Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

ez mindegyik utángyártott (nem gyári) ugye?

nem cserélted fel a kapcsoló vezetékeit? ugye ott 3érintkező egy váltókapcsolóé, 2meg a motoré

nem lehet, hogy a 3nál nem a közöst raktad "középre"

A szinek stimmelnek, most az anyósoldalit raktam a vezetőoldalra az működteti rendesen...csak ugye ebben nem jó a motor ez még a régi. Sima mikrokapcsoló van benne amúgy , de mingyá szétfúrom ezt is miben különbözik a többitől. Amúgy mindegyik univerzális legolcsóbb ezer forintos a régi is meg az új is.

Megosztás:

abba egy 2 állású kapcsoló kéne lennie szerintem a vezetőoldalon

Egy mikrokapcsoló van bennük amit a műanyag mechanika működtet. Összeraktam a két ajtót befóliáztam a vezetőoldalit sárga tetőfóliával, mást nem találtam. :D Most viszont működik mindegyik oldal oda-vissza... :omg: Most pedig elkezdem körbeledezni a kocsit...

1179437-20130911-KfdFBv.jpg

Megosztás:

Sziasztok,

A k.zárral nekem is van gondom, csak nem akartam kérdezni amíg még 1x szét nem szedtem. De ha már itt felmerült mint téma: ha "hol működik, hol nem", akkor mit és mennyire kell kipucolnom? Pl. központi zár: balról maga a bal1 ajtó nem nyílik (ezt most hagyjuk is egyelőre) de jobbról mielőtt másznék be :-D és onnan nyitnám az egész autót jobbról, hol nyitja a maradék 3 ajtót+csomagteret is, hol csak magát a jobb1-et. Ezek borítanak ki, ami van hogy napokig működik, aztán megint nem.

Bocs a tudatlanságomért, de a központi zárnak mennyiben van köze a vákuumhoz, és mennyiben electromos a rencer?

Köszi, Csaba

Megosztás:

Egy mikrokapcsoló van bennük amit a műanyag mechanika működtet. Összeraktam a két ajtót befóliáztam a vezetőoldalit sárga tetőfóliával, mást nem találtam. :D Most viszont működik mindegyik oldal oda-vissza... :omg: Most pedig elkezdem körbeledezni a kocsit...

azta végül is párazáró fólia az is....

nu azt meg minek?......

Megosztás:

Sziasztok,

A k.zárral nekem is van gondom, csak nem akartam kérdezni amíg még 1x szét nem szedtem. De ha már itt felmerült mint téma: ha "hol működik, hol nem", akkor mit és mennyire kell kipucolnom? Pl. központi zár: balról maga a bal1 ajtó nem nyílik (ezt most hagyjuk is egyelőre) de jobbról mielőtt másznék be :-D és onnan nyitnám az egész autót jobbról, hol nyitja a maradék 3 ajtót+csomagteret is, hol csak magát a jobb1-et. Ezek borítanak ki, ami van hogy napokig működik, aztán megint nem.

Bocs a tudatlanságomért, de a központi zárnak mennyiben van köze a vákuumhoz, és mennyiben electromos a rencer?

Köszi, Csaba

hát astrában elektronyos, nem merci ez

eredeti avagy utángyagyi a k.zár?

ha balról reteszelve vala, akkor nem nyitja ki a többit

ha amikor müxik, többször megprobálod, akkor megy? szokot olyat, hogy mikor szorul/koszos, akkor 2-3.-ra már megy rendesen (mikor már megrángatta a motor a zárat párszor)

szétszedés nélkül nem nagyon lehet megmondani mi baja, még utána

a zár szokott jól bekoszolodni/kompni meg gyengül a zármotor is és akkor van ilyen hogy néha jó néha nem

nekem pl télen volt anno szar, mert eccer szar zsírral kentem meg pucolás után aztán télen megdermedt

zár szerkezetet én benzinben szoktam kimosni, aztán csak ovintossan kenni utána

ha nem segít akkor zármotor csere, bontó

de lehet vezeték szakadás/kontakt, bár ennek kevés esélyét látom

Megosztás:

hát astrában elektronyos, nem merci ez

eredeti avagy utángyagyi a k.zár?

ha balról reteszelve vala, akkor nem nyitja ki a többit

ha amikor müxik, többször megprobálod, akkor megy? szokot olyat, hogy mikor szorul/koszos, akkor 2-3.-ra már megy rendesen (mikor már megrángatta a motor a zárat párszor)

szétszedés nélkül nem nagyon lehet megmondani mi baja, még utána

a zár szokott jól bekoszolodni/kompni meg gyengül a zármotor is és akkor van ilyen hogy néha jó néha nem

nekem pl télen volt anno szar, mert eccer szar zsírral kentem meg pucolás után aztán télen megdermedt

zár szerkezetet én benzinben szoktam kimosni, aztán csak ovintossan kenni utána

ha nem segít akkor zármotor csere, bontó

de lehet vezeték szakadás/kontakt, bár ennek kevés esélyét látom

Köszi!

Nade az mért van, hogy magyarázták nekem, mikor megvettem a kocsit, hogy "leállítás után figyeld meg, központi 10-szer be-ki, aztán elmegy a vákuum és leáll a központi" - és tényleg...

Tudtommal ez eredeti, mert klímás-ködlámpás autó, a taljánoktól jött át, de hiányzik 12 év a szervizkönyvéből... :D

Amikor makacskodik, hiába próbálgatom, nem javul. Zöttyennek a motorok, de semmi mozdulás. Aztán megállok és már jó. Sajnos köze lehet ahhoz, hogy eltört a bal1 kilincsrugó, és azt újrahajtottam, visszaraktam, azóta csinálja ezt. Azt szedném szét, vettem bontott kilincset, megy át belőle a rugó.

A tisztításhoz WD-40-t fogok bevetni, bár van itthon kerozin is: egyik büdösebb mint a másik. Kenéshez a szilikonzsír jobb, mint a lítiumbázisú gépzsír? Az a baj, hogy mikor elszánom magam, hogy szétszedem, mindig elered az a k. eső.

A 2 kapcsolási linknek én is örülök!

Köszi, Csaba

Megosztás:

Nade az mért van, hogy magyarázták nekem, mikor megvettem a kocsit, hogy "leállítás után figyeld meg, központi 10-szer be-ki, aztán elmegy a vákuum és leáll a központi" - és tényleg...

Ez vicces, nem vákuumos központi van bent, annál több esze volt az Opelnek. Aki ezt mondta "nagyon" tisztában volt a dolgokkal. :D

Megosztás:

A fosvágenben van pneumatikus kp zár, de igazából nem tudom hogy a motort által "termelt" vákumot használja vagy más módon műkszik.

külön van hozzá vákuumszivattyú, és nem a motor termelte vákuumot használják, hiszen az ajtó hajlatában eltörő vákuumcső olyan hibákat okozhatna, hogy... Szóval érthető, hogy így oldották meg! :)

Megosztás:

Helló!

Légyszi segítsetek!

Nem indul a c14nz-m.Néhány napja is nagyon nehezen indult be, féktisztítót fújtunk be, aztán elindult de nem minden henger.Leállítottam, aztán ujra indítóztam s szépen beindult.30km után leállítottam,ismét szépen indult.reggelre viszont már nem.Lehet,h valami baj lehet a gyújtásnál, de már ebben is kételkedem.

Amit cseréltem és ellenőriztem most:

- gyertyák jók

- gyujtás kábel új

- rotor új

- elosztófedél ú

- gyujtótrafó jó, adja a szikrát

- gyujtásmodul ami a trafó alatt van jó, másik astrába működött

- ac megy

Mi lehet még a gond?

Nagyon süri lenne, hogy megoldjam, csak végső esetben akarok szervízbe menni.

Egyébként benzin gázos az autó.

Köszönöm előre is!

Megosztás:

Köszi!

Tudtommal ez eredeti, mert klímás-ködlámpás autó, a taljánoktól jött át, de hiányzik 12 év a szervizkönyvéből... :D

Amikor makacskodik, hiába próbálgatom, nem javul. Zöttyennek a motorok, de semmi mozdulás. Aztán megállok és már jó. Sajnos köze lehet ahhoz, hogy eltört a bal1 kilincsrugó, és azt újrahajtottam, visszaraktam, azóta csinálja ezt. Azt szedném szét, vettem bontott kilincset, megy át belőle a rugó.

A tisztításhoz WD-40-t fogok bevetni, bár van itthon kerozin is: egyik büdösebb mint a másik. Kenéshez a szilikonzsír jobb, mint a lítiumbázisú gépzsír? Az a baj, hogy mikor elszánom magam, hogy szétszedem, mindig elered az a k. eső.

A 2 kapcsolási linknek én is örülök!

Köszi, Csaba

Ez vicces, nem vákuumos központi van bent, annál több esze volt az Opelnek. Aki ezt mondta "nagyon" tisztában volt a dolgokkal. :D

sztem inkább ezzel akarták megmagyarázni, miért volt már akkor is szar a k.zár

rugó törés azé nem szokott ilyet okozni

jó lenne tudni, hogy eredeti-e, de azt csak szétszedés után lehet megtudni

hátha szétszeded és kiveszed a zárszerkezetet, akkor inkább dobd bele vmibe és ecsettel most ki, mint WD40el szarakodol

jól raktad össze mikor rugó csere vót?

sztem inkább szilikonzsír, de nem kell túlzásba esni (nekem gépzsírtól lett ragacsos hidegben, igaz nem litiumos)

Megosztás:

Helló!

Légyszi segítsetek!

Nem indul a c14nz-m.Néhány napja is nagyon nehezen indult be, féktisztítót fújtunk be, aztán elindult de nem minden henger.Leállítottam, aztán ujra indítóztam s szépen beindult.30km után leállítottam,ismét szépen indult.reggelre viszont már nem.Lehet,h valami baj lehet a gyújtásnál, de már ebben is kételkedem.

Amit cseréltem és ellenőriztem most:

- gyertyák jók

- gyujtás kábel új

- rotor új

- elosztófedél ú

- gyujtótrafó jó, adja a szikrát

- gyujtásmodul ami a trafó alatt van jó, másik astrába működött

- ac megy

Mi lehet még a gond?

Nagyon süri lenne, hogy megoldjam, csak végső esetben akarok szervízbe menni.

Egyébként benzin gázos az autó.

Köszönöm előre is!

gáz nem kavarhat be? ahhoz nem értek

Megosztás:

sztem inkább ezzel akarták megmagyarázni, miért volt már akkor is szar a k.zár

rugó törés azé nem szokott ilyet okozni

jó lenne tudni, hogy eredeti-e, de azt csak szétszedés után lehet megtudni

hátha szétszeded és kiveszed a zárszerkezetet, akkor inkább dobd bele vmibe és ecsettel most ki, mint WD40el szarakodol

jól raktad össze mikor rugó csere vót?

sztem inkább szilikonzsír, de nem kell túlzásba esni (nekem gépzsírtól lett ragacsos hidegben, igaz nem litiumos)

Nem kell ahhoz szétszedni, ha a bal első zárat vízszintesig lehet fordítani záráskor, akkor gyári, ha nem, akkor valami utólagos.

Megosztás:

Nem kell ahhoz szétszedni, ha a bal első zárat vízszintesig lehet fordítani záráskor, akkor gyári, ha nem, akkor valami utólagos.

Hajaj, most nem szaladok le az ötödikről ezt megnézni, de gyanús, hogy nem fordul vízszintesig, azaz utólagos a központim. Azaz szar ahogy van? Tettem most be egy normális kilincsrugót, kicsit állítottam a tolórúdon ami a kilincstől megy a zárra, hogy ne lötyögjön, megfújtam WD-40-nel, mert kiszedni nem akartam, de muszáj lesz. Amikor vettem az ótót 4 éve, még minden szuper volt és csicseregtek a madarak. Most meg 2-3 óra bénázás után örülök, hogy be tudok jutni a gépjárműbe. :D

Az "Így csináld"-ban ezt olvasom: "A rövid időn belüli gyakori működtetésből eredő túlterhelés elkerülésére az áramellátás minden működtetés után kb. 30 mp időtartamra megszakad (szünetel)." Hogymivaaan?

Te Hetyke, hol van / mér van vákuumszivattyú ebben a dögben? Mert nem is az a baj, hogy rám sötétedett és nem látom micsinálok (utcán szerelek), hanem hogy nem értem a működését... Pl. hogy miért nem "szimmetrikus" a rendszer a bal1 és jobb1 ajtók között. A kapcsolási rajzon is úgy tűnik, más a kapcsolók bekötése, meg a zár beszabályozását is úgy írja a könyv, hogy bal1: koppanjon, jobb1: 2 mm játék legyen a "záróemeltyű" meg a "gumiütköző" között. Mondjuk itt még nem tartok, most az egész központi behalt, kézzel csuktam be mindent, kivéve tanksapka ugye, de az kulcsos.

Nade van 2 igazán konkrét kérdésem is:

1: kivenném a zárat (nem a kilincset, nem a hengert). Csak nem tudom hogy akasszam le róla a hengerzártól jövő rudat. Ami a kilincstől megy, az lejött, a belső nyitóról jövőt látom, de ezt nem. Fehér puha műanyag izé van a rúd végén, a rúd alja és teteje is 180 fokban visszahajlik. A zár kifelé és ajtó éle felé eső részén ez egy 2-3 cm hosszú lyukba v. "sínbe" csatlakozik be. A könyv pedig szépen leírja, hogy "akasszuk le a vonórudakat".

2: a mikrokapcsoló a kilincsen. Forgatom a kulcsot erre-arra, semmi se ér oda a kis nyavalyás érintkezőjéhez. Ujjal megtoltam a kis fülit neki, erre lezárt minden zár. Nyitnám a kulccsal, semmi. Nyitnék a belső zárpöcökkel bal1, jobb1, hátsó ajtók, meg se mozdulnak. Átbattyogok, nyitnék jobb1-ről SEMMI. Letilt a vezérlője? Na, ekkor gondoltam, hogy becsukom és reggel a csomagtér felől mászok be, de belső kilincs se nyitott sehol, nem tudtam volna kinyitni a 4 ajtót! Aztán megtoltam erőből lefelé azt a rudat, amit nem bírok levenni, és kinyílt. . . :blink:

Hab a tortán: mikor végül összepakoltam és bezártam (volna), a kulcs szépen elforgott a bal1 zárban, tekerhettem ameddig jólesett balra-jobbra, és nem is akarta újra "elkapni". Szóval azt is szedem szét holnap, hátha meglátom, mit műveltem vele. Nagyon zár-és kulcs-cserésnek néz ki... Szerintetek is?

Köszi, Csaba (Bocs a sok szöveg miatt!)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.