zotya975 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 2 perce, Bundee írta: Amikor este 10-kor indultunk Kala Nera-ra, azért nemjött rosszul Alapból nem tudom használni a led szalaghoz, sokat jártam Bécsbe, Grazba..stb éjjel, de valahogy így szoktam meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 1 órával ezelőtt, individor írta: találtam egy hibát a kapcsolónál a 30-as sarut egész nagy hőhatás érhette, az anya résznél is teljesen meg van olvadva minden, és az 56-os is kicsit olvadt emiatt nem lehet jó a műszerfal világítás? mi okozhatta ezt a melegedést? http://www.kephost.com/image/wkTp a kocsi elektromos rendszerében annyi változtatás van hogy a gyári kombinált műszer helyett( dátum hőfok stb) be ven téve egy hőmérő(amit mértem pár ezred ampert vesz fel) ami a kombinált műszer csatlakozójáról veszi az áramot (ha megy a világítás akkor van bekapcsolva a hőmérő) ez a típus van benne: hőmérő A KL30 az az akksi pozitív, a KL56 a tompított fény. A háttérvilágítás 58K vagy 58D. Valószínűleg nagyobb izzó volt valamikor beletéve, vagy rossz volt a kontakt és melegedett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 Egész egyszerűen az astrákban valami szarul van bekötve, mert rendszeresen olvadnak ki belőlük a világításkapcsolók, míg mondjuk vectrából még soha nem láttam ilyet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 33 perce, wookie írta: Egész egyszerűen az astrákban valami szarul van bekötve, mert rendszeresen olvadnak ki belőlük a világításkapcsolók, míg mondjuk vectrából még soha nem láttam ilyet. A kiolvadás egy részét az okozza hogy 100wattos izzót tesznek a fényszóróba, és nem relézik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 5 perce, zotya975 írta: A kiolvadás egy részét az okozza hogy 100wattos izzót tesznek a fényszóróba, és nem relézik. Alapból nem is értem hogy miért nincs relézve gyárilag a fényszóró. A calibrában van, illetve az állítható kormányoszloposokban is be volt elvileg. Még nagyapám 90-es Temprájában is be van, pedig az olaszok nem a jó elektronikájukról híresek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 4 perce, wookie írta: Alapból nem is értem hogy miért nincs relézve gyárilag a fényszóró. A calibrában van, illetve az állítható kormányoszloposokban is be volt elvileg. Még nagyapám 90-es Temprájában is be van, pedig az olaszok nem a jó elektronikájukról híresek. Hát mind a 4 izzó ( pontosabban 2 darab két szálas) egyenként védve van 10-10-1010-Amperes biztivel. Ez viszont mind átmegy a világítás kapcsolón. Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 38 perce, zotya975 írta: Hát mind a 4 izzó ( pontosabban 2 darab két szálas) egyenként védve van 10-10-1010-Amperes biztivel. Ez viszont mind átmegy a világítás kapcsolón. ebben mindig is a sima izzó volt, vagyis a +60 as de nem a 100w-os hanem csak a 60/55w-os a kapcsoló belső része gyalázatos, az volt a hiba hogy kettő csúszó érintkezőn megy az áram ide-oda és a háttérfényé ki volt esve mert el van kissé olvadva össze se lehet tenni mert totál káosz az egész valamit kell nézni helyette az természetes hogy nincs benne a kapcsoló és semmi műszerfal izzó nem megy? olajnyomás töltés stb, egyedől a fénykürtnél megy a távolsági visszajelző vagy valami vezetéket kimozgattam ahogy kiszedtem a kapcsoló vezetékeit (megnéztem mennyire van megolvadva de nem vészes csak a saru néz ki ócskán) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 23 perce, individor írta: ebben mindig is a sima izzó volt, vagyis a +60 as de nem a 100w-os hanem csak a 60/55w-os a kapcsoló belső része gyalázatos, az volt a hiba hogy kettő csúszó érintkezőn megy az áram ide-oda és a háttérfényé ki volt esve mert el van kissé olvadva össze se lehet tenni mert totál káosz az egész valamit kell nézni helyette az természetes hogy nincs benne a kapcsoló és semmi műszerfal izzó nem megy? olajnyomás töltés stb, egyedől a fénykürtnél megy a távolsági visszajelző vagy valami vezetéket kimozgattam ahogy kiszedtem a kapcsoló vezetékeit (megnéztem mennyire van megolvadva de nem vészes csak a saru néz ki ócskán) Ha kiszedem a világítás kapcsolót akkor is működnek gyujtáson a visszajelzők, olaj, motorkontrol lámpa, kézifék, és töltésjelző. Ha felvillantom a refit működik , és van visszajelzése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 6 perce, zotya975 írta: Ha kiszedem a világítás kapcsolót akkor is működnek gyujtáson a visszajelzők, olaj, motorkontrol lámpa, kézifék, és töltésjelző. Ha felvillantom a refit működik , és van visszajelzése. ajajj akkor valamit elronthattam....... még egy keresés...... ha beteszek a mostani sima kapcsoló helyett egy kapcsolót ami potméteres akkor a műszerfalon tudja állítani a fényerőt? mert ahogy nézem a bárdinál még olcsóbb is a potméteres kivitel mint a sima..... és ahogy nézegetem szerintem az én kapcsolóm nem is gyári valamikor lett cserélve mert az egyik utángyártott típus teljesen olyan mint ami nekem van Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 54 perce, individor írta: ajajj akkor valamit elronthattam....... még egy keresés...... ha beteszek a mostani sima kapcsoló helyett egy kapcsolót ami potméteres akkor a műszerfalon tudja állítani a fényerőt? mert ahogy nézem a bárdinál még olcsóbb is a potméteres kivitel mint a sima..... és ahogy nézegetem szerintem az én kapcsolóm nem is gyári valamikor lett cserélve mert az egyik utángyártott típus teljesen olyan mint ami nekem van A kapcsolón belül van a potméter is meg a helyette található áthidalás is odáig a kábelezés elméletileg egyforma tehát működnie kéne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 (edited) egy corsából kivettem tesztnek a világítás kapcsolót a háttér világítás működik vele rendesen, eszembe juthatott volna előbb is....... hanem a műszerfal visszajelző lámpák még mindig nem jók a benzinszint jelző sem(a távolsági fény és az index igen) ha beindul kicsi várakozás után elkezd működni a fordulatszám mérő ekkor elkezd égni a töltésjelző halványan ha behúzom a kéziféket akkor a világít, ekkor a töltéslámpa is teljes fénnyel világít(töltés jó) a km órán semmi elváltozást nem látni lehet valami testhiányom van? tud adni valaki kapcsolási rajzot az óráról? esetleg a biztosték tábla körül szedhettem le valamit véletlen? mert amin van a világítás kapcsoló azt a részt teljesen kivettem Módosítva Február19, 2017 : individor Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 38 perce, individor írta: egy corsából kivettem tesztnek a világítás kapcsolót a háttér világítás működik vele rendesen, eszembe juthatott volna előbb is....... hanem a műszerfal visszajelző lámpák még mindig nem jók a benzinszint jelző sem(a távolsági fény és az index igen) ha beindul kicsi várakozás után elkezd működni a fordulatszám mérő ekkor elkezd égni a töltésjelző halványan ha behúzom a kéziféket akkor a világít, ekkor a töltéslámpa is teljes fénnyel világít(töltés jó) a km órán semmi elváltozást nem látni lehet valami testhiányom van? tud adni valaki kapcsolási rajzot az óráról? esetleg a biztosték tábla körül szedhettem le valamit véletlen? mert amin van a világítás kapcsoló azt a részt teljesen kivettem Kapcsolási rajzok...http://www.skandiasauna.de/opel/astra/ Az óraegység ezen van: http://www.skandiasauna.de/opel/astra/F/Plan/0500.jpg A műszeregység mögött a konzolon van egy testcsavar esetleg azt is megnézheted. Hát a világítás kapcsoló panelén maga a világítás kapcsoló, a ködzáró, ködlámpa, fényszóró magasságállító kapcsolója illetve ezek aljzata van. Ha ezt kivetted attól még nem mozdult el a biztosíték tábla. Illetve normál esetben elmozdulás esetén sem jön róla le semmi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 21 perce, zotya975 írta: Kapcsolási rajzok...http://www.skandiasauna.de/opel/astra/ Az óraegység ezen van: http://www.skandiasauna.de/opel/astra/F/Plan/0500.jpg A műszeregység mögött a konzolon van egy testcsavar esetleg azt is megnézheted. Hát a világítás kapcsoló panelén maga a világítás kapcsoló, a ködzáró, ködlámpa, fényszóró magasságállító kapcsolója illetve ezek aljzata van. Ha ezt kivetted attól még nem mozdult el a biztosíték tábla. Illetve normál esetben elmozdulás esetén sem jön róla le semmi. kissé túlkombinálták ezt a rajzot..... mondhatni semmit se értek belőle pedig motorokat állítottam már helyre rajz alapján na majd hétvégén újra szétszedem a km órát és környékét köszi a segítséget mindenkinek! esetleg ha valakinek volt hasonló hibája megírhatná a megoldást Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 10 perce, individor írta: kissé túlkombinálták ezt a rajzot..... mondhatni semmit se értek belőle pedig motorokat állítottam már helyre rajz alapján na majd hétvégén újra szétszedem a km órát és környékét köszi a segítséget mindenkinek! esetleg ha valakinek volt hasonló hibája megírhatná a megoldást Hát én sem tudok mindent kibogozni , de többnyire tudom használni a rajzot az autóhoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 Tök egyszerű rajzok, Az újak ezeknél sokkal rosszabbak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 3 perce, wookie írta: Tök egyszerű rajzok, Az újak ezeknél sokkal rosszabbak. végülis annyit kihámoztam hogy az 5-ös csatlakozó a test, ide adok majd másik testet és ha így sem lesz jó akkor keresek valami villany dokit Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 21 perce, wookie írta: Tök egyszerű rajzok, Az újak ezeknél sokkal rosszabbak. Akkor igen ha az adott rész rajta van a táptól a testig, de amikor csak részek vannak rajta mindíg eltévedek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 6 órája, wookie írta: Egész egyszerűen az astrákban valami szarul van bekötve, mert rendszeresen olvadnak ki belőlük a világításkapcsolók, míg mondjuk vectrából még soha nem láttam ilyet. A kapcsoló eredetileg tudná kezelni a tompított fényszórókat és helyzetjelzőket oldalanként is, de nem használják, mivel nincs alapból parkoló funkció az index-szel. Az indexkar is tudja ezt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 15 perce, daykiller írta: A kapcsoló eredetileg tudná kezelni a tompított fényszórókat és helyzetjelzőket oldalanként is, de nem használják, mivel nincs alapból parkoló funkció az index-szel. Az indexkar is tudja ezt. Na igen, vectrában ez megvan. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 5 perce, wookie írta: Na igen, vectrában ez megvan. Jólvan jólvan de király autó a Vectra. Most milyen kocsival jársz? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 Mazdával. :D (de csak mert a héten hengerfejezek) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február19, 2017 Megoszt Elküldve Február19, 2017 24 perce, wookie írta: Mazdával. :D (de csak mert a héten hengerfejezek) Faxom ez nem jött be.... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Február20, 2017 Megoszt Elküldve Február20, 2017 érdemes lenne relézni a világítást? gondolom ekkor nagységrendekkel kevesebb áram érné a kapcsolót és a némileg meggyötört sarukat is(sajna a réz kilágyul hőhatás esetén emiatt szerintem nem lesz túl feszes kapcsolat hiába nyomtam összébb) relé úgy is van itthon egy marékkal még a zsigulis korszakból( relézni kellett az önindító szálat mert gyakran elolvadt a gyújtáskapcsoló betét) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Február20, 2017 Megoszt Elküldve Február20, 2017 9 perce, individor írta: érdemes lenne relézni a világítást? gondolom ekkor nagységrendekkel kevesebb áram érné a kapcsolót... Meg néhány V-al több jutna az izzókra is, hogy nem egy bizonytalan kontakton 2km vezetéken jutna oda a villanyáram. Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Február20, 2017 Megoszt Elküldve Február20, 2017 11 perce, Bundee írta: Meg néhány V-al több jutna az izzókra is, hogy nem egy bizonytalan kontakton 2km vezetéken jutna oda a villanyáram. hááát én a kapcsolónál gondoltam....... tudom az lenne az igazi hogy egyből az akkuról menne az áram az izzóhoz, de ott nekezebb kivitelezni egy vízálló kapcsolatot Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts