Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Üdv!

Ma cseréltem vezérlésszettet a kocsin. Vezérműszíjat, feszítőgörgőt, meg vízpumpát, na meg termosztátot is.(igazából tegnap csak termosztát lett volna, de összerakásnál elugrott a szíj :D)

A poén az, hogy jó is hogy elugrott a szíj, mert a levétel után látszott hogy elég gyalázatos állapotban volt. Minden fog majdnem félig lerepedezve, volt, ami több mint félig.. A mégnagyobb poén az, hogy gyári volt benne még a vízpumpa...kb 170e km-rel....ahhoz képest nem szivárgott, csak épphogy 1 pici kottyanása volt. (aki szerelővel cseréltet vezérlést, az kérje el a kicserélt alkatrészeket, így talán elkerülhető a "bemondásos" csere) Minden cucc összerakása után indításkor elég remegősen járt, de a gyújtáselosztó tekergetése után csak kb-re tudtam belőni. Megy, csak úgy érzem hogy mintha nem egyenletesen gyorsulna. Olvastam hogy stroboszkóppal kellene pontosan beállítani a gyújtást, de az nekem sajnos nincs. Esetleg tudna valaki ez ügyben segíteni, vagy valakit ajánlani bp-n, ahol be tudnám állítattni?

A másik kérdésem, hogy normális dolog-e az, hogy ha óra szerint 100 foknál kapcsol a ventillátorom? (vízpumpa új, termosztát új, hőgomba új, vízhőfok jeladó pár hónapos, motor, hűtő át lett mosva.) Halottam már olyat is hogy nem igen szabadna 90 fölé mennie a hőfoknak, meg hogy be kéne állnia egy adott fokra, stb. Másnál mikor kapcsol, beáll-e valami hőfokra?

tuti jelen van minden? ha előtte nem csinálta akkor nem az elosztót kéne eltekergetni...

az teljesen jó

Megosztás:

Igen, fehér lesz az. Akkor az a fehér szál, ami jön a bajuszkapcsoló 56A lábától és megy a biztosítéktábla F12-F13 pontjára, az lenne szakadt? Merthogy a biztosíték bemenet része és test között nincs ott a 12V... A lámpákhoz menő szálak jók, mert máshonnan adva nekik betápot gyönyörűen világítanak. Meg a relét nem találom hozzájuk.

Habár jobban belegondolva hülye vagyok, mert nincs is relé... viszont akkor sem jó. Valahol elvész az áram a kapcsoló és az izzószálak közt. Még jó, hogy most-pont-azonnal nem kell az autó, szinte ráérek bóklászni a tyúkbelek közt. Csak kicsit különös, hogy a legutóbb mikor kellett, működött.

Megosztás:

tuti jelen van minden? ha előtte nem csinálta akkor nem az elosztót kéne eltekergetni...

az teljesen jó

De szerintem tuti ott kell finomhangolni, mivel a régi, megnyúlt szíjhoz volt hozzáállítva az elosztó. Az új szíjjal a régi elosztóbeállítással "remegett" a motor.Most az új szíjjal kb. a gyári "pöckökhöz" állítottam vissza az elosztót,(most van kb egyvonalban a két jel) és így nagyjából olyan mint régen volt. Csak annyit érzek, hogy nem egyenletesen húz gyorsításnál, meg gyorsításkor néha megtorpan.

Kértem telefonos segítséget, és arra jutottam hogy el kell vinni diagnosztikára, és ott beállítattni. Tud valaki pesten olyan szerelőt, akinek van ehhez szükséges felszerelése?

Módosítva : Raptor1
Megosztás:

Habár jobban belegondolva hülye vagyok, mert nincs is relé... viszont akkor sem jó. Valahol elvész az áram a kapcsoló és az izzószálak közt. Még jó, hogy most-pont-azonnal nem kell az autó, szinte ráérek bóklászni a tyúkbelek közt. Csak kicsit különös, hogy a legutóbb mikor kellett, működött.

Hát ennyire hülyék nem lehetünk...

Kedves kolléga, mikor bekötötte a kiegészítő reflektor szálát a bajuszkapcsolóba menő fehér szálra, akkor nem az 56A lábra dugta be a sarut, hanem máshová. Átrakom a sarut a műanyagban, így az 56A-ra megy, és jéé, van reflektor is meg fénykürt is.

Álljon itt tanulságul, hátha valaki imígyen szívatja meg magát. :D

Megosztás:

De szerintem tuti ott kell finomhangolni, mivel a régi, megnyúlt szíjhoz volt hozzáállítva az elosztó. Az új szíjjal a régi elosztóbeállítással "remegett" a motor.Most az új szíjjal kb. a gyári "pöckökhöz" állítottam vissza az elosztót,(most van kb egyvonalban a két jel) és így nagyjából olyan mint régen volt. Csak annyit érzek, hogy nem egyenletesen húz gyorsításnál, meg gyorsításkor néha megtorpan.

Kértem telefonos segítséget, és arra jutottam hogy el kell vinni diagnosztikára, és ott beállítattni. Tud valaki pesten olyan szerelőt, akinek van ehhez szükséges felszerelése?

összerakás után átt lett forgatva? utána is jelen volt minden?

( a szíj nyúlás miatt szerintem nem kéne elmennyen a gyújtás, ezér van a feszítő, a helyén maradjon minden, ha elmenne , állítgatni kellene mindenkinek...)

Módosítva : aholy
Megosztás:

Kedves kolléga, mikor bekötötte a kiegészítő reflektor szálát a bajuszkapcsolóba menő fehér szálra, akkor nem az 56A lábra dugta be a sarut, hanem máshová. Átrakom a sarut a műanyagban, így az 56A-ra megy, és jéé, van reflektor is meg fénykürt is.

Kapkodás a selejt bölcsője. :) De szólj, máskor is szívesen segítek ilyen hibákat generálni. :)

De akkor mostmár rakjad felfele azokat a refiket, kíváncsi vagyok rá.

Megosztás:

Igen, fehér lesz az. Akkor az a fehér szál, ami jön a bajuszkapcsoló 56A lábától és megy a biztosítéktábla F12-F13 pontjára, az lenne szakadt? Merthogy a biztosíték bemenet része és test között nincs ott a 12V... A lámpákhoz menő szálak jók, mert máshonnan adva nekik betápot gyönyörűen világítanak. Meg a relét nem találom hozzájuk.

Van ilyen. :D

Megosztás:

összerakás után átt lett forgatva? utána is jelen volt minden?

( a szíj nyúlás miatt szerintem nem kéne elmennyen a gyújtás, ezér van a feszítő, a helyén maradjon minden, ha elmenne , állítgatni kellene mindenkinek...)

Persze hogy át lett forgatva, 2x is, és minden jelen volt. Bár nemtudom milyen hibát produkálna ha egy foggal esetleg el lenne menve, de most minden jól ketyeg, kivéve hogy nem úgy húz gyorsításnál, ahogy kellene.

Megosztás:

Sziasztok!

Ma délutáni alkotásom, még nincs teljesen kész, de a lényeg már igen, jó kis matatás volt :-O https://picasaweb.google.com/107021858181315526733/OpelAstraF1616V#6050837499116470194 Innen jobbra tessék léptetni!

Belekeveredtem ebbe a Picasoba. mit kell nézni? :rolleyes:

Persze hogy át lett forgatva, 2x is, és minden jelen volt. Bár nemtudom milyen hibát produkálna ha egy foggal esetleg el lenne menve, de most minden jól ketyeg, kivéve hogy nem úgy húz gyorsításnál, ahogy kellene.

Csökkenő motorteljesítmény, melegedés. Diselnél 130 volt a vége, és mindíg forralta a vizet amikor elugrott a szíj. Valahonnan szerezz strobit és nézzetek rá pontosan a gyujtásra.

• Like 1
Megosztás:

Belekeveredtem ebbe a Picasoba. mit kell nézni? :rolleyes:

Csökkenő motorteljesítmény, melegedés. Diselnél 130 volt a vége, és mindíg forralta a vizet amikor elugrott a szíj. Valahonnan szerezz strobit és nézzetek rá pontosan a gyujtásra.

ja abba én is, mert mindet odahozta, gondolom a LEDes műszerfalat, az volt a leguccsó

mondjuk nem rossz, nekem 1 kicsit erős a fénye

Megosztás:

Szép lett, egyenlőre még mindíg a gyári izzóhelyeken vannak nekem piros ledek, ami viszont gyengécske. Most csak fehér szallagom van, még nem tudom hogy ezt tegyem bele, vagy vegyek pirosat.

Köszi! Szerintem ha már LEd szalagozol akkor RGB-t! De ne azt a féle RGB-t amin ledenként vannak a színek, olyat amin rendes (egy led tokban 3 led) RGB led van.

Megosztás:

Szép lett, egyenlőre még mindíg a gyári izzóhelyeken vannak nekem piros ledek, ami viszont gyengécske. Most csak fehér szallagom van, még nem tudom hogy ezt tegyem bele, vagy vegyek pirosat.

hátja, hamár szenvedsz vele (megint) jobb ha több szinesett teszel bele (sztem a zöld a legjobb egyébként)

ebayről még távírányításosat is tudsz rendelni

na meg amit mondtam áramgenerátoros meghajtást, mondjuk lehet hogy LED szallaghoz elég egy fesz szabályzó azoknak nem ismerem a lelki világukat

Megosztás:

hátja, hamár szenvedsz vele (megint) jobb ha több szinesett teszel bele (sztem a zöld a legjobb egyébként)

ebayről még távírányításosat is tudsz rendelni

na meg amit mondtam áramgenerátoros meghajtást, mondjuk lehet hogy LED szallaghoz elég egy fesz szabályzó azoknak nem ismerem a lelki világukat

Ami van a középkonzolnál az alapból 12Voltról műkszik, simán csak bekötöttem az izzó helyére. Csak lusta vagyok nekiállni. :D Mert akkor már olyan kellene, hogy a mutató más színű, a kék mezők kékek legyenek. Vagy oda is teszek fehéret...még nem tudom.

Megosztás:

Ami van a középkonzolnál az alapból 12Voltról műkszik, simán csak bekötöttem az izzó helyére. Csak lusta vagyok nekiállni. :D Mert akkor már olyan kellene, hogy a mutató más színű, a kék mezők kékek legyenek. Vagy oda is teszek fehéret...még nem tudom.

oh ja hogy bolonyítod...én inkább vettem 7ért egy új GMes lambaszondát....

Megosztás:

Jah, az sem ártana, egyre gyakrabban rinyál rá...hol vetted?

nyafogas.hu -n :D nem linkelném mán ide, igaz már megegyeztem, de sosem lehet tunni

nekem még nem szólt érte, de én mán csak ilyen vagyok, vahol olvastam hogy 50ezer a csereperiodus.....na meg gondolom hátha fogyasztás csökkenéssel is járna a csere, nameg GMes 0kmes

löttem egy kuplung szettet is 12ért, mondjuk az nem tom hogy fogom kicserélni....

Megosztás:

nyafogas.hu -n :D nem linkelném mán ide, igaz már megegyeztem, de sosem lehet tunni

nekem még nem szólt érte, de én mán csak ilyen vagyok, vahol olvastam hogy 50ezer a csereperiodus.....na meg gondolom hátha fogyasztás csökkenéssel is járna a csere, nameg GMes 0kmes

löttem egy kuplung szettet is 12ért, mondjuk az nem tom hogy fogom kicserélni....

Ha ablakos a kuplungod akkor viszonylag könnyen. :icon1: Én meg lehet megpróbálok egy ilyet: http://wrcauto.hu/?311%2Clambdaszondaopelastrafastragkadettvectraaeredetingk

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.