Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Szia,

nem régen kötöttem be egy más típust de ugyanilyen rajz volt hozzá.

Nekem gyári központi záras a kocsi és nem kötöttem be külön a csomagtér ajtót. Nem is láttam értelmét, mert az szerintem akkor jó ha olyan a kocsi ahol nyitásra kinyílik a csomagtér. Tudom, lehet hasznos egy parkolóba ha pakolod be a cuccot addig nem vesznek ki valamit a kocsiból.

Hogy érted, hogy kiugrik? Csomagtartó kimeneten van feszültség amíg nyomod a gombot?

(én az elektromos ablak kimenetet is bekötöttem de az egy kis "hackeléssel" jár)

Sziasztok. vettem egy közpotni zár motort ferdehátú f astrához csomagtartó zárásához. ezt:

arra rájöttem hogy a záron kialakított lyukon keresztül blokkolja a gombot,

van egy ilyen központi zárvezérlőm:

ez a rajza

nem értem a működést mert asztalon ha adok neki tápról 12v ot (a zárnak) akkor csak kiugrik és kész addig kint van amíg kapja a feszkót. aki rakott be ilyet magyarázza már el hogy működik, mi az elve.

Köszönöm

Módosítva : hening
Képpel idézés.
Megosztás:

Sziasztok,adott egy 95-ös 1.7D Astra....udvarban állt,járó motorral,egyszer csak leállt....füst a gépháztető alól,felnyitom,lángok....oltás után látom ám,hogy a főkábelem az indítóig el van égve....akksi tűzforró volt,valahol letestelt valami,vagy nem tudom,de a pozitív oldala az aksinak szinte elolvadt....biztit nem csapott ki....

már villamossági szakinál van az autó,de azért lenne hozzátok is pár kérdésem:

Önindító hibája okozhatott-e zárlatot?

Ha nem,lehet-e baja az indítónak egy letestelt főkábel miatt?

Kb. mennyibe fájhat egy főkábel köteg a bontóban komplett?

Akksinak lehet-e baja ebből?Feszültség meg van benne,azt megmértem,de hogy cellás lett-e,vagy valami,azt én nem tudtam megnézni...

Gyújtás kapcsoló,ilyesmi kaphatott-e??

Egyenlőre ennyi,köszi srácok... :icon1:

Huh .... :icon11: hát mivel az indítómotorig volt megégve a kábel logikusnak tűnik hogy ott volt a gond. Ha jól tudom ez a nagy áramfelvétele miatt nincs levédve. De igazából szerintem valahol az indítómotoron kívül volt a zárlat, mert magában a motorban vékonyak a tekercsek, ha ott van zárlat akkor az ég el és nem a jóval vastagabb főkábel. Mittudomén lerázkódott a táp és letestelt. Ki kell mérni kiszerelve aztán ha kimérve nem tűnik hibásnak meg kell próbálni, működik-e. Persze az lenne a legjobb ha megtalálnátok a hiba okát konkrétan. Az akkut passzolom nem szereti a rövidzárlatot, de hamar ki fog derülni ha tönkrement. Szerintem gyujtáskapcsolónak vagy másnak nem lehet ilyenkor baja. Ahol ég ott van a zárlat csak.

Megosztás:

Sziasztok. vettem egy közpotni zár motort ferdehátú f astrához csomagtartó zárásához. ezt:

ez a rajza

nem értem a működést mert asztalon ha adok neki tápról 12v ot (a zárnak) akkor csak kiugrik és kész addig kint van amíg kapja a feszkót. aki rakott be ilyet magyarázza már el hogy működik, mi az elve.

Köszönöm

Ha megszűnik a betáplálás akkor nem marad kint? A kétvezetékes polaritásfordítással működik, egyik irányból jön a 12Volt akkor kimegy ha a másik szálan akkor meg vissza. Arra figyelj hogy nem bírják az állandó feszt csak pár tized másodperc a működési idejük. Egy kis motor van bennük fogaskerékkel a rúd végén fogasléc, a motor kitekeri a rudat nyitáskor meg visszahúzza. Amit ad a vezérlő tápt az pont annyi ideig működteti a motor amíg ki vagy bezár.

Megosztás:

Szia!

Én is vettem egyet anno. De sajna vissza kellett küldenem, mert pár hét múlva már nem mutatott feszültségváltozást.

Írtam egy kamu szervíz-vizsgálati lapot, ami alapján kicserélték. Most kb 3 éve rendben van.

Az AC valószínűleg az ACDelco márkanévre utal. 6000 forintért nem lesz gyári GM, főleg, ha új. Ezt el kell fogadni...

hát én nem tom vissza küldeni

aham, köszi, ez is valami annyira csak nem szar

ennek a kocsinak "fele" Delco-Remy

hogy nézted szkoppal?

http://en.wikipedia.org/wiki/ACDelco

By the mid-1990s there were further changes to the division. In 1994, Delco-Remy, part of the division since 1916, was spun off to private investors and is now known as Remy International, Inc. Also in 1994, GM created Automotive Components Group to run Delco Electronics. ACG was later renamed Delphi and spun off from GM in 1999. GM retained the AC Delco name. 1995 saw a re-branding of AC-Delco. The hyphen was dropped and ACDelco received a new logo and marketing initiative.

Megosztás:

ez a rajza

Köszönöm

Nem értem mi a kérdés! Először is, ha az a gond, hogy Te zárni szeretnéd a csomagtartót, akkor a központizáradra kell rákötni. Ha gyári, akkor húzni kell két szálat hátra az egyik ajtótól, ha nem gyári, akkor elvileg ez a vezérlő irányít. Ez a motor, a vezérlővel üzemeltetve pozitív, és negatív triggerelésű!!! Ez annyit jelent, hogy a képen látható + feliratokat rá kell kötni a +vezetékre, míg a negatívat a negatívra, a vezérlő jelet meg a motorra. Ez látható a központi zár bekötése menü alatt. A bekötést pedig a Narancs, fehér, sárga, narancsfekete, fehérfekete, sárga fekete szálakon kell kivitelezni, úgy, hogy a narancs van felül, alul meg a sárga fekete, csak ezek a kínaiak nem egyértelműsítik, vagyis a fordító sem veszi a fáradtságot.

Módosítva : hetyke
Megosztás:

hát én nem tom vissza küldeni

aham, köszi, ez is valami annyira csak nem szar

ennek a kocsinak "fele" Delco-Remy

hogy nézted szkoppal?

http://en.wikipedia.org/wiki/ACDelco

By the mid-1990s there were further changes to the division. In 1994, Delco-Remy, part of the division since 1916, was spun off to private investors and is now known as Remy International, Inc. Also in 1994, GM created Automotive Components Group to run Delco Electronics. ACG was later renamed Delphi and spun off from GM in 1999. GM retained the AC Delco name. 1995 saw a re-branding of AC-Delco. The hyphen was dropped and ACDelco received a new logo and marketing initiative.

Nem, nem szkóppal.

Az E85 vezérlőm a lambda jelét is méri, amit a vezérlőn keresztül lehet monitorozni. :)

Módosítva : pszilaj
Megosztás:

Sziasztok! A következő lenne a gondom: F Astra,97es, 1,7 isuzu diesel, (X17DT)

A hiba hogy hidegen nehezen indul. Sok keresgélés után(izzitógyertyák cseréje, visszacsapó szelep adagoló meg ü.a.szűrő közé,stb...) tegnap kiderült,hogy a gyertyák hídján nem mérek semmi feszt izzitózáskor! Sőt,ha nem csal a gagyi multiméterem, sipol a testhez képest,tehát zárlat van a pozitivon.(tehát kb 2 hónapja gyertyák nélkül indul a gépezet, ez igen! :) )
Mivel gyertyák újak,nem az a hiba! Valakinek valami ötlet? Laikusként ha jol sejtem, ez a pozitiv bemegy az izzitóreléhez, onnan vissza az akksihoz. Relé izzitás után kattanik. Attól még lehetaz a gond? Bízom benne hogy nem kell hatalmas zárlatot keresnem valahol,hanem csak a relé lesz. Az is érdekelne,hogy ezt hol találom? (valahol az anyósülés oldalánál ha jól sejtem)
Köszönöm a váalszokat előre is!
Üdvözlettel

Megosztás:

Sziasztok!

Hogyan lehet kiszedni az első ajtó átvezető csatlakozót az ajtóból?

Odáig eljutottam hogy bontottam a csatlakozót, de fúrni kéne bele egy lukat kp zárnak és ablakemelőnek, de így nem férek hozzá.

Illetve a másik hogy a hátsó ajtóban nincs átvezető, mi a legfájdalommentesebb módja egy gumiátvezető cső beépítésének? Jól gondolom hogy le kell venni az ajtót hogy hozzáférjek fúróval?

Megosztás:

Sziasztok!

Hogyan lehet kiszedni az első ajtó átvezető csatlakozót az ajtóból?

Odáig eljutottam hogy bontottam a csatlakozót, de fúrni kéne bele egy lukat kp zárnak és ablakemelőnek, de így nem férek hozzá.

Illetve a másik hogy a hátsó ajtóban nincs átvezető, mi a legfájdalommentesebb módja egy gumiátvezető cső beépítésének? Jól gondolom hogy le kell venni az ajtót hogy hozzáférjek fúróval?

Belülről tudod kipattintatni és fúrhatod...

A hátsónál meg sztem van benne helye a gumicsőnek

Megosztás:

Köszönöm, akkor vagy kívül vagy belül kipattintom jól a 3 vagy 2 pöcköt :)

Viszont még egy kérdésem lenne, az első ajtóhoz menő kábelköteghez mit kell megbontani a műszerfalon hogy hozzáférjek?

Ki lehet venni a világítás kapcsolóhoz tartozó elemet anélkül hogy tovább kéne bontani a műszerfalat?

Mert ahogy nézem az külön van talán.

Nézzétek el a tudatlanságomat, első autóm, és bár az elektronikához konyítok, az autókhoz nem nagyon még.

Illetve lenne még egy, univerzális központi zárat hova érdemes tenni az ajtóba? Beraktam a vezetőoldalit az ajtó bal alsó sarkába (így egyenesen tud felmenni belőle a pálca), de valamihez hozzáér a pálca belül, mert ha lenyomott zárral csukom be az ajtót akkor nem ugrik fel a zár ahogy eddig. Lenne esetleg valakinek egy kép elfekvőben egy ilyen univerzális zárral az ajtóban? :)

Illetve nem szoktak ezek kilazulni? Elég bénának tűnik ez a csavaros bilincses megoldás amit adtak hozzá.

Megosztás:

ezzel most azt akarod mondani, hogy kívülről? lehet van ott 2 pöcök, a többire nem emléxem ako jól

nagyon "szép" a szerelés egyébként

Hát ja, de úgy vettem az autót hogy az utólagos kp-zár vezetékek már átt volatk fúrva-vezetve, így nem volt értelme pineznem ezek után.

Köszönöm, akkor vagy kívül vagy belül kipattintom jól a 3 vagy 2 pöcköt :)

Viszont még egy kérdésem lenne, az első ajtóhoz menő kábelköteghez mit kell megbontani a műszerfalon hogy hozzáférjek?

Ki lehet venni a világítás kapcsolóhoz tartozó elemet anélkül hogy tovább kéne bontani a műszerfalat?

Mert ahogy nézem az külön van talán.

Nézzétek el a tudatlanságomat, első autóm, és bár az elektronikához konyítok, az autókhoz nem nagyon még.

Illetve lenne még egy, univerzális központi zárat hova érdemes tenni az ajtóba? Beraktam a vezetőoldalit az ajtó bal alsó sarkába (így egyenesen tud felmenni belőle a pálca), de valamihez hozzáér a pálca belül, mert ha lenyomott zárral csukom be az ajtót akkor nem ugrik fel a zár ahogy eddig. Lenne esetleg valakinek egy kép elfekvőben egy ilyen univerzális zárral az ajtóban? :)

Illetve nem szoktak ezek kilazulni? Elég bénának tűnik ez a csavaros bilincses megoldás amit adtak hozzá.

Igen ki lehet venni azt a panelt, előtte viszont le kell szedni a kormány burkolatát és a műszeregység keretét is.A kormányburkolatnál a kormány jobbra-ballra tekergetésekot tűnik fel a kormány tövénél 2 fekete takarókupak, alatta a csavar, ezzel lejön a felső rész, az alsót meg 3 csavar tartja lentről. A műszeregység kereten fent van két csavar allul kettő. Ködlámpa-ködzáró-lámpa magasság állító kapcsolóknál csavarhúzóval óvatosan melléfeszítt és kijön. Befúvórács lefele billent, fölötte feszítt ha kijön alatta egy rögzítő csavar. Világítás kapcsoló...középállásban kihúz, a tengelyhez allulról kis csavarhúzóval bebök, gomb lejön, oldalt két pöcök látszik, ezeket összenyom és kihúz. Alatta is egy csavar. a panel kormány alá benyúló végét is fogja még egy csavar. Ha kifordul a panel a kezelőszervek aljzatait ki lehet pattintani a panelből.

1581862-20140904-JNr8fV.jpg

Megosztás:

Igen ki lehet venni azt a panelt, előtte viszont le kell szedni a kormány burkolatát és a műszeregység keretét is.A kormányburkolatnál a kormány jobbra-ballra tekergetésekot tűnik fel a kormány tövénél 2 fekete takarókupak, alatta a csavar, ezzel lejön a felső rész, az alsót meg 3 csavar tartja lentről. A műszeregység kereten fent van két csavar allul kettő. Ködlámpa-ködzáró-lámpa magasság állító kapcsolóknál csavarhúzóval óvatosan melléfeszítt és kijön. Befúvórács lefele billent, fölötte feszítt ha kijön alatta egy rögzítő csavar. Világítás kapcsoló...középállásban kihúz, a tengelyhez allulról kis csavarhúzóval bebök, gomb lejön, oldalt két pöcök látszik, ezeket összenyom és kihúz. Alatta is egy csavar. a panel kormány alá benyúló végét is fogja még egy csavar. Ha kifordul a panel a kezelőszervek aljzatait ki lehet pattintani a panelből.

Köszönöm, remélem összejön :)

Megosztás:

Sziasztok,adott egy 95-ös 1.7D Astra....udvarban állt,járó motorral,egyszer csak leállt....füst a gépháztető alól,felnyitom,lángok....oltás után látom ám,hogy a főkábelem az indítóig el van égve....akksi tűzforró volt,valahol letestelt valami,vagy nem tudom,de a pozitív oldala az aksinak szinte elolvadt....biztit nem csapott ki....

már villamossági szakinál van az autó,de azért lenne hozzátok is pár kérdésem:

Önindító hibája okozhatott-e zárlatot?

Ha nem,lehet-e baja az indítónak egy letestelt főkábel miatt?

Kb. mennyibe fájhat egy főkábel köteg a bontóban komplett?

Akksinak lehet-e baja ebből?Feszültség meg van benne,azt megmértem,de hogy cellás lett-e,vagy valami,azt én nem tudtam megnézni...

Gyújtás kapcsoló,ilyesmi kaphatott-e??

Egyenlőre ennyi,köszi srácok... :icon1:

Nna,kész a kocsi,amelyik kábelen kapja az indító az áramot,ki volt dörzsölődve,és hozzáért valamihez,azért volt a zárlat.....

A motortérben az összes tyúkbél újra lett húzva,az indítóban szénkefe csere,teljes felújítás...

Szerintetek sok volt érte a 28ezer össz-vissz??Két estét dolgozott rajta a szaki....

Megosztás:

Nna,kész a kocsi,amelyik kábelen kapja az indító az áramot,ki volt dörzsölődve,és hozzáért valamihez,azért volt a zárlat.....

A motortérben az összes tyúkbél újra lett húzva,az indítóban szénkefe csere,teljes felújítás...

Szerintetek sok volt érte a 28ezer össz-vissz??Két estét dolgozott rajta a szaki....

sztem nem annyira, inkább szopós meló, mint költséges, meg hát is attól függ hogy és mire cserélte ki a mazzagot....

mitől/hol dörzsölődött ki?

Megosztás:

Szerintem tök árszerű, azért szopós móka egy átkábelezés.

Megosztás:

Szerintem tök árszerű, azért szopós móka egy átkábelezés.

Ne is mond... bevállaltam egy Z16XE bekötését A Vectrába. :D Az lesz a cumi, mert hiába "megvan minden neagogy", tuti lesz valami. :D

és az üléseket is cserélnem kéne a sajátomban. Az sem tíz perces meló.

Módosítva : daykiller
Megosztás:

Szerintem is reális. :icon1:

Megosztás:

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni rádió beépítés témában.

Az alany egy használtan vett Opel Astra 1.7D Caravan, '93 Isuzu motoros autó.

Van benne egy nem gyári rádió, amit ki akarok cserélni egy korszerűbbre.

Az előző gazdi egyszerűen levágta a CAR400 csatlakozót és összeszigetelőszalagozta a madzagokat a beépített rádióval.

A hangszórók és a +12V vezetékeit már megtaláltam.

Kérdésem: gyárilag milyen színű az opel vezeték-kötegben a negatív(test) ?

Az előző gazdi által beépített rádióhoz nem találtam negatív(test) csatlakozást, de szabadon lóg (leszigetelt véggel) vagy 3-4 vezeték (fekete, barna, stb.).

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv

Megosztás:

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni rádió beépítés témában.

Az alany egy használtan vett Opel Astra 1.7D Caravan, '93 Isuzu motoros autó.

Van benne egy nem gyári rádió, amit ki akarok cserélni egy korszerűbbre.

Az előző gazdi egyszerűen levágta a CAR400 csatlakozót és összeszigetelőszalagozta a madzagokat a beépített rádióval.

A hangszórók és a +12V vezetékeit már megtaláltam.

Kérdésem: gyárilag milyen színű az opel vezeték-kötegben a negatív(test) ?

Az előző gazdi által beépített rádióhoz nem találtam negatív(test) csatlakozást, de szabadon lóg (leszigetelt véggel) vagy 3-4 vezeték (fekete, barna, stb.).

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv

Üdv, úgy általánosságban barna színű a testvezeték, itt is az. Előfordulhat barna-más szín kombináció, de a csak barna a test.

Megosztás:

Sziasztok opel astra f 14 16 vről lenne szó!

olyan problémám lenne hogy szét kaptam a gyujtáskapcsoló betétet amit nem kellett volna.

megvannak a vezetékek mi micsoda és mit csinál de nem tudom azt istennek se ugy vissza rakni hogy pontosan olyan legyen hol gyujtást nem kap hol gyujtást kap de már nem indit.

van olyan amikor semmi nem történik van benne két kiss pöcök egy nagyobb meg egy kisebb

nem tudom hogy kell vissza rakni mert amikor szét szedtem kipotyogott belőle és nem láttam hogy volt benne .nagy nehezen kilettek szedve a vezetékek a betétből de azokat is szét kellet barmolni ahozz hogy kijöjjenek.

most ugy inditom a kocsit mintha lopnám.hogyan lehetne ujra saruzni az uj kapcsoló betéthez ??mert az ujj betéthez nem adnak semmit .valaki tudna segiteni megköszönném.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.