FPepe Elküldve Április25, 2006 Megoszt Elküldve Április25, 2006 És ami a legfontosabb hogy nem kért érte semmit!! Pedig én úgy tudtam hogy ezért a hiba kiolvasásért kell tejelni!! Valóban, szoktak kérni általában 5000Ft körül 1 kiolvasásért, mondhatjuk, hogy szerencséd volt, és kifogtál egy rendes embert :D Üdv, a kérdés a következő lenne,hogy az első ajtóba menő gyári csatlakozóaljzatba lehet-e venni sarut mert első elektronyos ablak beszereláse előtt állok B) Én megmondom őszintén, még nem láttam sehol külön sarut, a legtöbb autónál nem is szoktak ezzel bíbelődni, átfúrják a csatit, átdugják rajta a vezetéket és kész (én is ezt tettem). Lehet, hogy bontóban kellene megpróbálni összeszedni ilyesmit :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Április25, 2006 Megoszt Elküldve Április25, 2006 ...és jó lenne a gyári csatijába belekötni ha valaki ismeri a csatlakozóban lévő kábelek kiosztását .... A táp a 29 es (-) és a 14 es (+, 10 bizti) lábon 1,5 mm2, a 30 lábon a világítás (a 7-es biztiről) 0,75 mm2, a 17-18 as lábon pedig a bal oldalról a másik ablakhoz menő vezetékek, szintén 0,75 mm2. A négyablakosnál kicsit kibővül a 27-es (hátul a 9-es) a KP zárról (0,75) illetve a bal oldali átvezető, 1-es és 9-es a bal hátsó 4 - 6-ra, a 6 -19 a jobb hátsó 4 - 6-ra, a reteszelés a 21-es lábról a hátsó 7-re van kötve. A táp hátul, 1 (-), 3 (+ 22 bizti). Csatlakozót minta alapján a Fervillben szerintem tudnak adni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pitt Elküldve Április25, 2006 Megoszt Elküldve Április25, 2006 hello nyiregyen találtam egy bontot elég sokminden van pl fordulatszámmérős óra is 7000ért és ha jol hallottamszélvédő az meg színezett van 10 ért és olyan 5 re mondtak szerelést ugyhogy ha valaki arra jár az nézzen el a nyíregyházi bogár bontóba a bogár az csak a neve Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Április26, 2006 Megoszt Elküldve Április26, 2006 keresek W 1102 es fordulatszámos órát ha tud valaki irjon már hogy mégis mennyiért !! köszi hello Ismét fáziskéséssel, de van mondanivalóm: Nekem 10k volt Bp.-n. Ha most VDO órád van, akkor szerezhetsz bármilyen W-számút, mert át tudod rakni a mostani órát a fordszámos műszerfalba. Arra figyelj még, hogy a fordszámmérő része 7000-ig legyen skálázva, a 6000-es a diesel-hez való, az nálad nem fog működni. Pitt! Ezzel is egyetértek! Pár csavar és csak a közepét kell áttenni. És az óra állítással sem kell pepecselni. :blink: És mégegy késői hozzászólás B) : NGK-val már 20.000 km-t mentem. Ha gond lesz vele, megírom! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Április26, 2006 Megoszt Elküldve Április26, 2006 Tegnap bekötöttem a vonóhorog csatlakozását. Ahogy korábban itt valaki írta a visszajelzést a gyári helyén oldottam meg. Tényleg pofon egyszerű volt. Egy izzót betettem a műszerfalba a vonóhorog visszajelző helyére, az indexrelét kicseréltem négylábú verzióra (én sem új gyárit hanem bontóvan kerestem és találtam egy bosh feliratút aminek a lábkiosztása és annak feliratai is stimmeltek). Működik frankón. Ha rákötok egy 21Wos izzót a vonóhorog csatlakozóra akkor villog a műszerfelon a vonőhorog szimbólum is indexelésnél. Ami viszont érdekes: bekötéskor méregettem a csatlakozón a feszültséget ellenőrzésként, hogy jó helyre kötöttem-e mindent és a féklámpánál 3V-ot mértem alapból és természetesen 12V-ot lenyomott fékpedálnál. Ezt a 3V feszültséget a hátsó lámpáknál is megtaláltam, he lekötöttem a vonógoroghoz menő vezetéket akkor is. Honnan jöhet ez? Rossz lehet a féklámpakapcsolóm? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április26, 2006 Megoszt Elküldve Április26, 2006 DC-n mérted a 3V-ot? Érdekes. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április26, 2006 Megoszt Elküldve Április26, 2006 Ami viszont érdekes: bekötéskor méregettem a csatlakozón a feszültséget ellenőrzésként, hogy jó helyre kötöttem-e mindent és a féklámpánál 3V-ot mértem alapból és természetesen 12V-ot lenyomott fékpedálnál. Ezt a 3V feszültséget a hátsó lámpáknál is megtaláltam, he lekötöttem a vonógoroghoz menő vezetéket akkor is. Honnan jöhet ez? Rossz lehet a féklámpakapcsolóm? Nincs neked az autódban véletlenül olyan kütyü, ami az izzók kiégését figyeli? Nem tudom most hirtelen, mi a neve, egy dobozka, átmegy rajta szinte minden lámpa áramköre, és ha valamelyik kiég, azt jelzi a műszerfalon. Nem lehet, hogy amiatt van rajta feszültség? Megvan: Check Control a neve, ha jól emléxem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Április26, 2006 Megoszt Elküldve Április26, 2006 Gábor! Gépész vagyok de ezt nem tévesztem el :blink: Elvégre apám vill.mérnök és ragadt rám valami. 4 éves korom óta játszom a multiméterrel kezdetben mutatós majd digitálissal B) :D Bocs kcsit félreérthetően írtam. Csak a féklámpánál van a 3V de a hátsó lámpatestnél is csak a féklámpánál mérhető. Kezemben a kapcsrajzzal és a műszerrel nekiesek maholnap és kiderítem honnan jön az a 3V. Szerintem a féklámpakapcsoló nem oldhat rendesen. Na majd írom ha kiderül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április26, 2006 Megoszt Elküldve Április26, 2006 Oks, bocs. :blink: Hirtelen nem tudtam másra gondolni. B) Szerintem ha fixen 3V-ot tart, bizti nem a kapcsoló... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 Tegnap végére akartam járni a 3V kérdésnek de sehol nem találtam :blink: B) Még a visszajelző szerelés (műszerfelizzó berakás és relécsere) előtt mértem a 3V-ot. Lehet a biztitáblánál molyolás vagy a km óra ki és beszerelés folytán eltűnt, megjavult. Mindenesetre most nincs kóborfeszültség de azért kicsit aggasztó, hogy honnan jöhetett. Addig is bízom a biztosítékokban ha valami gond előjön :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 Biztos valami vízér felett álltál akkor... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 Biztos valami vízér felett álltál akkor... B) De akkor is DC-ben mértem :blink: :D :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 Most magadat győzködöd, vagy engem? :blink: Nem gurult el aznap a gyógyszered? B) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Naaa ez nem volt szép a gyógyszerrel :blink: Ismét hibaám van. Egy hónapja halt be a csomagtérajtó központizár motorja. Ma reggel tankoláskor vettem észre, hogy most meg a tankfedél kpmotorja is feladta. Lehet összefőggés a kettő között vagy egyszerűen eddig bírta és ilyen jól méreteznek élettartamra hogy szinte egyszerre halt be a kettő. Remélem nem jönnek utána az ajtóban lévők is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Nem bántás volt. :blink: Biztos hogy a motor szart be? Nem lehet hogy a hátsó köteg kezd erroros lenni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Nem bántás volt. :blink: Biztos hogy a motor szart be? Nem lehet hogy a hátsó köteg kezd erroros lenni? A csomagtérajtónál lévőt kiszedtük és asztalon is játszottunk vele. Hol működik hol nem volt az eredmény majd egy idő után egyáltalán nem ment. Szétszedtem. Nem volt egyszerű jól össze van rakva azaz valoszínű ultrahangos hegesztéssel lezárva a műanyag ház. Itt kiderült, a kis villanymotor szarakodik. Na azt is szétszedtem és kiderült tele szénporral és a szénkefék nem voltak a helyzet magaslatán. Kipucoltam szénkefék tartólemezkéin hajlítottam kicsit hogy jobban nyomják a keféket. Ezután még kb 5nyitás zárást kibirt és ismét haldoklani kezdett. Ekkor vettem bontóban másikat. Jelenleg most ez a tanksapkánál lévő is ezt csinálja hol megy hol nem. És egyre többször nem megy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Na ezt is kiszedtem és asztalon kézzel majd tápról (12V) megmozgattam. Most úgy néz ki működik. Lehet itt csak kontakthiba volt. Na majd kiderül most visszaraktam oszt möglátjuk :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Tuttam én hogy ügyes gyerkőc vagy te! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pitt Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 tanksapin elektromos zár? milyen gép?? páros vastag, páratlan vékonyabb és az 50es piros vastagabb ez VDO? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 tanksapin elektromos zár? milyen gép?? F asrta mi más. :) Amin gyárilag van központizár az zárja a tanksapka ajtócskát is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 tanksapin elektromos zár? milyen gép?? Igen, az enyémben is van, igaz a tanksapka belső részéről le van törve az a rész, ahová a zár füle menne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pitt Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 nahát az jo dolog:D és a VDO???????? jah amugy középen az a kütyü ami a sebességet irja ki ha toszogatom az mé csinál olyat hogy 100 felett +35 öt ir??? lehet nem 35 de annyira emlékszem hogy +és utána kétegyű szám, de mindig ugyanaz ha 120 ha 160at megyek a kocsival csákó Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 az egy hibakód lesz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 jah amugy középen az a kütyü ami a sebességet irja ki ha toszogatom az mé csinál olyat hogy 100 felett +35 öt ir??? lehet nem 35 de annyira emlékszem hogy +és utána kétegyű szám, de mindig ugyanaz ha 120 ha 160at megyek a kocsival csákó Véletlen nem +55? Üdv, a kérdés a következő lenne,hogy az első ajtóba menő gyári csatlakozóaljzatba lehet-e venni sarut mert első elektronyos ablak beszereláse előtt állok :) Bontó szerintem is, és ott kell kábelköteget venni, majd átapplikálni a másikba. Nekem is így lett megoldva az e. ablak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Április28, 2006 Megoszt Elküldve Április28, 2006 Az csak 50-53-ig műkszik, hogy valamit mutasson is érdemben... felette ezt írja. meg persze csinál egyebeket is közben. pl. önteszt stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts