Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

1995-ös ferdehátú F Astram van. Ma jelezték a Feleségemnek egy pirosnál, hogy nem világítanak a féklámpái.

Most az imént kimentem és ellenőriztem (falhoz álltam): sajnos a legrosszabb - ha a fékbe taposok, van, hogy világít, van, hogy nem.

Gyanítom, az a mikrokapcsoló (?) romlott el/kontaktos, ami a féklámpa felvillanását vezérli. Mivel pénteken viszem más okból szervízbe, kérdezlek Titeket, jó a gyanúm, ez lesz a "ludas"? Mi az alkatrész pontos neve, mit rendeljek be?

köszi előre is!

üdv,

Boczus

"féklámpa kapcsoló"

esetleg lehet a lámpa beázása is az oka

• Like 1
Megosztás:

Egyébként szvsz ez nem igazi xenon, csak olyan kék izé....

Meg van belőle bele való is:

http://www.aliexpress.com/item/2-x-H4-HOD-5500K-Super-White-Xenon-Auto-HeadLight-Bulb-for-Chevrolet-Cruze-12V-60/1354080364.html

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-2-x-H4-HOD-Xenon-Super-White-High-Beam-Low-Beam-Bulb-60-55w/1438304967.html

Item Type: Light Sourcing Brand Name: LIMA Voltage: 12V External/Interior: External Lights Car Maker: Chevrolet For Car Lamp: Headlights Light Source: Halogen Car Model: Cruze, Aveo 08, LOVA, Sail, Spark Wattage: 60/55W Base: P43t Color: White Material Type: Schott glass Head Lamp: High/low beam

Megosztás:

Köszönöm Zotya! Igen, valószínűleg amper lesz az, mert a műszaki leírásában is az szerepel, hogy 74 Ah (gondolom ez az amperóra) és 680A indítóáram (gondolom ez amper lesz)

Köszönöm a magyarázatot Wookie-nak is az indítóárammal kapcsolatban.

én csak ismételni tudom magam:

http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=16&page=1348#entry915843

sose nem kellett (rá)tölteni télen se

Az meg hogy ki/hol gyártja(gyártatja), nem FELTÉTLENÜL az jelenti, hogy ugyanaz a belseje/minsősége

Megosztás:

Re:

zotya975

Re:

stirlitz

Köszönöm szépen Srácok! :)

Befeküdtem, kiszedtem, látszólag semmi baja, egy kis tisztogatás meg kis wd-40, visszatettem, kipróbáltam sokszor, most kitűnően működik! Remélem, így is marad...

Jó éjt!

B.

Azé sztem gondolkozz egy cserén:

https://cromax.hu/40000000-elektromos-rendszer/41550000-kapcsolo/41550563-feklampa-kapcsolo/143645-feklampa-kapcsolo-opel-2-erintkezos

Elég komoly "biztonsági" berendezés....

Megosztás:

Car 400-as rádiómon szeretném megoldani,hogy ne kelljen minden akusasaru

levétele után a rádió Cood-ját beadni .Mikor lehet megcsinálni ,akusaru feltevése után közvrtlen a

Cood beadása nélkül ,vagy a Cood beadása után amikor a rádio üzemképes.

Valamint ,hogy lehet megszüntetni a Coodkérést.

Előre is Köszönöm.

Megosztás:

Sziasztok

Központi zárral lenne a kérdésem mit javasoltok, illetve hogy lehetséges -e a következő.

a vezérlő valószínüleg múködik mert hallatszik hogy dolgozik, és leveszi a veszültséget is csak épp a motorok nem csinálnak semmit

de lehetséges hogy az összes motor egyszerre menjen ki?

ha a motorok mentek tönkre inkább bontóból venni hozzá? majd pedig egy távirányítós modul bekötésére gondoltam de ez költésgesebb megoldás lenne ez a 2, de viszont "gyári" lenne.

vagy pedig nem kínlódni vele és venni egy univerzális központizárat ahoz vannak új motorok, és távirányítós is.

mit javasoltok?

Megosztás:

Car 400-as rádiómon szeretném megoldani,hogy ne kelljen minden akusasaru

levétele után a rádió Cood-ját beadni .Mikor lehet megcsinálni ,akusaru feltevése után közvrtlen a

Cood beadása nélkül ,vagy a Cood beadása után amikor a rádio üzemképes.

Valamint ,hogy lehet megszüntetni a Coodkérést.

Előre is Köszönöm.

http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1539&p=481728

Megosztás:

Sziasztok

Központi zárral lenne a kérdésem mit javasoltok, illetve hogy lehetséges -e a következő.

a vezérlő valószínüleg múködik mert hallatszik hogy dolgozik, és leveszi a veszültséget is csak épp a motorok nem csinálnak semmit

ha a motorok mentek tönkre inkább bontóból venni hozzá? majd pedig egy távirányítós modul bekötésére gondoltam de ez költésgesebb megoldás lenne ez a 2, de viszont "gyári" lenne.

vagy pedig nem kínlódni vele és venni egy univerzális központizárat ahoz vannak új motorok, és távirányítós is.

mit javasoltok?

Tönkremehet az összes, ha a vezérlő úgy halt meg, hogy állandó feszültséget küldött a motorokra, volt már itt, aki így járt.

Megosztás:

Sziasztok

mit javasoltok?

Tönkremehet az összes, ha a vezérlő úgy halt meg, hogy állandó feszültséget küldött a motorokra, volt már itt, aki így járt.

Én jártam így, nekem eleve nem gyári volt ezért vettem az UNIX.ban 3600-ért egy szettet ami 4 zármotor, és a vezérlő. De ebben csak a vezetőoldali volt 5 vezetékes az anyósoldali nem. Így átraktam a régi 5 vezetékes házba az új 3 vezetékes motorját. Szerencséra a csomagtartóé megúszta , az jóval drágább lett volna. Távkapcs engem nem érdekel így azzal nem foglalkoztam de amúgy a vezérlőn ott van a bővítés lehetősége.

• Like 1
Megosztás:

Annak fordítottam én is, az viszont jó. :blink: Az Abblendlicht meg tompított....

(A változás viszont az, hogy H4 helyett H1)

Nekem döglött már meg CC dobozom, úgy, hogy egyre gyakrabban írogatott ilyen hibákat, aztán végül állandóan.

Ha az izzók mindenhol az előírt teljesítményűek, akkor lehet rá gyanakodni.

Megosztás:

Akkor nem az Angel eyes zavar be?

Ha a teljesítmények stimmelnek, akkor elvileg nem kéne, hogy zavarja. Amúgy nekem most egy Omegából származó CC doboz van a kocsiban (csak a Caravané jó, mert a sedánnak dupla hátsó lámpája van, más a teljesítmény), ami H1-es égőhöz való (55W).

Megosztás:

Ha a teljesítmények stimmelnek, akkor elvileg nem kéne, hogy zavarja. Amúgy nekem most egy Omegából származó CC doboz van a kocsiban (csak a Caravané jó, mert a sedánnak dupla hátsó lámpája van, más a teljesítmény), ami H1-es égőhöz való (55W).

Elvileg stimmelnek, csak annyi a különbség, hogy a gyáriban egy H4 van, az angelben meg két H1.(/lámpa) plusz még ugye a karikák, meg a két led.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.