FPepe Elküldve Február23, 2014 Megoszt Elküldve Február23, 2014 Ez valami előtét ellenállásnak néz ki, amit valószínűleg a menetszél hűt. Nálam ilyen nincsen! Lehet régebbi Astránál van ilyen, így hülyeséget nem akarok írni, de véleményem szerint nem gyári. Kétsebességes hűtőventillátor előtétellenállása. Hasonlóan működik, mint a fűtőventinél. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoli083 Elküldve Február23, 2014 Megoszt Elküldve Február23, 2014 Üdv.Volt tegnap egy injektor takarításom,minden összerakva ahogy kell,és most a következő gondom lett: hidegen nincs abszolult alapjárat,csak ha egy kis csövet lehúzok.Linken látható,hogy melyikről is van szó.Olyankor szépen jár a motor.Meleg motornál van alapjárat,ha visszadugom a csövet akkor is,de mihelyst a helyére kerül,hallhatóan sokkal kisebb az alapjárata.Menet közben nem érezhető változás,hibajelzés nincs. https://plus.google....3329?banner=pwa Link to comment Megosztás: More sharing options...
fociati Elküldve Február23, 2014 Megoszt Elküldve Február23, 2014 Kétsebességes hűtőventillátor előtétellenállása. Hasonlóan működik, mint a fűtőventinél. Köszönöm szépen ! Az előző asrtrában is volt ilyen meg a vectrában is :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
fociati Elküldve Február23, 2014 Megoszt Elküldve Február23, 2014 Sosem láttam még ilyet, nem tudom mi lehet. :rolleyes: Megtaláltam a hőmérő szenzort :) csak úgy lógott behajtogatva a lökhárító belsejébe :) És le is volt törve az egyik befogató lába. holnap veszek, kíváncsi leszek h jó lesz e a hőmérő. még ha nem is tudom majd befogatni a helyére, de gondolom ha rádugom a csatira már akkor is működnie kell. Köszönöm a segítséget. :) Attila :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoli083 Elküldve Február24, 2014 Megoszt Elküldve Február24, 2014 Üdv.Volt tegnap egy injektor takarításom,minden összerakva ahogy kell,és most a következő gondom lett: hidegen nincs abszolult alapjárat,csak ha egy kis csövet lehúzok.Linken látható,hogy melyikről is van szó.Olyankor szépen jár a motor.Meleg motornál van alapjárat,ha visszadugom a csövet akkor is,de mihelyst a helyére kerül,hallhatóan sokkal kisebb az alapjárata.Menet közben nem érezhető változás,hibajelzés nincs. https://plus.google....3329?banner=pwa Meg lett a hiba,fordítva tettem vissza az egyik tömítést.Így már szépen megy a vas,de cserébe kaptam egy új hibakódot: Amplifier control signal, cylinders 1 and 4 (Direct Ignition System (DIS)) High voltage 42 Erősítő vezérlőjel, hengerek 1. és 4. (közvetlen gyújtásrendszer (DIS)) Nagyfeszültségű Ha jól sejtem,akkor a gyújtásmodulommal lesz gond? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február25, 2014 Megoszt Elküldve Február25, 2014 Meg lett a hiba,fordítva tettem vissza az egyik tömítést.Így már szépen megy a vas,de cserébe kaptam egy új hibakódot: Amplifier control signal, cylinders 1 and 4 (Direct Ignition System (DIS)) High voltage 42 Erősítő vezérlőjel, hengerek 1. és 4. (közvetlen gyújtásrendszer (DIS)) Nagyfeszültségű Ha jól sejtem,akkor a gyújtásmodulommal lesz gond? A C16NZ nem is DIS gyújtásos... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoli083 Elküldve Február25, 2014 Megoszt Elküldve Február25, 2014 A C16NZ nem is DIS gyújtásos... Én ezt nem tudom,a kód biztos ez,és az alapján ez a hibaleírása...... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Február25, 2014 Megoszt Elküldve Február25, 2014 Meg lett a hiba,fordítva tettem vissza az egyik tömítést.Így már szépen megy a vas,de cserébe kaptam egy új hibakódot: Amplifier control signal, cylinders 1 and 4 (Direct Ignition System (DIS)) High voltage 42 Erősítő vezérlőjel, hengerek 1. és 4. (közvetlen gyújtásrendszer (DIS)) Nagyfeszültségű Ha jól sejtem,akkor a gyújtásmodulommal lesz gond? Azzal lesz gond, csak rossz táblázatot néztél vezeték átnézés, tisztítás, kontakt ellenőrzés ha venni kell, Hellát ne 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoli083 Elküldve Február26, 2014 Megoszt Elküldve Február26, 2014 (edited) Azzal lesz gond, csak rossz táblázatot néztél vezeték átnézés, tisztítás, kontakt ellenőrzés ha venni kell, Hellát ne Táblázatot megnéztem újra,és jót néztem.Levettem az osztófejet,megnéztem mindent,látszólag rendben vannak a vezetékek is.Biztos ami biztos alapon fizukor veszek egyet.Hideg motornál kb 2-3 perc alapjáraton való járás után dobja a hibát.Üzemmeleg motornál nincs hibajelzés.Mobiletron márkájút néztem,esetleg erről akad valakinek infója,hogy milyen megbízható? Módosítva Február26, 2014 : zoli083 Link to comment Megosztás: More sharing options...
fociati Elküldve Február26, 2014 Megoszt Elküldve Február26, 2014 Sziasztok! Megvettem az új külső hőmérő szenzort, ami most már jelzi is a hőmérőt. DE végignéztem az összes lehetséges helyet amit itt olvastam, hogy hova is kell bepattintani, de nem látom, ill nem találom :( Megnéztem alul, felül, oldalt. a műanyag részben nincs olyan hely ahová az a kis kör alakú bigyót be tudnám pattintani :( Ebben is kérném a segítségetek! Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február26, 2014 Megoszt Elküldve Február26, 2014 Sziasztok! Megvettem az új külső hőmérő szenzort, ami most már jelzi is a hőmérőt. DE végignéztem az összes lehetséges helyet amit itt olvastam, hogy hova is kell bepattintani, de nem látom, ill nem találom :( Megnéztem alul, felül, oldalt. a műanyag részben nincs olyan hely ahová az a kis kör alakú bigyót be tudnám pattintani :( Ebben is kérném a segítségetek! Köszönöm Ott a helye...ugye ez a lökhárító a képen fejjel lefele van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fociati Elküldve Február26, 2014 Megoszt Elküldve Február26, 2014 Ott a helye...ugye ez a lökhárító a képen fejjel lefele van. Köszönöm :) Akkor ha jól gondolom kilóg lefelé az a kis pöcök? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február26, 2014 Megoszt Elküldve Február26, 2014 Köszönöm :) Akkor ha jól gondolom kilóg lefelé az a kis pöcök? A csatis része van felfele, allul csak a 3 köröm látszik amit bepattintasz. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
fociati Elküldve Február26, 2014 Megoszt Elküldve Február26, 2014 Köszönöm :) Akkor ha jól gondolom kilóg lefelé az a kis pöcök? Látom ! lementem megnézni. De szerintem ezen tágítottak, mert jóval nagyobb mint kellene lennie, és látszik is h nagyobbították már. Esetleg ha lehetnék pofátlan, megmérnéd pontosan h mekkora új lyukat fúrjak oda. ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február26, 2014 Megoszt Elküldve Február26, 2014 Látom ! lementem megnézni. De szerintem ezen tágítottak, mert jóval nagyobb mint kellene lennie, és látszik is h nagyobbították már. Esetleg ha lehetnék pofátlan, megmérnéd pontosan h mekkora új lyukat fúrjak oda. ? 12miliméternek mértem, de látni kellett volna a szomszéd arcát amikor a kocsi alá befeküdtem a tolómércével... :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
fociati Elküldve Február26, 2014 Megoszt Elküldve Február26, 2014 12miliméternek mértem, de látni kellett volna a szomszéd arcát amikor a kocsi alá befeküdtem a tolómércével... :D Nagyon köszönöm :) Maga egy ÚR :) Tényleg nagyon sokat segítettél máskor is. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február26, 2014 Megoszt Elküldve Február26, 2014 Nagyon köszönöm :) Maga egy ÚR :) Tényleg nagyon sokat segítettél máskor is. :) Nincs mit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibo1977 Elküldve Február27, 2014 Megoszt Elküldve Február27, 2014 Sziasztok! Tudnátok nekem abban segíteni, hogy 1997- es f Astramban hol találom a hőmérséklet jeladót? Ugyanis az a probléma adódott, hogy a vízhőmérséklet jelző nem mutat semmit és a motor térben van egy leszakadt kábel, amely testelés hatására a vízhőmérséklet jelző elkezd működni úgy, hogy folyamatosan 120 C° mutat. Valószínű, hogy ezt a leszakadt kábelt kellene a megfelelő helyre visszailleszteni, hogy a valós értéket mutassa a vízhőmérséklet jelző, sokat segítene, ha valaki tudna mellékelni egy rajzot a kábel pontos helyét illetően. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv: Tibo. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Február27, 2014 Megoszt Elküldve Február27, 2014 Sziasztok! Megvettem az új külső hőmérő szenzort, ami most már jelzi is a hőmérőt. DE végignéztem az összes lehetséges helyet amit itt olvastam, hogy hova is kell bepattintani, de nem látom, ill nem találom :( Megnéztem alul, felül, oldalt. a műanyag részben nincs olyan hely ahová az a kis kör alakú bigyót be tudnám pattintani :( Ebben is kérném a segítségetek! Köszönöm én is kerestem sokat.....de ott volt :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Raptor1 Elküldve Február27, 2014 Megoszt Elküldve Február27, 2014 Üdv! Egy olyan problémám lenne, hogy nemrégiben vettem 1 f astrát (x14nz), és felfigyeltünk rá hogy benzines lévén dízelhez való fordulatszámmérő van benne, ami 6000-ig van skálázva. Kicseréltem az óracsoportot belevalóra, ami 7000-ig skálázott, de a fordulatszámmérő hülyeséget mutatott (hol kiakadt teljesen, hol lement 0-ra) Utólag kiderítettem, hogy a generátorhoz volt kivezetve a 8-as pin csatlakozója. Tegnap bekötöttem úgy, ahogy az itt található leírás mutatja (8-as pint az anyós ülésnél a szürke csatlakozó "üres" vezetékéhez), de így sem mér jól. Kb 1800-ig felmegy a mutató, és annál feljebb nem. Alatta úgy ahogy működik, de ott sem pontos, van hogy akkor is leesik 0-ra. De leginkább 1800-on áll a mutató. Tud valaki valami tippet adni hogy mi lehet a gond? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február27, 2014 Megoszt Elküldve Február27, 2014 Sziasztok! Tudnátok nekem abban segíteni, hogy 1997- es f Astramban hol találom a hőmérséklet jeladót? Ugyanis az a probléma adódott, hogy a vízhőmérséklet jelző nem mutat semmit és a motor térben van egy leszakadt kábel, amely testelés hatására a vízhőmérséklet jelző elkezd működni úgy, hogy folyamatosan 120 C° mutat. Valószínű, hogy ezt a leszakadt kábelt kellene a megfelelő helyre visszailleszteni, hogy a valós értéket mutassa a vízhőmérséklet jelző, sokat segítene, ha valaki tudna mellékelni egy rajzot a kábel pontos helyét illetően. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv: Tibo. Piros nyil ha ilyen motorod van: Üdv! Egy olyan problémám lenne, hogy nemrégiben vettem 1 f astrát (x14nz), és felfigyeltünk rá hogy benzines lévén dízelhez való fordulatszámmérő van benne, ami 6000-ig van skálázva. Kicseréltem az óracsoportot belevalóra, ami 7000-ig skálázott, de a fordulatszámmérő hülyeséget mutatott (hol kiakadt teljesen, hol lement 0-ra) Utólag kiderítettem, hogy a generátorhoz volt kivezetve a 8-as pin csatlakozója. Tegnap bekötöttem úgy, ahogy az itt található leírás mutatja (8-as pint az anyós ülésnél a szürke csatlakozó "üres" vezetékéhez), de így sem mér jól. Kb 1800-ig felmegy a mutató, és annál feljebb nem. Alatta úgy ahogy működik, de ott sem pontos, van hogy akkor is leesik 0-ra. De leginkább 1800-on áll a mutató. Tud valaki valami tippet adni hogy mi lehet a gond? Úgy rémlik világoszöld a kábel amit meg kellett hosszabbítani az óráig...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Raptor1 Elküldve Február27, 2014 Megoszt Elküldve Február27, 2014 Igen, itt van egy világoszöld is a 2-es helyen, de az folytatódik. Nekem az 5-ös helyen nem folytatódott a barna-fekete, azt hoszabbítottam meg. Akkor inkább a világoszöldre kössem rá a kábelt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február27, 2014 Megoszt Elküldve Február27, 2014 Igen, itt van egy világoszöld is a 2-es helyen, de az folytatódik. Nekem az 5-ös helyen nem folytatódott a barna-fekete, azt hoszabbítottam meg. Akkor inkább a világoszöldre kössem rá a kábelt? Hát én úgy emlékszem a világoszöldet kötöttem be, de azért várja amíg valaki megerősítt, ha más nem holnap délelőtt megnézem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Smasszer Zoli Elküldve Február27, 2014 Megoszt Elküldve Február27, 2014 Astra Fbe sima fényszóró helyett elektromosan állítható beszerelése. Ez megy halandónak is vagy csak szerelőnek is. Szívesen bütykölök, meg minden. Eddig kicseréltem benne némi segítséggel igaz a motorblokkot. De ezt nem tudom mekkora feladat villamosságilag. Tehát a kérdés: Valaki csinált már ilyet és tud e benne távsegíteni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február27, 2014 Megoszt Elküldve Február27, 2014 Hát én úgy emlékszem a világoszöldet kötöttem be, de azért várja amíg valaki megerősítt, ha más nem holnap délelőtt megnézem. Igen, zöld. Astra Fbe sima fényszóró helyett elektromosan állítható beszerelése. Ez megy halandónak is vagy csak szerelőnek is. Szívesen bütykölök, meg minden. Eddig kicseréltem benne némi segítséggel igaz a motorblokkot. De ezt nem tudom mekkora feladat villamosságilag. Tehát a kérdés: Valaki csinált már ilyet és tud e benne távsegíteni? Elég sok autóban ki van kábelezve, ott van a vakdugó alatt a kapcsoló aljzata, és a motortérben a fényszórók mögött 1-1 3-pines csati, nézd meg, hátha. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts