Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok.

Teljesen kezdő vagyok, első autóm egy 93as Astra (C14NZ). Kb 1 hónap elégedett használat után Egyszer csak gyengélkedőnek éreztem az önindító hangját, majd 10 perccel autózás és 2 perc állás után nem is indult elsőre, pihentetés után sikerült másodjára hazajutni vele.

Következő nap reggeltől estig töltőn volt. Utána örömmel tapasztaltam hogy indul, minden OK. Örömömben vettem egy multimétert. Rá egy héttel vittem szerelőhöz. Olaj (+szűrő), légszűrő, vezérlés csere (+görgők, vízpumpa). Az adásvétel óta halogatott dolgok 40e Ft, de be volt tervezve. A töltés óta olyan 100-150 km-t mentem vele, minden rendben volt. Aztán a szerelőnél végre tudtam produkálni a hibát (gyengélkedő indításhang). De csak egyszer. Megmérte, az akksi jónak tűnt, 13V alja terheletlenül, indítás közben is 10,5V-ig esett vissza a feszültség. Eljöttem tőle, ez volt múlt hétfőn. Még aznap Budapestről induláskor már tolni kellett, meg se szólalt az önindító. Megmértem, terheletlenül csak 10V. Hazafelé sorban mentek el a műszerek, üzemanyagszint jelző lement nullára, egyre halványabbak voltak a visszajelzők. Gondolom már az index sem működött, 1-2 besorolásnál gyanakodtam hogy tán nem látják hogy jelzek. Végül az M5-ösön a üzemanyagpumpa ment el utoljára, már nem volt neki elég delej. 8V-ot mértem az akksin. Hazahúztuk. 1 Teljes nap akksi töltés.

A szerelővel való telefonálgatás közben rájött hogy nem jó ha nem ég gyújtás közben az akksi visszajelző lámpa. Az igazat megvallva tök kezdő vagyok és nem figyeltem mióta nem égett, de volt idő pár hete mikor biztosan jó volt. Szóval én vagyok a bal hogy nem vettem észre hogy már mióta nincs töltésem. Azt mondta hogy az izzó mehetett ki és azon keresztül gerjed fel a generátor, cseréljem ki az izzót, jó lesz. Szétszedtem hogy hozzáférjek, az izzó nem szakadt, multiméter is sípolt, összeraktam. Kértem időpontot autóvillamossági szakemberhez. Eltelt 3 nap, nem nyúltam hozzá addig. Szombaton ráadtam a gyújtást és világít a töltés jelző. Remek, bár nem értem mi volt a gond és mitől javult meg. Egész jó értékeket mérek az akksin, 13,5V Több próbálkozásból is indult. Mentem vele 5 percet, álltam fél órát. Nyöszörgött, nem indult, toltuk. 5 perc menet, fél óra állás, indult. A feszültség terheletlenül elégnek tűnt, 12,8V. Szombat délután megnézegettem kicsit. Az indítomotoról lehúztam a piros-fekete kábelt.kicsit megtisztítottam a sarut. Teszteltem 5-ből 5, később 3-ból 3, indult mindig, jól. Lehet mégse viszem szervizbe hétfőn? Vasárnap mentünk vele 30 km-t, 1 kivételével nem volt gyengélkedő indítás.

Hétfő: elmeséltem az egészet a szerelőnél. Beszéltünk korrodált érintkezések tisztításáról. Cseréltek feszültségszabályzót, kemény 2e Ft volt 10e munkadíjjal. Az önindítónál is lecseréltek egy öreg sarut ahogy néztem. Minden szuper. Magabiztosan indult. Otthon rámértem 14V fölött töltött alapjáraton a generátor. Ma felmentem vele BP-re, reggel is, hazafelé is jó volt az indulás (utolsó töltés 6 nappal és 100-150 km-rel ezelőtt volt, kísérteties). Hazafelé még beugrottam a szerelőjöz mert a rendszámtábla világítás csak ma érkezett meg hozzá. Berakta, működik. Biztosítékok lemérve, jók. Indulásnál már nem jó érzésem volt. Mentem vele 5 percet, 5 perc állás, alig indult, 5 perc menet, 5 perc állás, harmadjára indult. Hazagurultam, azóta kb 10-ből 2-szer indult be. Ebből egyszer pöccre miután megmozgattam az önindítóba menő piros-fekete kábelt. Az akksin 12,8 nyugalmi állapotban, Alapjáraton 13,1 (wtf???), nem tűnik elégségesnek. Indítás közben 10V, de nem kap elég kraftot az önindító. Most itt tartunk, Töltőn lesz reggelig, aztán megyek vissza hogy nézzék meg jobban.

Az önindító állítólag teljesen fel lett újítva az előző tulaj bemondása szerint. A generátornak állítólag nem volt eddig baja. Akár törvényszerű is lenne egy félvezető / feszültségszabályzó meghibásodás, tehát a csere nem tűnt hülyeségnek. A korábban mért elégtelen töltés és a tegnapi csere után közvetlen mért értékek is ezt támasztják alá, illetve a fórumozásból is ez derült ki. Most viszont úgy gondolom valami érintkezési (szakadás, korrózió) hiba is van. Olyan nincs hogy egy izzó hetekig nem ég aztán 3 nap állás után megjavul. Azt sem hiszem hogy nulla töltéssel el lehet menni 100-150 lm-t félig városban, félig nappali díszkivilágítással. Valamennyi töltés csak volt a szar fesz. szabályzóval is már ha az volt a baja, hiszem ma délután már az újjal is ugyanolyan szar volt az alapjárati feszültség.

Ma még egy érdekes dolog volt aminek nem tudom mennyi jelentősége van. Nem szoktam észrevenni hogy bekapcsol a ventillátor, de ma igen és elég zajos. A motor is 90 fok fölött volt kicsivel és úgy rémlik sosem szokott 90 fokos lenni korábban. Visszagondolva a korábbi hibák is elég nagy melegben jöttek elő.

Tippeket várok és köszi hogy végig olvastad. Mindent leírtam amire emlékszem.

Generátor (szénkefe?)?

Valami kábel/test hiba? Hiszen tegnap még töltött rendesen ma már nem úgy tűnik. Mikor, jó mikor nem.

Indítómotor nem kap elég kraftot: Kábel? Nekem ez a leggyanúsabb, mert egyszer mozgatás után jó volt. Sőt szombaton teljesen jó állapotot sikerült elérni.

Az akksim szar? Nem tudom mikori, de tegnap ha hihetek nekik megmérték és elvileg nem szar. Vagy a töltést nem veszi fel? De akkor miért mérek alacsonyabb értéket alapjáraton?

Köszi előre is a tippeket.

Megosztás:

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem...

Tegnap felhőszakadásban kellett autóznom a városban. Szerencsésen haza értem, nem volt semmi gond, ám ma reggel amint kinyitottam az első ajtót, a belső világítás nem aludt el... Az ajtó becsukása után valamelyest halványul a fény, de el nem alszik. Történt már valakivel ilyen? Hol kellene a hibát keresnem?

A motor X14NZ.

Előre is köszönöm! :)

Módosítva : Steve Boy
Megosztás:

Sziasztok.

Teljesen kezdő vagyok, első autóm egy 93as Astra (C14NZ). ...............

Üdv, áthézheted az akku-generátor-önindító közötti kábeleket, csavarkötéseket, testelési pontokat, ugye írtad egyszer kábel mozgatásra megjavult.

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem...

Tegnap felhőszakadásban kellett autóznom a városban. Szerencsésen haza értem, nem volt semmi gond, ám ma reggel amint kinyitottam az első ajtót, a belső világítás nem aludt el... Az ajtó becsukása után valamelyest halványul a fény, de el nem alszik. Történt már valakivel ilyen? Hol kellene a hibát keresnem?

A motor X14NZ.

Előre is köszönöm! :)

Szerintem vedd ki az A-oszlopból az ajtónyitás érzékelőt, lehet beázott. Ha kitekered a csavart, elhúzod a fémtől és elalszik akkor valószinűleg ez a baj, mert ott állandó táp van és a testet kapcsolja.

• Like 1
Megosztás:

Üdv, áthézheted az akku-generátor-önindító közötti kábeleket, csavarkötéseket, testelési pontokat, ugye írtad egyszer kábel mozgatásra megjavult.

Szerintem vedd ki az A-oszlopból az ajtónyitás érzékelőt, lehet beázott. Ha kitekered a csavart, elhúzod a fémtől és elalszik akkor valószinűleg ez a baj, mert ott állandó táp van és a testet kapcsolja.

Köszi. Annyi update hogy most töltőn volt fél napot és nagyon szépen indul. Visszamentem a szerelőhöz, indítgattuk párszor, mérte, jó minden. Az önindítón a nagyon vacak saru le lett cserélve hétfőn, persze a kábel is lehet a ludas, ahogy írtad. Most az a mondás hogy várok egy hetet, megyek vele. Eddig 3-szor volt töltve, mindig 1 hét és 100-150 km futás után visszajött a probléma. Azt a tanácsot kaptam hogy próbáljam meg másik akkuval (nem tudom a mostanin nem tudnak valami mérést végezni amiből kiderülne???). Még megpróbálok beszélni a fickóval akitől vettem a kocsit hogy hány éves lehet az akksi szerinte. A szerelő szerint lehet cellazárlat miatt nem vesz fel elég töltést. Vagy nem tud leadni elég indítóáramot. Fizu előtt nem vennék potyára, próbálok valakitől keríteni kölcsönbe pár hétre egy 55Ah jobb-plusz-ost.

A másik lehetőség hogy az indítómotorban van valami, ami miatt túl sok indítóáramot akar felvenni. Azt mondta a szerelő hogy nem úgy néz ki az önindító mint ami teljesen fel lett volna újítva, ahogy az eladó állította. Bár az elmondása szerint többször volt gond vele, mindig kicseréltek ezt-azt, aztán nem lett jobb és végül az egész belseje ki lett cserélve. Este megpróbálom elérni telefonon hogy kifaggassam pontosabban az önindító és akksi témában. Aztán jön egy hét tesztidőszak. A szerelőtől úgy köszöntem el hogy látom előre hogy egy hét múlva jövök ha újra előjön a gyenge indítás.

Megosztás:

Köszi. Annyi update hogy most töltőn volt fél napot és nagyon szépen indul. Visszamentem a szerelőhöz, indítgattuk párszor, mérte, jó minden. Az önindítón a nagyon vacak saru le lett cserélve hétfőn, persze a kábel is lehet a ludas, ahogy írtad. Most az a mondás hogy várok egy hetet, megyek vele. Eddig 3-szor volt töltve, mindig 1 hét és 100-150 km futás után visszajött a probléma. Azt a tanácsot kaptam hogy próbáljam meg másik akkuval (nem tudom a mostanin nem tudnak valami mérést végezni amiből kiderülne???). Még megpróbálok beszélni a fickóval akitől vettem a kocsit hogy hány éves lehet az akksi szerinte. A szerelő szerint lehet cellazárlat miatt nem vesz fel elég töltést. Vagy nem tud leadni elég indítóáramot. Fizu előtt nem vennék potyára, próbálok valakitől keríteni kölcsönbe pár hétre egy 55Ah jobb-plusz-ost.

A másik lehetőség hogy az indítómotorban van valami, ami miatt túl sok indítóáramot akar felvenni. Azt mondta a szerelő hogy nem úgy néz ki az önindító mint ami teljesen fel lett volna újítva, ahogy az eladó állította. Bár az elmondása szerint többször volt gond vele, mindig kicseréltek ezt-azt, aztán nem lett jobb és végül az egész belseje ki lett cserélve. Este megpróbálom elérni telefonon hogy kifaggassam pontosabban az önindító és akksi témában. Aztán jön egy hét tesztidőszak. A szerelőtől úgy köszöntem el hogy látom előre hogy egy hét múlva jövök ha újra előjön a gyenge indítás.

Végülis elég hamar körbe lehet érni, mert ha már az akkunál nincs meg a szükséges fesz, akkor azzal van gond, ha ott még megvan, az önindítónál már nincs akkor közben veszik el, testelési pontnál, csavarkötésnél, ha még ott is megvan de nem akar normálisan forgatni akkor az önindító hibás. Akkumlátort ki tudja mérni egy normális eladó aki árulja, ugye ő nem csak a feszültséget fogja mérni, aztán ha tényleg normális lehet azt mondja semmi baja ne vegyél bele másikat. De ha ismerőstől tudsz kérni csereakkut pár napra az is jó.

• Like 1
Megosztás:

Ez megtörtént, mind a négy ajtónál kiszedtem az érintkezőket, de nem akar elaludni. Most kivettem a biztosítékot. Erre a biztire van kötve még az elakadásjelző, a kürt is. Ezek jól működnek.

Megosztás:

Ez megtörtént, mind a négy ajtónál kiszedtem az érintkezőket, de nem akar elaludni. Most kivettem a biztosítékot. Erre a biztire van kötve még az elakadásjelző, a kürt is. Ezek jól működnek.

Akkor talán a világítás kapcsolónál van a gond, ugye kihúzással is lehet a belső világítást kapcsolni, bár nem nagyon emlékszem olyan esetre hogy ez a funkciója elromlik. Elég mókás szétszedni és főleg összerakni. Szerintem mielőtt nekiesel próbálj bele egy másikat, lehet nem is ez a rossz.

Megosztás:

Végülis elég hamar körbe lehet érni, mert ha már az akkunál nincs meg a szükséges fesz, akkor azzal van gond, ha ott még megvan, az önindítónál már nincs akkor közben veszik el, testelési pontnál, csavarkötésnél, ha még ott is megvan de nem akar normálisan forgatni akkor az önindító hibás. Akkumlátort ki tudja mérni egy normális eladó aki árulja, ugye ő nem csak a feszültséget fogja mérni, aztán ha tényleg normális lehet azt mondja semmi baja ne vegyél bele másikat. De ha ismerőstől tudsz kérni csereakkut pár napra az is jó.

Update: délelőtt még minden jó volt (a szerelőnél 6-8 indítás elsőre, majd utána 4-5 indítás kisebb menetekkel, megszakításokkal), bátorkodtam felmenni vele BP-re (25km), 6 órát állt, este már tolni kellett. A feszültség elégnek tűnt: 12,8V terheletlenül. Hazaértem lefulladás nélkül, elég stresszes volt a Hungária körúton 20 percet szopni a dugóban önindító hiányának tudatában, de túl vagyok rajta. Hazafelé beugrottam a boltba, onnan is tolni kellett. Utána nem is haza mentem, leparkoltam a szerelő elé, hazasétáltam. Mindjárt indulok aztán csak meg kéne nézni azt az önindítót közelebbről, az akksi elég jónak tűnik, 13,3V-ot mértem leállítás után. Kíváncsi leszek ma indul-e. Most nem telt el egy hét, sőt 100 km se az utolsó töltés után, elég volt 5-10km-t menni helyben és felmenni egyszer BP-re, fél nap után már szarakodik.

Olvastam kicsit az akksikról, hogy milyen fontos paraméter az indítási áram. A szerelő azt mondta lehet az önindítóban valami meghibásodás ami miatt túlontúl nagy áramot akar lehívni. Nézzük meg. A távolabbi ismerős szerelőt is felhívtam, ő is most az önindítóra gyanakszik (bronzpersely kopás???). Ő azt mondta az újnak brutális ára van. Új utángyártottat érdemes bele venni? Érdemes felújítani? A jelenlegi szervíznél nem tudom mennyire vannak a helyzet magaslatán, viszont kaptam egy tippet hogy Szigethalmon van egy hely, ahol 30-40 ezerért teljesen felújítják. Nem akarom hogy a gatyám rámenjen, viszont nagyon blama hogy állandóan tolni kell, azt akarom hogy vége legyen a cirkusznak.

Megosztás:

Update: délelőtt még minden jó volt (a szerelőnél 6-8 indítás elsőre, majd utána 4-5 indítás kisebb menetekkel, megszakításokkal), bátorkodtam felmenni vele BP-re (25km), 6 órát állt, este már tolni kellett. A feszültség elégnek tűnt: 12,8V terheletlenül. Hazaértem lefulladás nélkül, elég stresszes volt a Hungária körúton 20 percet szopni a dugóban önindító hiányának tudatában, de túl vagyok rajta. Hazafelé beugrottam a boltba, onnan is tolni kellett. Utána nem is haza mentem, leparkoltam a szerelő elé, hazasétáltam. Mindjárt indulok aztán csak meg kéne nézni azt az önindítót közelebbről, az akksi elég jónak tűnik, 13,3V-ot mértem leállítás után. Kíváncsi leszek ma indul-e. Most nem telt el egy hét, sőt 100 km se az utolsó töltés után, elég volt 5-10km-t menni helyben és felmenni egyszer BP-re, fél nap után már szarakodik.

Olvastam kicsit az akksikról, hogy milyen fontos paraméter az indítási áram. A szerelő azt mondta lehet az önindítóban valami meghibásodás ami miatt túlontúl nagy áramot akar lehívni. Nézzük meg. A távolabbi ismerős szerelőt is felhívtam, ő is most az önindítóra gyanakszik (bronzpersely kopás???). Ő azt mondta az újnak brutális ára van. Új utángyártottat érdemes bele venni? Érdemes felújítani? A jelenlegi szervíznél nem tudom mennyire vannak a helyzet magaslatán, viszont kaptam egy tippet hogy Szigethalmon van egy hely, ahol 30-40 ezerért teljesen felújítják. Nem akarom hogy a gatyám rámenjen, viszont nagyon blama hogy állandóan tolni kell, azt akarom hogy vége legyen a cirkusznak.

Nem tudom neked melyik van, de a delcoba 500ft a perselykészlet, és 1 óra alatt megvan, motorháztető nyitástól lecsukásig. A behúzótkercs sem nagy összeg, 3-5e ft, jellemzően ezek szokták megadni magukat. Ha a tekercselés szart be (bár akkor kb nem működne) akkor .eg keresni kell egy bontottat.

• Like 1
Megosztás:

Nem tudom neked melyik van, de a delcoba 500ft a perselykészlet, és 1 óra alatt megvan, motorháztető nyitástól lecsukásig. A behúzótkercs sem nagy összeg, 3-5e ft, jellemzően ezek szokták megadni magukat. Ha a tekercselés szart be (bár akkor kb nem működne) akkor .eg keresni kell egy bontottat.

Én nem szerelgettem, modnjuk én leégettem az enyémet, nem bírta a villanyautó üzemmódot, 8 ezer forintért vettem bele bontottat. De mondjuk véleményem szerint a kopott önindító nem javul meg néha magától. Szoruló behúzótekercset ki lehet mozdítani kocogatással, de ha lassan teker akkor ott a kefékkel vagy ahogy írták a gyűrűvel lenne gond, és az nem szűnik meg, ezért nézegetném inkább én a kábeleket, csavarkötéseket.

• Like 1
Megosztás:

Bocsássátok meg esendő lelkemnek hogy kicsit átfogóbban beleszólok a témáma DE: adott egy autó ami tök véletlen szerűen nehezen vagy sehogysem indul, ha jól értettem, volt egy szerelőnél vezérlés cserén, meg egy villamossági szerelő is nézte, és volt mégegy aki telefonos segítséget adott. Ugye logikai alapon az akku-kábelezés-önindító a hibásnak tűnő kör, ha jól emlékszem a generátornál is lett cserélve egy-két dolog. Már ott tartunk hogy fejújjítjuk az önindítót, de se egy másik akku nem lett belepróbálva, ami úgy 3 perc, se kábelezés-kötéspontok nem lettek átnézni, a csavarokat letekerni a testelési pontokról, megtisztítani, visszarakni...stb, ami úgy 10 perc. Esetleg nyektetés közben valaki mozgatja őket, változik-e az önindító fordulatszáma...pölö. Én egyszer felcipeltem az asszony kismociiját (45kiló üresen, nem az asszony hanem a motor) a második emeltre mert nem indult és nem tudott elmenni a tescóba mustárért, pedig a virslit anélkül nem szeretem, van a CBA -ban is de az konzervízű, de ne térjünk el a tárgytól. Szóval felnyühűtem a motort a lakásba mert nem indult szétszedtem néztem szikrát megbacott de az volt, a karbit kipucolta, de még úgysem indult aztán kiderült nem volt benne benzin. Szóval én is szeretek copni, de mi lenne ha az egyszerűbbtől és az olcsóbbtól haladnánk a drágább és a bonyolult felé? Meg tök öszintén lehet utálni érte de kezd telelenni a facom az olyan beírásokkal, ahol bármit mondok az jön rá hogy szerelő szerint nem az, meg úgy látja az volt szerelve, akkor minek tépjük a szánkat és miért nem csak a szerelő foglalkozik az adott problémával? Ha meg kérdeznek általában segítünk, de akkor tessék már végigzongorázni a lehetőségeket amit a fórumtársak ajánlanak. Már bocsánat. :blush:

Megosztás:

Hát igen, első lenne egy biztos jó akku, meg én azért nem vagyok benne biztos, hogy a töltés rendben van. Ugye írta akollega korábban, hogy gyújtáson nem ment a töltésjelző, és később ezt "magától" megjavult. Na ilyen nincs, engem pont ez szopatott meg a múltkor, a motor mögötti részen egy apró sérülésen keresztül szétrohadt a kábel. (nem is értem, a szerelő miért nem mérte ki a kábeleket, nem nagy meló)

Egyébként meg de, a kopott önindító pont ezt csinálja, hogy random módon hol hajlandó elindulni, hol nem, attól függ mi hogy áll benne. Először csak ritkábban, meg nagyon forró motornál, majd egyre sűrűbben míg végül teljesen indíthatatlan az autó.

• Like 1
Megosztás:

Hát igen, első lenne egy biztos jó akku, meg én azért nem vagyok benne biztos, hogy a töltés rendben van. Ugye írta akollega korábban, hogy gyújtáson nem ment a töltésjelző, és később ezt "magától" megjavult. Na ilyen nincs, engem pont ez szopatott meg a múltkor, a motor mögötti részen egy apró sérülésen keresztül szétrohadt a kábel. (nem is értem, a szerelő miért nem mérte ki a kábeleket, nem nagy meló)

Egyébként meg de, a kopott önindító pont ezt csinálja, hogy random módon hol hajlandó elindulni, hol nem, attól függ mi hogy áll benne. Először csak ritkábban, meg nagyon forró motornál, majd egyre sűrűbben míg végül teljesen indíthatatlan az autó.

Igaz, de egy multiméterrel 1 perc alatt ki lehet deríteni hogy eljut-e odáig rendesen a táp. Ha eljut, akkor önindító.

Megosztás:

Bocsássátok meg esendő lelkemnek hogy kicsit átfogóbban beleszólok a témáma DE: adott egy autó ami tök véletlen szerűen nehezen vagy sehogysem indul, ha jól értettem, volt egy szerelőnél vezérlés cserén, meg egy villamossági szerelő is nézte, és volt mégegy aki telefonos segítséget adott. Ugye logikai alapon az akku-kábelezés-önindító a hibásnak tűnő kör, ha jól emlékszem a generátornál is lett cserélve egy-két dolog. Már ott tartunk hogy fejújjítjuk az önindítót, de se egy másik akku nem lett belepróbálva, ami úgy 3 perc, se kábelezés-kötéspontok nem lettek átnézni, a csavarokat letekerni a testelési pontokról, megtisztítani, visszarakni...stb, ami úgy 10 perc. Esetleg nyektetés közben valaki mozgatja őket, változik-e az önindító fordulatszáma...pölö. Én egyszer felcipeltem az asszony kismociiját (45kiló üresen, nem az asszony hanem a motor) a második emeltre mert nem indult és nem tudott elmenni a tescóba mustárért, pedig a virslit anélkül nem szeretem, van a CBA -ban is de az konzervízű, de ne térjünk el a tárgytól. Szóval felnyühűtem a motort a lakásba mert nem indult szétszedtem néztem szikrát megbacott de az volt, a karbit kipucolta, de még úgysem indult aztán kiderült nem volt benne benzin. Szóval én is szeretek copni, de mi lenne ha az egyszerűbbtől és az olcsóbbtól haladnánk a drágább és a bonyolult felé? Meg tök öszintén lehet utálni érte de kezd telelenni a facom az olyan beírásokkal, ahol bármit mondok az jön rá hogy szerelő szerint nem az, meg úgy látja az volt szerelve, akkor minek tépjük a szánkat és miért nem csak a szerelő foglalkozik az adott problémával? Ha meg kérdeznek általában segítünk, de akkor tessék már végigzongorázni a lehetőségeket amit a fórumtársak ajánlanak. Már bocsánat. :blush:

Lényeg a végén, ha csak az érdekel, csak az utolsó bekezdést olvasd!

Én örülnék a legjobban ha foglalkoznának a problémával. Hétfő óta minden nap mentem és ma vittem oda utoljára. Nem indul, füstöl az indítómotor. Jövő csütörtökön tudnak vele nagy kegyesen foglalkozni legközelebb. Holnap reggel viszem máshova. Bocs hogy bal vagyok, teljesen kezdő vagyok, 2 hónapja lett meg a forgalmi vizsgám. Nem értek az autókhoz. Nem érzem feladatomnak szerelgetni azon dolgokat, amikre képességeim és szinte nulla eszközkészletem alapján nem érzem méltónak magam. Ellenben kerestem a közelben egy szerelőt ahol értenek az autóvillamossághoz elvileg. Elvárom tőlük hogy derítsék ki mi a gond és ha nem nagy fáradság akkor kegyeskedjenek megoldani a problémát, majd a végén ellentételezem. Ne nekem kelljen már megmondani a szerelőnek hogy ezt vagy azt csinálja már meg. Az ismerős/rokon szerelő nem 5 percre van innen, viszont benne megbízom. Ez az egész a bizalomról szól. Vettem egy használt szart, átbasznak-e? Lehúz-e a szerelő? Ez az egész a bizalomról szól.

Szellemi munkát végzek, szeretem több helyről beszerezni az információt. Ezért regisztráltam ide. Nem garantálom hogy bármit is meg fogok fogadni, nem is instrukciókat várok, csak tippeket. A végén úgyis kiderül mi volt, majd akkor vonom le a következtetést hogy kinek jött be a tippje. Ez egy kurvanagy lutri sok blöffel. Sosincs elég infó egyből biztos tippet adni. Úgyhogy elnézést kérek, de csak sztorizni és tanulni jöttem ide. Nem tudom még hogy jól tettem-e, egyelőre örülök a válaszoknak, szedem fel az infókat, tanulok, fejlődök. Majd idővel gyakorlatban is megpróbálkozom a dolgokkal, de ehhez még okosodni kell, meg kell némi szerszám is. Egyelőre csak menni szeretnék, nem szopni. Majd még jövök, mesélek ha még nem utáltok.

Az van, hogy az indítómotornak a világ összes ampere nem elég már, zárlat van és füst. Holnap reggel betoljuk megint, elviszem egy helyre, ahol felújítással foglalkoznak, lehet egyből tudnak adni cseredarabot vagy 1-2 nap alatt megcsinálják. Holnap folyt. köv.

Megosztás:

A töltés most jónak tűnik. Az eddigi tapasztalatok alapján azt mondom hogy amíg kb 1 hétig nem vettem észre hogy nincs töltésem és jól lemerült az akksi, hát az lehet nem tett jót neki. Lehet veszek majd akkut is.

A magától megjavulást nem tudom hova tenni. Azóta az izzó gyakorlatilag újra normális működik és fel bírt gerjedni a generátor. De nem adott ki konstans jó feszültséget. A fesz.szabályzó cserét indokoltnak éreztem. Méregettek akkor mindent.

A második bekezdéssel amúgy telibe találtál. Pontosan ez történik. Reggel jó, örülök, aztán elmegyek vele 10 percet már nyöszörög. Eleinte csak 1 héttel utána jelentkezett, miután rátöltöttem az akksira. Aztán egyre gyakrabban, és tegnap este óta már indíthatatlan. Csak eddig nem füstölt, vagy az indítómotorra nem fókuszáltak, nem vagyok elájulva a munka ár/teljesítmény arányától.

Megosztás:

Lényeg a végén, ha csak az érdekel, csak az utolsó bekezdést olvasd!

Én örülnék a legjobban ha foglalkoznának a problémával. Hétfő óta minden nap mentem és ma vittem oda utoljára. Nem indul, füstöl az indítómotor. Jövő csütörtökön tudnak vele nagy kegyesen foglalkozni legközelebb. Holnap reggel viszem máshova. Bocs hogy bal###### vagyok, teljesen kezdő vagyok, 2 hónapja lett meg a forgalmi vizsgám. Nem értek az autókhoz. Nem érzem feladatomnak szerelgetni azon dolgokat, amikre képességeim és szinte nulla eszközkészletem alapján nem érzem méltónak magam. Ellenben kerestem a közelben egy szerelőt ahol értenek az autóvillamossághoz elvileg. Elvárom tőlük hogy derítsék ki mi a gond és ha nem nagy fáradság akkor kegyeskedjenek megoldani a problémát, majd a végén ellentételezem. Ne nekem kelljen már megmondani a szerelőnek hogy ezt vagy azt csinálja már meg. Az ismerős/rokon szerelő nem 5 percre van innen, viszont benne megbízom. Ez az egész a bizalomról szól. Vettem egy használt szart, átbasznak-e? Lehúz-e a szerelő? Ez az egész a bizalomról szól.

Szellemi munkát végzek, szeretem több helyről beszerezni az információt. Ezért regisztráltam ide. Nem garantálom hogy bármit is meg fogok fogadni, nem is instrukciókat várok, csak tippeket. A végén úgyis kiderül mi volt, majd akkor vonom le a következtetést hogy kinek jött be a tippje. Ez egy kurvanagy lutri sok blöffel. Sosincs elég infó egyből biztos tippet adni. Úgyhogy elnézést kérek, de csak sztorizni és tanulni jöttem ide. Nem tudom még hogy jól tettem-e, egyelőre örülök a válaszoknak, szedem fel az infókat, tanulok, fejlődök. Majd idővel gyakorlatban is megpróbálkozom a dolgokkal, de ehhez még okosodni kell, meg kell némi szerszám is. Egyelőre csak menni szeretnék, nem szopni. Majd még jövök, mesélek ha még nem utáltok.

Az van, hogy az indítómotornak a világ összes ampere nem elég már, zárlat van és füst. Holnap reggel betoljuk megint, elviszem egy helyre, ahol felújítással foglalkoznak, lehet egyből tudnak adni cseredarabot vagy 1-2 nap alatt megcsinálják. Holnap folyt. köv.

Igazából az a baj, hogy ha valaki nem ért az autókhoz azt sajna a legtöbb szerelő etbacca vagy legalábbis megpróbálja, ezért jó ha Te is képben vagy legalább annyira hogy merrefelé cserélget alkatrészeket jogosan. Ezek az autók már nem mai gyerekek, nyűgösek, van bajuk többnyire, aztán a szerelő meg sok pénzt szeret keresni minél gyorsabban, az hogy hibát keresgél napokig neki meg nem éri meg. Ha szerencséd van kifogsz egy öreg szakit, aki lehet hogy pont ezeken a kocsikon tanult és tudja hová kell nyúlni, a fiatalok közül kevés az ilyen. Várjuk a további fejleményeket mert ugye minden esetből tanulni lehet. :icon1:

• Like 1
Megosztás:

A töltéshez van egy kis sztorim.

Nem rég megmakkant a gencsim. Kicseréltük benne a feszszabályzót és a diódasort. Meg a csapágyakat, de az nem okoz ilyet.

Szóval összeraktuk, majd beszereltem a kocsiba. Próba.

Láss csodát, nincs töltés...

Megint leszedtem, és szétszedtük. Mivel a bronzkefék elég nagyok voltak azokat nem cseréltük. DE!

Az egyikről leszakadt vagy letört a vezetéke, így a delej kénytelen kelletlen a kefét feszítő rugón suhant. AMi ugye ettől felizzot, és bele is olvadt a házába.

Ezek után ugye nem tudta ellátni a feladatát, így nem igazán ért a kefe a kollektorhoz, vagy minek hívják őtet.

Ez ugye nem egy tipikus hiba. Nem is gondolna rá az ember. De érdemes megvizsgálni ilyen esetben minden alkatrészt...

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok nekem van egy Opel Calibrám 2.0 16v Automat váltos gépem X20XEV motorral,a problémám az hogy egy kábel a melegtöl összeolvadt és szerintetek lehetne hozzá kapni?képet küldök hozzá,csak annyit tudok róla mondani hogy a központi vezérlő egységbol megy a gyertyák mellé aki érti az tudja miröl van szó!Segítsetek! :icon11: és ég a szerviz lámpa

Módosítva : zolika1985
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.