Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Érdekes dolog ez az elektromosság,nekem mióta fel lett újítva a generátorom,(új csapágy,diódasor,stb...) halványlik belül a töltés lámpám,(ha rákapcsolom az ablakfűtést,rendesen világít) meg az olajnyomás visszajelző...bemérve viszont jó a fesz az aksinál,mindenhol...azóta sem tudok mit kezdeni vele,át lett nézve az összes kábel,kötés,csatlakozás...és volt pofája azt mondani a villamosság szerelőnek,hogy ez "F-Astra betegség"....aszittem agyoncsapom... :evilgrin: :D

Nekem akkor csinált ilyet, amikor a generátor fém háza és a motorblokk között nem érintkezett rendesen a testkábel. Mérj feszültséget járó motornál és terheléssel (ablakfűtés) a generátor fém háza és a motorblokk között, 1-2tized Voltnál több nem lehet normális esetben.

Elküldve

sziasztok!

Már rég jártam erre, de sajna megint gondom van :(

Ma reggel nem indult a kocsim, mint kiderült gyújtáskapcsoló gond volt.Betétet akartunk cserélni,vettük szét, és az aluminiumból kitört egy darab.A betétet csavarhuzóval elinditottuk,így azt nem kell cserélni.A kérdésem hogy mit keressek a boltban?gyújtáskapcsolót zárral?

Ha ez a része sérült , ezt lehet venni, és átt is lehet lamellázni hogy a régi kulcsal működjön.

1464992-20140520-8h7y0Q.jpg

A karika még korábban került oda. De rémlik hogy valaki panaszkodott az utángyári betétekkel nem működik a kormányzár.

meg lett a hiba, a kasztni és a váltó közti test kábel szakadt el, ezért voltak a parajelenségek.

Köszi Zotya a segítséget, megadtad a fő irányt, hogy merre keressem a hibát!

üdv

P.

Nincs mit.

• Like 1
Elküldve

Érdekes dolog ez az elektromosság,nekem mióta fel lett újítva a generátorom,(új csapágy,diódasor,stb...) halványlik belül a töltés lámpám,(ha rákapcsolom az ablakfűtést,rendesen világít) meg az olajnyomás visszajelző...bemérve viszont jó a fesz az aksinál,mindenhol...azóta sem tudok mit kezdeni vele,át lett nézve az összes kábel,kötés,csatlakozás...és volt pofája azt mondani a villamosság szerelőnek,hogy ez "F-Astra betegség"....aszittem agyoncsapom... :evilgrin: :D

ja meg a + vezetékes is mérd ki ugyanúgy a generátor + és az akku + közt, ott sem szabad nagy feszültség esésnek lennie

aztán ha vala, akkor csatlakozókat át kell nézni és/vagy a generátort rendesen testelni kell

én mikor felújítottam a generátoromat 1 vastag rézszövetes testelő kábelt tettem a blokkhoz

Elküldve

Ha ez a része sérült , ezt lehet venni, és átt is lehet lamellázni hogy a régi kulcsal működjön.

1464992-20140520-8h7y0Q.jpg

A karika még korábban került oda. De rémlik hogy valaki panaszkodott az utángyári betétekkel nem működik a kormányzár.

Nincs mit.

Nem a bekarikázott rész a sérült, hanem tőle a képen balra a rugó utáni rész tört le.Amúgy ezt a zárbetétet hogy tudom egyszerűen kiszedni?

Elküldve

Nem a bekarikázott rész a sérült, hanem tőle a képen balra a rugó utáni rész tört le.Amúgy ezt a zárbetétet hogy tudom egyszerűen kiszedni?

A zárszerkezet alján ami fel van erősítve a kormányoszlopra van egy lyuk, oda kell bebökni egy csavarhúzóval ( az előbbi képen bekarikázott buszbaszt nyomod be vele) és a kulcs egy adott pozíciójában (próbálgatni kell valahol a 0 és a gyujtás között) kijön az egész. Ide kell bebökni:

1465213-20140520-oR5nm1.jpg

• Like 1
Elküldve (edited)

A zárszerkezet alján ami fel van erősítve a kormányoszlopra van egy lyuk, oda kell bebökni egy csavarhúzóval ( az előbbi képen bekarikázott buszbaszt nyomod be vele) és a kulcs egy adott pozíciójában (próbálgatni kell valahol a 0 és a gyujtás között) kijön az egész. Ide kell bebökni:

http://p.coldline.hu/2014/05/20/1465213-20140520-oR5nm1.jpg

1465499-20140520-vYLhQZ.jpg

ezen hol a lyuk? felül meg már a kormány van... amúgy 1.6 16v x16xel ről van szó Módosítva : Radó
Elküldve

ezen hol a lyuk? felül meg már a kormány van... amúgy 1.6 16v x16xel ről van szó

A képen jobb alul látszik egy müanyag menet. Na abból az irányból szemből, párhuzamosan a kormányrúddal.

• Like 1
Elküldve

A kormányfelöl van, ez pont az ellenkező oldal...

Szembe állsz a kormánnyal.

Van az a müanyag basz, amin alul van két menet, ami az alsó kormányburkolatot tartja.

Na a jobb oldali menetnél van egy kis 3szög alakú rész, ami merevítő szerepet lát el. Ennek a legsarkában ki van hagyva az anyag, és mögötte láthatod is a kis lukat ahova be kell dugni valamit.

opel-gyujtaskapcsolo-vectra-bomega-b-500

ezzel a képpel kellett volna kezdeni:-D

nagyon köszönöm! most lenne még egy bomba kérdésem:hogy lehet megbökni azt a lyukat?mivel? hajlitottam szöget de azzal nem ment. felette ablaktörlő kar van, meg egy halom müanyag. oda valami spéci szerszám kell szerintem.

Elküldve

ezzel a képpel kellett volna kezdeni:-D

nagyon köszönöm! most lenne még egy bomba kérdésem:hogy lehet megbökni azt a lyukat?mivel? hajlitottam szöget de azzal nem ment. felette ablaktörlő kar van, meg egy halom müanyag. oda valami spéci szerszám kell szerintem.

A kart pattintsd ki a fenébe, alul felül megnyomod a fülét és oldalra kihúzod. Én általában imbuszkulcsot dugok bele,vagy egy kellően erős és vastag drótot.

Elküldve

köszönöm a segítséget,holnap kicserélem. az unixnál van alkatrész is,azt nem tudom kormányzárosat vagy simát vegyek. eddig volt bent,de nagy szükség nincs rá...

Elküldve

Üdv!

fordulatszámmérő azt mitöl produkálhatja hogy csak akkor működik, ha jól átmelegkszik a kocsi. pl ma vagy 2-3 órát napon állt és ez után üzemelt rendesen. egyébként nem szokott menni, csak amikor kedve van, vagy így ahogy ma is, hosszabb napon álás után.

Köszi!

Elküldve

Üdv!

fordulatszámmérő azt mitöl produkálhatja hogy csak akkor működik, ha jól átmelegkszik a kocsi. pl ma vagy 2-3 órát napon állt és ez után üzemelt rendesen. egyébként nem szokott menni, csak amikor kedve van, vagy így ahogy ma is, hosszabb napon álás után.

Köszi!

Mozgasd átt a csatlakozókat hátha csak kontaktos, az óra mögött, meg az ecu alatt.

Az utólagos elektromos ablak és a gyári elektromos ablak vezető oldali kapcsolójának a csatija megegyezik? Van egy érzésem, hogy nem. :)

Túl szép lenne. :D

Elküldve

Azt valahogy le lehet mérni, hogy a kocsi valamely elektromos szerkezete álló állapotban fogyaszt e áramot? Azért kérdezem, mert tegnap akkut cseréltem és szikrázott a negatív. Nyilván a belső óra és a hőmérő. Meg hogy mennyit eszik ilyenkor az akkubol.

Elküldve

Azt valahogy le lehet mérni, hogy a kocsi valamely elektromos szerkezete álló állapotban fogyaszt e áramot? Azért kérdezem, mert tegnap akkut cseréltem és szikrázott a negatív. Nyilván a belső óra és a hőmérő. Meg hogy mennyit eszik ilyenkor az akkubol.

Le lehet. Egy multimétert átt kell állítani egyenáram mérésére, általában átt kell dugni az egyik mérőcsúcsot a 10 Amperes lyukba . Le kell venni az egyik kábelsarút és közbe kell iktatni a multimétert, tehát egyik mérőcsúcsot a saruhoz a másikat az akku felszabadult sarkára kell helyezni. Ekkor fog bekapcsolni a középkijelző idő-dátum beállítására, ezt le kell kapcsolni és ekkor fogod látni a valós áramfogyasztást ami talán pár század Amper, nekem 0.04 ha jól emlékszem. De nekem is szikrázik ha visszarakom a sarukat.

Elküldve

Üdv Mindenkinek!

Ismét a segítségetekre lenne szükségem.
Nemrég sikerült összetörnöm a kocsi elejét elég rendesen. Rendbe hozták, a lakatos nagyon szép munkát végzett.

De a villanyász kapkodott egy kicsit:

1) A hűtőventillátort mindössze egyetlen csavarral fogatta fel. Erre úgy jöttem rá, hogy baromi hangos volt a venti. Beletettem egy csavart a másik oldalra is, így már nem aggódom amiatt, hogy leesik, de még mindig elég hangos. A kérdésem az lenne, hogy hány csavarnak kell tartania? (Jelenleg kettő van benne. Kellene még egy esetleg?).
2) A kocsiban egy Laserline riasztó van, amivel korábban semmi gond nem volt. Most viszont nagyon érzékeny lett. A visszajelző LED a motorháztető nyitást jelzi, feltehetően a karosszéria javítási munkák következtében az érzékelővel történt változás.

Hol helyezkedik el az érzékelő a motortérben?

A válaszokat előre is köszönöm.

Elküldve

Üdv Mindenkinek!

Nemrég sikerült összetörnöm a kocsi elejét elég rendesen. Rendbe hozták, a lakatos nagyon szép munkát végzett.

1) A hűtőventillátort mindössze egyetlen csavarral fogatta fel. Erre úgy jöttem rá, hogy baromi hangos volt a venti. Beletettem egy csavart a másik oldalra is, így már nem aggódom amiatt, hogy leesik, de még mindig elég hangos. A kérdésem az lenne, hogy hány csavarnak kell tartania? (Jelenleg kettő van benne. Kellene még egy esetleg?).

2) A kocsiban egy Laserline riasztó van, amivel korábban semmi gond nem volt. Most viszont nagyon érzékeny lett. A visszajelző LED a motorháztető nyitást jelzi, feltehetően a karosszéria javítási munkák következtében az érzékelővel történt változás.

Üdv, két csavarnak kell fognia a ventit, de allul két fülnek is be kell akadnia a hűtőbe emlékeim szerint. A riasztó kapcsolóját-érzékelőjét általában a zárhídon helyezik el, az akku előtt valahol.

Elküldve

Üdv Mindenkinek!

1. tört a hűtö? lehet gellert kapott a motor is és excenteres lett rajta a venti emiatt rázza a cuccott

2. elég ecerü szerkezet, keresni kell, általában egy testelö kontaktus, olyan kb mint hátul a csomi tér nyitásérzékelöje

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.