Gergőőő Elküldve Február20, 2017 Megoszt Elküldve Február20, 2017 Én is a világítás kapcsoló mögé raktam pár relét így mostmár nem csak a kapcsoló van védve hanem az akku is, mert egyet a benzinpumpa tápja kapcsol így csak járó motor esetén megy a tompított. Talán nem is baj ha esik a vezetéken olyan 1V körüli fesz, úgyis alul vannak méretezve az izzók főleg a +60% és afeletti emelt fényerejű társaik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február20, 2017 Megoszt Elküldve Február20, 2017 34 perce, Gergőőő írta: Én is a világítás kapcsoló mögé raktam pár relét így mostmár nem csak a kapcsoló van védve hanem az akku is, mert egyet a benzinpumpa tápja kapcsol így csak járó motor esetén megy a tompított. Talán nem is baj ha esik a vezetéken olyan 1V körüli fesz, úgyis alul vannak méretezve az izzók főleg a +60% és afeletti emelt fényerejű társaik. Akkor neked gyujtáskor is felvillan a tompított? Mert alapból itt elindul a pumpa úgy 3 másodpercre, majd utána csak indítózáskor indul újra. Egy ismerősömnek ilyen neki is azonnal kapcsol ha elindul a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Február20, 2017 Megoszt Elküldve Február20, 2017 53 perce, zotya975 írta: Akkor neked gyujtáskor is felvillan a tompított? Mert alapból itt elindul a pumpa úgy 3 másodpercre, majd utána csak indítózáskor indul újra. Egy ismerősömnek ilyen neki is azonnal kapcsol ha elindul a motor. Tiszta KnightRider A gyári DRL relét az olajnyomáskapcsoló jele kapcsolja be. Én a motortérbe tenném a reléket, és az akksiról kapná a delejt a lámpa. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február20, 2017 Megoszt Elküldve Február20, 2017 1 perc, Bundee írta: Tiszta KnightRider A gyári DRL relét az olajnyomáskapcsoló jele kapcsolja be. Én a motortérbe tenném a reléket, és az akksiról kapná a delejt a lámpa. Jó de ott is védeni kell ha más nem lengőbiztivel. Egy ködöst szereltem be így, az volt a kívánság hogy minél egyszerűbben, minél kevesebb dolog legyen bontva. Közvetlenül az akkuról hoztam a tápot, még ott mellette lengővel védve aztán be az utastérbe relé, kapcsoló majd vissza és a zárhídnál testelve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Február20, 2017 Megoszt Elküldve Február20, 2017 5 órája, zotya975 írta: Akkor neked gyujtáskor is felvillan a tompított? Mert alapból itt elindul a pumpa úgy 3 másodpercre, majd utána csak indítózáskor indul újra. Egy ismerősömnek ilyen neki is azonnal kapcsol ha elindul a motor. Úgy van ahogy mondod talán kicsit kevesebb mint 3s de sajna ezt nem tudom kiküszöbölni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Február20, 2017 Megoszt Elküldve Február20, 2017 7 órája, Bundee írta: Tiszta KnightRider A gyári DRL relét az olajnyomáskapcsoló jele kapcsolja be. Én a motortérbe tenném a reléket, és az akksiról kapná a delejt a lámpa. Elgondolkodtam ezen, hogy az AC pumpa tápja helyett erre a nyomáskapcsoló szálra kössem azt a relét ami tiltja a tompítottat mikor nem jár a motor. Elég akkor a műszeregységtől azt a szálat megcsapolni ehhez ami a kis olajnyomást jelző izzóhoz megy? Mármint a relé behúzó tekercsének áramától nem fog meghalni a nyomáskapcsoló ha már kicseréltem az izzócskáját ledre. Köszi előre is az okosítást! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február21, 2017 Megoszt Elküldve Február21, 2017 11 órája, Gergőőő írta: Elgondolkodtam ezen, hogy az AC pumpa tápja helyett erre a nyomáskapcsoló szálra kössem azt a relét ami tiltja a tompítottat mikor nem jár a motor. Elég akkor a műszeregységtől azt a szálat megcsapolni ehhez ami a kis olajnyomást jelző izzóhoz megy? Mármint a relé behúzó tekercsének áramától nem fog meghalni a nyomáskapcsoló ha már kicseréltem az izzócskáját ledre. Köszi előre is az okosítást! Szerintem nem, minden fogyasztó a teljes akku feszültséget kapja az adott dologtól ( izzó, relé, jelen esetben nyomás kapcsoló) függ hogy mekkora az áram felvétele. Gyengébb láncszem lenne a vezeték, mert ha sokkal nagyobb amperrel terheled mint amire eddig méretezve volt azt nem biztos hogy elviseli. De ez a szál 0.75-ös ezeket ha jól tátom 10Amperes biztivel védik több helyen is, ennyi biztos nincs egy relé áramfelvétele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Február21, 2017 Megoszt Elküldve Február21, 2017 1 óra, zotya975 írta: Szerintem nem, minden fogyasztó a teljes akku feszültséget kapja az adott dologtól ( izzó, relé, jelen esetben nyomás kapcsoló) függ hogy mekkora az áram felvétele. Gyengébb láncszem lenne a vezeték, mert ha sokkal nagyobb amperrel terheled mint amire eddig méretezve volt azt nem biztos hogy elviseli. De ez a szál 0.75-ös ezeket ha jól tátom 10Amperes biztivel védik több helyen is, ennyi biztos nincs egy relé áramfelvétele. Itt maximum a ki/bekapcsoláskor "rúg vissza" a relé behúzótekercse ami szikrázni fog a kontaktokon. De nemhinném, hogy ez évekkel befolyásolná a kapcsoló élettartamát. Max. kap egy védődiófát a relé tekercse. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Február21, 2017 Megoszt Elküldve Február21, 2017 53 perce, Bundee írta: Itt maximum a ki/bekapcsoláskor "rúg vissza" a relé behúzótekercse ami szikrázni fog a kontaktokon. De nemhinném, hogy ez évekkel befolyásolná a kapcsoló élettartamát. Max. kap egy védődiófát a relé tekercse. Jaja minden utólagos relé behúzótekercsére rakok diódát visszarúgás ellen. Akkor megvan a tavaszi első szerelés projekt a hűtőcsere mellett... Kösz az okosítást! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frakk Elküldve Február21, 2017 Megoszt Elküldve Február21, 2017 Üdv! Nekem lenne egy olyan problémám, hogy az ablaktörlő biztit gyujtás ráadásra kivágja. Volt már motor, kézi kapcsoló is cserélve/lehuzva, de totál random kivágja, van hogy egy napig jó, de inkább nem. Totális zárlat lehet valahol mert a 40A -est is azonnal kivágja. Már csak arra tudok gondolni hogy a biztosíték tábla mögött talán, de egy kábel letestel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február21, 2017 Megoszt Elküldve Február21, 2017 3 órája, Frakk írta: Üdv! Nekem lenne egy olyan problémám, hogy az ablaktörlő biztit gyujtás ráadásra kivágja. Volt már motor, kézi kapcsoló is cserélve/lehuzva, de totál random kivágja, van hogy egy napig jó, de inkább nem. Totális zárlat lehet valahol mert a 40A -est is azonnal kivágja. Már csak arra tudok gondolni hogy a biztosíték tábla mögött talán, de egy kábel letestel. Az a baj hogy a biztosíték táblát nem lehet teljesen kiforgatni, mert rövidek a vezetékek, ha kiveszed mögüle a fűtéscsöveket akkor jobban kifordul, de akkor sem teljesen. A csöveket viszont elég nehéz visszarakni. A relét is megpróbáltátok kivenni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frakk Elküldve Február21, 2017 Megoszt Elküldve Február21, 2017 Igen, azt is meglestem, de hibátlannak tűnik. Na meg az nem okozhat ilyet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február22, 2017 Megoszt Elküldve Február22, 2017 9 órája, Frakk írta: Igen, azt is meglestem, de hibátlannak tűnik. Na meg az nem okozhat ilyet. Elméletileg nem , gyakorlatilag igen, mert a kiolvadt bizti tápja és a test ott is jelen van, és kiolvadást testzárlat szokott okozni. A z F3-as 30 Amperes bizti által védett táp fekete-lila kábeleken jut el a kapcsolóig, a reléig, és az ablaktörlő motorig, a hátsóig is. ( sedan kivételével) Ha van hátsó ablaktörlő motorod akkor esélyes a zárlatra a csomagtér ajtó vezető oldali átvezető gumiharmonikája ahol egymás mellett fut a táp és a testkábel, ha megtörik, lejön róla a szigetelés akkor itt lehet zárlat. Ez viszonylag gyakori. Ha ezt kizártad akkor cumi van, mert ahogy írtad nincs állandó zárlat csak néha jön elő így kiméregetni eléggé nehézkes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Február22, 2017 Megoszt Elküldve Február22, 2017 11 perce, zotya975 írta: Elméletileg nem , gyakorlatilag igen, mert a kiolvadt bizti tápja és a test ott is jelen van, és kiolvadást testzárlat szokott okozni. A z F3-as 30 Amperes bizti által védett táp fekete-lila kábeleken jut el a kapcsolóig, a reléig, és az ablaktörlő motorig, a hátsóig is. ( sedan kivételével) Ha van hátsó ablaktörlő motorod akkor esélyes a zárlatra a csomagtér ajtó vezető oldali átvezető gumiharmonikája ahol egymás mellett fut a táp és a testkábel, ha megtörik, lejön róla a szigetelés akkor itt lehet zárlat. Ez viszonylag gyakori. Ha ezt kizártad akkor cumi van, mert ahogy írtad nincs állandó zárlat csak néha jön elő így kiméregetni eléggé nehézkes. Ezt tudom tanúsítani. A gumiharmónika alatt a vezetékek úgy néztek ki nekem, mintha egy menyét leette volna róla a szigetelést... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február22, 2017 Megoszt Elküldve Február22, 2017 9 perce, pszilaj írta: Ezt tudom tanúsítani. A gumiharmónika alatt a vezetékek úgy néztek ki nekem, mintha egy menyét leette volna róla a szigetelést... Én is tavaly húztam ki azt a kábelkorbácsot és javítottam az egészet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frakk Elküldve Február22, 2017 Megoszt Elküldve Február22, 2017 Az hogy nekem mar gyujtast raadva zarlat van, nem zarja ki ezt a hibat? Tehat ablaktorlo kezi kapcsolojat is lehuzom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február22, 2017 Megoszt Elküldve Február22, 2017 11 perce, Frakk írta: Az hogy nekem mar gyujtast raadva zarlat van, nem zarja ki ezt a hibat? Tehat ablaktorlo kezi kapcsolojat is lehuzom. Sajnos nem, gyujtás ráadása utún erről a biztosítékról egyből kap áramot a relé, kapcsoló, törlőmotor, ha értesz egy kicsit a kapcsolási rajzhoz itt megnézheted: az F 3-as 30Amperes biztiről közvetlenül kap tápot a fekete-lila vezetéken keresztül az M2-es első és az M8-as hátsó törlőmotor. Csak a vezérlő feszültségek érkeznek a kapcsolótól a reléhez utána meg a ablaktörlő motorokhoz. http://www.skandiasauna.de/opel/astra/F/Plan/0800.jpg A kép bal oldalát nézd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frakk Elküldve Február22, 2017 Megoszt Elküldve Február22, 2017 Uhh koszi szepen. Nagyon remelem akkor hogy a hatso motor kabele okozza. Ma megprobalom feltarni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február22, 2017 Megoszt Elküldve Február22, 2017 1 órával ezelőtt, Frakk írta: Uhh koszi szepen. Nagyon remelem akkor hogy a hatso motor kabele okozza. Ma megprobalom feltarni. Ha felemeled a csomagtér ajtót fent a bal oldali zsanér melletti gumiharmonikában futnak a kábelek, ha kihúzod a karosszériából már látod őket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frakk Elküldve Február22, 2017 Megoszt Elküldve Február22, 2017 Az volt a baj tényleg. Szakadtunk a röhögéstől hogy ennyi volt, mindig a legrosszabbra gondolunk egyből, és jön a pánik. Tesóm elvitte már szervízbe is mert nem látott ki, és megzsírozták a motor mechanikáját 7e ér, mondván tuti az a baja! Köszönöm a gyors segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február22, 2017 Megoszt Elküldve Február22, 2017 6 órája, Frakk írta: Az volt a baj tényleg. Szakadtunk a röhögéstől hogy ennyi volt, mindig a legrosszabbra gondolunk egyből, és jön a pánik. Tesóm elvitte már szervízbe is mert nem látott ki, és megzsírozták a motor mechanikáját 7e ér, mondván tuti az a baja! Köszönöm a gyors segítséget! Nincs mit. Amúgy szokott olyan lenni hogy berohad a mechanika, de akkor törlés közben szokott leolvadni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Február24, 2017 Megoszt Elküldve Február24, 2017 üdv! lenne olyan kérdésem hogy eddig egy kölcsönkapott kábeles elm327 interfésszel nézegettem az astra hibáit a mellékelt scan master programmal, remekül működött és működik beszereztem egy ugyanilyen interfészt csak bluetooh kivitelűt hátha tefefonnal is meg lehet ezentúl nézni a hibákat bár ebben csak egy kicsit bíztam mert a scan master is valami opel segédprogrammal tud kommunikálni az ecuval, na de ha nem megy a telefonnal megy a laptoppal...... de a laptoppal sem megy a laptop kapcsolatban van az interfésszel el is indul a kwp2000 opel protokol(mint kábellal) de nincs kapcsolat az ecuval hibakód lesz mi lehet a hiba? valakinek sikerült az ilyen bluetooh cuccal kapcsolatot létesíteni az ecuval? elm 327 interface a kábelos is ez a kivitel de az 1,5 verzió mert már elég idős a bluetooh meg 2.1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Február24, 2017 Megoszt Elküldve Február24, 2017 3 órája, individor írta: üdv! lenne olyan kérdésem hogy eddig egy kölcsönkapott kábeles elm327 interfésszel nézegettem az astra hibáit a mellékelt scan master programmal, remekül működött és működik beszereztem egy ugyanilyen interfészt csak bluetooh kivitelűt hátha tefefonnal is meg lehet ezentúl nézni a hibákat bár ebben csak egy kicsit bíztam mert a scan master is valami opel segédprogrammal tud kommunikálni az ecuval, na de ha nem megy a telefonnal megy a laptoppal...... de a laptoppal sem megy a laptop kapcsolatban van az interfésszel el is indul a kwp2000 opel protokol(mint kábellal) de nincs kapcsolat az ecuval hibakód lesz mi lehet a hiba? valakinek sikerült az ilyen bluetooh cuccal kapcsolatot létesíteni az ecuval? elm 327 interface a kábelos is ez a kivitel de az 1,5 verzió mert már elég idős a bluetooh meg 2.1 Szia! A kábeles nem OP-COM volt véletlenül? Mert elméletileg ezekkel a régi Opelekkel csak az boldogul. Vagy a gyári TECH2. Az ELM327-es chippel rendelkező cuccok nem ismerik a KW82-es protokolt, ami a mi autóinkban vannak. Ez az eszköz a 2000-es évek után szabványosított OBD2-eseket viszi. Míg pölö az én Opelemben is 16 lábas OBD2-nek kinéző csati van, addig a kommunikáció nem OBD2-esnek felel meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Február24, 2017 Megoszt Elküldve Február24, 2017 35 perce, pszilaj írta: Szia! A kábeles nem OP-COM volt véletlenül? Mert elméletileg ezekkel a régi Opelekkel csak az boldogul. Vagy a gyári TECH2. Az ELM327-es chippel rendelkező cuccok nem ismerik a KW82-es protokolt, ami a mi autóinkban vannak. Ez az eszköz a 2000-es évek után szabványosított OBD2-eseket viszi. Míg pölö az én Opelemben is 16 lábas OBD2-nek kinéző csati van, addig a kommunikáció nem OBD2-esnek felel meg. Ezért van a scan masterban a kwp2000 opel protokoll Így tud kommunikálni az elm327 is lebutított módon Akvázszám, akkufeszültség, hibakód olvasás-törlés Nem olyan profi mint munkatársam corollájában( fordulatszám benzinszint stb) de pont elég a kód olvasás-törlés funkció Csak valamiért a bluetooh változat nem látja az ecu-t Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Február25, 2017 Megoszt Elküldve Február25, 2017 Ma volt időm relézni a világítást, teljesen jól sikerült. Ez rendben is van. A műszerfal visszajelző lámpákkal nem jutok dűlőre minden vezeték ép, biztosítékok rendben de akkor se világít egyik se gyújtáson. Amit közös testnek gondoltam az mégsem test Közben valami egyéb hiba is van, gázzal megy de benzinnel nem, gondolom az üzemanyag ellátással lehet hiba talán a pumpával... sajna a kombinál nem hallani hogy megy vagy nem megy Ötlet van? Műszerfal, benzinpumpa téren Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts