szabolala Elküldve Július2, 2016 Megoszt Elküldve Július2, 2016 5 perce, daykiller írta: Ez egyáltalán nem gyári. Ilyeneket a késői 98-as szériákba és klasszikokba raktak. A gyárinál nem nyák van, hanem minden nyomógombtól külön vezeték jön, forrasztott kötéssel egyből a csatlakozóig. A komfortos motor amúgy 5 érintkezős, a nem komfortos de gyári négy. Jellemzően régebbi szériákban (94 előtti) pedig az anyós oldali csak két érintkezős. Nem gyári itt semmi tudom, csak az anyósoldali kapcsolóm, azt most szereztem. A többi viszont benn volt korábban, működőképes formában. Ezért próbálok rájönni a logikára, hogy bal oldalt 4 kábel, jobbon 3 van az ajtókötegben... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Július3, 2016 Megoszt Elküldve Július3, 2016 13 órája, ftomi28 írta: Sziasztok! https://drive.google.com/file/d/0B62l0LW-Q9N5ck9Ic3lNTDRGS00/view?usp=sharing ez a kábel micsoda? Történt ugyanis a következő: Egyszer útközben a motorhőfok mutató kiakadt a felső holtponton. Vizfelforrásnak nyoma sem volt. Megálltam, és utána néztem a neten, hogy NTK van benne tehát szakadás okozhat ilyet. Én arra azt gondoltam, hogy az az ami a képen van, levettem a motorburkolatot megmozgattam és jó lett. Hazaértem azét kíváncsi voltam, lehúztam azt a kábelt és ugyanúgy a jó hőmérsékletet mutatta. Akkor az micsoda és hol van pontosan a jeladó? Szerintem csak csatlakozó kontakt lehetséges, vagy a gomba okoz ilyen hibát? Köszönöm Ennél a műszernél ha megszakadt a kör, akkor alacsony hőmérsékleten marad. Ha letestelődik a kábel akkor akad ki magas hőfokon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Július3, 2016 Megoszt Elküldve Július3, 2016 Mivel analóg műszer mutatja a hőfokot, amin van egy bimetál és egy néhány tekercses fűtőszál van ráaplikálva. Ezért akad ki teljes kitérésben, ha letestel, mert nagyjából a teljes áram áthalad ekkor és az a kis fűtőszál felfűt mint a barom. Szakadt körnél meg ugye nem fűt. Ezért sem hiteles műszer ez, bár attól függetlenül elég pontos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július3, 2016 Megoszt Elküldve Július3, 2016 16 órája, ftomi28 írta: Sziasztok! https://drive.google.com/file/d/0B62l0LW-Q9N5ck9Ic3lNTDRGS00/view?usp=sharing ez a kábel micsoda? Történt ugyanis a következő: Egyszer útközben a motorhőfok mutató kiakadt a felső holtponton. Vizfelforrásnak nyoma sem volt. Megálltam, és utána néztem a neten, hogy NTK van benne tehát szakadás okozhat ilyet. Én arra azt gondoltam, hogy az az ami a képen van, levettem a motorburkolatot megmozgattam és jó lett. Hazaértem azét kíváncsi voltam, lehúztam azt a kábelt és ugyanúgy a jó hőmérsékletet mutatta. Akkor az micsoda és hol van pontosan a jeladó? Szerintem csak csatlakozó kontakt lehetséges, vagy a gomba okoz ilyen hibát? Köszönöm Az a kábel a vezérmű keréknél lévő pozíció szenzorhoz megy. Azt hiszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoriKimi Elküldve Július3, 2016 Megoszt Elküldve Július3, 2016 Sziasztok! Segítség kellene! Hol találok ilyen kopogásérzékelőt, 95-ös X16XEL motorba kell! Én sehol sem találok: http://shop.advanceautoparts.com/p/carquest-by-bwd-knock-sensor-s8696/15470033-P Csak ilyeneket találok mindenhol: https://autoalkatreszed.hu/alkatresz/opel/astra-f-ferdehátú-53-54-58-59-/8900/kopogásérzékelõ/1.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cosso Elküldve Július3, 2016 Megoszt Elküldve Július3, 2016 (edited) 3 órája, KoriKimi írta: Sziasztok! Segítség kellene! Hol találok ilyen kopogásérzékelőt, 95-ös X16XEL motorba kell! Én sehol sem találok: http://shop.advanceautoparts.com/p/carquest-by-bwd-knock-sensor-s8696/15470033-P Csak ilyeneket találok mindenhol: https://autoalkatreszed.hu/alkatresz/opel/astra-f-ferdehátú-53-54-58-59-/8900/kopogásérzékelõ/1.html 2300/perc felett bejelez? Nekem is ugyanez a probléma. Nem tudják mitől. - (a DELPHI 240 a gyári!) DELPHI ) Módosítva Július3, 2016 : Cosso Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoriKimi Elküldve Július4, 2016 Megoszt Elküldve Július4, 2016 10 órája, Cosso írta: 2300/perc felett bejelez? Nekem is ugyanez a probléma. Nem tudják mitől. - (a DELPHI 240 a gyári!) DELPHI ) Ez semmit nem jelez! ZERO, halott! Link to comment Megosztás: More sharing options...
KoriKimi Elküldve Július4, 2016 Megoszt Elküldve Július4, 2016 15 órája, Cosso írta: 2300/perc felett bejelez? Nekem is ugyanez a probléma. Nem tudják mitől. - (a DELPHI 240 a gyári!) DELPHI ) Vagy esetleg jó lehet ez a másik fajta is bele? A külső kialakítását leszámítva van valami működésbeli / jelalak leadási különbség a két fajta között? Valakinek valami tapasztalata esetleg ezen a téren? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Július7, 2016 Megoszt Elküldve Július7, 2016 Sziasztok, Némi segítség kellene, hogy merrefelé kezdjem a hibakeresést ismerősöm C14NZ, 94-es alap Astráján. A probléma az alábbi: középkonzolban kb 8-10 volt van jelen, az óracsoportban a benzin szint és a vízhőfok jelző nem megy egy bizonyos szint fölé, gyújtáson nincsenek visszajelző fények az órán, és ha beindítom a motort világít a töltés jelző. Feszültségszabályozó csere volt, mert túltöltött. Töltés azóta elvileg rendben. A hiba akkor jött elő, mikor a középkonzol LED-ezve lett. Van bárkinek ötlete? Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július8, 2016 Megoszt Elküldve Július8, 2016 10 órája, Imi (Astra) írta: Sziasztok, Némi segítség kellene, hogy merrefelé kezdjem a hibakeresést ismerősöm C14NZ, 94-es alap Astráján. A probléma az alábbi: középkonzolban kb 8-10 volt van jelen, az óracsoportban a benzin szint és a vízhőfok jelző nem megy egy bizonyos szint fölé, gyújtáson nincsenek visszajelző fények az órán, és ha beindítom a motort világít a töltés jelző. Feszültségszabályozó csere volt, mert túltöltött. Töltés azóta elvileg rendben. A hiba akkor jött elő, mikor a középkonzol LED-ezve lett. Van bárkinek ötlete? Köszönöm! Talán az F-7-es bizti csinál ilyet, vagy testprobléma az óracsoport mögött. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Július8, 2016 Megoszt Elküldve Július8, 2016 12 órája, zotya975 írta: Talán az F-7-es bizti csinál ilyet, vagy testprobléma az óracsoport mögött. Testhibára gyanakszom első körben, vagy vmi kontaktos csatira. Merre vannak testpontok, amiket érdemes megnézni? Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július9, 2016 Megoszt Elküldve Július9, 2016 11 órája, Imi (Astra) írta: Testhibára gyanakszom első körben, vagy vmi kontaktos csatira. Merre vannak testpontok, amiket érdemes megnézni? Köszönöm! Van egy testpont az óracsoport mögött a kormány konzolján, esetleg ez szakadt le. De a biztit nézd meg először. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dave018 Elküldve Július9, 2016 Megoszt Elküldve Július9, 2016 Sziasztok. Egy hónapja kicsereltem a km/h óra stb... égőit ledesre. De mostanra a ledek vagy nemegnek vagy villognak mint valami diszkofeny. Most a ledek a rosszak vagy más a hiba ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Július10, 2016 Megoszt Elküldve Július10, 2016 Valószínű alul lett méretezve az előtét ellenállásuk és túl nagy áramot kaptak ezáltal. Ami elkezdett villogni az is kuka hiába cseréled ki az ellenállást nagyobbra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július10, 2016 Megoszt Elküldve Július10, 2016 Ahoj! F kombinak caravannak hogy néz ki belülről az antenna csatlakozó, ami a talpon van? zotya? Van képed hozzá? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Július10, 2016 Megoszt Elküldve Július10, 2016 On 2016. 07. 08. at 20:34, Imi (Astra) írta: Testhibára gyanakszom első körben, vagy vmi kontaktos csatira. Merre vannak testpontok, amiket érdemes megnézni? Köszönöm! A töltésjelző világíthat azért is, mert oda is ledet raktál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július10, 2016 Megoszt Elküldve Július10, 2016 2 órája, wookie írta: Ahoj! F kombinak caravannak hogy néz ki belülről az antenna csatlakozó, ami a talpon van? zotya? Van képed hozzá? :D Sajna nincs, ez a rész akkor valamiért kimaradt a fényképezésből.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Július10, 2016 Megoszt Elküldve Július10, 2016 On 2016. 07. 09. at 8:23, zotya975 írta: Van egy testpont az óracsoport mögött a kormány konzolján, esetleg ez szakadt le. De a biztit nézd meg először. Nagyon köszönöm a tipped, a biztosítékcsere megoldotta az összes problémát. Pedig anno át lettek nézve, most csere után lett jó mégiscsak. Még egyszer hálás köszönet. Más: Az antenna kábele 5 ajtós esetében van toldva valahol, vagy nem? Múltkoriban láttam itt 1-2 posztot, ahol ment a vita, és kép is volt róla, hogy vhol van egy csati. Merre van ez? Rengeteg bajom van, hogy a rádió nem akarja normálisan venni az adást... Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július10, 2016 Megoszt Elküldve Július10, 2016 Bal A oszlop tovében, ahol a nagy központi csati is van. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július10, 2016 Megoszt Elküldve Július10, 2016 4 órája, daykiller írta: A töltésjelző világíthat azért is, mert oda is ledet raktál. Én a töltésjelző beledezésével megszívtam. Ugyanis leddel nem akart felgerjedni a töltésem, csak akkor ha megpörgettem a motort... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július11, 2016 Megoszt Elküldve Július11, 2016 10 órája, pszilaj írta: Én a töltésjelző beledezésével megszívtam. Ugyanis leddel nem akart felgerjedni a töltésem, csak akkor ha megpörgettem a motort... Kell tenni vele párhuzamosan egy izzót valahová akár a motortérben majd az gerjeszt az eredeti helyett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július11, 2016 Megoszt Elküldve Július11, 2016 Találós kérdés. Mikortól volt szériában az immo? Sztori, bátyám 94-es x16sz vectrájában volt már gyújtáskapcsolóbetét cserélve, ezért két kulcsos (igazából egy, mert a másolt kulcs bár más, de nyitja-zárja a bal egyről) az utólagos is egy tök mezei lyukas kulcs, a gyárija meg a sima nyomógombos, amiben lámpa van. Első magyar tulajos autó volt. Múltkor szétszedem, erre mit találok? Hát immo gyűrűt a gyújtáskapcsolón. Na most akkor ezt így hogy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
O.G. Elküldve Július11, 2016 Megoszt Elküldve Július11, 2016 Sziasztok! Éppen egy hete lettem szerencsés Opel (Astra f Caravan '97) gazda, éppen így akadtam abba a szituációba, hogy a gyári rádió, amivel megvásároltam (Philips CAR 400), nem műkdödik, így vásároltam egy VOD CD 441XED-et. Minden rendben működik vele, kivéve a kijelzőt. Sajnos ott semmi nem jelenik meg és ebben szeretném a segítségeteket kérni. Talán valami kábelezési gond vagy a fejen kell beállítani valamit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július11, 2016 Megoszt Elküldve Július11, 2016 Az autó, vagy a rádió kijelzője nem működik? Elvileg a vdo-k kommunikálnak az opel kijelzőkkel, de úgy emléxem hogy tán valahol állítani is kell rajta valamit, hogy hány soros a kijelző vagy valami ilyesmi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
O.G. Elküldve Július11, 2016 Megoszt Elküldve Július11, 2016 (edited) Az autó kijelzője működik, mutatja dátumot kitartóan, csak mikor bekapcsolom a VDO-t akkor nem történik semmi, továbbra is dátum látszik. És sajnos mivel "remote display" a fejegység, így a kijelző nélkül sokat nem tudok állítani rajta. A gyáriakhoz találtam, hogy 3 gombot kell nyomni folyamatosan és akkor lehet váltogatni, hogy hány soros, de ehhez semmi ilyet nem találtam. Módosítva Július11, 2016 : O.G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts