wookie Elküldve December18, 2016 Megoszt Elküldve December18, 2016 Húúúústűűűűűű Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December18, 2016 Megoszt Elküldve December18, 2016 17 perce, wookie írta: Húúúústűűűűűű Nekem rohadt ritkán sikerül kiimádkozni a csatiból a pint, nem is tudom mivel kínlódtam legutoljára, de aztán forrasztás lett belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December18, 2016 Megoszt Elküldve December18, 2016 1 órával ezelőtt, zotya975 írta: Nekem rohadt ritkán sikerül kiimádkozni a csatiból a pint, nem is tudom mivel kínlódtam legutoljára, de aztán forrasztás lett belőle. Van egy fehér biztosító műanyag. Azt kell kipattintani, utána a pinek simán kijönnek, ha mindkét oldalról vékony valamivel benyomod a pöcköket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December18, 2016 Megoszt Elküldve December18, 2016 54 perce, daykiller írta: Van egy fehér biztosító műanyag. Azt kell kipattintani, utána a pinek simán kijönnek, ha mindkét oldalról vékony valamivel benyomod a pöcköket. Legtöbb csatinál van ilyen oldalra elnyomható műanyag biztosító biszbasz, de sokszor így is nehéz kiszedni őket. Ha már csináltál ilyet akkor tudod hová kell nyúlni, de ha nem akkor csak böködöd körbe-körbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kispotter Elküldve December19, 2016 Megoszt Elküldve December19, 2016 12 órája, zotya975 írta: Legtöbb csatinál van ilyen oldalra elnyomható műanyag biztosító biszbasz, de sokszor így is nehéz kiszedni őket. Ha már csináltál ilyet akkor tudod hová kell nyúlni, de ha nem akkor csak böködöd körbe-körbe. Hát egy jópár perc kellett meg jópár pin mire rájöttem hogy kell.. de aztán csak sikerült obnantól sima ügy nem volt megállás 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hegeduszsolt Elküldve Január8, 2017 Megoszt Elküldve Január8, 2017 Sziasztok. A kérdésem az lenne hogy az autómban (x14nz 96")ami van diagnosztikai csatlakozó (16 pines)az OBD2 vagy nem? A minap kaptam kölcsön egy ismerősömtől egy bluetooth-os OBD2 eszközt amit rácsatlakoztattam a diagnosztikai csatlakozómra,a telefonommal szépen rá is tudtam csatlakozni a eszközre de azt írta ki a telefonom hogy a bluetooth-os OBD2 eszköz nem kommunikál az ECU-val.Ez miért lehet,illetve valaki próbálkozott már ezzel a dologgal? A válaszokat előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Január8, 2017 Megoszt Elküldve Január8, 2017 30 perce, hegeduszsolt írta: Sziasztok. A kérdésem az lenne hogy az autómban (x14nz 96")ami van diagnosztikai csatlakozó (16 pines)az OBD2 vagy nem? A minap kaptam kölcsön egy ismerősömtől egy bluetooth-os OBD2 eszközt amit rácsatlakoztattam a diagnosztikai csatlakozómra,a telefonommal szépen rá is tudtam csatlakozni a eszközre de azt írta ki a telefonom hogy a bluetooth-os OBD2 eszköz nem kommunikál az ECU-val.Ez miért lehet,illetve valaki próbálkozott már ezzel a dologgal? A válaszokat előre is köszönöm. Egyik F Astra sem OBD2-es. OpCommal próbálkozz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hegeduszsolt Elküldve Január8, 2017 Megoszt Elküldve Január8, 2017 Ok köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabolala Elküldve Január8, 2017 Megoszt Elküldve Január8, 2017 Sziasztok! Ha a mostani 640A indítóáramú, 74 Ah-s akksit 760A/77Ah-ra cserélem, okozhat gondot a nagyobb indítóáram? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január8, 2017 Megoszt Elküldve Január8, 2017 1 óra, szabolala írta: Sziasztok! Ha a mostani 640A indítóáramú, 74 Ah-s akksit 760A/77Ah-ra cserélem, okozhat gondot a nagyobb indítóáram? Nem, az ampert az önindító veszi fel, ha az maradt, ugyanennyi indítóáramot vesz fel a nagyobb akkuból is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabolala Elküldve Január8, 2017 Megoszt Elküldve Január8, 2017 Just now, zotya975 írta: Nem, az ampert az önindító veszi fel, ha az maradt, ugyanennyi indítóáramot vesz fel a nagyobb akkuból is. Köszönöm! Akkor megy bele a nagyobb! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Január9, 2017 Megoszt Elküldve Január9, 2017 14 órája, szabolala írta: Sziasztok! Ha a mostani 640A indítóáramú, 74 Ah-s akksit 760A/77Ah-ra cserélem, okozhat gondot a nagyobb indítóáram? Szia! Az a maximum indító áram, amit tud az aksi. Ahogy Zotya írta, ha az önindító a régi, akkor nem lesz baj. Legfeljebb jobban tudja hidegben pörgetni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Január9, 2017 Megoszt Elküldve Január9, 2017 Sziasztok. Viszonylag új Astra tulajdonos vagyok, gyertyacsere elött. A gyári gyertya Bosch FR8LDC. Tapasztalatok szerint, érdemes azt vennem bele, vagy valami bevállt helyettesítő típus is jó? Legyen 2 földelőelektródás, vagy csak 1? Ajánlott helyettesítő gyertyák pl. DENSO K20TT/P -- 8 FR 7 DC GYÚJTÓGYERTYA YTTRIUM PLUS Egyáltalán mit figyeljek? Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január9, 2017 Megoszt Elküldve Január9, 2017 3 perce, tuskes írta: Sziasztok. Viszonylag új Astra tulajdonos vagyok, gyertyacsere elött. A gyári gyertya Bosch FR8LDC. Tapasztalatok szerint, érdemes azt vennem bele, vagy valami bevállt helyettesítő típus is jó? Legyen 2 földelőelektródás, vagy csak 1? Ajánlott helyettesítő gyertyák pl. DENSO K20TT/P -- 8 FR 7 DC GYÚJTÓGYERTYA YTTRIUM PLUS Egyáltalán mit figyeljek? Köszönöm! Igazából én csak bementem egy szaküzletbe és kértem a motorkód alapján gyertyát. De a két elektródás csak annyival különbözik, hogy elméletileg tovább tart. Mindíg csak egy szikra van ( a legközelebbire ugrik át)tökmindegy hány elektródás, csak ha kettő az később fogy el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Január9, 2017 Megoszt Elküldve Január9, 2017 19 perce, zotya975 írta: Igazából én csak bementem egy szaküzletbe és kértem a motorkód alapján gyertyát. De a két elektródás csak annyival különbözik, hogy elméletileg tovább tart. Mindíg csak egy szikra van ( a legközelebbire ugrik át)tökmindegy hány elektródás, csak ha kettő az később fogy el. Értem, és köszönöm! Nem vacakolok sokat, így fogok venni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Január9, 2017 Megoszt Elküldve Január9, 2017 35 perce, tuskes írta: Értem, és köszönöm! Nem vacakolok sokat, így fogok venni. Illetve dis-es gyújtáshoz ajánlják a 2 pólusút, ellsztóshoz 1 pólusút. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január9, 2017 Megoszt Elküldve Január9, 2017 5 perce, aholy írta: Illetve dis-es gyújtáshoz ajánlják a 2 pólusút, ellsztóshoz 1 pólusút. De a DIS az duplán is gyujtogat, és eleve jobban fogy a gyertya azért jobb hozzá a két polusú nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Január9, 2017 Megoszt Elküldve Január9, 2017 4 órája, zotya975 írta: De a DIS az duplán is gyujtogat, és eleve jobban fogy a gyertya azért jobb hozzá a két polusú nem? Elvileg azért, nekem tapasztalat nemigazán van dis-el, de az tuti hogy az nz szebben járt amikor megkapta a gm ketpólusút, mint előtte amivel vettem az autót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Január9, 2017 Megoszt Elküldve Január9, 2017 1 órával ezelőtt, aholy írta: Elvileg azért, nekem tapasztalat nemigazán van dis-el, de az tuti hogy az nz szebben járt amikor megkapta a gm ketpólusút, mint előtte amivel vettem az autót. Itt azért nem mindegy, hogy eredeti GM, vagy eredetileg amivel kiadták, Bosch FR8LDC Több típus is van amit eredeti GM-ként ajánlanak ehez a motorhoz, leszűkiteni pedig nem akarom magam azzal, hogy egy üzlet kínálatára hagyatkozom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Január9, 2017 Megoszt Elküldve Január9, 2017 Just now, tuskes írta: Itt azért nem mindegy, hogy eredeti GM, vagy eredetileg amivel kiadták, Bosch FR8LDC Több típus is van amit eredeti GM-ként ajánlanak ehez a motorhoz, leszűkiteni pedig nem akarom magam azzal, hogy egy üzlet kínálatára hagyatkozom. Hát már nem mostanában volt, az rémlik hogy kék doboza volt, gm felirattal, meg a gyertyán is gm felirat volt. Az az autós bolt már be is zárt azóta. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
locker Elküldve Január11, 2017 Megoszt Elküldve Január11, 2017 Sziasztok! Rég jártam erre, de most olyasmi történt, hogy fel kellett jönnöm! Megpróbálom egyszerűen megfogalmazni, hogy érthető is legyen, mert számomra nem logikus a dolog. Pár hónapja elromlani látszott a vezető oldali központi záram. Kárpit le, megvizsgál, de nem találtam semmi mechanikus hibára utaló jelet - laikusként. Azt kipróbálgattam, hogy ha lehúzom a stekkeréről akkor működik minden, de a vezető oldali központi értelemszerűen nem. Az anyós oldali ajtót kivülről kulccsal nyitva működik az összes többi zár amit a központi vezérel. Nah mondok, oké minden ezt is megoldottuk, ideiglenesen. Aztán pár hónap múlva elkezdett a maradék központi záram véletlenszerűen ki-be üzemmódban működni, akár menet közben is. Ennek az lett a vége, hogy lemerítette az akksit. Oké megbontom a dolgot. Amit sikerült kideríteni, a biztosítéktábla mögött balról lelógott egy kis fekete cigarettásdoboznyi méretű fekete, fülekkel ellátott műanyag doboz. Erre csúszósarukkal az 1-3-4-5. lábakra csatlakozott a gépjármű, plusz egy kisebb fehér csatlakozó, ami kb négy lábas lehetett, meg jobb oldalról a doboz tetején volt egy másik csatlakozó is, ami nem volt csatlakoztatva, amikor én rátaláltam, semmire. Nos ebből a dobozból a megtalálása után kb 3 cent vizet sikerült kiöntenem, ergo be volt ázva elég szépen. Nem tudom mióta volt beázva, nem tudom ,hogyan tudott oda víz kerülni, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy szétszedvén a dobozban lévő nyáklapra 'hegesztett' alkatrészek közül volt olyan dióda, aminek szó szerint elrohadt az egyik oldali lába és így nem is nagyon tudott csatlakozni sehová a nyákon. Maga az egész lap eléggé ramaty állapotban volt, a kondik nem durrantak ki és nem is puklisodtak fel, de több nyákra forrasztott alkatrész forrasztása elengedett, vagyis lógtak az alkatrészek a lapon. Oké, mondok, megvan a hiba. A dobozt kiszárítottam és visszapakoltam a helyére ahogyan találtam, jobb ötletem nem volt. Itt jön az értetlenségem oka, mert nem tudom mit találtam meg, mert miután mentem a kocsival 20-30km-t és kiszáradni látszott minden egyéb elektronika, visszaállt a rend, vagyis hát nem a rend, hanem az az állapot, hogy a vezető oldali központi nem megy csak az összes többi. Szóval, most a kérdésem az, hogy mi lehet az a kis dobozka, ha nem a központi zár vezérlője, vagy talán mégis az, és csak részlegesen sérült? Hogyan tudok megfelelő típust rendelni, egyáltalán, hogyan tudnám beazonosítani , hogy mi is ez a doboz egyáltalán? Jelenleg az egyik stekker le van ugye húzva, és a túloldalt működtető az fent van. Viszont ha a kulcsot túlfordítom, vagyis jobbra irányban a vízszintesig, akkor lezárja rendesen az összes többi zárat, de mivel gyakorlatilag az egyik csatlakozóval le van választva nem nyitható már egyik zár sem csak manuálisan a vezető oldali. Kérdem, érthető voltam-e és ha igen mit tudtok mondani, mit kell cserélnem, javítanom, rendelnem. Az autóval Hollandiában vagyok, szóval fontos lenne a mielőbbi segítség. Amit előre is köszönök! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Január11, 2017 Megoszt Elküldve Január11, 2017 2 órája, BronyDavid95 írta: Üdvözletem mindenkinek Először is jelezném hogy 2014-es megvásárlás óta a kocsim él és virul Azóta sok kilométert tettem bele és meg is hálálta :D ( 2014-es vízbefolyást végül a csomagtartó tetején lévő esőlefolyó végén lévő rés okozta, az utas oldali első ajtó meg azért nem záródott rendesen mert nem volt megolajozva a zár.) Ott tartok jelenleg hogy vettem bele egy JVC fej egységet, és szeretnék hozzá venni előre és hátra is JBL hangszórókat, lehetőleg olyat, ami nagyon szépen szól és bírja a kicsi "hangosabb" terhelést (nem üvöltetésre gondolok itt). Viszont olvastam hogy nagyon kényes a beépítési mélységre stb. Akik esetleg rendelkeznek már JBL hangszóróval, és passzolt a kocsiba az egy típust tudna nekem adni? (Egyébként 1996 - Ferde hátú F Astra C14NZ 60LE) A választ előre is köszönöm Szia! Nekem komplett JBL szettem van a 2002-es 5 ajtós-ban. Elöl az ajtókban JBLGTO6528S típusú van. Az S mint Slim modell. Nem tudom kapható-e még, de kiemelő/beépítő kerettel ez bement úgy, hogy sem a kárpitot, sem az ablakot nem zavarja. Beépítési mélység kiindulásának jó lehet. Szépen szól, bár mélyben lehetne jobb is picit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január11, 2017 Megoszt Elküldve Január11, 2017 47 perce, locker írta: Sziasztok! Rég jártam erre, de most olyasmi történt, hogy fel kellett jönnöm! Megpróbálom egyszerűen megfogalmazni, hogy érthető is legyen, mert számomra nem logikus a dolog. Pár hónapja elromlani látszott a vezető oldali központi záram. Kárpit le, megvizsgál, de nem találtam semmi mechanikus hibára utaló jelet - laikusként. Azt kipróbálgattam, hogy ha lehúzom a stekkeréről akkor működik minden, de a vezető oldali központi értelemszerűen nem. Az anyós oldali ajtót kivülről kulccsal nyitva működik az összes többi zár amit a központi vezérel. Nah mondok, oké minden ezt is megoldottuk, ideiglenesen. Aztán pár hónap múlva elkezdett a maradék központi záram véletlenszerűen ki-be üzemmódban működni, akár menet közben is. Ennek az lett a vége, hogy lemerítette az akksit. Oké megbontom a dolgot. Amit sikerült kideríteni, a biztosítéktábla mögött balról lelógott egy kis fekete cigarettásdoboznyi méretű fekete, fülekkel ellátott műanyag doboz. Erre csúszósarukkal az 1-3-4-5. lábakra csatlakozott a gépjármű, plusz egy kisebb fehér csatlakozó, ami kb négy lábas lehetett, meg jobb oldalról a doboz tetején volt egy másik csatlakozó is, ami nem volt csatlakoztatva, amikor én rátaláltam, semmire. Nos ebből a dobozból a megtalálása után kb 3 cent vizet sikerült kiöntenem, ergo be volt ázva elég szépen. Nem tudom mióta volt beázva, nem tudom ,hogyan tudott oda víz kerülni, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy szétszedvén a dobozban lévő nyáklapra 'hegesztett' alkatrészek közül volt olyan dióda, aminek szó szerint elrohadt az egyik oldali lába és így nem is nagyon tudott csatlakozni sehová a nyákon. Maga az egész lap eléggé ramaty állapotban volt, a kondik nem durrantak ki és nem is puklisodtak fel, de több nyákra forrasztott alkatrész forrasztása elengedett, vagyis lógtak az alkatrészek a lapon. Oké, mondok, megvan a hiba. A dobozt kiszárítottam és visszapakoltam a helyére ahogyan találtam, jobb ötletem nem volt. Itt jön az értetlenségem oka, mert nem tudom mit találtam meg, mert miután mentem a kocsival 20-30km-t és kiszáradni látszott minden egyéb elektronika, visszaállt a rend, vagyis hát nem a rend, hanem az az állapot, hogy a vezető oldali központi nem megy csak az összes többi. Szóval, most a kérdésem az, hogy mi lehet az a kis dobozka, ha nem a központi zár vezérlője, vagy talán mégis az, és csak részlegesen sérült? Hogyan tudok megfelelő típust rendelni, egyáltalán, hogyan tudnám beazonosítani , hogy mi is ez a doboz egyáltalán? Jelenleg az egyik stekker le van ugye húzva, és a túloldalt működtető az fent van. Viszont ha a kulcsot túlfordítom, vagyis jobbra irányban a vízszintesig, akkor lezárja rendesen az összes többi zárat, de mivel gyakorlatilag az egyik csatlakozóval le van választva nem nyitható már egyik zár sem csak manuálisan a vezető oldali. Kérdem, érthető voltam-e és ha igen mit tudtok mondani, mit kell cserélnem, javítanom, rendelnem. Az autóval Hollandiában vagyok, szóval fontos lenne a mielőbbi segítség. Amit előre is köszönök! Az alapján hogy vízszintesig tudod fordítani a zárat, neked gyári központizárad van, a dobozka meg valami utólagos kütyü, vagy riasztó, vagy távirányító lehet. Ha egyik sincs, illetve nem használod, kösd le a francba, csak plusz hibaforrás. Viszont azt is meg kéne nézni honnan kerülhetett oda víz, ugyanis az x6-os központi csatit is szépen el tudja oxidálni adott esetben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január11, 2017 Megoszt Elküldve Január11, 2017 1 órával ezelőtt, wookie írta: Az alapján hogy vízszintesig tudod fordítani a zárat, neked gyári központizárad van, a dobozka meg valami utólagos kütyü, vagy riasztó, vagy távirányító lehet. Ha egyik sincs, illetve nem használod, kösd le a francba, csak plusz hibaforrás. Viszont azt is meg kéne nézni honnan kerülhetett oda víz, ugyanis az x6-os központi csatit is szépen el tudja oxidálni adott esetben. Ott fekete doboz legtöbbször az univerzális központi zár vezérlő szokott lenni. Pölö: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Január12, 2017 Megoszt Elküldve Január12, 2017 Sziasztok. Adott egy vétel, egy pár 2000 évjáratú X14NZ motorkódú classic astra első fényszóróira. Az ár nagyon kedvező, de a kérdés az, hogy egy 99-es, x16szr motorkódú calssic kombiba jó lehet-e? Elméletileg manuálisan, és motorral is állítható. Tudom, valahol évjáratban a közelben, van egy hangyányi eltérés a fényszórók között, ezért a kérdés. Az enyémben állítólag elkopott a fogasléc, ezért nem lehet beállítani a magasságát, így pedig elég gáz a fényerőm. Bár az autó elött közvetlenül, jól tudom így a kavicsokat számolni. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts