Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Ismét lenne néhány kérdésem:

1. Ennek a gyári rádiónak fix kódja van, vagy van lehetőség beállítani sajátot? Ha nem tudom a kódot és mondjuk leveszem az aksi sarut, akkor vehetek másik rádiót, esetleg mehetek az Opel szervízbe?

2. A hangerőszabályzót forgatva siceregnek a hangszórók és a baloldali néha elhallgat. Ki lenne kopva a tekerő? Javítható ez?

A kód fix, Opel szervíz (talán) tudja, ha nem buherálták még. Viszont az én rádióm kódmentes, mert vannak akik ki tudják ütni a rádióból a kódot. Én már így vettem.

Megosztás:

Milyen rádióról beszélünk?

Egyébként igen. Akksit leveszed és kódot kér, ha nincs kiütve belőle. Mert ugye lehet azt is, hogy ne kérje a kódot. Nekem is most így van belőve. Arra nem emlékszem, hogy a kódkérés kikapcsolásánál újból meg kell e adni a kódot vagy nem.

Ha CAR300-ról van szó akkor igen, abban még mechanikus mezei potenciométer van.

Köszi mindenkinek a gyors választ! Tettem ide egy jó kis képet Ctrl V-vel, de végül nem jelent meg a hozzászóllásban. Mostanra rájöttem, hogy nem így kell csatolni, de majd megtudom előbb-utóbb, hogy kell. :D

Szóval ez egy gyári Blaupunkt. A számát pont nem látom a képen, a kocsi meg nincs most itt a szobában :icon1: SC 202 lehet? Akkor a potit nem nem lehet javítani...Lehet cserés lesz ez is...

Megosztás:

Van egy rossz hírem. A kódot ismét kérni fogja, ha deaktiválni akarod a kódkérést. Ha tudod a kódot, akkor gyújtás ráadás után nyomod az AS gombot és kérni fogja a kódot megerősítésképpen a deaktiváláshoz és ezután nem fogja kérni többé. Legalábbis CAR400-nál így van.

Megosztás:

Van egy rossz hírem. A kódot ismét kérni fogja, ha deaktiválni akarod a kódkérést. Ha tudod a kódot, akkor gyújtás ráadás után nyomod az AS gombot és kérni fogja a kódot megerősítésképpen a deaktiváláshoz és ezután nem fogja kérni többé. Legalábbis CAR400-nál így van.

Megpróbálom majd, viszont ezt találtam a Neten: http://www.wlwu.co.uk/?p=66

Ezek a programok elvileg a gyáriszámból megmondják a kódot. Használt már, vagy töltött már le valaki ilyet? Nem annyira szimpatikus, hogy letöltés előtt kérdezősködik. Asszem kihagyom...

Megosztás:

Megpróbálom majd, viszont ezt találtam a Neten: http://www.wlwu.co.uk/?p=66

Ezek a programok elvileg a gyáriszámból megmondják a kódot. Használt már, vagy töltött már le valaki ilyet? Nem annyira szimpatikus, hogy letöltés előtt kérdezősködik. Asszem kihagyom...

CAR300-hoz van kod-generalo, a gyari (belestancolt) sorszambol es mukodik is.

300 folott mar nem ilyen ecceru az elet :-(

Megosztás:

Mert én mind a hát szálat összeforrasztottam és nem történt semmi.

Nem világított semmi.Biztosítékja esetleg melyik lehet?

A szürke vezetékekben fix 12V-nak kell lennie?

A szürke vezetékben testnek kell lennie, amikor valamelyik ajtó nyitva van, így kapcsolja fel a belső világítást. Az összeset egybe forrasztod, és az egy darab szürke megy a belső világításhoz.

Megosztás:

A szürke vezetékben testnek kell lennie, amikor valamelyik ajtó nyitva van, így kapcsolja fel a belső világítást. Az összeset egybe forrasztod, és az egy darab szürke megy a belső világításhoz.

Megoldódott a belsőtér világításom.

Nemcsak a szürke vezeték volt elszakadva hanem van 5szál piros kábel is ami ugyan ugy el volt szakadva.Azokat is összeforrasztottam és működik rendesen.

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Megosztás:

ha a kábelek jók(a genrátor és az akkusarú közt kevesebb mint 0,4Vnak kell lennie/esnie, persze ha megy), akkor ugye vagy az akku vagy a generátor,

ha az akkku töltővel töthető és terhelhető is (felveszi a töltést és le is adja), akkor marad a generátor

multiméterrel max a akku felszültségét tudod megnézni(nem a töltést), de azt is terhelve kell nézni, nem járó motorral full lámpákkal, ha úgy bírja egy darabig, akkor nem az akku

mivel néha "jó" sztem inkább a felsz.szab. bajos, az nem egy ökör ára és viszonlag eccerű cserélni (már ha Bosch, Delco-t szét kell szedni)

ja meg a fesz.szab. a legolcsobb is a "rendszerben", ha Bosch, akkor meg még keféket is cserélsz vele tiszta haszon..............

Ma jön meg a feszszabályzó kemény 1000,szénkefét cseréltem,a diódasor meg hibátlan kimérettem.Kiváncsi vagyok jó lesz-e?Valami REMU generátor van rajta még jó hogy a feszszabályzón látszptt a gyári szám,mert a generátoron nincs semmi csak sorozatszám azt nem ismerte föl a gép.

Megosztás:

Ma jön meg a feszszabályzó kemény 1000,szénkefét cseréltem,a diódasor meg hibátlan kimérettem.Kiváncsi vagyok jó lesz-e?Valami REMU generátor van rajta még jó hogy a feszszabályzón látszptt a gyári szám,mert a generátoron nincs semmi csak sorozatszám azt nem ismerte föl a gép.

Delco-Remy lesz az sztem.

Megosztás:

én is úgy gondolnám, de annak a generátor palástján ott van a száma, vagy legalább hogy xxA-es a seggén meg a Delco-Remy felírat

1000pénz az meg milyen féle/fajta?

nem emléxem pontosan milyen kocsija van én most vettem az enyémbe fesz.szabot (aszttem olcsón) az 3500pénz volt (HÜCO)

mondjuk ha kimérte a diódákat, akkor szét van döntve a generátor hogy-hogy nem tűnt fel a "márkája" :confused:

egyébként van még benne egy "trióda" is az is érdemes megmérni, ha már darabokban van

Megosztás:

Hali!Jó lett minden.Astra 1.7 d,17dr motorkóddal.Olyan Delco-Remy van rajta.Csak sorozatszám van rajta gyári az nincs.A sorozatszám az oldalán van beütve.Valami utángyártott szabályzót sikerült vennem.Van rá garancia is.A márkáját nem tusom fehér-zöld dobozban volt valami elektro..... .Azért van rajta ilyen generátor mert a régi az totál ko lett,ez meg volt egyik cimbimnek odaadta mert már nem kellett neki.Meg lett márve az egyenirányitó is ami a diódasorra van téve az is jó.Mármint minek a márkája nem tünt fel mire érted?

Megosztás:

Sziasztok! Egy olyan Kérdésem lenne hogy a Kadett GSI LCD km óra számlálótekerő motorjával gondom akadt és mi lehet rá gyógyszer? :confused: A 26 pin-es csati 5ös 15-ös lábát pozitívra kötöttem a 9,10,11-est Negatívra, a 21-est meg a jelre! rákötöttem a jeladóját és tekergetem. a Lcd műszer az írkála a km-et de a motor az nem pörgeti a számlálót. Már rájöttem arra hogy mivel digitális pl "mondok egy számot" 20impulzusonként változtatgatja a motor a polaritást. Na most az enyém az úgy csinál hogy adomneki az impulzust akkor egyszercsak mozdul egy picit pl. jobbra a motor tengelye ilyenkor érezni hogy fogja az elektromágnes aztán adomneki tovább aztán visszaáll balra és elengedi ahelyett hogy változna a polaritás. Van 2 LCD műszerem és mind a 2-nek ugyan az a baja. Hozzáteszem hogy mind 2 bontatlan állapotban volt. Gyanítom hogy valami a bekötésnél nem stimmel :unsure: Tud valaki segíteni?

Megosztás:

Hali!Jó lett minden.Astra 1.7 d,17dr motorkóddal.Olyan Delco-Remy van rajta.Csak sorozatszám van rajta gyári az nincs.A sorozatszám az oldalán van beütve.Valami utángyártott szabályzót sikerült vennem.Van rá garancia is.A márkáját nem tusom fehér-zöld dobozban volt valami elektro..... .Azért van rajta ilyen generátor mert a régi az totál ko lett,ez meg volt egyik cimbimnek odaadta mert már nem kellett neki.Meg lett márve az egyenirányitó is ami a diódasorra van téve az is jó.Mármint minek a márkája nem tünt fel mire érted?

a generátoré :D de akkor remy

hol a tökbe vetted a szabályzót 1000pénzért?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.