Mdani Elküldve Január18, 2014 Megoszt Elküldve Január18, 2014 Üdv! Tegnap megküldték a hangcuccokat. Nagy örömmel hozzá is fogtam a fejegység beszereléséhez. Simán kijött a gyári sc202-es egy házi kiszedővillával. A csatlakozók a jó oldalon is vannak, csak az a baj, hogy fixen be vannak pattintva a beépítőkeret hátuljába, Így az új fejegység vezetékeinek nincs hely, tehát így nem tudnám betolni rendesen a fejegységet. Kérdésem a következő: Ki lehet-e valahogy "oktojálni" a csatlakozókat a keret végéből, úgy, hogy a jukon átdugjam a fej vezetékeit? Ha ez nem megoldható akkor milyen módon lehet a beépítő keretet kiszedni? Hangsúlyozom, a keret a gyári fekete, az ISO és antenna csatlakozók fixen be vannak pattintva a végébe. A gyári rádó fém keretét ki kell venni, és ki lehet pattintani belőle az iso csatikat, csak figyelj rá hogy mind a 3 egyben van, egyszerre kell benyomni a füleket, valamint az antennát is kiveszed és ennyi. Utána már csak be kell tolni az új rádiót. Milyen rádiót raksz bele? mert opelnél a tápok pont fordítva vannak... +lehet egy antenna fordító is kelleni fog 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóth Balázs Elküldve Január18, 2014 Megoszt Elküldve Január18, 2014 A gyári rádó fém keretét ki kell venni, és ki lehet pattintani belőle az iso csatikat, csak figyelj rá hogy mind a 3 egyben van, egyszerre kell benyomni a füleket, valamint az antennát is kiveszed és ennyi. Utána már csak be kell tolni az új rádiót. Milyen rádiót raksz bele? mert opelnél a tápok pont fordítva vannak... +lehet egy antenna fordító is kelleni fog Oké, de hogy veszem ki? Behajligatom oldalt meg felül vagy van más mód rá? Amúgy Alpine UTE-72, a kapcsolt meg az állandó 12 voltos kábelt lehet cserélni rajta (felhasználóbarát egy rádió :) ), antenna átalakító is van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricsi89 Elküldve Január18, 2014 Megoszt Elküldve Január18, 2014 Kis fülek felhajtva, plusz talán még a hátul bent középen egy csavar szokott lenni. Utána kihúzható és ki tudod venni a csatlakozókat. Az új rádióhoz meg szokott járni saját keret azt beteszed a régi helyére. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
jankovacs Elküldve Január18, 2014 Megoszt Elküldve Január18, 2014 Hello! Eladó a linken látható gyújtáselosztó! http://aprod.hu/hirdetes/opel-astra-f-c16nz-1994-utanihoz-gyujtaseloszto-sok-keppel-5000-ft-ert-ID1Nw7X.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Január18, 2014 Megoszt Elküldve Január18, 2014 Sziasztok! Tehát sikerült beépítenem az LCD műszerfalat és a bc is! Tehát nekem C16SE motor van a gépben a bc a 80 kóddal működik jól ami a vectra c18 motorhoz van gyárilag! Na most mivel beépítettem az lcd műszerfalat így a BC hibát jelez F a hatótávolságnál ill nem is jelzi! Én itt a BC a 26 pin megcseréltem a 8 pinel mert a bekötésnél azt írja hogy lcd nél ezt meg kell cserélni !Na most a a bc kódtáblázatnál van direkt utalás Lcd re amit be is adtam a Bc nek és olyankor a hiba f eltünik és méri is a hatótávot ! De ez a kód viszont nem jó mert hibásan méri a pillanatfogyasztást tehát igy borul minden! Kérdésem az volna ha vissza rakom a 26 pin a 8 ra akkor müködni fog é !? Mert nem értem hogy LCD és analognál azt a két pin 26 és 8 minek kell megcserélni tehát miben más ??? vagy tök mindegy és csak a bc program miat nem érzékeli olyankor ??? Mert ha mindegy akkor marad a 80 kód és öröm bódógság! Inkább én atól félek ha megcserélem 26 és 8 pint amit lcd óránál a rajzon külön ir hogy not lcd nem e csinál valami záraltot? tehát ismét írom ez 26 pin és 8 pin a bC üzemanyagszint jel de analog óránál azt irja hogy 26 pin kell kötni a bc. lcd nél pedig 8 pinre a bc ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelnils Elküldve Január18, 2014 Megoszt Elküldve Január18, 2014 CDR 500 fejegység otthoni kikódolására van lehetőség? Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAZERX Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Szép napot! Átraktam a BC 8 pinjét a 26 ra! Működni működik csak rossz értéket mutat a hatótáv ,Még a 8 pinen az Lcd ins kóddal 500km mutatott itt viszont analóg ins kóddal 26 pinel 100km mutat tehát valami különbség csak van a 8 és 26 pin között !!! Nem valami feszültség stabilizátorral függhet össze ??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
REUNION Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Sziasztok....tegnap fel lett újítva a generátorom,(Astra 1.7D 1994),mert állandóan égett folyamatosan a töltéslámpa belül,semmit nem töltött a generátor....diódasor,szénkefék,feszszabályzó,szóval minden cserélve lett benne....Annyit elértem,hogy most már csak indításnál,ameddig izzítok,addig világít a töltés lámpa,ha beindul a motor,elalszik.Szóval miért gyullad ki az a visszajelző,mi miatt lehet még sz@r a töltés??Kábelekt átnéztük,aksi tökéletes,mégis olyan,mintha leszívná valami,ma reggel pl. alig tekerte az önindítót,nagyon sz@rul indult..... :pinch: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricsi89 Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Ha csak gyújtáson van akkor világítani is fog. Akkor alszik el, ha a motor beindult és generátor elkezdett tölteni. A lámpa akkor világít, ha nincs töltés, álló motornál nem is lehet töltés, mivel nem forog a generátor. Amiért nem indult reggel az is lehet, mert le van merülve az akku az eddig hibás generátor miatt. Tedd töltőre az akkut egy napra, és utána pár nap múlva kiderül, hogy indul-e vagy sem. De lehet, hogy valami szívja az akkut, vagy az akku már régi, stb. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
REUNION Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Kösz Ricsi,az akku frissen volt tegnap töltve,és nem is régi....ötletem sincs,mi szívhatná le az aksit.... Én addig abba a hitben voltam,hogy gyújtás ráadásánál sem szabadna világítania a visszajelzőnek,ha minden frankó,és van elég töltés az aksiban... Indítással kapcsolatban,az összes izzítógyertya jó,porlasztók rendben,valami villamossági hiba lehet.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóth Balázs Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Tegnap délután és ma délelőtt sikerült a fejegységet és az első szettet beügyeskedni az astrába. Közben többször is levettem az akku-sarut(szerelés illetve tesztelés miatt). Az ajtókárpitok visszahelyezésénél már rajta volt a saru és sajnos a belső világítás + pár perc hangredszer tesztelés le is szívta az akksit. Így hát ráraktam a töltőre 20-30 percre, visszaraktam a kocsiba majd indítás, be is indult majd egy tized mp sem telt el és már le is állt. Újra indítottam, végig el fordítva a kulcsot, ugyanígy 2-3-szor fulladozva, de elindult s közben fel-fel villant a generátor pilács az óracsoportban. Eztuán elvittem egy körre a szekeret. Most este ismét beindítottam és ugyanígy fulladozva, kulcsot végig tartva indult csak be. Akksi ki-be tétel között csepergett az eső, de beázni nem hiszem, hogy beázhatott a generátor. Az akksit is jól raktam vissza, még a + - pólusokat meg is csiszoltam kicsit, hátha nem érintkezne rendesen. A töltés előtt ezt nem csinálta, pedig az előtt is indítottam be. Mi lehet a probléma? Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Tegnap délután és ma délelőtt sikerült a fejegységet és az első szettet beügyeskedni az astrába. Közben többször is levettem az akku-sarut(szerelés illetve tesztelés miatt). Az ajtókárpitok visszahelyezésénél már rajta volt a saru és sajnos a belső világítás + pár perc hangredszer tesztelés le is szívta az akksit. Így hát ráraktam a töltőre 20-30 percre, visszaraktam a kocsiba majd indítás, be is indult majd egy tized mp sem telt el és már le is állt. Újra indítottam, végig el fordítva a kulcsot, ugyanígy 2-3-szor fulladozva, de elindult s közben fel-fel villant a generátor pilács az óracsoportban. Eztuán elvittem egy körre a szekeret. Most este ismét beindítottam és ugyanígy fulladozva, kulcsot végig tartva indult csak be. Akksi ki-be tétel között csepergett az eső, de beázni nem hiszem, hogy beázhatott a generátor. Az akksit is jól raktam vissza, még a + - pólusokat meg is csiszoltam kicsit, hátha nem érintkezne rendesen. A töltés előtt ezt nem csinálta, pedig az előtt is indítottam be. Mi lehet a probléma? 20-30 perc alatt nemvalószínű hogy feltöltött az akksi.... Szerintem első körben töltsd fel rendesen, aztán próbálkozz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóth Balázs Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 20-30 perc alatt nemvalószínű hogy feltöltött az akksi.... Szerintem első körben töltsd fel rendesen, aztán próbálkozz. Teljesen biztos, hogy nem töltődött fel, de gond nélkül indított csak aztán fulladozott + még mentem is vele 2-3 kilométert és utánna is így csinálta. De a biztonság kedvéért holnap ha hazaérek rá rakom a töltőre pár órára és este kipróbálom. Köszi a tippet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Teljesen biztos, hogy nem töltődött fel, de gond nélkül indított csak aztán fulladozott + még mentem is vele 2-3 kilométert és utánna is így csinálta. De a biztonság kedvéért holnap ha hazaérek rá rakom a töltőre pár órára és este kipróbálom. Köszi a tippet. Igazából az az akku ami már meg tudja forgatni a motor eléggé feltöltött ahhoz hogy a kocsi el is induljon. Nem benzinpumpa és a gyujtószikra előállításához kell a nagy áram hanem az önindító működéséhez. Itt szerintem más lesz a baj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Igazából az az akku ami már meg tudja forgatni a motor eléggé feltöltött ahhoz hogy a kocsi el is induljon. Nem benzinpumpa és a gyujtószikra előállításához kell a nagy áram hanem az önindító működéséhez. Itt szerintem más lesz a baj. Na igen, de van az mikor az akksi nem tud elég teljesítményt leadni, és az önindító mellett már másnak nem jut elég áram. Most hogy a kétszer mélykisült akksim már elkezdett gyengélkedni, nekem se mindig kapja el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Na igen, de van az mikor az akksi nem tud elég teljesítményt leadni, és az önindító mellett már másnak nem jut elég áram. Most hogy a kétszer mélykisült akksim már elkezdett gyengélkedni, nekem se mindig kapja el. Hát szerintem ez nincs így...a pumpa központi injektornál előbb indul mint az indítómotor,hengerenkéntinél nem is indul hiszen nyomás van még a rendszerben. Ha meg tudja forgatni a motort akkor van gyujtószikra is...hiszen már generátor is forog rásegítve az akkura...kopott dieselnél szokott olyan lenni hogy ha lassan forgat akkor nem indul el. Általában akkor nem lehet már betolni sem egy lemerült akumlátorú autót ha annyi energia sincs benne, hogy a benzinpumpát működtesse tolás közben. Az indítómotornak hatalmas áramfelvétele van...a könyv szerint 30-80Amper..ehhez képest a benzinpumpa működtetése, gyujtószikra előállítása szerintem szinte semmi. A pumpát egy 9voltos elemmel is meg lehet forgatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Hát szerintem ez nincs így...a pumpa központi injektornál előbb indul mint az indítómotor,hengerenkéntinél nem is indul hiszen nyomás van még a rendszerben. Ha meg tudja forgatni a motort akkor van gyujtószikra is...hiszen már generátor is forog rásegítve az akkura...kopott dieselnél szokott olyan lenni hogy ha lassan forgat akkor nem indul el. Általában akkor nem lehet már betolni sem egy lemerült akumlátorú autót ha annyi energia sincs benne, hogy a benzinpumpát működtesse tolás közben. Gyakorlati tapasztalat. :) Forgatja forgatja, de nem tud elindulni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Gyakorlati tapasztalat. :) Forgatja forgatja, de nem tud elindulni. Előfordul biztos ilyen, de általában ha meg tudja forgatni akkor nincs lemerülve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóth Balázs Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 A benzinpumpa az működik, hallottam, szikrának is lennie kell hisz elindul csak rögtön lefullad. 2-3 folyamatos indítózás után a fonalat is elkapta. Na mindegy majd, holnap este megmondom, hogy az akksi volt-e a ludas vagy valami más lehet a dolog mögött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
misike Elküldve Január20, 2014 Megoszt Elküldve Január20, 2014 Sziasztok...Ha valaki tud megkerem segitsen,az auto fAstra Caravan 1.7 Isuzu...a keresem az lenne hogy ha akad itt aki cserelt fenyszorot (?) leirna,hogy hogyan van rogzitve, mit kell kicsavarozni hogy kijojjon?...felulrol 2 csavart latok azokat kitekertem de meg valahol van biztos ami tartja csak jo lenne tudni,hogy hol... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január20, 2014 Megoszt Elküldve Január20, 2014 Sziasztok...Ha valaki tud megkerem segitsen,az auto fAstra Caravan 1.7 Isuzu...a keresem az lenne hogy ha akad itt aki cserelt fenyszorot (?) leirna,hogy hogyan van rogzitve, mit kell kicsavarozni hogy kijojjon?...felulrol 2 csavart latok azokat kitekertem de meg valahol van biztos ami tartja csak jo lenne tudni,hogy hol... A hűtőrácsot is ki kell venni, alatta is van rögzítés ha jól emlékszem. Meg persze az irányjelzőt is mert az meg a fényszóróhoz van csavarozva. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Január20, 2014 Megoszt Elküldve Január20, 2014 Rotort csak roncsolással tudom lefeszegetni? (C14NZ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Január20, 2014 Megoszt Elküldve Január20, 2014 Rotort csak roncsolással tudom lefeszegetni? (C14NZ) Gyújtásrotort? Két fémkapocs tartja, lepattintós Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Január20, 2014 Megoszt Elküldve Január20, 2014 Sziasztok...Ha valaki tud megkerem segitsen,az auto fAstra Caravan 1.7 Isuzu...a keresem az lenne hogy ha akad itt aki cserelt fenyszorot (?) leirna,hogy hogyan van rogzitve, mit kell kicsavarozni hogy kijojjon?...felulrol 2 csavart latok azokat kitekertem de meg valahol van biztos ami tartja csak jo lenne tudni,hogy hol... Hűtőrácsot kell még kipattintani, de óvatosan, mert hidegben törnek a fülek. Meg kis lukon bedugva a csavarhúzót az indexet is ki kell csavarozni. Aztán ennyi, én is kicseréltem simán, szerintem neked is menni fog. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Január20, 2014 Megoszt Elküldve Január20, 2014 Gyújtásrotort? Két fémkapocs tartja, lepattintós Igen gyújtás rotort. Leveszem az elosztófedelet és ott van a tengelyen. Az új rotoron látom, hogy van egy ékpálya kialakítás benne egy lemezzel. Még sosem cseréltem, nem volt benzines autónk eddig :) Próbáltam feszegetni csavarhúzóval kicsit, mert kézzel nem ment, de nem jött le. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts