FPepe Elküldve Május19, 2014 Megoszt Elküldve Május19, 2014 Érdekes dolog ez az elektromosság,nekem mióta fel lett újítva a generátorom,(új csapágy,diódasor,stb...) halványlik belül a töltés lámpám,(ha rákapcsolom az ablakfűtést,rendesen világít) meg az olajnyomás visszajelző...bemérve viszont jó a fesz az aksinál,mindenhol...azóta sem tudok mit kezdeni vele,át lett nézve az összes kábel,kötés,csatlakozás...és volt pofája azt mondani a villamosság szerelőnek,hogy ez "F-Astra betegség"....aszittem agyoncsapom... :evilgrin: :D Nekem akkor csinált ilyet, amikor a generátor fém háza és a motorblokk között nem érintkezett rendesen a testkábel. Mérj feszültséget járó motornál és terheléssel (ablakfűtés) a generátor fém háza és a motorblokk között, 1-2tized Voltnál több nem lehet normális esetben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május20, 2014 Megoszt Elküldve Május20, 2014 sziasztok! Már rég jártam erre, de sajna megint gondom van :( Ma reggel nem indult a kocsim, mint kiderült gyújtáskapcsoló gond volt.Betétet akartunk cserélni,vettük szét, és az aluminiumból kitört egy darab.A betétet csavarhuzóval elinditottuk,így azt nem kell cserélni.A kérdésem hogy mit keressek a boltban?gyújtáskapcsolót zárral? Ha ez a része sérült , ezt lehet venni, és átt is lehet lamellázni hogy a régi kulcsal működjön. A karika még korábban került oda. De rémlik hogy valaki panaszkodott az utángyári betétekkel nem működik a kormányzár. meg lett a hiba, a kasztni és a váltó közti test kábel szakadt el, ezért voltak a parajelenségek. Köszi Zotya a segítséget, megadtad a fő irányt, hogy merre keressem a hibát! üdv P. Nincs mit. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Május20, 2014 Megoszt Elküldve Május20, 2014 Érdekes dolog ez az elektromosság,nekem mióta fel lett újítva a generátorom,(új csapágy,diódasor,stb...) halványlik belül a töltés lámpám,(ha rákapcsolom az ablakfűtést,rendesen világít) meg az olajnyomás visszajelző...bemérve viszont jó a fesz az aksinál,mindenhol...azóta sem tudok mit kezdeni vele,át lett nézve az összes kábel,kötés,csatlakozás...és volt pofája azt mondani a villamosság szerelőnek,hogy ez "F-Astra betegség"....aszittem agyoncsapom... :evilgrin: :D ja meg a + vezetékes is mérd ki ugyanúgy a generátor + és az akku + közt, ott sem szabad nagy feszültség esésnek lennie aztán ha vala, akkor csatlakozókat át kell nézni és/vagy a generátort rendesen testelni kell én mikor felújítottam a generátoromat 1 vastag rézszövetes testelő kábelt tettem a blokkhoz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Radó Elküldve Május20, 2014 Megoszt Elküldve Május20, 2014 Ha ez a része sérült , ezt lehet venni, és átt is lehet lamellázni hogy a régi kulcsal működjön. A karika még korábban került oda. De rémlik hogy valaki panaszkodott az utángyári betétekkel nem működik a kormányzár. Nincs mit. Nem a bekarikázott rész a sérült, hanem tőle a képen balra a rugó utáni rész tört le.Amúgy ezt a zárbetétet hogy tudom egyszerűen kiszedni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május20, 2014 Megoszt Elküldve Május20, 2014 Nem a bekarikázott rész a sérült, hanem tőle a képen balra a rugó utáni rész tört le.Amúgy ezt a zárbetétet hogy tudom egyszerűen kiszedni? A zárszerkezet alján ami fel van erősítve a kormányoszlopra van egy lyuk, oda kell bebökni egy csavarhúzóval ( az előbbi képen bekarikázott buszbaszt nyomod be vele) és a kulcs egy adott pozíciójában (próbálgatni kell valahol a 0 és a gyujtás között) kijön az egész. Ide kell bebökni: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Radó Elküldve Május20, 2014 Megoszt Elküldve Május20, 2014 (edited) A zárszerkezet alján ami fel van erősítve a kormányoszlopra van egy lyuk, oda kell bebökni egy csavarhúzóval ( az előbbi képen bekarikázott buszbaszt nyomod be vele) és a kulcs egy adott pozíciójában (próbálgatni kell valahol a 0 és a gyujtás között) kijön az egész. Ide kell bebökni:http://p.coldline.hu/2014/05/20/1465213-20140520-oR5nm1.jpgezen hol a lyuk? felül meg már a kormány van... amúgy 1.6 16v x16xel ről van szó Módosítva Május20, 2014 : Radó Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Május20, 2014 Megoszt Elküldve Május20, 2014 ezen hol a lyuk? felül meg már a kormány van... amúgy 1.6 16v x16xel ről van szó A képen jobb alul látszik egy müanyag menet. Na abból az irányból szemből, párhuzamosan a kormányrúddal. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Radó Elküldve Május20, 2014 Megoszt Elküldve Május20, 2014 (edited) Módosítva Május20, 2014 : Radó Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Május20, 2014 Megoszt Elküldve Május20, 2014 esküszöm nem találom a lyukat...már vért izzadok...most alulrol csináltam képet,valaki bekarikázhatná hova nézzek 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Radó Elküldve Május20, 2014 Megoszt Elküldve Május20, 2014 A kormányfelöl van, ez pont az ellenkező oldal... Szembe állsz a kormánnyal. Van az a müanyag basz, amin alul van két menet, ami az alsó kormányburkolatot tartja. Na a jobb oldali menetnél van egy kis 3szög alakú rész, ami merevítő szerepet lát el. Ennek a legsarkában ki van hagyva az anyag, és mögötte láthatod is a kis lukat ahova be kell dugni valamit. ezzel a képpel kellett volna kezdeni:-D nagyon köszönöm! most lenne még egy bomba kérdésem:hogy lehet megbökni azt a lyukat?mivel? hajlitottam szöget de azzal nem ment. felette ablaktörlő kar van, meg egy halom müanyag. oda valami spéci szerszám kell szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Május20, 2014 Megoszt Elküldve Május20, 2014 ezzel a képpel kellett volna kezdeni:-D nagyon köszönöm! most lenne még egy bomba kérdésem:hogy lehet megbökni azt a lyukat?mivel? hajlitottam szöget de azzal nem ment. felette ablaktörlő kar van, meg egy halom müanyag. oda valami spéci szerszám kell szerintem. A kart pattintsd ki a fenébe, alul felül megnyomod a fülét és oldalra kihúzod. Én általában imbuszkulcsot dugok bele,vagy egy kellően erős és vastag drótot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Radó Elküldve Május20, 2014 Megoszt Elküldve Május20, 2014 köszönöm a segítséget,holnap kicserélem. az unixnál van alkatrész is,azt nem tudom kormányzárosat vagy simát vegyek. eddig volt bent,de nagy szükség nincs rá... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Diabo6 Elküldve Május21, 2014 Megoszt Elküldve Május21, 2014 Próbálta már másikat bele? Kipróbáltam másikkal, szintén ugyanaz a menet: 5-6 mp és kidobja melegen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Május21, 2014 Megoszt Elküldve Május21, 2014 Üdv! fordulatszámmérő azt mitöl produkálhatja hogy csak akkor működik, ha jól átmelegkszik a kocsi. pl ma vagy 2-3 órát napon állt és ez után üzemelt rendesen. egyébként nem szokott menni, csak amikor kedve van, vagy így ahogy ma is, hosszabb napon álás után. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Május21, 2014 Megoszt Elküldve Május21, 2014 Az utólagos elektromos ablak és a gyári elektromos ablak vezető oldali kapcsolójának a csatija megegyezik? Van egy érzésem, hogy nem. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május22, 2014 Megoszt Elküldve Május22, 2014 Üdv! fordulatszámmérő azt mitöl produkálhatja hogy csak akkor működik, ha jól átmelegkszik a kocsi. pl ma vagy 2-3 órát napon állt és ez után üzemelt rendesen. egyébként nem szokott menni, csak amikor kedve van, vagy így ahogy ma is, hosszabb napon álás után. Köszi! Mozgasd átt a csatlakozókat hátha csak kontaktos, az óra mögött, meg az ecu alatt. Az utólagos elektromos ablak és a gyári elektromos ablak vezető oldali kapcsolójának a csatija megegyezik? Van egy érzésem, hogy nem. :) Túl szép lenne. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Május22, 2014 Megoszt Elküldve Május22, 2014 Szerintem is, holnap kiderül. :D De gondolom a kábelek számának stimmelnie kell és akkor át lehet rakni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Május22, 2014 Megoszt Elküldve Május22, 2014 Nem tartom valószínűnek. A gyáriban sokkal több kábel van amennyire én tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Május22, 2014 Megoszt Elküldve Május22, 2014 Nem tartom valószínűnek. A gyáriban sokkal több kábel van amennyire én tudom. Így van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ecology Elküldve Május26, 2014 Megoszt Elküldve Május26, 2014 Azt valahogy le lehet mérni, hogy a kocsi valamely elektromos szerkezete álló állapotban fogyaszt e áramot? Azért kérdezem, mert tegnap akkut cseréltem és szikrázott a negatív. Nyilván a belső óra és a hőmérő. Meg hogy mennyit eszik ilyenkor az akkubol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május26, 2014 Megoszt Elküldve Május26, 2014 Azt valahogy le lehet mérni, hogy a kocsi valamely elektromos szerkezete álló állapotban fogyaszt e áramot? Azért kérdezem, mert tegnap akkut cseréltem és szikrázott a negatív. Nyilván a belső óra és a hőmérő. Meg hogy mennyit eszik ilyenkor az akkubol. Le lehet. Egy multimétert átt kell állítani egyenáram mérésére, általában átt kell dugni az egyik mérőcsúcsot a 10 Amperes lyukba . Le kell venni az egyik kábelsarút és közbe kell iktatni a multimétert, tehát egyik mérőcsúcsot a saruhoz a másikat az akku felszabadult sarkára kell helyezni. Ekkor fog bekapcsolni a középkijelző idő-dátum beállítására, ezt le kell kapcsolni és ekkor fogod látni a valós áramfogyasztást ami talán pár század Amper, nekem 0.04 ha jól emlékszem. De nekem is szikrázik ha visszarakom a sarukat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyongykristof Elküldve Május28, 2014 Megoszt Elküldve Május28, 2014 Sziasztok! Van valakinek eladó motoros első lámpája jobbos? illetve ha pezsgőmetál hűtődisz lenne az nagyon nagy segítség lenne köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
ypos Elküldve Május28, 2014 Megoszt Elküldve Május28, 2014 Üdv Mindenkinek! Ismét a segítségetekre lenne szükségem. Nemrég sikerült összetörnöm a kocsi elejét elég rendesen. Rendbe hozták, a lakatos nagyon szép munkát végzett. De a villanyász kapkodott egy kicsit: 1) A hűtőventillátort mindössze egyetlen csavarral fogatta fel. Erre úgy jöttem rá, hogy baromi hangos volt a venti. Beletettem egy csavart a másik oldalra is, így már nem aggódom amiatt, hogy leesik, de még mindig elég hangos. A kérdésem az lenne, hogy hány csavarnak kell tartania? (Jelenleg kettő van benne. Kellene még egy esetleg?). 2) A kocsiban egy Laserline riasztó van, amivel korábban semmi gond nem volt. Most viszont nagyon érzékeny lett. A visszajelző LED a motorháztető nyitást jelzi, feltehetően a karosszéria javítási munkák következtében az érzékelővel történt változás. Hol helyezkedik el az érzékelő a motortérben? A válaszokat előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május28, 2014 Megoszt Elküldve Május28, 2014 Üdv Mindenkinek! Ismét a segítségetekre lenne szükségem. Nemrég sikerült összetörnöm a kocsi elejét elég rendesen. Rendbe hozták, a lakatos nagyon szép munkát végzett. De a villanyász kapkodott egy kicsit: 1) A hűtőventillátort mindössze egyetlen csavarral fogatta fel. Erre úgy jöttem rá, hogy baromi hangos volt a venti. Beletettem egy csavart a másik oldalra is, így már nem aggódom amiatt, hogy leesik, de még mindig elég hangos. A kérdésem az lenne, hogy hány csavarnak kell tartania? (Jelenleg kettő van benne. Kellene még egy esetleg?). 2) A kocsiban egy Laserline riasztó van, amivel korábban semmi gond nem volt. Most viszont nagyon érzékeny lett. A visszajelző LED a motorháztető nyitást jelzi, feltehetően a karosszéria javítási munkák következtében az érzékelővel történt változás. Hol helyezkedik el az érzékelő a motortérben? A válaszokat előre is köszönöm. Üdv, két csavarnak kell fognia a ventit, de allul két fülnek is be kell akadnia a hűtőbe emlékeim szerint. A riasztó kapcsolóját-érzékelőjét általában a zárhídon helyezik el, az akku előtt valahol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Május28, 2014 Megoszt Elküldve Május28, 2014 Üdv Mindenkinek! Ismét a segítségetekre lenne szükségem. Nemrég sikerült összetörnöm a kocsi elejét elég rendesen. Rendbe hozták, a lakatos nagyon szép munkát végzett. De a villanyász kapkodott egy kicsit: 1) A hűtőventillátort mindössze egyetlen csavarral fogatta fel. Erre úgy jöttem rá, hogy baromi hangos volt a venti. Beletettem egy csavart a másik oldalra is, így már nem aggódom amiatt, hogy leesik, de még mindig elég hangos. A kérdésem az lenne, hogy hány csavarnak kell tartania? (Jelenleg kettő van benne. Kellene még egy esetleg?). 2) A kocsiban egy Laserline riasztó van, amivel korábban semmi gond nem volt. Most viszont nagyon érzékeny lett. A visszajelző LED a motorháztető nyitást jelzi, feltehetően a karosszéria javítási munkák következtében az érzékelővel történt változás. Hol helyezkedik el az érzékelő a motortérben? A válaszokat előre is köszönöm. 1. tört a hűtö? lehet gellert kapott a motor is és excenteres lett rajta a venti emiatt rázza a cuccott 2. elég ecerü szerkezet, keresni kell, általában egy testelö kontaktus, olyan kb mint hátul a csomi tér nyitásérzékelöje Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts