Cosso Elküldve Október30, 2016 Megoszt Elküldve Október30, 2016 5 órája, palllevi írta: Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy a kopogásérzékelő szenzor hibát jelez. Csak terhelés alatt és csak 2500fordulat fölött. 1-es 2-es hengeren a gyertyák nagyon kormosak 2-es 3-as szürke. Gyertyakábelek cserélve, gyújtásmodul cserélve. Szívósor nincs eltömődve. A motor idén tavasszal lett felújítva komressió 15 15.1 15 15. Kartergáz alig van. Ha leveszem a kopogásérzékelőt, csati rajtahagyva és megjáratom akkor is knock senzor hibát dob. Ez a szenzor nem igazán szokott meghibásodni. Szerintetek mindent kizártam és tuti a szenzor vagy van még valami ötlet? X16SZR 97-es Esetleg Budapesten hányódik valakinél egy kopogásérzékelő szenzor? Nekem is ugyanez a helyzet. >>> P0325 Knock sensor NOT PRESENT Viszont újjabban én is észrevettem, hogy valóban van valami rendellenes hang előlről, mintha szét akarna esni, de szintén csak kigyorsításnál, úgy ahogy a műszer jelzi 2300 felett. Alapjáraton meg van valami csilingelő hang a szépen járó motorhang mellett, mintha valami csavar kilazult volna és az alátét csilingel rajta. A motornak magának tapasztalataim szerint nincs baja, jól megy, jól húz, fogyasztása átlagos, megközelítőleg állandó. 2 különböző szerelő is nézte, szerintük sincs baja a motornak, autóvillamossági szerelők is nézték, szerintük is rendben van. Szóval nem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Október30, 2016 Megoszt Elküldve Október30, 2016 22 perce, Cosso írta: Nekem is ugyanez a helyzet. >>> P0325 Knock sensor NOT PRESENT Viszont újjabban én is észrevettem, hogy valóban van valami rendellenes hang előlről, mintha szét akarna esni, de szintén csak kigyorsításnál, úgy ahogy a műszer jelzi 2300 felett. Alapjáraton meg van valami csilingelő hang a szépen járó motorhang mellett, mintha valami csavar kilazult volna és az alátét csilingel rajta. A motornak magának tapasztalataim szerint nincs baja, jól megy, jól húz, fogyasztása átlagos, megközelítőleg állandó. 2 különböző szerelő is nézte, szerintük sincs baja a motornak, autóvillamossági szerelők is nézték, szerintük is rendben van. Szóval nem tudom. Nincs ezekben valami lezáróellenállás amit figyel az ECU? Vagy test/táp rövidzár valahová Kétlem hogy úgy ellenőrizné, hogy eltolja a gyújtást kopogásig majd vissza Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október30, 2016 Megoszt Elküldve Október30, 2016 36 perce, Bundee írta: Nincs ezekben valami lezáróellenállás amit figyel az ECU? Vagy test/táp rövidzár valahová Kétlem hogy úgy ellenőrizné, hogy eltolja a gyújtást kopogásig majd vissza Nem az szokott lenni velük a gond, hogy lelazulnak és nem hallanak rendesen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Október30, 2016 Megoszt Elküldve Október30, 2016 43 perce, zotya975 írta: Nem az szokott lenni velük a gond, hogy lelazulnak és nem hallanak rendesen? Arra gondolsz, hogyha kopogásmentes égésnél nem jön róla jel, akkor panaszkodik? Szkóppal lenne jó ránézni. Bár nekem sajnos nincs ilyen extra Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október30, 2016 Megoszt Elküldve Október30, 2016 Just now, Bundee írta: Arra gondolsz, hogyha kopogásmentes égésnél nem jön róla jel, akkor panaszkodik? Szkóppal lenne jó ránézni. Bár nekem sajnos nincs ilyen extra Lelazul, nem tökéletes a felfekvése a blokkra, és nem hall rendesen, van akinek már volt ilyen gondja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabadij Elküldve Október31, 2016 Megoszt Elküldve Október31, 2016 21 órája, Bundee írta: Arra gondolsz, hogyha kopogásmentes égésnél nem jön róla jel, akkor panaszkodik? Szkóppal lenne jó ránézni. Bár nekem sajnos nincs ilyen extra Én a múltkor úgy teszteltem a szenzort,hogy rákötöttem az erősítőm kimenetére a hangfal helyett és toltam neki egy kis zenét,fülemhez tettem és hallgattam rajta a zenét. Szólt így megnyugodtam ,hogy nem szakadt vagy zárlatos,más bajuk meg nemigen lehet. Ez így nem a legszakosabb teszt,de célravezető. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Október31, 2016 Megoszt Elküldve Október31, 2016 2 perce, Szabadij írta: Én a múltkor úgy teszteltem a szenzort,hogy rákötöttem az erősítőm kimenetére a hangfal helyett és toltam neki egy kis zenét,fülemhez tettem és hallgattam rajta a zenét. Szólt így megnyugodtam ,hogy nem szakadt vagy zárlatos,más bajuk meg nemigen lehet. Ez így nem a legszakosabb teszt,de célravezető. Egy nagy tölcsér alakú lemezre kellett volna csavarozni és kész az automotive piezo hangszóró :D De amire én gondoltam az az, hogy vajon sima munkaütemben is "hallgatózik"-e, szóval hogy detektálja az égést az adott henger(ek)ben és ha egy vagy több munkaütemben nincs jel, akkor dob hibát, vagy elküldi az előgyújtást olyan pontra ahol mindenképp lesz kopogásos égés, és ott vizsgálja a működőképességét a szenzornak. Vagy egyszerűen van benne egy néhány 100k-s ellenállás, aminek a meglétét vizsgálja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október31, 2016 Megoszt Elküldve Október31, 2016 59 perce, Bundee írta: Egy nagy tölcsér alakú lemezre kellett volna csavarozni és kész az automotive piezo hangszóró :D De amire én gondoltam az az, hogy vajon sima munkaütemben is "hallgatózik"-e, szóval hogy detektálja az égést az adott henger(ek)ben és ha egy vagy több munkaütemben nincs jel, akkor dob hibát, vagy elküldi az előgyújtást olyan pontra ahol mindenképp lesz kopogásos égés, és ott vizsgálja a működőképességét a szenzornak. Vagy egyszerűen van benne egy néhány 100k-s ellenállás, aminek a meglétét vizsgálja. A szenzor folyamatosan hallgatózik és az ECU addig emelgeti az előgyújtást amíg kopogást nem hall. Ott vagy megáll, vagy pedig visszább veszi. Valaha írták nekem, de nem emlékszem pontosan, de 1-2 fokkal emeli egyszerre, de ha kopog akkor talán 5-öt dobja vissza... Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyonkezdő Elküldve November2, 2016 Megoszt Elküldve November2, 2016 Üdv Urak! A szivargyújtó egyedül van a biztosítékra kötve,vagy van még más is rajta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November2, 2016 Megoszt Elküldve November2, 2016 2 órája, nagyonkezdő írta: Üdv Urak! A szivargyújtó egyedül van a biztosítékra kötve,vagy van még más is rajta? Még az ülésfűtést látom az F20-as 20Amperesen, mást nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
felhasznaaloo Elküldve November2, 2016 Megoszt Elküldve November2, 2016 Sziasztok. Gyakori probléma, de nem találom rá a megoldást itt a fórumban. Vízhőfok mutató csücsül a kék alján, meg se moccan, meleg motornál se, egyáltalán. Egyvezetékes jeladó vezeték saruja megpucolva, semmi. Ezt a vezetéket letestelve kellene a mutatónak gyujtáson felugrania a pirosba? Jól emlékszem? Mert nem csinálja. Ilyenkor maga a műszer lehet rossz? Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November2, 2016 Megoszt Elküldve November2, 2016 1 perc, felhasznaaloo írta: Sziasztok. Gyakori probléma, de nem találom rá a megoldást itt a fórumban. Vízhőfok mutató csücsül a kék alján, meg se moccan, meleg motornál se, egyáltalán. Egyvezetékes jeladó vezeték saruja megpucolva, semmi. Ezt a vezetéket letestelve kellene a mutatónak gyujtáson felugrania a pirosba? Jól emlékszem? Mert nem csinálja. Ilyenkor maga a műszer lehet rossz? Köszi! Igen, ha letesteled akkor teljesen felmegy. Ha úgyis kiveszed műszeregységet keresd meg azt kék szálat ( elöfordul hogy több is van) ami a müszerhez tartozik, és visszadugott csatinál gyujtáson testeld le. Ahol bemegy a szál a csatiba ott szerintem be tudsz dugni egy vékony drótot a pinhez a másik felét meg le tudod a műszeregység mögött testelni. Ha így kitér teljesen akkor kábel szakadás, ha így sem akkor valszeg a műszer rossz. A tankszintjelző jó? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
palllevi Elküldve November2, 2016 Megoszt Elküldve November2, 2016 On 2016. 10. 31. at 19:26, pszilaj írta: A szenzor folyamatosan hallgatózik és az ECU addig emelgeti az előgyújtást amíg kopogást nem hall. Ott vagy megáll, vagy pedig visszább veszi. Valaha írták nekem, de nem emlékszem pontosan, de 1-2 fokkal emeli egyszerre, de ha kopog akkor talán 5-öt dobja vissza... Lehet vajon ECU meghibásodás is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rico junior Elküldve November2, 2016 Megoszt Elküldve November2, 2016 Sziasztok!!! Olyan kérdésem van, hogy 94-es Astra F C16NZ motorkóddal és Delco generátorral miért vibráll alacsony fordulatszámon minden kijelző és a világítás is? Új benne a dióda híd a feszszabályzó a gerjesztő!!! Előre is köszönöm a válaszotokat!!! Rico Junior Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve November3, 2016 Megoszt Elküldve November3, 2016 On 2016. 10. 30. at 18:33, Cosso írta: Nekem is ugyanez a helyzet. >>> P0325 Knock sensor NOT PRESENT Viszont újjabban én is észrevettem, hogy valóban van valami rendellenes hang előlről, mintha szét akarna esni, de szintén csak kigyorsításnál, úgy ahogy a műszer jelzi 2300 felett. Alapjáraton meg van valami csilingelő hang a szépen járó motorhang mellett, mintha valami csavar kilazult volna és az alátét csilingel rajta. A motornak magának tapasztalataim szerint nincs baja, jól megy, jól húz, fogyasztása átlagos, megközelítőleg állandó. 2 különböző szerelő is nézte, szerintük sincs baja a motornak, autóvillamossági szerelők is nézték, szerintük is rendben van. Szóval nem tudom. Meg kell nézni a főtengelyen a szíjtárcsát. Nekem fellazult egyszer és csilingelt, meg gyorsításnál belevert a motortömbbe és a kopogásérzékelő rögtön felismerte, mint kopogásos égést és el is ment az erő egyből... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November3, 2016 Megoszt Elküldve November3, 2016 14 órája, Rico junior írta: Sziasztok!!! Olyan kérdésem van, hogy 94-es Astra F C16NZ motorkóddal és Delco generátorral miért vibráll alacsony fordulatszámon minden kijelző és a világítás is? Új benne a dióda híd a feszszabályzó a gerjesztő!!! Előre is köszönöm a válaszotokat!!! Rico Junior Mérjél rá multiméterrel, milyen feszt ad le. A testkábel rendesen vissza lett kötve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve November3, 2016 Megoszt Elküldve November3, 2016 21 órája, Rico junior írta: Sziasztok!!! Olyan kérdésem van, hogy 94-es Astra F C16NZ motorkóddal és Delco generátorral miért vibráll alacsony fordulatszámon minden kijelző és a világítás is? Új benne a dióda híd a feszszabályzó a gerjesztő!!! Előre is köszönöm a válaszotokat!!! Rico Junior Jól lett az generátor összerakva? Van ott mindenféle szigetelő alátét meg a dióda híd nem van-e fordítva. http://taylor.hu/astra/generator/osszeszereles/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyonkezdő Elküldve November4, 2016 Megoszt Elküldve November4, 2016 On 2016. 11. 02. at 11:59, zotya975 írta: Még az ülésfűtést látom az F20-as 20Amperesen, mást nem. Kösz! Akkor nem szivarozunk! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
szilvand Elküldve November5, 2016 Megoszt Elküldve November5, 2016 Hali! Segitseget szeretnek kerni: nem akart beindulni a kocsi, hirtelen elkapta, majd leallt rogton. Vartam egy orat, akkor eleg nehezen, de veindult. Lattam hogy dobott hibakodot, gondoltam kiolvasom. Ekkor veletlenul rossz labakat zartam ossze, villant egyet a biztositek tabla. Ezutan elment a kozepkonzolrol az ora es a homerseklet, valamint a radio se mukodik (gyujtas nelkul is mukodott eddig). Melyikbiztositekot sikerult kiutnom ? Koszi! Amugy 85-os hobakodot olcastam ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November5, 2016 Megoszt Elküldve November5, 2016 19 perce, szilvand írta: Hali! Segitseget szeretnek kerni: nem akart beindulni a kocsi, hirtelen elkapta, majd leallt rogton. Vartam egy orat, akkor eleg nehezen, de veindult. Lattam hogy dobott hibakodot, gondoltam kiolvasom. Ekkor veletlenul rossz labakat zartam ossze, villant egyet a biztositek tabla. Ezutan elment a kozepkonzolrol az ora es a homerseklet, valamint a radio se mukodik (gyujtas nelkul is mukodott eddig). Melyikbiztositekot sikerult kiutnom ? Koszi! Amugy 85-os hobakodot olcastam ki. Szerintem az F 7 ,10 Amperes. 85-ös hibakód...indításgátló. Nem tartalék kulccsal próbáltad amiben nincsen csipp? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szilvand Elküldve November5, 2016 Megoszt Elküldve November5, 2016 (edited) 7 perce, zotya975 írta: Szerintem az F 7 ,10 Amperes. 85-ös hibakód...indításgátló. Nem tartalék kulccsal próbáltad amiben nincsen csipp? Koszi az infot. 85: Befecskendező szelep 5 – feszültség túl alacsony szerintem nincs benne indutasgatlo. Amugy nem csereltem kulcsot. Elotte cserletem gyujtaskabeleket, mert az egyiket megette a nyest, meg kicsereltem meg az elotetellenallast. Mikor osszedugtam mindent, akkor siman indult az auto, mire visszatettem a burkolatokat, mar bem akart beindulni... szoval nem tudom mi lehet a baja, remelem spontan megjavul x14nz Módosítva November5, 2016 : szilvand Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November5, 2016 Megoszt Elküldve November5, 2016 7 perce, szilvand írta: Koszi az infot. 85: Befecskendező szelep 5 – feszültség túl alacsony szerintem nincs benne indutasgatlo. Amugy nem csereltem kulcsot. Elotte cserletem gyujtaskabeleket, mert az egyiket megette a nyest, meg kicsereltem meg az elotetellenallast. Mikor osszedugtam mindent, akkor siman indult az auto, mire visszatettem a burkolatokat, mar bem akart beindulni... szoval nem tudom mi lehet a baja, remelem spontan megjavul x14nz Az X14NZ re nekem ezt hozza: 85 Immobiliser Wrong signal Előtét ellenállás? A fűtőmotornál? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szilvand Elküldve November5, 2016 Megoszt Elküldve November5, 2016 (edited) 10 perce, zotya975 írta: Az X14NZ re nekem ezt hozza: 85 Immobiliser Wrong signal Előtét ellenállás? A fűtőmotornál? Igen, a futomotornal. Meg nyaron csereltem ventit, akkor az elozo megszorult, gondolom nem tett jot az ellenallasnak. A hibakodot meg itt a forumon nemztem a gyikbol. A biztositekok latszolag epek, de holnap ujra megnezem oket. Módosítva November5, 2016 : szilvand Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November5, 2016 Megoszt Elküldve November5, 2016 1 perc, szilvand írta: Igen, a futomotornal. Meg nyaron csereltem ventit, akkor az elozo megszorult, gondolom nem tett jot az ellenallasnak. A hibakodot meg itt a forumon nemztem a gyikbol. A biztositekok latszolag epek, de holnap ujra megnezem oket. A biztiket is mint mindet Kínában gyártották, van hogy ránézésre ép a szál, aztán mégis ki van olvadva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November8, 2016 Megoszt Elküldve November8, 2016 On 2016. 11. 05. at 17:26, szilvand írta: Koszi az infot. 85: Befecskendező szelep 5 – feszültség túl alacsony szerintem nincs benne indutasgatlo. Amugy nem csereltem kulcsot. Elotte cserletem gyujtaskabeleket, mert az egyiket megette a nyest, meg kicsereltem meg az elotetellenallast. Mikor osszedugtam mindent, akkor siman indult az auto, mire visszatettem a burkolatokat, mar bem akart beindulni... szoval nem tudom mi lehet a baja, remelem spontan megjavul x14nz Amúgy van benne indításgátló. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts