Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

Lehet,hogy ide tartozik a kérdésem,akkor bocsánat.1 hete vettem isuzu motoros kombit és Opel TIS 2000 javítási útmutatót és EPC-t keresek hozzá.Honnan lehetne letölteni a programot,ami müködik is vagy vagy meg is venném baráti áron. : )

Előre is köszönöm valászokat!

Megosztás:

Sziasztok!

Gyors kérdés.

94 F astra benzin 1.4 c14nz

Leszakadt tőből a fekete csatlakozóról a lambdaszonda vezetéke.

Kb. ez a fajta van nekem is.

https://cromax.hu/img/P0460830.JPG

Kérdés: vissza lehet a vezetéket forrasztani a csatlakozóhoz vagy nem? Mert olvastam, hogy lehet hogy nem szabad. Illetve, ha szétszedem a csatit, akkor elég csak megblankolni a vezetéket és viszadugni az így már esetleg 1-2 centivel rövidebb vezetéket?

Köszi a válaszokat!

Megosztás:

Úgy emlékszem jól meg kell kapargatni a vezetéket, és magas hőfokon lehet forrasztani.

Szerk: https://sites.google.com/site/opelrepair/lambda-szonda

Sziasztok!

Gyors kérdés.

94 F astra benzin 1.4 c14nz

Leszakadt tőből a fekete csatlakozóról a lambdaszonda vezetéke.

Kb. ez a fajta van nekem is.

https://cromax.hu/img/P0460830.JPG

Kérdés: vissza lehet a vezetéket forrasztani a csatlakozóhoz vagy nem? Mert olvastam, hogy lehet hogy nem szabad. Illetve, ha szétszedem a csatit, akkor elég csak megblankolni a vezetéket és viszadugni az így már esetleg 1-2 centivel rövidebb vezetéket?

Köszi a válaszokat!

Módosítva : Bundee
Megosztás:

Úgy emlékszem jól meg kell kapargatni a vezetéket, és magas hőfokon lehet forrasztani.

Szerk: https://sites.google.com/site/opelrepair/lambda-szonda

Na megcsináltam. Csak a vezeték csúszott ki a helyéről. Simán szét kellett szedni a csatit, visszatolni a vezetéket a gumitömítéssel együtt és kész.

Módosítva : pgabor28
Megosztás:

Hali. Ha a MAP szenzorról leveszem az elektromosságot és a vákumcsövet akkor észre lehet venni a motoron valamit?Csak azért kérdezem mert hibakódnak ezt írta ki P0105 szívócsonk abszolút nyomás (MAP) érzékelő feszültség alacsony !!

Megosztás:

Hali. Ha a MAP szenzorról leveszem az elektromosságot és a vákumcsövet akkor észre lehet venni a motoron valamit?Csak azért kérdezem mert hibakódnak ezt írta ki P0105 szívócsonk abszolút nyomás (MAP) érzékelő feszültség alacsony !!

Úgy rémlik hogy lehúzott csatival el sem indul....

Megosztás:

Ahoj!

Na akkor mivan, hogy indítás után úgy maradt a töltés lámpám, megmértem, nem tölt. Ok. Később,haza, egyszer volt töltés, töltés lámpa még mindíg ég, ráadásul brutál fényesen, fordulattal arányosan (a többi izzón nem volt látható erősődés). Addig addig, hogy ki is vágta, utána megint nincs töltés.
Hazajöttem, kipróbáltam próbalámpával, a gerjesztési pont és test között, világít, tehát a generátor elvileg, jó, majd utána rámértem (nem volt rajta a próbalámpa) töltés normál mondhatni.

Ezután fogtam, kicseréltem a kiégett izzót, erre mikor berakom, gyújtás, és minden nélkül folyamatosan ég. Ráadtam a gyújtást, kialudt, majd mikor levettem a gyújtást, fél fényerőn elkezdett minden világítani, aminek csak gyújtáson kéne (tehát pl olajnyomás jelző)

És most nagyon nem értem hogy ezt így hogy?

Megosztás:

Ahoj!

Na akkor mivan, hogy indítás után úgy maradt a töltés lámpám, megmértem, nem tölt. Ok. Később,haza, egyszer volt töltés, töltés lámpa még mindíg ég, ráadásul brutál fényesen, fordulattal arányosan (a többi izzón nem volt látható erősődés). Addig addig, hogy ki is vágta, utána megint nincs töltés.

Hazajöttem, kipróbáltam próbalámpával, a gerjesztési pont és test között, világít, tehát a generátor elvileg, jó, majd utána rámértem (nem volt rajta a próbalámpa) töltés normál mondhatni.

Ezután fogtam, kicseréltem a kiégett izzót, erre mikor berakom, gyújtás, és minden nélkül folyamatosan ég. Ráadtam a gyújtást, kialudt, majd mikor levettem a gyújtást, fél fényerőn elkezdett minden világítani, aminek csak gyújtáson kéne (tehát pl olajnyomás jelző)

És most nagyon nem értem hogy ezt így hogy?

Nekem is volt ilyen, generátort cseréltem.

Megosztás:

Azért engem érdekelne a konkrét hiba is, mert ez a generátorom 70A-s, ami meg talán van itthon másik az csak 55.

U.i.:Ugyanitt keresek sürgősen gyula közelében kölcsönbe vagy megvételre működő generátort.

Módosítva : wookie
Megosztás:

Azért engem érdekelne a konkrét hiba is, mert ez a generátorom 70A-s, ami meg talán van itthon másik az csak 55.

U.i.:Ugyanitt keresek sürgősen gyula közelében kölcsönbe vagy megvételre működő generátort.

Azért tedd átt a kicsi generátort, hogy akkor mit csinál...

Megosztás:

Sziasztok!
Valaki épített már be elektromos antennát? Úgy emlékszem hogy a nekem gyárilag kihúzott kábel egy test és egy kapcsolt pozitív.
Amit találtam elektromos antenna annak 3 vezetéke van..... Valaki tud valami infóval szolgálni?

Előre is köszönöm!

Megosztás:

Azért tedd átt a kicsi generátort, hogy akkor mit csinál...

Abban se voltam biztos hogy megvan e, aztán csak megtaláltam, de nincs bizalomgerjesztő hangja.

Sziasztok!

Valaki épített már be elektromos antennát? Úgy emlékszem hogy a nekem gyárilag kihúzott kábel egy test és egy kapcsolt pozitív.

Amit találtam elektromos antenna annak 3 vezetéke van..... Valaki tud valami infóval szolgálni?

Előre is köszönöm!

Három kell neki, az lesz az. Egy test, egy plusz, és egy kapcsolt plusz ami a rádiótól jön. Piros fehér a kapcsolt plusz.

Megosztás:

A négyjegyű szám az mindegy. :) A GM szám meg passzol. Szólhatnál, ha tudsz fullos köteget. Nekem most saját gyártású van benne. Elég lenne a nagy csatitól, mert addig minden benne van, csak a folytatás nincs (csati másik fele).

Ezt a köteget is az emelőkkel együtt vettem ugyanabból az autóból. Úgyhogy marha nagy szerencsém volt. Csak qrva drága volt az egész cucc.

A távos kp vezérlőnek mi a száma?

Megosztás:

Hogy tudom leellenőrizni a MAP szenzort ha hibás, hibakódkiolvasás nélkül?

Hát ugye hibalámpát dob ha nagyon kuka, meg szerintem diagmódban indítva ezt is figyelmen kívül hagyja az ECU. Meg még az marad hogy át van rakva egy másik autóból egy jó, ez meg bele van téve abba a kocsiba, és ha a hiba vándorol, akkor tuti rossz.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.