zotya975 Elküldve Augusztus25, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2014 az, de hát ahhoz még kupálni kell magamat hát többen mondtátok, hogy ebből "csak" szar van, uhhogy maradok a GMnél még aztán ez is lehet szar... Jaja mondták sokan ( bár már mást is aztán utólag kiderült hogy mégsem) de ez annyira olcsó hogy egy próbált megér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Augusztus25, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2014 Ha 4 vezetékes a központi zár motorom az autóban és egy 5 vezetékes motort szeretnék rákötni akkor milyen színt mivel kell párosítanom ? (Ami bent van azon barna-fehér-sárga-zöld, az öt vezetékes meg a megszokott...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus25, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2014 Ha 4 vezetékes a központi zár motorom az autóban és egy 5 vezetékes motort szeretnék rákötni akkor milyen színt mivel kell párosítanom ? (Ami bent van azon barna-fehér-sárga-zöld, az öt vezetékes meg a megszokott...) Nekem az univerzális 2 illetve 5 vezetékes. A 2 vezetékesek a hátsók, tanksapka, csomagtartók, ezek csak nyitnak-zárnak. 5 vezetékes a két első, itt a 3 plusz vezeték adja a jelet. 4 vezetékes az nem tudom milyen. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Augusztus25, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2014 Hát az a baj, hogy én se tudom :D Teljesen abban a hitben voltam ,hogy 5 vezetékes van bent is, aztán mikor kötöm rá nézem ,hogy hol az 5.-ik ? Meg ,hogy nem is egyeznek a színek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Augusztus25, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2014 Jaja mondták sokan ( bár már mást is aztán utólag kiderült hogy mégsem) de ez annyira olcsó hogy egy próbált megér. egyébként azon gndolkodtam, (ha nem találtam volna most ezt a lambdát), hogy lenne-e értelme beletenni 3 vagy 4 vezetékes fűthető szondát belerakni, ahogy nézegettem a fűtés csak rá van kötve a az ACra Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 egyébként azon gndolkodtam, (ha nem találtam volna most ezt a lambdát), hogy lenne-e értelme beletenni 3 vagy 4 vezetékes fűthető szondát belerakni, ahogy nézegettem a fűtés csak rá van kötve a az ACra Ezen már én is gondolkoztam. Csak ha jól tudom, akkor a gyárilag fűtetleneknél egy bizonyos motorhőmérsékletig nem figyeli a lambda-szonda jelét az ECU. Pedig sokkal jobb lenne hamarabb átállni lambda-szabályzásra. Fogyi csökkenést okozna... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 Ezen már én is gondolkoztam. Csak ha jól tudom, akkor a gyárilag fűtetleneknél egy bizonyos motorhőmérsékletig nem figyeli a lambda-szonda jelét az ECU. Pedig sokkal jobb lenne hamarabb átállni lambda-szabályzásra. Fogyi csökkenést okozna... :) igen, én is a fogyasztás miatt gondoltam, de igazad van nem lenne elég fűteni még az ECUnak is szólni kéne, hogy figyelje mán Link to comment Megosztás: More sharing options...
felhasznaaloo Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 igen, én is a fogyasztás miatt gondoltam, de igazad van nem lenne elég fűteni még az ECUnak is szólni kéne, hogy figyelje mán Ne bántsatok nagyon, de a motorhőfokjeladót párhuzamba kötni egy ellenállással, az nem "szólna" az ECU-nak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 Ne bántsatok nagyon, de a motorhőfokjeladót párhuzamba kötni egy ellenállással, az nem "szólna" az ECU-nak? Gondolom ezt figyeli, da akkor meg korábban elszegényíteni a keveréket minthogy indokolt lenne, hideg motornál meg rángatna/fulladna szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 Ne bántsatok nagyon, de a motorhőfokjeladót párhuzamba kötni egy ellenállással, az nem "szólna" az ECU-nak? Gondolom ezt figyeli, da akkor meg korábban elszegényíteni a keveréket minthogy indokolt lenne, hideg motornál meg rángatna/fulladna szerintem. az mán gányolás lenne szvsz jameg akkor eltölná az egész motorhöfök dolgot az egész tartományban(tehát melegen is), az nem jó 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 az mán gányolás lenne szvsz jameg akkor eltölná az egész motorhöfök dolgot az egész tartományban(tehát melegen is), az nem jó Aki berakott 4-1 leömlő és hátrább került neki a szonda az is cserélte fűtőttre ha jól tudom, biztos van itt olyan. :icon1: Vagy 4-2-1- leömlőnél is ott hagyod nagyjából ugyanakkora távolságra akkor csak 2 hengert figyel ott is hátrább kerül nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 Aki berakott 4-1 leömlő és hátrább került neki a szonda az is cserélte fűtőttre ha jól tudom, biztos van itt olyan. :icon1: Vagy 4-2-1- leömlőnél is ott hagyod nagyjából ugyanakkora távolságra akkor csak 2 hengert figyel ott is hátrább kerül nem? hát hogy öszinte legyek nem tudom, ilyenkor hova kerül a szonda, ha a helyén marad(mint az én esetemben), akkor jól belegondolva, hiába fűtöd, ha az ECU ugyis csak "meleg" motornál veszi figyelembe, amire meg figyeli arra megmár a kipuff.gáz bemelegíti (gondolom pont ezért van így) persze, ha hátrébb rakod a szondát, akkor van értelme fűteni, hogy "emuláld" eredeti szabályzási kör reakcióidejét Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 Sziasztok A következő problémám lenne, hátha találkozott már valaki ilyesmivel. Adott egy benzines Astra F fordulatszámmérős műszeregységgel, ami 7ezerig van skálázva. Ki szerettem volna cserélni egy 8ezerig skálázott műszeregységre, tudtam is szerezni egyet, 16V Calibrából. Mákomra a W szám stimmelt, tehát az volt a terv, hogy egy az egyben be is szerelem a gépjárművembe, ami meg is történt... De.... Az üzemanyagszint jelző, mivel majdnem tele van a tank, a műszeregység pereméig kiment, sőt még szerintem menne tovább is, csak a műanyag keret megfogta. A másik órával, ami 7000ezres és ugyan úgy 60literes tankskálával rendelkezik, mint a mostani ( tehát ez is Vectra/Calibrából származik ) pedig jól mutat. Kérdés, a Calibrának a tankszintjelzője különbözne az Astráétól? Ha igen, csere szavatosak, tehát egy Astra F tankba a Calibra szintjelző bele menne? A másik kérdés hogy hol is található eme csodálatos eszköz? A hátsó ülés alatt, tudom hogy az AC van, más elvileg nincs, legalábbis kis ablakja, csak annak van és arra két vezeték megy, ami az AC testje és tápja. A szintjelzőt még nem szereltem. Előre is köszönöm a választ. Üdv, Zsoltee Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 Sziasztok A következő problémám lenne, hátha találkozott már valaki ilyesmivel. Adott egy benzines Astra F fordulatszámmérős műszeregységgel, ami 7ezerig van skálázva. Ki szerettem volna cserélni egy 8ezerig skálázott műszeregységre, tudtam is szerezni egyet, 16V Calibrából. Mákomra a W szám stimmelt, tehát az volt a terv, hogy egy az egyben be is szerelem a gépjárművembe, ami meg is történt... De.... Az üzemanyagszint jelző, mivel majdnem tele van a tank, a műszeregység pereméig kiment, sőt még szerintem menne tovább is, csak a műanyag keret megfogta. A másik órával, ami 7000ezres és ugyan úgy 60literes tankskálával rendelkezik, mint a mostani ( tehát ez is Vectra/Calibrából származik ) pedig jól mutat. Kérdés, a Calibrának a tankszintjelzője különbözne az Astráétól? Ha igen, csere szavatosak, tehát egy Astra F tankba a Calibra szintjelző bele menne? A másik kérdés hogy hol is található eme csodálatos eszköz? A hátsó ülés alatt, tudom hogy az AC van, más elvileg nincs, legalábbis kis ablakja, csak annak van és arra két vezeték megy, ami az AC testje és tápja. A szintjelzőt még nem szereltem. Előre is köszönöm a választ. Üdv, Zsoltee Üdv, nem tudom pontosan hol van, mert caravannal teljesen máshogy néz ki a tank, de tudtommal az AC-kábellel együtt megy a hátsó ülésig a kábele, azt lehetne továbbkövetni. A visszatérő ág is ott megy be a tankba , ennek a csövét is követheted a kocsi alján. A benzinszűrőnél még együtt megy a 3 cső ( 3. ugye a tankszellőztetésé) Mivel egy sima ellenállás skála maga a szintjelző egy plussz ellenállással vagy potival talán lehetne kalibrálni. Ennek a nagyságát viszont gondolom próbálgatni kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 Sziasztok A következő problémám lenne, hátha találkozott már valaki ilyesmivel. Adott egy benzines Astra F fordulatszámmérős műszeregységgel, ami 7ezerig van skálázva. Ki szerettem volna cserélni egy 8ezerig skálázott műszeregységre, tudtam is szerezni egyet, 16V Calibrából. Mákomra a W szám stimmelt, tehát az volt a terv, hogy egy az egyben be is szerelem a gépjárművembe, ami meg is történt... De.... Az üzemanyagszint jelző, mivel majdnem tele van a tank, a műszeregység pereméig kiment, sőt még szerintem menne tovább is, csak a műanyag keret megfogta. A másik órával, ami 7000ezres és ugyan úgy 60literes tankskálával rendelkezik, mint a mostani ( tehát ez is Vectra/Calibrából származik ) pedig jól mutat. Kérdés, a Calibrának a tankszintjelzője különbözne az Astráétól? Ha igen, csere szavatosak, tehát egy Astra F tankba a Calibra szintjelző bele menne? A másik kérdés hogy hol is található eme csodálatos eszköz? A hátsó ülés alatt, tudom hogy az AC van, más elvileg nincs, legalábbis kis ablakja, csak annak van és arra két vezeték megy, ami az AC testje és tápja. A szintjelzőt még nem szereltem. Előre is köszönöm a választ. Üdv, Zsoltee tedd át a szintjelzőt Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 Sziasztok A következő problémám lenne, hátha találkozott már valaki ilyesmivel. Adott egy benzines Astra F fordulatszámmérős műszeregységgel, ami 7ezerig van skálázva. Ki szerettem volna cserélni egy 8ezerig skálázott műszeregységre, tudtam is szerezni egyet, 16V Calibrából. Mákomra a W szám stimmelt, tehát az volt a terv, hogy egy az egyben be is szerelem a gépjárművembe, ami meg is történt... De.... Az üzemanyagszint jelző, mivel majdnem tele van a tank, a műszeregység pereméig kiment, sőt még szerintem menne tovább is, csak a műanyag keret megfogta. A másik órával, ami 7000ezres és ugyan úgy 60literes tankskálával rendelkezik, mint a mostani ( tehát ez is Vectra/Calibrából származik ) pedig jól mutat. Kérdés, a Calibrának a tankszintjelzője különbözne az Astráétól? Ha igen, csere szavatosak, tehát egy Astra F tankba a Calibra szintjelző bele menne? A másik kérdés hogy hol is található eme csodálatos eszköz? A hátsó ülés alatt, tudom hogy az AC van, más elvileg nincs, legalábbis kis ablakja, csak annak van és arra két vezeték megy, ami az AC testje és tápja. A szintjelzőt még nem szereltem. Előre is köszönöm a választ. Üdv, Zsoltee Érdekes hiba, pedig elvileg a szintjelző része mindnek ugyanaz, csak a számlap más.Ezekszerint mégsem. A különbség abból adódhat, hogy a calinak, meg az összkerekes vectrának más a tankja, mint a sima vecinek/fastrának. A futómű miatt itt kétoldalra osztott tank van, amiben a szintjelző nem tudom hogy van megoldva, de szerintem biztos hogy nem csereszavatos a sima veci/astra szintjelzővel. Egyébként ez utóbbit a tank alján/elején találod meg, és bajonettzáras. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 Sziasztok A következő problémám lenne, hátha találkozott már valaki ilyesmivel. Adott egy benzines Astra F fordulatszámmérős műszeregységgel, ami 7ezerig van skálázva. Ki szerettem volna cserélni egy 8ezerig skálázott műszeregységre, tudtam is szerezni egyet, 16V Calibrából. Mákomra a W szám stimmelt, tehát az volt a terv, hogy egy az egyben be is szerelem a gépjárművembe, ami meg is történt... De.... Az üzemanyagszint jelző, mivel majdnem tele van a tank, a műszeregység pereméig kiment, sőt még szerintem menne tovább is, csak a műanyag keret megfogta. A másik órával, ami 7000ezres és ugyan úgy 60literes tankskálával rendelkezik, mint a mostani ( tehát ez is Vectra/Calibrából származik ) pedig jól mutat. Kérdés, a Calibrának a tankszintjelzője különbözne az Astráétól? Ha igen, csere szavatosak, tehát egy Astra F tankba a Calibra szintjelző bele menne? A másik kérdés hogy hol is található eme csodálatos eszköz? A hátsó ülés alatt, tudom hogy az AC van, más elvileg nincs, legalábbis kis ablakja, csak annak van és arra két vezeték megy, ami az AC testje és tápja. A szintjelzőt még nem szereltem. Előre is köszönöm a választ. Üdv, Zsoltee Lehet, hogy döglött a stab ic a műszeregység hátulján, és a teljes 12-14V-os rendszerfeszültséget ráengedi a műszerre. Mérd meg, hogy a kisműszereken jó-e a kb. 10.5V feszültség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 Lehet, hogy döglött a stab ic a műszeregység hátulján, és a teljes 12-14V-os rendszerfeszültséget ráengedi a műszerre. Mérd meg, hogy a kisműszereken jó-e a kb. 10.5V feszültség. egyébként nekem se úgy mutatja a Litert az új műszeren, mint a gyárin, pedig W szám jó kicsit feljebb mutattja a maxot, de mondjuk nekem belefér usse pontos Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 egyébként nekem se úgy mutatja a Litert az új műszeren, mint a gyárin, pedig W szám jó kicsit feljebb mutattja a maxot, de mondjuk nekem belefér usse pontos Telitanknál nekem is kicsit fölé megy a mutató az 50-es osztásnak, de mivel 52 literes a tank, ez sztem nem hiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Augusztus26, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2014 Telitanknál nekem is kicsit fölé megy a mutató az 50-es osztásnak, de mivel 52 literes a tank, ez sztem nem hiba. ja ebbe bele sem gondoltam.....csak anno cserekor tünt fel, hogy a régi mintha nem ment volna túl Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus27, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2014 ja ebbe bele sem gondoltam.....csak anno cserekor tünt fel, hogy a régi mintha nem ment volna túl Én meg nem tudom hogyan mutat úgy 2 éve, mert vagy nincs pénzem teletankolni, meg egyre hangosabb az AC-nem akarom leszííííni a benyát ha behal nekem a pumpa. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Augusztus27, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2014 Nos, próbáltam a neten utánanézni a szintjelző mizériának, de nem találtam hasznos információt. Szóval úgy döntöttem hogy ezt a Calibra órát meghagyom a Calibrásoknak, Én meg keresek Astra GSi óracsoportot, az biztos hogy jó lesz ( kopp-kopp ). Azért köszönöm szépen a tanácsokat, tippeket, legalább most már tudjuk hogy ilyen is létezik. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus27, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2014 Nos, próbáltam a neten utánanézni a szintjelző mizériának, de nem találtam hasznos információt. Szóval úgy döntöttem hogy ezt a Calibra órát meghagyom a Calibrásoknak, Én meg keresek Astra GSi óracsoportot, az biztos hogy jó lesz ( kopp-kopp ). Azért köszönöm szépen a tanácsokat, tippeket, legalább most már tudjuk hogy ilyen is létezik. :) De látod mennyien siettek a segítségedre legalább mindenkinek fel kéne ajánlani egy kört a kocsival... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Augusztus27, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2014 Nem jó a Cali szintjelzője Astrába, más a kettő. :) Van itthon 1-1 mindkért Opel-ből. :D Nos, próbáltam a neten utánanézni a szintjelző mizériának, de nem találtam hasznos információt. Szóval úgy döntöttem hogy ezt a Calibra órát meghagyom a Calibrásoknak, Én meg keresek Astra GSi óracsoportot, az biztos hogy jó lesz ( kopp-kopp ). Azért köszönöm szépen a tanácsokat, tippeket, legalább most már tudjuk hogy ilyen is létezik. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Augusztus27, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2014 De látod mennyien siettek a segítségedre legalább mindenkinek fel kéne ajánlani egy kört a kocsival... :D Nagyon szépen köszönöm mindenkinek és nyugodtan menjetek a kocsitokkal akár két kört is. :D Szerk.: Egyébként ez nem XE hogy élmény legyen vele menni és ebből az árból már kijött volna 3 XE is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts