kisolasz Elküldve Július16, 2015 Megoszt Elküldve Július16, 2015 Csak először a gombot kell levenni középállásban kihúzva a tengelyt allul megbökve egy csavarhúzóval lejön. Csak utánna férsz hozzá a fülekhez. De ekkor még nem fogsz hozzáférni a kábelekhez, és nem tudsz pölö rajz alapján méregetni, mert nem tudod melyik pin milyen színű vezetékhez tartozik, ehhez panelt kell bontanod. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisolasz Elküldve Július16, 2015 Megoszt Elküldve Július16, 2015 Hátha ez is segít neki: http://www.vectra16v.com/slp.html De ha a műszerfal alatt a szellőzőcsövei szét vannak húzkodva/esve meg "minek a pollenszűrő, úgyis beázik", akkor az egész műszerfal nem látható része 1 merő dzsuva (mint nálam volt), és ettől kontakthiba is lehet. A takarításhoz ki kéne szedni az óracsoportot ld. http://www.opelforum.hu/topic/1797-muszeregyseg-csere-bere/ A zümmógőt vagy mit (a biztipanel felett a relépanelen a szürke) is meg kéne mozgatni, ha az se szól, nekem rendbejött a mozgatástól, lábak pucolásától. Nem értek hozzá, bár már csináltam. :icon1: Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július16, 2015 Megoszt Elküldve Július16, 2015 Hátha ez is segít neki: http://www.vectra16v.com/slp.html De ha a műszerfal alatt a szellőzőcsövei szét vannak húzkodva/esve meg "minek a pollenszűrő, úgyis beázik", akkor az egész műszerfal nem látható része 1 merő dzsuva (mint nálam volt), és ettől kontakthiba is lehet. A takarításhoz ki kéne szedni az óracsoportot ld. http://www.opelforum.hu/topic/1797-muszeregyseg-csere-bere/ A zümmógőt vagy mit (a biztipanel felett a relépanelen a szürke) is meg kéne mozgatni, ha az se szól, nekem rendbejött a mozgatástól, lábak pucolásától. Nem értek hozzá, bár már csináltam. :icon1: Meg esetleg még az ajtónál a nyomógombot, mert a vezetőoldali dupla csatis, az egyik a belső világításé a másik a zümmmögöé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
taki93 Elküldve Július16, 2015 Megoszt Elküldve Július16, 2015 üdv! Az óracsoportban szeretném kicserélni a világítást, mert egy jó ideje csak a fele működik. Megvettem a kis kék t5-ös ledeket kicseréltem az első hármat akkor még ment aztán mikor a negyediket is a helyére csavartam elment mind. Mitől lehet ez hogy egyik sem világit és mit tudjak vele csinálni? Válaszokat előre is Köszi. ( 99-es astra f 1.6 16v) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Július17, 2015 Megoszt Elküldve Július17, 2015 A negyedik lehet zárlatos Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július17, 2015 Megoszt Elküldve Július17, 2015 Ma újra meghallgattam kicsit alaposabban. A rádió hangerejét szabályozza a jobb oldalon is, de a recsegést nem szabályozza le, az állandó hangerővel jó hangosan szól. A rádió hangja is sokkal halkabb jobb oldalt mint a bal oldalon. Először azt hittem a jobb oldal egyáltalán nem szól csak recseg, de a balance-al letekertem a bal oldalt és felhangosítottam a jobbat akkor hallottam meg, hogy az is szól csak halk és kissé torz mintha kicsit gerjedne. Lehet azonban, hogy csak a recsegés nyomja el teljesen a rádió hangját? Logikailag nekem ez úgy jön le mivel a zaj nem szabályozható semmivel se le se fel így mintha az erősítő után venné fel ezt a zajt így a recsegés hangerejét már nem tudja vezérelni. Logikailag ez lehet, hogy így van vagy ettől még lehet a végfokban van a hiba vagy kiszáradt kondenzátorok vannak itt valahol? A működése miatt valószínűleg a végfok adta meg magát. A hangerő gombbal egy kis előerőlködő kimenő jelét szabályozza az ember, amit a fix erősítésű végfok nyom a hangszórókra. Ergo ha a tekergetéssel nem változik a recsegés, akkor a végfok adja ki magából... ;) De nem vagyok elektroszaki, csak gondolkodtam... :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Július17, 2015 Megoszt Elküldve Július17, 2015 A működése miatt valószínűleg a végfok adta meg magát. A hangerő gombbal egy kis előerőlködő kimenő jelét szabályozza az ember, amit a fix erősítésű végfok nyom a hangszórókra. Ergo ha a tekergetéssel nem változik a recsegés, akkor a végfok adja ki magából... ;) De nem vagyok elektroszaki, csak gondolkodtam... :) Ha ez így működik akkor logikus amit írsz. A kérdésem most már csak az, hogy ki lehet-e cserélni csak a jobb oldali végfokot ui. a bal oldal az hibátlanul szól. Előtte azért megpróbálnám még az átforrasztásokat is amit korábban javasoltak, hátha, de a leírásod alapján kis esélyt adok ennek a hibalehetőségnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július18, 2015 Megoszt Elküldve Július18, 2015 Ha ez így működik akkor logikus amit írsz. A kérdésem most már csak az, hogy ki lehet-e cserélni csak a jobb oldali végfokot ui. a bal oldal az hibátlanul szól. Előtte azért megpróbálnám még az átforrasztásokat is amit korábban javasoltak, hátha, de a leírásod alapján kis esélyt adok ennek a hibalehetőségnek. Az ilyen kategóriájú hangkeltő eszközökben olyan végfok IC-t használnak, aminél a 2/4 csatorna erősítését egy integrált cucc adja. Szóval az IC egyben cserélhető. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Greg_hun Elküldve Július18, 2015 Megoszt Elküldve Július18, 2015 Üdv, azt szeretném kérdezni, hogy ez minek a csatlakozója? Mindkét oldalt van, a hátsó lámpáknál jön le a gyári kábelkötegben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július18, 2015 Megoszt Elküldve Július18, 2015 Üdv, azt szeretném kérdezni, hogy ez minek a csatlakozója? Mindkét oldalt van, a hátsó lámpáknál jön le a gyári kábelkötegben. Sosem láttam még ilyet, és nem jellemző a csak fekete szín egymás mellett két csatiban. :rolleyes: Tuti gyári? Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Július18, 2015 Megoszt Elküldve Július18, 2015 (edited) Üdv, azt szeretném kérdezni, hogy ez minek a csatlakozója? Mindkét oldalt van, a hátsó lámpáknál jön le a gyári kábelkötegben. ránézésre az ott benne egy Hirschmann logo van benne szallag antenna lehet(ett) vagy esetleg karavánon a hátsó abkakon van riasztónak törés ellen fólia "érzékelője" az üvegen és annak a csatija (bár ebben majd a karávos kollegák megerősítenenk vagy cáfolnak) mindenesetre vmi "hangos" cucc http://www.skandiasauna.de/opel/astra/F/Plan/0700.jpg 754es pozicio, fekete 0,75 mazzag, üvegtörés jelző Módosítva Július18, 2015 : stirlitz 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Greg_hun Elküldve Július18, 2015 Megoszt Elküldve Július18, 2015 Köszönöm! :icon13: ránézésre az ott benne egy Hirschmann logo van benne szallag antenna lehet(ett) vagy esetleg karavánon a hátsó abkakon van riasztónak törés ellen fólia "érzékelője" az üvegen és annak a csatija (bár ebben majd a karávos kollegák megerősítenenk vagy cáfolnak) mindenesetre vmi "hangos" cucc http://www.skandiasauna.de/opel/astra/F/Plan/0700.jpg 754es pozicio, fekete 0,75 mazzag, üvegtörés jelző Link to comment Megosztás: More sharing options...
Broawner Elküldve Július18, 2015 Megoszt Elküldve Július18, 2015 Sziasztok! Ugy alakult, hogy egy darabig allt az az auto (94 es 1.6 8 szelep) es most hogy ujra beinditottam nem mukodott az utolagosan beepitett elektromos ablak. Viszont ha megnyomtam a gombot kigyulladt a szinten utolagosan beepitett kodlampa visszajelzo gombja is. Sajnos az elektromos reszet nem tudom, mert nem en szereltem be ezeket hanem az elozo tulaj. Van otletetek miert nem mukodhetnek?:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Broawner Elküldve Július18, 2015 Megoszt Elküldve Július18, 2015 Marmint az elektromos ablak gombjat nyomtam meg!:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Július18, 2015 Megoszt Elküldve Július18, 2015 Sziasztok! Ugy alakult, hogy egy darabig allt az az auto (94 es 1.6 8 szelep) es most hogy ujra beinditottam nem mukodott az utolagosan beepitett elektromos ablak. Viszont ha megnyomtam a gombot kigyulladt a szinten utolagosan beepitett kodlampa visszajelzo gombja is. Sajnos az elektromos reszet nem tudom, mert nem en szereltem be ezeket hanem az elozo tulaj. Van otletetek miert nem mukodhetnek? :) Marmint az elektromos ablak gombjat nyomtam meg! :D hát annak a 2 dolognak nem sok köze van egymáshoz, ugyhogy vidd el dokihoz.... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július19, 2015 Megoszt Elküldve Július19, 2015 hát annak a 2 dolognak nem sok köze van egymáshoz, ugyhogy vidd el dokihoz.... Beázás..nyest..melegtől leválló szigetelő szallag? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisolasz Elküldve Július19, 2015 Megoszt Elküldve Július19, 2015 Nagyon Köszönöm, mindenkinek a világítás kapcsolós segítséget...! Kiszedtem megpucoltam elvileg jó is...de... Ha bekapcsolom a lámpát megy most a műszerfal világítás, viszont akkor a középkonzolon elalszik a dátum stb...ha lekapcsolom a fényszórót visszajön... :( Járt már valaki így? Esetleg ötlet ? Köszi előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július19, 2015 Megoszt Elküldve Július19, 2015 Nagyon Köszönöm, mindenkinek a világítás kapcsolós segítséget...! Kiszedtem megpucoltam elvileg jó is...de... Ha bekapcsolom a lámpát megy most a műszerfal világítás, viszont akkor a középkonzolon elalszik a dátum stb...ha lekapcsolom a fényszórót visszajön... :( Járt már valaki így? Esetleg ötlet ? Köszi előre is! A világítás kapcsoló alatt van egy tekerő, azt próbáld mozgatni... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisolasz Elküldve Július19, 2015 Megoszt Elküldve Július19, 2015 (edited) A világítás kapcsoló alatt van egy tekerő, azt próbáld mozgatni... Sajnos ezen a kapcsolón csak a lámpa magasságát lehet állítani...vagyis az külön van és működik...az én esetemben csak a kapcsoló van magában Módosítva Július19, 2015 : kisolasz Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július19, 2015 Megoszt Elküldve Július19, 2015 Sajnos ezen a kapcsolón csak a lámpa magasságát lehet állítani...vagyis az külön van és működik...az én esetemben csak a kapcsoló van magában Erre gondoltam..ha van ilyened: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Július19, 2015 Megoszt Elküldve Július19, 2015 Sajnos ezen a kapcsolón csak a lámpa magasságát lehet állítani...vagyis az külön van és működik...az én esetemben csak a kapcsoló van magában :D :omg: Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Július19, 2015 Megoszt Elküldve Július19, 2015 Beázás..nyest..melegtől leválló szigetelő szallag? vagy béna mókólás, szóval akármi, ergo dokihoz kell menni vele Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kadettc Elküldve Július20, 2015 Megoszt Elküldve Július20, 2015 Sziasztok! Találkoztatok-e már olyan esettel, hogy a töltésjelző lámpa nem alszik ki indítás után, sőt gázadásra jobban világít, alapjáraton villog.Menet közben a légzsák visszajelzője is felvillan kb fél percenként 5 mp-re. Mi okozhatja a hibát?A héten kapott a generátor új csapágyakat, szíjat és feszítőt is.A kötések fixek, nem látok szétcsúszva semmit...fe ti hátha jobban tudjátok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július20, 2015 Megoszt Elküldve Július20, 2015 Sziasztok! Találkoztatok-e már olyan esettel, hogy a töltésjelző lámpa nem alszik ki indítás után, sőt gázadásra jobban világít, alapjáraton villog.Menet közben a légzsák visszajelzője is felvillan kb fél percenként 5 mp-re. Mi okozhatja a hibát?A héten kapott a generátor új csapágyakat, szíjat és feszítőt is.A kötések fixek, nem látok szétcsúszva semmit...fe ti hátha jobban tudjátok! Töltés van rendesen? Azért a testkötéseket átt lehetne nézni. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisolasz Elküldve Július20, 2015 Megoszt Elküldve Július20, 2015 Erre gondoltam..ha van ilyened: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts