zotya975 Elküldve November11, 2015 Megoszt Elküldve November11, 2015 36 minutes ago, Vedro írta: Sziasztok, F Astrában bal oldalon van 2 vak kábel nagyjából a ködlámpa és annak kábele magasságában (2 db 2 eres), valakinek esetleg nincs ötlete, hogy mi lehet az? Ja és a jobboldalon ugyanez nincsen, tehát semmi ötletem nincsen. Illetve az ABS lámpa néha kigyullad, aztán mikor leállítom a kocsit és újraindítom már nem világít. Esetleg ötlet, hogy ezt mi okozhatja? Gyárinak tűnik vagy utólagos? Van csati a végén ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vedro Elküldve November11, 2015 Megoszt Elküldve November11, 2015 (edited) 32 minutes ago, zotya975 írta: Gyárinak tűnik vagy utólagos? Van csati a végén ? Teljesen gyári csatinak tűnik, én esetleg valami légzsák érzékelőnek tippelném, de akkor miért csak az egyik oldalon van. Van csatija is mindkettőnek. Módosítva November11, 2015 : Vedro Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November11, 2015 Megoszt Elküldve November11, 2015 41 minutes ago, Vedro írta: Teljesen gyári csatinak tűnik, én esetleg valami légzsák érzékelőnek tippelném, de akkor miért csak az egyik oldalon van. Van csatija is mindkettőnek. F astrában a lökösnél nincs légzsák érzékelő, az indító a hátsó hamutartó alatt van az utastérben. ( a lassulást érzékeli). Dobj fel a csatitól képet aztán majd valaki beírja mi az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve November11, 2015 Megoszt Elküldve November11, 2015 8 hours ago, Vedro írta: Sziasztok, F Astrában bal oldalon van 2 vak kábel nagyjából a ködlámpa és annak kábele magasságában (2 db 2 eres), valakinek esetleg nincs ötlete, hogy mi lehet az? Ja és a jobboldalon ugyanez nincsen, tehát semmi ötletem nincsen. Illetve az ABS lámpa néha kigyullad, aztán mikor leállítom a kocsit és újraindítom már nem világít. Esetleg ötlet, hogy ezt mi okozhatja? Az ABS-hez: Általában valamelyik kerékfordulat jeladó csatlakozójának vagy vezetékének a kontakt hibája miatt világít ha rendszertelenül világít, esetleg gyenge akksi vagy töltési hiba miatt is jelezhet. Az autó diagnosztikai csatlakozóján keresztül az Opel szervíz ki tudja olvasni az ABS hibajelzését is és meg tudja mondani, hogy melyik jeladónál van a hiba. Otthoni körülmények között nem tudom sajnos hogyan lehet kiolvasni az ABS hibát. Mondjuk a csatlakozókat meg lehet nézni, de a jeladó kábelhibát ami szintén gyakori, már nehezebb detektálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vedro Elküldve November12, 2015 Megoszt Elküldve November12, 2015 15 hours ago, zotya975 írta: F astrában a lökösnél nincs légzsák érzékelő, az indító a hátsó hamutartó alatt van az utastérben. ( a lassulást érzékeli). Dobj fel a csatitól képet aztán majd valaki beírja mi az. Akkor megpróbálok aláfeküdni, mert persze nemrég le volt véve a lökös, de hülye fejjel nem fotóztam. 9 hours ago, Astra F Caravan írta: Az ABS-hez: Általában valamelyik kerékfordulat jeladó csatlakozójának vagy vezetékének a kontakt hibája miatt világít ha rendszertelenül világít, esetleg gyenge akksi vagy töltési hiba miatt is jelezhet. Az autó diagnosztikai csatlakozóján keresztül az Opel szervíz ki tudja olvasni az ABS hibajelzését is és meg tudja mondani, hogy melyik jeladónál van a hiba. Otthoni körülmények között nem tudom sajnos hogyan lehet kiolvasni az ABS hibát. Mondjuk a csatlakozókat meg lehet nézni, de a jeladó kábelhibát ami szintén gyakori, már nehezebb detektálni. Elviszem a szerelőmhöz hátha kiolvas valamit, mondjuk én is jeladóra gyanakszom inkább, de lehet neked lesz igazad és valami kábel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jan76 Elküldve November12, 2015 Megoszt Elküldve November12, 2015 10 hours ago, Vedro írta: Akkor megpróbálok aláfeküdni, mert persze nemrég le volt véve a lökös, de hülye fejjel nem fotóztam. Elviszem a szerelőmhöz hátha kiolvas valamit, mondjuk én is jeladóra gyanakszom inkább, de lehet neked lesz igazad és valami kábel. Szia. Nekem is volt gond 1x ABS hibajelzésem de 1 féklámpa égő megoldotta. :) Hátha neked is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ssjoci Elküldve November19, 2015 Megoszt Elküldve November19, 2015 Sziasztok, Villamossági ügyben szeretnék kérni némi információt. F astra 1994-es. A gyári rádió csatlakozóban ugye van egy állandó 12V, és egy, ahol csak gyújtáson van 12v Mivel a gyújtáskapcsolón van I és II állás is és ugye II állásban van gyújtás tehát az érdekelne, hogy gyárilag a gyújtáskapcsoló I-es állása ki van-e vezetve valahová. Előre is köszönöm :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November19, 2015 Megoszt Elküldve November19, 2015 3 minutes ago, ssjoci írta: Sziasztok, Villamossági ügyben szeretnék kérni némi információt. F astra 1994-es. A gyári rádió csatlakozóban ugye van egy állandó 12V, és egy, ahol csak gyújtáson van 12v Mivel a gyújtáskapcsolón van I és II állás is és ugye II állásban van gyújtás tehát az érdekelne, hogy gyárilag a gyújtáskapcsoló I-es állása ki van-e vezetve valahová. Előre is köszönöm :) Fészlifteseknél már igen. Az kapcsolja a rádiót is, amúgy az I állás a kormányzár oldás. A rádió meg kulcs kihúzásra hallgat el, mikor a kormányzár rögzít. Ha neked is így működik a rádió, akkor ki van vezetve. Mivel 94-es így esélyes, hogy a tiedben még nincs ilyen funkció. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ssjoci Elküldve November19, 2015 Megoszt Elküldve November19, 2015 8 minutes ago, daykiller írta: Fészlifteseknél már igen. Az kapcsolja a rádiót is, amúgy az I állás a kormányzár oldás. A rádió meg kulcs kihúzásra hallgat el, mikor a kormányzár rögzít. Ha neked is így működik a rádió, akkor ki van vezetve. Mivel 94-es így esélyes, hogy a tiedben még nincs ilyen funkció. Esetleg minimális barkácsolással megoldható, vagy maga a gyújtáskapcsoló nem tudja? Amúgy egy Sony DSX-A40UI ment bele, de ez úgy működik, hogy az állandó 12v-ot csak a memóriához használja, és akkor lehet csak bekapcsolni, ha a kapcsolt szálon is megjelenik a 12v. Csak jó lenne ha leállítom a motort kikapcsolna a rádió, és azután nem kellene gyújtáson hagyni, ha hallgatni akarom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November19, 2015 Megoszt Elküldve November19, 2015 3 minutes ago, ssjoci írta: Esetleg minimális barkácsolással megoldható, vagy maga a gyújtáskapcsoló nem tudja? Amúgy egy Sony DSX-A40UI ment bele, de ez úgy működik, hogy az állandó 12v-ot csak a memóriához használja, és akkor lehet csak bekapcsolni, ha a kapcsolt szálon is megjelenik a 12v. Csak jó lenne ha leállítom a motort kikapcsolna a rádió, és azután nem kellene gyújtáson hagyni, ha hallgatni akarom. Lehet elég annyi, hogy kicseréled a végén a gyújtáskapcsolót. Az cserélhető, de mintha rémlene olyan, hogy mindegyikben ott van a W jelzésű kivezetés, csak nincs odavezetékezve talán... Nagyon rég volt már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ssjoci Elküldve November19, 2015 Megoszt Elküldve November19, 2015 1 minute ago, daykiller írta: Lehet elég annyi, hogy kicseréled a végén a gyújtáskapcsolót. Az cserélhető, de mintha rémlene olyan, hogy mindegyikben ott van a W jelzésű kivezetés, csak nincs odavezetékezve talán... Nagyon rég volt már. Köszi, azt hiszem inkább megrelézem a kacsolt 12V-ot... Link to comment Megosztás: More sharing options...
clava Elküldve November23, 2015 Megoszt Elküldve November23, 2015 Sziasztok olyan problémám lenne hogy elforditom a kulcsot a gyujtasba és semmi nem világít a műszerfalon, majd be indul a motor tökéletesen jár viszont gazadasra kigyullad a töltés jelző a műszerfalon, de minden rendbe töltés van viszont se a fordulatszám se a üzemanyag jelző se a motor hő mérő nem jelez semmit mind fekszik egyedül a km óra megy, illetve járó motor felkapcsolt lámpa kinyitom a vezető oldali ajtót és csilingel h rajta maradt a világítás ugye ezt akkor kéne ha le állítottam a motort és rajta maradt a lámpa. De alapjarat stabil megy is. Biztosíték? Relé? Oracsoport? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve November23, 2015 Megoszt Elküldve November23, 2015 Az első ablaktörlő motor a mechanikán keresztül a kasznitól kapja a testet ? Mert tegnap mikor cseréltem kiszedtem, rátettem a mechanikára a másik bontottat aztán nem ment mondom anyáááááád... időm már nem volt mondom akkor össze rakom teljesen úgy hogy az van benne aztán majd kiméregetem valamikor hogy mit nem kap. Erre össze raktam műanyagokat is felpattintottam, aztán gondoltam ránézek egyet megy e aztán jó volt... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tarakos Elküldve November23, 2015 Megoszt Elküldve November23, 2015 Sziasztok! Van köztetek valaki akinek C14SE motoros kocsija van? A problémám az lenne, hogy az oktánszám választó (sárga) csatlakozó ellenállásainak értékére lenne szükségem. (95 és 98-as állás) Tudna nekem valaki ebben segíteni? Előre is köszönöm, Ákos Link to comment Megosztás: More sharing options...
clava Elküldve November23, 2015 Megoszt Elküldve November23, 2015 10 hours ago, clava írta: Sziasztok olyan problémám lenne hogy elforditom a kulcsot a gyujtasba és semmi nem világít a műszerfalon, majd be indul a motor tökéletesen jár viszont gazadasra kigyullad a töltés jelző a műszerfalon, de minden rendbe töltés van viszont se a fordulatszám se a üzemanyag jelző se a motor hő mérő nem jelez semmit mind fekszik egyedül a km óra megy, illetve járó motor felkapcsolt lámpa kinyitom a vezető oldali ajtót és csilingel h rajta maradt a világítás ugye ezt akkor kéne ha le állítottam a motort és rajta maradt a lámpa. De alapjarat stabil megy is. Biztosíték? Relé? Oracsoport? Sziasztok olyan problémám lenne hogy elforditom a kulcsot a gyujtasba és semmi nem világít a műszerfalon, majd be indul a motor tökéletesen jár viszont gazadasra kigyullad a töltés jelző a műszerfalon, de minden rendbe töltés van viszont se a fordulatszám se a üzemanyag jelző se a motor hő mérő nem jelez semmit mind fekszik egyedül a km óra megy, illetve járó motor felkapcsolt lámpa kinyitom a vezető oldali ajtót és csilingel h rajta maradt a világítás ugye ezt akkor kéne ha le állítottam a motort és rajta maradt a lámpa. De alapjarat stabil megy is. Biztosíték? Relé? Oracsoport? Link to comment Megosztás: More sharing options...
clava Elküldve November23, 2015 Megoszt Elküldve November23, 2015 Na a KL15 os biztosíték ment ki viszont 5 percre rá megint az új Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November23, 2015 Megoszt Elküldve November23, 2015 10 hours ago, Stevy írta: Az első ablaktörlő motor a mechanikán keresztül a kasznitól kapja a testet ? Mert tegnap mikor cseréltem kiszedtem, rátettem a mechanikára a másik bontottat aztán nem ment mondom anyáááááád... időm már nem volt mondom akkor össze rakom teljesen úgy hogy az van benne aztán majd kiméregetem valamikor hogy mit nem kap. Erre össze raktam műanyagokat is felpattintottam, aztán gondoltam ránézek egyet megy e aztán jó volt... :D Régebben igen, de a fészliftes astráknál már ott a hiányzó barna vezeték a csatiban. Vélhetően az autódban lévő csatlakozóban nincs is benne a barna vezeték. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November23, 2015 Megoszt Elküldve November23, 2015 1 hour ago, clava írta: Na a KL15 os biztosíték ment ki viszont 5 percre rá megint az új Az F7-es biztosíték ment ki, ha jól tévedek, hogy az a KL15. Nos az kicsit gáz, ha zárlat miatt megy ki, mert kb arról él minden. Elektromos ablakok vezérlőfeszültsége, műszerfal világítások, légkondi vezérlés, rádió bekapcsolási vezérlője régebbi astrákban stb. Töltésjelző is, bizzegő. Minden. Általános világítás és vezérlőfeszültséget szolgáltat azon a biztosítékon keresztül, gyújtáson. Bár az furcsa, hogy viszont a fordulatszámmérő működött, mikor az is erről a biztosítékról kap tápot. Sajnos vagy kikeresed, hogy mi lehet zárlatos, vagy elviszed autóvillamossági szerelőhöz. Sajnos nagyon sz*r dolog a zárlatkeresés. Főleg így, hogy azon a biztosítékon keresztül megy minden. Esetleg nem alakítottál valamit elektromosan az autóban vagy másik autórádió? Link to comment Megosztás: More sharing options...
clava Elküldve November23, 2015 Megoszt Elküldve November23, 2015 2 hours ago, daykiller írta: Az F7-es biztosíték ment ki, ha jól tévedek, hogy az a KL15. Nos az kicsit gáz, ha zárlat miatt megy ki, mert kb arról él minden. Elektromos ablakok vezérlőfeszültsége, műszerfal világítások, légkondi vezérlés, rádió bekapcsolási vezérlője régebbi astrákban stb. Töltésjelző is, bizzegő. Minden. Általános világítás és vezérlőfeszültséget szolgáltat azon a biztosítékon keresztül, gyújtáson. Bár az furcsa, hogy viszont a fordulatszámmérő működött, mikor az is erről a biztosítékról kap tápot. Sajnos vagy kikeresed, hogy mi lehet zárlatos, vagy elviszed autóvillamossági szerelőhöz. Sajnos nagyon sz*r dolog a zárlatkeresés. Főleg így, hogy azon a biztosítékon keresztül megy minden. Esetleg nem alakítottál valamit elektromosan az autóban vagy másik autórádió? Az a akkor :( nem nem a fordulat szám mérő sem müködöt szerencsére elektromos ablak légkondi nincs :) viszont nem tudom mi lehet zárlatos már több éve így van benne minden ahogy most egyszer csak tankoltam a kútnál benzit gázt (lpg) aztán a kutnál már tankolás után ezt csinálta.... gőzőm sincs mi lehet.... azt se tudom hol kezdjem :) elektoromos meg gondolom horror ár lenne.... esetleg van egy tippem talán a csomagtartó világítás..... az volt mókolva de annak is kb fél éve..... Gondolom nagyobb biztit nem érdemes bele tenni mondjuk 10-helyett 15 ös.... nehogy lefüstöljön valami... Köszönöm szépen a választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November23, 2015 Megoszt Elküldve November23, 2015 1 minute ago, clava írta: Az a akkor :( nem nem a fordulat szám mérő sem müködöt szerencsére elektromos ablak légkondi nincs :) viszont nem tudom mi lehet zárlatos már több éve így van benne minden ahogy most egyszer csak tankoltam a kútnál benzit gázt (lpg) aztán a kutnál már tankolás után ezt csinálta.... gőzőm sincs mi lehet.... azt se tudom hol kezdjem :) elektoromos meg gondolom horror ár lenne.... esetleg van egy tippem talán a csomagtartó világítás..... az volt mókolva de annak is kb fél éve..... Gondolom nagyobb biztit nem érdemes bele tenni mondjuk 10-helyett 15 ös.... nehogy lefüstöljön valami... Köszönöm szépen a választ. A csomagtér világítás gyújtásfüggetlen, az nem lehet. Lehet akkor a gázrendszerrel van probléma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
clava Elküldve November23, 2015 Megoszt Elküldve November23, 2015 43 minutes ago, daykiller írta: A csomagtér világítás gyújtásfüggetlen, az nem lehet. Lehet akkor a gázrendszerrel van probléma. viszont ha csak simán benzinbe megyek akkor is ugyan ez történik.... üzem anyag pumpa lehet bűnős? mert az viszont rakoncátlankodott az elmúlt időkbe.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November24, 2015 Megoszt Elküldve November24, 2015 7 hours ago, clava írta: viszont ha csak simán benzinbe megyek akkor is ugyan ez történik.... üzem anyag pumpa lehet bűnős? mert az viszont rakoncátlankodott az elmúlt időkbe.... Az az F2-es biztin van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
clava Elküldve November24, 2015 Megoszt Elküldve November24, 2015 1 hour ago, zotya975 írta: Az az F2-es biztin van. ertem akkor az nem. Viszont ma reggel hogy fagyott, be akartam kapcsolni a hatso ablak futest es az viszont nem mukodik, eddig viszont mukodott, amikor mondjuk a hiba jelentkezett akkor nem hasznaltam, viszont ugye vasarnap eleg jo kis esok, lehet hatul valami beazas rendezte ott a dolgokat.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabadij Elküldve November24, 2015 Megoszt Elküldve November24, 2015 14 hours ago, clava írta: Gondolom nagyobb biztit nem érdemes bele tenni mondjuk 10-helyett 15 ös.... nehogy lefüstöljön valami... Köszönöm szépen a választ. Üdv! Ilyet semmi esetre se tégy!!! Nagyobb biztosítékot csak is akkor szoktunk betenni,ha ezt valami indokolja.Például ha plusz terhelést teszünk az áramkörre.De akkor is csak annyival növeljük az értéket amennyivel szükséges,ezt egyszerű számítással meg lehet határozni. A te esetedben viszont,-mint írtad-ilyen átalakítás mostanában nem történt, mindenféleképpen túlterhelés vagy zárlat miatt szakad meg a bizti.Ennek okát mielőbb ki kell deríteni,tehát a 10 amperes azért égett ki mert jól végezte a dolgát. Ha kellőképpen nagyobbat teszel bele,akkor nem tud kiégni.Valahol a vezetékezés vagy egyéb áramköri elem fog megsülni,esetleg tűz keletkezik,ami ha jelen vagy az eseménykor akkor elárulja,hogy hol a zárlat,ha nem vagy jelen akkor viszont sokba kerülhet. Kis segítség lehet számodra,hogy általában ,ha ránézel a kiégett biztire,akkor elárulja,hogy csak túlterhelés van a körben,vagy csontzárlat.Előző esetben egyszerűen csak megszakad,második esetben a kiolvadás olyan intenzív,hogy összevissza-szanaszét kormolja a műanyag biztit belülről,szétfreccsen a szál. Sok sikert a hibakereséshez! Link to comment Megosztás: More sharing options...
clava Elküldve November24, 2015 Megoszt Elküldve November24, 2015 Köszönöm a segítségeket, nos egyelőre olyan a helyzet hogy csomagtartó világításnak led szallag lett berakva abból jó pár led már nem ég. jelenleg ezt kikötöttem és azóta nem verte ki az új biztosítékot.... bár hozzá teszem valamikókány egy módon lett berakva az a csomgatrtó világítás is nem tudom mire lett rá kötve...., ami érdekesség még hogy a hátsó ablak fűtésre még viszont mindig beindul a hátsó ablak törlő és és nem is szakaszosra hanem folyamatosra... de ezt majd valami más alakalommal megnézem.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts