Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

okés, akkor leírom újból: az általad linkelt módon álló motornál csak a 12-őt villogja ki, ha beindítom a motort, akkor konstans villog, azaz nem "mond" semmit, ha lejtmenetből leáll és úgy kezdek kivillogtatni, akkor is csak a 12-őt villogja

Akkor nincs tárolt hibakód a motorvezérlő a kis ideig fennálló hibákat nem tárolja el....

Megosztás:

Sziasztok!

Generátorfelújítás mennyibe fáj ha magam csinálom? :D

még ugye a diódahíd szálhat el belőle, amit viszont komolyabb összeg, de azt ki lehet mérni

én ugyanolyan csapágyat tettem bele, mint az eredeti, nem volt 2ezer, a feszstab. volt mondjuk 6-7, a szénkefék(mert nekem külön van) párszáz, csak nagyi nehéz volt felhajtani, a feszstab pl "vectra"-é, a szénkefe meg saját DelcoRemy

boschban együtt van a kefe meg a feszstab és olcsobb, könnyebb is beszerezni

a csapágyat kiszedni nehéz, a többi csak lego

Megosztás:

még ugye a diódahíd szálhat el belőle, amit viszont komolyabb összeg, de azt ki lehet mérni

Igazából nem tom mi a baja,mert lámpa nem világít,de ha felkapcsolom a lámpát és megyek kb.:20-30kmt utána már nem indúl be.

Töltést mértem járó motornál 13,7 V ami ugye kevés? 14 fölött kéne lenni ha jól tudom.

Önindítóm is lehet javításra szorúl,3 éve nem volt hozzányúlva.

Megosztás:

Egyik ismerős vett egy új Bosch S4 akksit, állítása szerint valami kifolyt belőle és mikor hozzá ért megrázta (tök hüle a csávó amúgy). Elmentem megnéztem, felül kicsit látszik, hogy jött ki anyag mind a két oldalt, de szerintem az a szuszogója vagy mi :) Lehetséges, hogy mikor cipelte kicsit megdőlt és kifolyt belőle? Megnéztem az én Exide-om, eléggé dzsuvás azoknál a szuszogó szerű képződményeknél. Az, hogy megrázta, szerintem meg beképzelte, amúgy be sem rakta az autóba, bár lehet jobb is. Én rámértem 12,49 V.

Megosztás:

Igazából nem tom mi a baja,mert lámpa nem világít,de ha felkapcsolom a lámpát és megyek kb.:20-30kmt utána már nem indúl be.

Töltést mértem járó motornál 13,7 V ami ugye kevés? 14 fölött kéne lenni ha jól tudom.

ez inkább akkumlátor próbléma

Megosztás:

A 13.7Volt szerintem elég arra hogy töltse az akkut....

• Like 1
Megosztás:

A 13.7 V ha nem is tökéletes, de annyival már töltődik az akksi, csak lassabban. Kérdés, hogy milyen körülmények között volt ennyi? Ha terhelésen, néhány nagyobb fogyasztóval, akkor OK, de ha terhelés nélkül, és terhelésre ez még tovább esik akkor már lehet gond. Fel kéne kapcsolni pár fogyasztót (fényszóró, ablakfűtés stb.) akkor reálisabb a mérés.

Megosztás:

A 13.7 V ha nem is tökéletes, de annyival már töltődik az akksi, csak lassabban. Kérdés, hogy milyen körülmények között volt ennyi? Ha terhelésen, néhány nagyobb fogyasztóval, akkor OK, de ha terhelés nélkül, és terhelésre ez még tovább esik akkor már lehet gond. Fel kéne kapcsolni pár fogyasztót (fényszóró, ablakfűtés stb.) akkor reálisabb a mérés.

Akkor passzolok... :icon1:

Megosztás:

Hello!

Veszprém megyében keresek valami elektroszakit! Fedélzeti átkötögetéshez és (elöször) javításhoz...ugyanis vmit sikerült zárlatra kötni :D Régebben találtam itt egy cikket utólagos beszerelésről , most valahogy eltünt, még jó hogy lementettem, ennek a szerzőjével is szivesen társalognék pár dologról :)

Megosztás:

Na ma voltam a bontóban, vettem egy komplett műszert, amiből a sebességmérőt egy az egyben átraktam. A jelenség viszont nem múlt el, továbbra is leáll a motor, és a középkonzolban lévő kijelző sem mutatja a pillanatnyi sebességet. Tényleg ennyire lúzer lennék, hogy kifogtam egy szintén útjeladó hibás műszert, vagy máshol keresendő a hiba forrása?

Megosztás:

Át kell hidalni vezetékkel..

Amióta történt ez a zárlat azóta nem világít a töltés jelző gyújtásra kapcsolva és a középkonzol sem kapcsol fel de a rádió bekapcsolásakor igen. Megpróbáltam hogy vezetékkel összekötöttem az eléget kis áramkört de semmi. Néztem és ott az áramkörök között van néhány kis panel féle is nem értek hozzá lehet az is kiment tőle.

Megosztás:

Na ma voltam a bontóban, vettem egy komplett műszert, amiből a sebességmérőt egy az egyben átraktam. A jelenség viszont nem múlt el, továbbra is leáll a motor, és a középkonzolban lévő kijelző sem mutatja a pillanatnyi sebességet. Tényleg ennyire lúzer lennék, hogy kifogtam egy szintén útjeladó hibás műszert, vagy máshol keresendő a hiba forrása?

Láttam már több olyan astrát amik teljesen hibamentesen müködtek és közben nem tudtam megnézni a középkijelzőn ezt a funkciót, igazából nem tudom az okát hogy azokon miért nem müködött.

Megosztás:

kép? én nem pont értem miről van szó

Most így hirtelen csak kerestem egy képet amin látszik. Az a zöld "fólia" szerű nem tudom mi lehet a pontos neve. Azon van az egyik kis rész elégve zárlat miatt, és az érdekelne hogy olyat vajon lehet-e külön kapni vagy komplette a műszerfallal lehet beszerezni.

http://www.google.hu/search?q=astra+f+m%C5%B1szerfal&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=kYajUq3zNcjoywOK0YLgCQ&ved=0CC0QsAQ&biw=1440&bih=805#facrc=_&imgdii=FFFXHlUukO2HjM%3A%3BNEEetgMVfjRW1M%3BFFFXHlUukO2HjM%3A&imgrc=FFFXHlUukO2HjM%3A%3BDLqepWsoamSSUM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg.jofogas.hu%252Fimages%252FAstra_F_Oracsoport__muszerfal_9229355518.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.jofogas.hu%252Fnograd%252FAstra_F_Oracsoport__muszerfal_10511491.htm%3B600%3B450

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.