daykiller Elküldve Március31, 2016 Megoszt Elküldve Március31, 2016 Just now, klacka987 írta: Tehát akkor az AC pumpától kezdve keressem a hibát? És a tank szellőztetést is nézzem át? Mindenképp. Nekem is ezt produkálta. Bakkecske üzemmód, néha nem indult be, szegény keverék hibakód satöbbi. Elég, ha a vákuumcsöveket leszeded. Ha azokban széndarabkák vannak, akkor a szellőztetés murdelt meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március31, 2016 Megoszt Elküldve Március31, 2016 22 perce, klacka987 írta: Tehát akkor az AC pumpától kezdve keressem a hibát? És a tank szellőztetést is nézzem át? Hát ugye egy hibának több oka is lehet célszerű az egyszerűtől a bonyolult felé haladni. A vákumcsöveket átnézni 2 perc ha azok tiszták ellenőrizd a pumpát. Például megbontod a benzinszűrőnél a csövet flakonba dugod azt a felét amelyik a tank felől jön. Kiveszed az anyósoldali lábtérburkolat mögül a lila AC-relét, és az aljzatban egy dróttal összekötöd a 30-87-es lábak helyeit. A pumpa elindul kábé 2 liternek kell jönnie erős sugárban percenként. De ugye ez csak a szállítót mennyiség mérése a nyomáshoz óra kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandi Elküldve Április2, 2016 Megoszt Elküldve Április2, 2016 Szép reggelt volna 1 gondom fordulat számos műszer egységet cserélek ,minden tiszta csak az nem ,hogy jobb oldalról azt a vezetéket kell tovább vinni amelyik nem megy tovább no ez oké de nekem 2 nem megy tovább tehát 8 van benne és 6 megy tovább ,mi lehet a másik 2 és melyik a for mérő-é Ehhez kérnék segítséget . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Április2, 2016 Megoszt Elküldve Április2, 2016 Elvileg az a kettő szál a fogyasztásjel ami a bc-hez menne fekete-barna csíkkal, és a zöld ami a fordulatszámé. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandi Elküldve Április2, 2016 Megoszt Elküldve Április2, 2016 Köszönöm a segítséget . Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április3, 2016 Megoszt Elküldve Április3, 2016 Tud valaki beszerzési forrást 4 lábas indexrelére? Vagy valakinél elfekvőben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
klacka987 Elküldve Április3, 2016 Megoszt Elküldve Április3, 2016 On 2016. 03. 31. at 19:08, daykiller írta: Mindenképp. Nekem is ezt produkálta. Bakkecske üzemmód, néha nem indult be, szegény keverék hibakód satöbbi. Elég, ha a vákuumcsöveket leszeded. Ha azokban széndarabkák vannak, akkor a szellőztetés murdelt meg. On 2016. 03. 31. at 19:34, zotya975 írta: Hát ugye egy hibának több oka is lehet célszerű az egyszerűtől a bonyolult felé haladni. A vákumcsöveket átnézni 2 perc ha azok tiszták ellenőrizd a pumpát. Például megbontod a benzinszűrőnél a csövet flakonba dugod azt a felét amelyik a tank felől jön. Kiveszed az anyósoldali lábtérburkolat mögül a lila AC-relét, és az aljzatban egy dróttal összekötöd a 30-87-es lábak helyeit. A pumpa elindul kábé 2 liternek kell jönnie erős sugárban percenként. De ugye ez csak a szállítót mennyiség mérése a nyomáshoz óra kell. Haladtam a dologgal, de szerda reggel óta nem produkálta a jelenséget... egészen tegnap estig. Délbe leállítottam minden hiba nélkül, este meg már nem indult a drága Ma nekiálltam. Vákumcsöveket átnéztem, nem találtam bennük semmit. Utána a tanktól szakaszosan elkezdtem átnézni, hogy eljut-e az üzemanyag. Benzinszűrő előtt folyik a nafta, utána folyik a nafta. Karburátorig is elnyomja a naftát, aztán gondoltam leveszem a karburátor tetejét. "Porzik" a szárazságtól. Öntöttem bele kb 1-1,5 deci naftát, és láss csodát. Pöcc-röff. Utána kb fél órát járattam alapjáraton is, és különböző fordulat tartományokba is. Semmi probléma... De a check lámpa megint kigyulladt. Kivillogtattam és 44-re hivatkozik megint, ami ugye szegény keveréket jelent. Mit kéne még vele csinálnom, hogy ne jöjjön elő ez a hibajelenség és hosszabb úton se produkálja? Vagy hagyjam meg szerelőnek a feladatot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április3, 2016 Megoszt Elküldve Április3, 2016 15 perce, klacka987 írta: Haladtam a dologgal, de szerda reggel óta nem produkálta a jelenséget... egészen tegnap estig. Délbe leállítottam minden hiba nélkül, este meg már nem indult a drága Ma nekiálltam. Vákumcsöveket átnéztem, nem találtam bennük semmit. Utána a tanktól szakaszosan elkezdtem átnézni, hogy eljut-e az üzemanyag. Benzinszűrő előtt folyik a nafta, utána folyik a nafta. Karburátorig is elnyomja a naftát, aztán gondoltam leveszem a karburátor tetejét. "Porzik" a szárazságtól. Öntöttem bele kb 1-1,5 deci naftát, és láss csodát. Pöcc-röff. Utána kb fél órát járattam alapjáraton is, és különböző fordulat tartományokba is. Semmi probléma... De a check lámpa megint kigyulladt. Kivillogtattam és 44-re hivatkozik megint, ami ugye szegény keveréket jelent. Mit kéne még vele csinálnom, hogy ne jöjjön elő ez a hibajelenség és hosszabb úton se produkálja? Vagy hagyjam meg szerelőnek a feladatot? Ha száraz volt az injektorház, akkor az injektor működésében keresném a hibát: nem kap üzemanyagot (esetleg csak nem megfelelő nyomással), vagy nem kap vezérlést. Utóbbira egy tipp: van egy csatlakozó a gyújtáselosztó mögött/alatt, egy fémlemezzel a hengerfejhez rögzítve, 2-2 vezeték megy bele alulról és felülről. A vastagabbik az ECU tápvezetéke, a vékonyabbik az injektorra menő vezeték. Ha itt kontakthiba van, az pl. okozhat ilyet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Április4, 2016 Megoszt Elküldve Április4, 2016 14 órája, FPepe írta: Ha száraz volt az injektorház, akkor az injektor működésében keresném a hibát: nem kap üzemanyagot (esetleg csak nem megfelelő nyomással), vagy nem kap vezérlést. Utóbbira egy tipp: van egy csatlakozó a gyújtáselosztó mögött/alatt, egy fémlemezzel a hengerfejhez rögzítve, 2-2 vezeték megy bele alulról és felülről. A vastagabbik az ECU tápvezetéke, a vékonyabbik az injektorra menő vezeték. Ha itt kontakthiba van, az pl. okozhat ilyet. Illetve az injektorházból ha kiveszed az injektort, ott van két finomszűrő annak a dugulása is okozhatja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április4, 2016 Megoszt Elküldve Április4, 2016 5 órája, Bundee írta: Illetve az injektorházból ha kiveszed az injektort, ott van két finomszűrő annak a dugulása is okozhatja. Szerintem ezeknél finomabb az ami a kerékjárat előtt van, hacsak nincs átszakadva. De ha ki van szedve az injektor szelep nem árt ha van a közelben bolt mert az O-gyűrűket nem mindíg lehet visszarakni. Igaz átmenetileg sima vízszereléshez való is jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április4, 2016 Megoszt Elküldve Április4, 2016 98-as x16szr már kötelezően immos? Azt ki lehet iktatni valahogy? Vagy elég ha rádugom az immo nélküli sz vezérlőt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Papszi Elküldve Április5, 2016 Megoszt Elküldve Április5, 2016 Sziasztok! Leírnám rövid kis problémámat, hátha tud valaki segíteni. Elszállt a világításom A ventillátor, meleg/hideg szabályozás valamint a hova is fújassuk a levegőt kapcsoló és alatta a beltéri levegő keringetés kapcsolóból. Illetve ha a ventillátorkapcsolót kihúzom, akkor a hátsóablak fűtés visszajelzőjelző sem világít. Alatta a hamutartóban és felette a kijelzőn is jó a világítás. Hozzátartozik a dologhoz, hogy pár hete szétszedtem, mert a bal hátsó ajtó nyitásánál nem kapcsolt be a beltérvilágítás. Lebontottam a küszöbborítást, stb.. Mint kiderült elől a vezető lábtér környékén volt elszakadva a vezeték, így újrahúztam a kábelt. Ehez a kábelötegről le kellett bontanom a szigetelését, de nem nyúlkáltam semmihez, ám lehet hogy ott már valami meg lehetett törve és mostmár nem érintkezik? Vagy más ötlete van valakinek erre a problémára? Egy vezeték vezérelné annak a "blokknak" a világítását? Ha igen akkor esetleg valaki tudja melyik lehet az? Az alany egy 93'-as 14.-es F Astra Sedan C14NZ motorkód. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is. Gábor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Április5, 2016 Megoszt Elküldve Április5, 2016 7 perce, Papszi írta: Sziasztok! Leírnám rövid kis problémámat, hátha tud valaki segíteni. Elszállt a világításom A ventillátor, meleg/hideg szabályozás valamint a hova is fújassuk a levegőt kapcsoló és alatta a beltéri levegő keringetés kapcsolóból. Illetve ha a ventillátorkapcsolót kihúzom, akkor a hátsóablak fűtés visszajelzőjelző sem világít. Alatta a hamutartóban és felette a kijelzőn is jó a világítás. Hozzátartozik a dologhoz, hogy pár hete szétszedtem, mert a bal hátsó ajtó nyitásánál nem kapcsolt be a beltérvilágítás. Lebontottam a küszöbborítást, stb.. Mint kiderült elől a vezető lábtér környékén volt elszakadva a vezeték, így újrahúztam a kábelt. Ehez a kábelötegről le kellett bontanom a szigetelését, de nem nyúlkáltam semmihez, ám lehet hogy ott már valami meg lehetett törve és mostmár nem érintkezik? Vagy más ötlete van valakinek erre a problémára? Egy vezeték vezérelné annak a "blokknak" a világítását? Ha igen akkor esetleg valaki tudja melyik lehet az? Az alany egy 93'-as 14.-es F Astra Sedan C14NZ motorkód. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is. Gábor Amit leírtál helyeket összesen 4db rizsszem izzó világítja meg, első körben ezeket kellene kicserélni utána gondolkodni azon, hogy újrakábelezed a kocsit. A gyik-ban találsz leírást a középkonzol szétszedéshez, talán még a képek linkjei is működnek és látni fogod mi a szétszedés menete. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Papszi Elküldve Április5, 2016 Megoszt Elküldve Április5, 2016 Just now, Gergőőő írta: Amit leírtál helyeket összesen 4db rizsszem izzó világítja meg, első körben ezeket kellene kicserélni utána gondolkodni azon, hogy újrakábelezed a kocsit. A gyik-ban találsz leírást a középkonzol szétszedéshez, talán még a képek linkjei is működnek és látni fogod mi a szétszedés menete. A szétszedéssel nincs gondom, meg tudnám csinálni. Csak az a fura, hogy egyszerre kiment volna 3-4 izzó? ez nekem kicsit fura. Ezért gondoltam, hogy inkább valami kontakt hiba lehet valahol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
free0228 Elküldve Április5, 2016 Megoszt Elküldve Április5, 2016 Üdv Urak! Ma kicseréltem a hűtőben a ventilátor kapcsolót 100/95-ről, 95/90-re. mert a jó idő beálltával a tötymörgös futárkodással majdnem mindig 100 fok közeli a vizem, ventilátor kapcsol is 102-3 foknál, visszahűt, de 3-4 házzal odébb már újra 100 fokon van a víz! Viszont a betett új kapcsoló nem kapcsol be 95-nél, de még 100nál sem! Lehet hogy rossz az új kapcsoló, vagy más relét is kell cserélnem ez miatt? Tűzfalnál a relénél direktbe kötve megy a ventilátor, vezeték hibát kizárnám! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április5, 2016 Megoszt Elküldve Április5, 2016 19 órája, wookie írta: 98-as x16szr már kötelezően immos? Azt ki lehet iktatni valahogy? Vagy elég ha rádugom az immo nélküli sz vezérlőt? Igen. Részben igen. Az SZ vezérlője nem lesz jó. Tönkre is mehet a vezérlő emiatt. Teljesen más az SZ vezérlő bekötése, mint az SZR. Pl az AC pumpa relé tápja sem ugyanarról az érintkezőről jön SZ-n mint SZR-en. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április5, 2016 Megoszt Elküldve Április5, 2016 (edited) 2 órája, free0228 írta: Üdv Urak! Ma kicseréltem a hűtőben a ventilátor kapcsolót 100/95-ről, 95/90-re. mert a jó idő beálltával a tötymörgös futárkodással majdnem mindig 100 fok közeli a vizem, ventilátor kapcsol is 102-3 foknál, visszahűt, de 3-4 házzal odébb már újra 100 fokon van a víz! Viszont a betett új kapcsoló nem kapcsol be 95-nél, de még 100nál sem! Lehet hogy rossz az új kapcsoló, vagy más relét is kell cserélnem ez miatt? Tűzfalnál a relénél direktbe kötve megy a ventilátor, vezeték hibát kizárnám! Lehet hogy nem nyit ki a termosztát rendesen és nem melegszik át a hűtő ezért el sem éri a gombánál a kapcsolási hőfokot. Úgy tudom nálad elég könnyű hozzáférni a termosztáthoz, vedd ki, nézd meg úgy mit csinál. Ha úgy sem jó és melegszik, akkor lehet a hűtő van eldugulva vagy a vízpumpával van gond, sérültek a lapátjai pölö. Még a benzinessel sem szokott ilyenkor ennyire melegedni városban, a dieselnek meg eleve kevesebb a hulladékhője. Akkor is szokott még nagyon melegedni ha egy fokot ugrik a vezérlés vagy kezdődő hengerfejesség áll fenn. Módosítva Április5, 2016 : zotya975 Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április5, 2016 Megoszt Elküldve Április5, 2016 43 perce, zotya975 írta: Lehet hogy nem nyit ki a termosztát rendesen és nem melegszik át a hűtő ezért el sem éri a gombánál a kapcsolási hőfokot. Úgy tudom nálad elég könnyű hozzáférni a termosztáthoz, vedd ki, nézd meg úgy mit csinál. Ha úgy sem jó és melegszik, akkor lehet a hűtő van eldugulva vagy a vízpumpával van gond, sérültek a lapátjai pölö. Még a benzinessel sem szokott ilyenkor ennyire melegedni városban, a dieselnek meg eleve kevesebb a hulladékhője. Akkor is szokott még nagyon melegedni ha egy fokot ugrik a vezérlés vagy kezdődő hengerfejesség áll fenn. A hozzászólása alapján szerintem az van, hogy a régi gombával nem volt semmi gond, de az újjal nem kapcsol a hűtőventilátor. Mivel a csere nem nehézkes, így szerintem a termosztát nem tudott megdögleni. Esetleg a légtelenítéssel lehetnek problémák, mert akkor mutathat hülyeséget a műszer is és a gombán is tanyázhat levegőbuborék. Igaz, hogy a külső hűtőkört bontotta meg, de levegősödhet így is, mivel ugye a kiegyenlítőn keresztül folyhat még ki víz belőle. Most meg nem mondom fejből, hogy hol van a dízel ventilátor hőgombája, de nem lehet annyira sz.r helyen, mint klímás benzinesnél az alsó klíma engedélyező/tiltó 107 fokos hőgomba. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
free0228 Elküldve Április5, 2016 Megoszt Elküldve Április5, 2016 2 órája, zotya975 írta: Lehet hogy nem nyit ki a termosztát rendesen és nem melegszik át a hűtő ezért el sem éri a gombánál a kapcsolási hőfokot. Úgy tudom nálad elég könnyű hozzáférni a termosztáthoz, vedd ki, nézd meg úgy mit csinál. Ha úgy sem jó és melegszik, akkor lehet a hűtő van eldugulva vagy a vízpumpával van gond, sérültek a lapátjai pölö. Még a benzinessel sem szokott ilyenkor ennyire melegedni városban, a dieselnek meg eleve kevesebb a hulladékhője. Akkor is szokott még nagyon melegedni ha egy fokot ugrik a vezérlés vagy kezdődő hengerfejesség áll fenn. 1 óra, daykiller írta: A hozzászólása alapján szerintem az van, hogy a régi gombával nem volt semmi gond, de az újjal nem kapcsol a hűtőventilátor. Mivel a csere nem nehézkes, így szerintem a termosztát nem tudott megdögleni. Esetleg a légtelenítéssel lehetnek problémák, mert akkor mutathat hülyeséget a műszer is és a gombán is tanyázhat levegőbuborék. Igaz, hogy a külső hűtőkört bontotta meg, de levegősödhet így is, mivel ugye a kiegyenlítőn keresztül folyhat még ki víz belőle. Most meg nem mondom fejből, hogy hol van a dízel ventilátor hőgombája, de nem lehet annyira sz.r helyen, mint klímás benzinesnél az alsó klíma engedélyező/tiltó 107 fokos hőgomba. Normál használat mellett semmi gondom nincs, meg városban sem! Csak munka közben nem állítom le a címeknél (kb 65-70) , miközben kiadom a kaját,és ott ketyeg egy helyben 2-3-5 percet is néha!, És ilyenkor hamar felmegy a hőfok, mivel csak egyik házról a másikra megyek, vagy egy fél utcával odébb egy adott településen, 20-30-as tempóval. És elég sokat áll azon a 100 fokos határon,mikor még pont nem kapcsol a venti! Ezért gondoltam hogy teszek bele egy alacsonyabb fokon nyitó hőgombát! Nincs eldugva a gomba,hűtő bal széle középen, de holnap lényegében kiderül hogy jó e vagy sem, mert párszor átfog fordulni a teljes vízkör! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április5, 2016 Megoszt Elküldve Április5, 2016 3 órája, daykiller írta: Igen. Részben igen. Az SZ vezérlője nem lesz jó. Tönkre is mehet a vezérlő emiatt. Teljesen más az SZ vezérlő bekötése, mint az SZR. Pl az AC pumpa relé tápja sem ugyanarról az érintkezőről jön SZ-n mint SZR-en. Hogy hogy részben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandi Elküldve Április5, 2016 Megoszt Elküldve Április5, 2016 szép estét óra cser után a vízhőfokom 95-100 között jár , a w szám ugyan az a hőfok osztás ugyan az ,és akkor most nem tudom mi lehet a gond ebben kérnék egy kis segítséget ,hogy mi lehet a gond ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pingvin Elküldve Április5, 2016 Megoszt Elküldve Április5, 2016 Szerintem lehet, hogy nem hozzávaló a hőgomba, ismereteim szerint kétfajta létezik. Nekem óracsere után lefele csal, cseréltem is gombát újra, nem is változott semmi. (Lehet, ahoz az órához az a fajta való ami nekem lefelé csal. ). Ha csak a gomba miatt van, egy ellenállással be lehet állítani, hogy jó értéket mutasson. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április6, 2016 Megoszt Elküldve Április6, 2016 7 órája, wookie írta: Hogy hogy részben? Az épp aktuális transzponder, amivel beindul a motor, azt kivenni a kulcsból és az immokarikára ragasztani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április6, 2016 Megoszt Elküldve Április6, 2016 8 órája, Pingvin írta: Szerintem lehet, hogy nem hozzávaló a hőgomba, ismereteim szerint kétfajta létezik. Nekem óracsere után lefele csal, cseréltem is gombát újra, nem is változott semmi. (Lehet, ahoz az órához az a fajta való ami nekem lefelé csal. ). Ha csak a gomba miatt van, egy ellenállással be lehet állítani, hogy jó értéket mutasson. Én most raktam be másik egyvezetékes vízhőfok jeladót, úgy tudtam hogy ez 110-fokos órához való, de még annyira sem megy fel mint a régi. Mondjuk forrasztanom kellett rá a sarut mert le volt törve a vége, lehet nem tett neki jót nagy hő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
free0228 Elküldve Április6, 2016 Megoszt Elküldve Április6, 2016 Nah, a tesztnap megvolt! A gomba müködik, de ez is óra szerint 102-3 foknál kapcsol be, mint a régi amit kivettem! Pedig ez 95-90-es, legalábbis ez van beleütve! A régi meg 100-95-ös volt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts