Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

No hát mondtam én hogy nem lesz olyan egyszerű ez a cc dolog.

Hétvégén elmentem és kibontottam a kábelköteget hozzá, de még így is van ami kimaradt, ahogy megnéztem a kapcsolási rajzot.

IMG_7690_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Amit lehetett kihúztam a csatiból, volt hogy három másik csatlakozóból is ki kellett szedni, mert úgy voltak összefogva a vezetékek. Csak ott vágtam el ahol gyárilag is a közösítőbe futottak, pl testnél, vagy a fix áramos szálakat.

Amit nem gondoltam volna, hogy külön meg van oldva az utánfutó féklámpáinak figyelése is, ehhez majd még be kell szerezzek egy megfelelő számú "szenzort" (kívülről olyan mint egy relé, de nem az), az előkészítése benne van:

IMG_7691_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Kellemes meló volt kibogozni az egészet a műszerfali kötegből, úgy, hogy bent volt a műszerfal, az autó meg egy kadett tetején, de azért megoldottam pár óra alatt. :)

Bekerülni viszont majd csak a nyár folyamán fog, akkor legalább kiszeparálom a nem kellő kábeleket, mint abs, meg automata váltó, ill 4x4, bár azt még nem találtam ki hogy fogom áthúzni a kábeleket érintkezőstől az átvezetőn. Illetve akkor összefésülöm a gyári, és a jelenlegi kötegemet, mert utóbbiban pl nem időzített a hátsóablakfűtés, illetve nem relézett a duda, amiből voltak is problémáim. BÁr akkor már lehet hogy beszerzek egy calibra műszerfali köteget, és akkor relézve lesznek a fényszórók is.

Meg ha már ott voltam, akkor kiszedtem egyben a drl csatit is, jó lesz az még valamire:

IMG_7692_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Illetve majd még lehet, hogy vissza kell mennem némi kábelezésért, mert jónéhány csatlakozik be az a oszlop tövében levő nagy központi csatiba, és az ellenoldalra is meg kellene legyenek a kábelek, mert szerintem az sincs benne.

Megosztás:

No hát mondtam én hogy nem lesz olyan egyszerű ez a cc dolog.

Hétvégén elmentem és kibontottam a kábelköteget hozzá, de még így is van ami kimaradt, ahogy megnéztem a kapcsolási rajzot.

Amit lehetett kihúztam a csatiból, volt hogy három másik csatlakozóból is ki kellett szedni, mert úgy voltak összefogva a vezetékek. Csak ott vágtam el ahol gyárilag is a közösítőbe futottak, pl testnél, vagy a fix áramos szálakat.

Amit nem gondoltam volna, hogy külön meg van oldva az utánfutó féklámpáinak figyelése is, ehhez majd még be kell szerezzek egy megfelelő számú "szenzort" (kívülről olyan mint egy relé, de nem az), az előkészítése benne van:

Kellemes meló volt kibogozni az egészet a műszerfali kötegből, úgy, hogy bent volt a műszerfal, az autó meg egy kadett tetején, de azért megoldottam pár óra alatt. :)

Bekerülni viszont majd csak a nyár folyamán fog, akkor legalább kiszeparálom a nem kellő kábeleket, mint abs, meg automata váltó, ill 4x4, bár azt még nem találtam ki hogy fogom áthúzni a kábeleket érintkezőstől az átvezetőn. Illetve akkor összefésülöm a gyári, és a jelenlegi kötegemet, mert utóbbiban pl nem időzített a hátsóablakfűtés, illetve nem relézett a duda, amiből voltak is problémáim. BÁr akkor már lehet hogy beszerzek egy calibra műszerfali köteget, és akkor relézve lesznek a fényszórók is.

Meg ha már ott voltam, akkor kiszedtem egyben a drl csatit is, jó lesz az még valamire:

Illetve majd még lehet, hogy vissza kell mennem némi kábelezésért, mert jónéhány csatlakozik be az a oszlop tövében levő nagy központi csatiba, és az ellenoldalra is meg kellene legyenek a kábelek, mert szerintem az sincs benne.

Pedig nem nagy ügy ez a CC bekötés, én egyedül beraktam, méregetéssel 2 óra alatt, mindent úgy kellett megkeresnem mindent.

Módosítva : hening
Képpel idézés.
Megosztás:

Pedig nem nagy ügy ez a CC bekötés, én egyedül beraktam, méregetéssel 2 óra alatt, mindent úgy kellett megkeresnem mindent.

Háttő, mint mondottam, én nem forrasztgatok jobbra balra ha nem muszáj. :D Illetve nekem van egy vonóhorgom is, amihez ott az a külön kis elektronika. Egyelőre úgy néz ki hogy csak gyári van, de még azt se biztos, hogy kapni.

Megosztás:

Négy eablak? Jó világ van. :D Egy ilyen fullos köteggel én is ki tudnék békülni...

KIbebaxott drága volt. A 4 ablakemelő a 2 tükör, a kábelkötegek (ajtókba, "küzdőtérbe"), relék kapcsolók, tükörborítás.

Le sem írom, mennyi volt, mert...

Jah, és még lesz komplett belső kárpitcsere is.

Megosztás:

KIbebaxott drága volt. A 4 ablakemelő a 2 tükör, a kábelkötegek (ajtókba, "küzdőtérbe"), relék kapcsolók, tükörborítás.

Le sem írom, mennyi volt, mert...

Jah, és még lesz komplett belső kárpitcsere is.

El tudom képzelni. Hasonlót csináltam én is. Csak nekem nem volt hozzá komplett kötegem.

Megosztás:

Sziasztok.

Sikeresen túl vagyok az első két elektromos ablakemelő beszerelésén és a két elektromos tükörén.

Mindent rajz szerint bekötöttem és tökéletesen működik.

Viszont észrevettem egy "funkciót " vagy " hibát" amit nem értek.

Na az a helyzet hogy minden normális az ablakok fel és le mennek a gombok szerint, majd gondol egyet a vezető oldali ablak és ha fel akarom emelni akkor teljesen felmegy majd azonnal lemegy úgy hogy vagy csak 5 cm látszik ki az ablakból. Próbáltam lefelé az ok de ha felhúzom akkor irányt vált és vissza le. Lehúztam az ajtócsatlakozót majd vissza és újratanítottam akkor jó lett.

A probléma normál vezetés közben jött elő, nem volt közben semmi különös dolog.

Valaki találkozott már ilyennel??

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.