Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Ha 4 vezetékes a központi zár motorom az autóban és egy 5 vezetékes motort szeretnék rákötni akkor milyen színt mivel kell párosítanom ?

(Ami bent van azon barna-fehér-sárga-zöld, az öt vezetékes meg a megszokott...)

Nekem az univerzális 2 illetve 5 vezetékes. A 2 vezetékesek a hátsók, tanksapka, csomagtartók, ezek csak nyitnak-zárnak. 5 vezetékes a két első, itt a 3 plusz vezeték adja a jelet. 4 vezetékes az nem tudom milyen. :rolleyes:

Megosztás:

Jaja mondták sokan ( bár már mást is aztán utólag kiderült hogy mégsem) de ez annyira olcsó hogy egy próbált megér.

egyébként azon gndolkodtam, (ha nem találtam volna most ezt a lambdát), hogy lenne-e értelme beletenni 3 vagy 4 vezetékes fűthető szondát belerakni, ahogy nézegettem a fűtés csak rá van kötve a az ACra

Megosztás:

egyébként azon gndolkodtam, (ha nem találtam volna most ezt a lambdát), hogy lenne-e értelme beletenni 3 vagy 4 vezetékes fűthető szondát belerakni, ahogy nézegettem a fűtés csak rá van kötve a az ACra

Ezen már én is gondolkoztam.

Csak ha jól tudom, akkor a gyárilag fűtetleneknél egy bizonyos motorhőmérsékletig nem figyeli a lambda-szonda jelét az ECU.

Pedig sokkal jobb lenne hamarabb átállni lambda-szabályzásra. Fogyi csökkenést okozna... :)

Megosztás:

Ezen már én is gondolkoztam.

Csak ha jól tudom, akkor a gyárilag fűtetleneknél egy bizonyos motorhőmérsékletig nem figyeli a lambda-szonda jelét az ECU.

Pedig sokkal jobb lenne hamarabb átállni lambda-szabályzásra. Fogyi csökkenést okozna... :)

igen, én is a fogyasztás miatt gondoltam, de igazad van nem lenne elég fűteni még az ECUnak is szólni kéne, hogy figyelje mán

Megosztás:

Ne bántsatok nagyon, de a motorhőfokjeladót párhuzamba kötni egy ellenállással, az nem "szólna" az ECU-nak?

Gondolom ezt figyeli, da akkor meg korábban elszegényíteni a keveréket minthogy indokolt lenne, hideg motornál meg rángatna/fulladna szerintem.

az mán gányolás lenne szvsz

jameg akkor eltölná az egész motorhöfök dolgot az egész tartományban(tehát melegen is), az nem jó

• Like 1
Megosztás:

az mán gányolás lenne szvsz

jameg akkor eltölná az egész motorhöfök dolgot az egész tartományban(tehát melegen is), az nem jó

Aki berakott 4-1 leömlő és hátrább került neki a szonda az is cserélte fűtőttre ha jól tudom, biztos van itt olyan. :icon1: Vagy 4-2-1- leömlőnél is ott hagyod nagyjából ugyanakkora távolságra akkor csak 2 hengert figyel ott is hátrább kerül nem?

Megosztás:

Aki berakott 4-1 leömlő és hátrább került neki a szonda az is cserélte fűtőttre ha jól tudom, biztos van itt olyan. :icon1: Vagy 4-2-1- leömlőnél is ott hagyod nagyjából ugyanakkora távolságra akkor csak 2 hengert figyel ott is hátrább kerül nem?

hát hogy öszinte legyek nem tudom, ilyenkor hova kerül a szonda, ha a helyén marad(mint az én esetemben), akkor jól belegondolva, hiába fűtöd, ha az ECU ugyis csak "meleg" motornál veszi figyelembe, amire meg figyeli arra megmár a kipuff.gáz bemelegíti (gondolom pont ezért van így)

persze, ha hátrébb rakod a szondát, akkor van értelme fűteni, hogy "emuláld" eredeti szabályzási kör reakcióidejét

Megosztás:

Sziasztok

A következő problémám lenne, hátha találkozott már valaki ilyesmivel. Adott egy benzines Astra F fordulatszámmérős műszeregységgel, ami 7ezerig van skálázva. Ki szerettem volna cserélni egy 8ezerig skálázott műszeregységre, tudtam is szerezni egyet, 16V Calibrából. Mákomra a W szám stimmelt, tehát az volt a terv, hogy egy az egyben be is szerelem a gépjárművembe, ami meg is történt... De.... Az üzemanyagszint jelző, mivel majdnem tele van a tank, a műszeregység pereméig kiment, sőt még szerintem menne tovább is, csak a műanyag keret megfogta. A másik órával, ami 7000ezres és ugyan úgy 60literes tankskálával rendelkezik, mint a mostani ( tehát ez is Vectra/Calibrából származik ) pedig jól mutat.

Kérdés, a Calibrának a tankszintjelzője különbözne az Astráétól? Ha igen, csere szavatosak, tehát egy Astra F tankba a Calibra szintjelző bele menne? A másik kérdés hogy hol is található eme csodálatos eszköz? A hátsó ülés alatt, tudom hogy az AC van, más elvileg nincs, legalábbis kis ablakja, csak annak van és arra két vezeték megy, ami az AC testje és tápja. A szintjelzőt még nem szereltem.

Előre is köszönöm a választ.

Üdv, Zsoltee

Megosztás:

Sziasztok

A következő problémám lenne, hátha találkozott már valaki ilyesmivel. Adott egy benzines Astra F fordulatszámmérős műszeregységgel, ami 7ezerig van skálázva. Ki szerettem volna cserélni egy 8ezerig skálázott műszeregységre, tudtam is szerezni egyet, 16V Calibrából. Mákomra a W szám stimmelt, tehát az volt a terv, hogy egy az egyben be is szerelem a gépjárművembe, ami meg is történt... De.... Az üzemanyagszint jelző, mivel majdnem tele van a tank, a műszeregység pereméig kiment, sőt még szerintem menne tovább is, csak a műanyag keret megfogta. A másik órával, ami 7000ezres és ugyan úgy 60literes tankskálával rendelkezik, mint a mostani ( tehát ez is Vectra/Calibrából származik ) pedig jól mutat.

Kérdés, a Calibrának a tankszintjelzője különbözne az Astráétól? Ha igen, csere szavatosak, tehát egy Astra F tankba a Calibra szintjelző bele menne? A másik kérdés hogy hol is található eme csodálatos eszköz? A hátsó ülés alatt, tudom hogy az AC van, más elvileg nincs, legalábbis kis ablakja, csak annak van és arra két vezeték megy, ami az AC testje és tápja. A szintjelzőt még nem szereltem.

Üdv, Zsoltee

Üdv, nem tudom pontosan hol van, mert caravannal teljesen máshogy néz ki a tank, de tudtommal az AC-kábellel együtt megy a hátsó ülésig a kábele, azt lehetne továbbkövetni. A visszatérő ág is ott megy be a tankba , ennek a csövét is követheted a kocsi alján. A benzinszűrőnél még együtt megy a 3 cső ( 3. ugye a tankszellőztetésé) Mivel egy sima ellenállás skála maga a szintjelző egy plussz ellenállással vagy potival talán lehetne kalibrálni. Ennek a nagyságát viszont gondolom próbálgatni kell.

Megosztás:

Sziasztok

Üdv, Zsoltee

tedd át a szintjelzőt

Megosztás:

Sziasztok

Üdv, Zsoltee

Érdekes hiba, pedig elvileg a szintjelző része mindnek ugyanaz, csak a számlap más.Ezekszerint mégsem. A különbség abból adódhat, hogy a calinak, meg az összkerekes vectrának más a tankja, mint a sima vecinek/fastrának. A futómű miatt itt kétoldalra osztott tank van, amiben a szintjelző nem tudom hogy van megoldva, de szerintem biztos hogy nem csereszavatos a sima veci/astra szintjelzővel.

Egyébként ez utóbbit a tank alján/elején találod meg, és bajonettzáras.

Megosztás:

Sziasztok

Üdv, Zsoltee

Lehet, hogy döglött a stab ic a műszeregység hátulján, és a teljes 12-14V-os rendszerfeszültséget ráengedi a műszerre. Mérd meg, hogy a kisműszereken jó-e a kb. 10.5V feszültség.

Megosztás:

Lehet, hogy döglött a stab ic a műszeregység hátulján, és a teljes 12-14V-os rendszerfeszültséget ráengedi a műszerre. Mérd meg, hogy a kisműszereken jó-e a kb. 10.5V feszültség.

egyébként nekem se úgy mutatja a Litert az új műszeren, mint a gyárin, pedig W szám jó

kicsit feljebb mutattja a maxot, de mondjuk nekem belefér usse pontos

Megosztás:

egyébként nekem se úgy mutatja a Litert az új műszeren, mint a gyárin, pedig W szám jó

kicsit feljebb mutattja a maxot, de mondjuk nekem belefér usse pontos

Telitanknál nekem is kicsit fölé megy a mutató az 50-es osztásnak, de mivel 52 literes a tank, ez sztem nem hiba.

Megosztás:

Nos, próbáltam a neten utánanézni a szintjelző mizériának, de nem találtam hasznos információt. Szóval úgy döntöttem hogy ezt a Calibra órát meghagyom a Calibrásoknak, Én meg keresek Astra GSi óracsoportot, az biztos hogy jó lesz ( kopp-kopp ).

Azért köszönöm szépen a tanácsokat, tippeket, legalább most már tudjuk hogy ilyen is létezik. :)

Megosztás:

Nos, próbáltam a neten utánanézni a szintjelző mizériának, de nem találtam hasznos információt. Szóval úgy döntöttem hogy ezt a Calibra órát meghagyom a Calibrásoknak, Én meg keresek Astra GSi óracsoportot, az biztos hogy jó lesz ( kopp-kopp ).

Azért köszönöm szépen a tanácsokat, tippeket, legalább most már tudjuk hogy ilyen is létezik. :)

De látod mennyien siettek a segítségedre legalább mindenkinek fel kéne ajánlani egy kört a kocsival... :D

Megosztás:

Nem jó a Cali szintjelzője Astrába, más a kettő. :) Van itthon 1-1 mindkért Opel-ből. :D

Megosztás:

De látod mennyien siettek a segítségedre legalább mindenkinek fel kéne ajánlani egy kört a kocsival... :D

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek és nyugodtan menjetek a kocsitokkal akár két kört is. :D

Szerk.: Egyébként ez nem XE hogy élmény legyen vele menni és ebből az árból már kijött volna 3 XE is. :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.