldve Július11, 2017 Megoszt Elküldve Július11, 2017 (edited) 20 perce, zotya975 írta: Na hát akkor itt elakadtam, nekem nincs fekete szál ott, és a rajzon sem látni. Tutit a kábelkorbácsba van befonva és nem utólagos? Tudnád mellékelni a rajzot? Illetőleg szeretném megtudni, hogy a hőmérséklet jeladó hol található, mert én a motortérben nem találtam sehol sem. Módosítva Július11, 2017 : adamoka15 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július11, 2017 Megoszt Elküldve Július11, 2017 2 órája, adamoka15 írta: Tudnád mellékelni a rajzot? Illetőleg szeretném megtudni, hogy a hőmérséklet jeladó hol található, mert én a motortérben nem találtam sehol sem. Kellene hozzá motorkód, mert motortípusonként máshol van, visszaolvastam de nem láttam hogy írtad volna eddig. Van rajz, de nem magyar: Itt van a komplett anyag: http://www.skandiasauna.de/opel/astra/ Amin a lámpa van az meg ez: http://www.skandiasauna.de/opel/astra/F/Plan/0600.jpg Ugye a lámpákat jelképező ikont biztos felismered, azok közelében kellene találni SW feliratos vezetéket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts