epk947 Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Ismét lenne néhány kérdésem: 1. Ennek a gyári rádiónak fix kódja van, vagy van lehetőség beállítani sajátot? Ha nem tudom a kódot és mondjuk leveszem az aksi sarut, akkor vehetek másik rádiót, esetleg mehetek az Opel szervízbe? 2. A hangerőszabályzót forgatva siceregnek a hangszórók és a baloldali néha elhallgat. Ki lenne kopva a tekerő? Javítható ez? A kód fix, Opel szervíz (talán) tudja, ha nem buherálták még. Viszont az én rádióm kódmentes, mert vannak akik ki tudják ütni a rádióból a kódot. Én már így vettem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Két gomb hosszan nyomása és nem kér kódot. Nem nagy kunszt. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
maxx Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Milyen rádióról beszélünk? Egyébként igen. Akksit leveszed és kódot kér, ha nincs kiütve belőle. Mert ugye lehet azt is, hogy ne kérje a kódot. Nekem is most így van belőve. Arra nem emlékszem, hogy a kódkérés kikapcsolásánál újból meg kell e adni a kódot vagy nem. Ha CAR300-ról van szó akkor igen, abban még mechanikus mezei potenciométer van. Köszi mindenkinek a gyors választ! Tettem ide egy jó kis képet Ctrl V-vel, de végül nem jelent meg a hozzászóllásban. Mostanra rájöttem, hogy nem így kell csatolni, de majd megtudom előbb-utóbb, hogy kell. :D Szóval ez egy gyári Blaupunkt. A számát pont nem látom a képen, a kocsi meg nincs most itt a szobában :icon1: SC 202 lehet? Akkor a potit nem nem lehet javítani...Lehet cserés lesz ez is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
maxx Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Két gomb hosszan nyomása és nem kér kódot. Nem nagy kunszt. :D Azt talán menni fog. :D De melyik két gomb, a két nyilas? Nyomva kell tartani és úgy rátenni a sarut, vagy rátenni és benyomni kettőt? :D Lehet nem mindegy :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Azt talán menni fog. :D De melyik két gomb, a két nyilas? Nyomva kell tartani és úgy rátenni a sarut, vagy rátenni és benyomni kettőt? :D Lehet nem mindegy :lol: Minnyá megnézem a gépkönyvben. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Van egy rossz hírem. A kódot ismét kérni fogja, ha deaktiválni akarod a kódkérést. Ha tudod a kódot, akkor gyújtás ráadás után nyomod az AS gombot és kérni fogja a kódot megerősítésképpen a deaktiváláshoz és ezután nem fogja kérni többé. Legalábbis CAR400-nál így van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
maxx Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Van egy rossz hírem. A kódot ismét kérni fogja, ha deaktiválni akarod a kódkérést. Ha tudod a kódot, akkor gyújtás ráadás után nyomod az AS gombot és kérni fogja a kódot megerősítésképpen a deaktiváláshoz és ezután nem fogja kérni többé. Legalábbis CAR400-nál így van. Megpróbálom majd, viszont ezt találtam a Neten: http://www.wlwu.co.uk/?p=66 Ezek a programok elvileg a gyáriszámból megmondják a kódot. Használt már, vagy töltött már le valaki ilyet? Nem annyira szimpatikus, hogy letöltés előtt kérdezősködik. Asszem kihagyom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
janoo16 Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Megpróbálom majd, viszont ezt találtam a Neten: http://www.wlwu.co.uk/?p=66 Ezek a programok elvileg a gyáriszámból megmondják a kódot. Használt már, vagy töltött már le valaki ilyet? Nem annyira szimpatikus, hogy letöltés előtt kérdezősködik. Asszem kihagyom... CAR300-hoz van kod-generalo, a gyari (belestancolt) sorszambol es mukodik is. 300 folott mar nem ilyen ecceru az elet :-( Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Április14, 2013 Megoszt Elküldve Április14, 2013 Emlékeim szerint azok a szürke vezetékek az ajtó nyitás érzékelő gombok vezetékei, és a belső világítást kapcsolják. Az stimmel.És melyiket melyikkel forrasszam össze,hogy jó legyen?Mert azt nem vágom. Lécci segitsetek.Fontos lenne mert este sokat használom a kocsit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április14, 2013 Megoszt Elküldve Április14, 2013 Az stimmel.És melyiket melyikkel forrasszam össze,hogy jó legyen?Mert azt nem vágom. Lécci segitsetek.Fontos lenne mert este sokat használom a kocsit. Ha mindegyik az ajtónyitáshoz van, hogy felkapcsolja a belső világítást, akkor mindegy. Közösítve vannak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Április14, 2013 Megoszt Elküldve Április14, 2013 Ha mindegyik az ajtónyitáshoz van, hogy felkapcsolja a belső világítást, akkor mindegy. Közösítve vannak. Mert én mind a hát szálat összeforrasztottam és nem történt semmi. Nem világított semmi.Biztosítékja esetleg melyik lehet? A szürke vezetékekben fix 12V-nak kell lennie? Link to comment Megosztás: More sharing options...
riki Elküldve Április14, 2013 Megoszt Elküldve Április14, 2013 Mert én mind a hát szálat összeforrasztottam és nem történt semmi. Nem világított semmi.Biztosítékja esetleg melyik lehet? A szürke vezetékekben fix 12V-nak kell lennie? A szürke vezetékben testnek kell lennie, amikor valamelyik ajtó nyitva van, így kapcsolja fel a belső világítást. Az összeset egybe forrasztod, és az egy darab szürke megy a belső világításhoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április14, 2013 Megoszt Elküldve Április14, 2013 Szerintem oda ahova én a műpadlót raktam. Kösz a tippet, úgyis be kell lépnem a kilóméter óra spirálért, azt rendelniük kell, veszek is egyet. :icon1: na ilyen a helyén http://www.taylor.hu/astra/generator/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Április14, 2013 Megoszt Elküldve Április14, 2013 na ilyen a helyénhttp://www.taylor.hu/astra/generator/ ilyet bontóba találtam, aszem 200at kért érte, vagy 3-at :) csak patentom nincs hozzá de a kötegelő csodákra képes Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április15, 2013 Megoszt Elküldve Április15, 2013 na ilyen a helyén http://www.taylor.hu/astra/generator/ Nem rossz.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április15, 2013 Megoszt Elküldve Április15, 2013 Nem rossz.... mondjuk nem értem mé nem takar annyit mint a Tied, talán a féltengely hogy elférjen? remlem tényleg "megvédi" a generátort, most hogy felújítom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Április15, 2013 Megoszt Elküldve Április15, 2013 A szürke vezetékben testnek kell lennie, amikor valamelyik ajtó nyitva van, így kapcsolja fel a belső világítást. Az összeset egybe forrasztod, és az egy darab szürke megy a belső világításhoz. Megoldódott a belsőtér világításom. Nemcsak a szürke vezeték volt elszakadva hanem van 5szál piros kábel is ami ugyan ugy el volt szakadva.Azokat is összeforrasztottam és működik rendesen. Köszönöm mindenkinek a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április15, 2013 Megoszt Elküldve Április15, 2013 mondjuk nem értem mé nem takar annyit mint a Tied, talán a féltengely hogy elférjen? remlem tényleg "megvédi" a generátort, most hogy felújítom... Hát passz, nekem még igy is felveri néha. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ateszeger Elküldve Április16, 2013 Megoszt Elküldve Április16, 2013 ha a kábelek jók(a genrátor és az akkusarú közt kevesebb mint 0,4Vnak kell lennie/esnie, persze ha megy), akkor ugye vagy az akku vagy a generátor, ha az akkku töltővel töthető és terhelhető is (felveszi a töltést és le is adja), akkor marad a generátor multiméterrel max a akku felszültségét tudod megnézni(nem a töltést), de azt is terhelve kell nézni, nem járó motorral full lámpákkal, ha úgy bírja egy darabig, akkor nem az akku mivel néha "jó" sztem inkább a felsz.szab. bajos, az nem egy ökör ára és viszonlag eccerű cserélni (már ha Bosch, Delco-t szét kell szedni) ja meg a fesz.szab. a legolcsobb is a "rendszerben", ha Bosch, akkor meg még keféket is cserélsz vele tiszta haszon.............. Ma jön meg a feszszabályzó kemény 1000,szénkefét cseréltem,a diódasor meg hibátlan kimérettem.Kiváncsi vagyok jó lesz-e?Valami REMU generátor van rajta még jó hogy a feszszabályzón látszptt a gyári szám,mert a generátoron nincs semmi csak sorozatszám azt nem ismerte föl a gép. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április16, 2013 Megoszt Elküldve Április16, 2013 Ma jön meg a feszszabályzó kemény 1000,szénkefét cseréltem,a diódasor meg hibátlan kimérettem.Kiváncsi vagyok jó lesz-e?Valami REMU generátor van rajta még jó hogy a feszszabályzón látszptt a gyári szám,mert a generátoron nincs semmi csak sorozatszám azt nem ismerte föl a gép. Delco-Remy lesz az sztem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április16, 2013 Megoszt Elküldve Április16, 2013 én is úgy gondolnám, de annak a generátor palástján ott van a száma, vagy legalább hogy xxA-es a seggén meg a Delco-Remy felírat 1000pénz az meg milyen féle/fajta? nem emléxem pontosan milyen kocsija van én most vettem az enyémbe fesz.szabot (aszttem olcsón) az 3500pénz volt (HÜCO) mondjuk ha kimérte a diódákat, akkor szét van döntve a generátor hogy-hogy nem tűnt fel a "márkája" :confused: egyébként van még benne egy "trióda" is az is érdemes megmérni, ha már darabokban van Link to comment Megosztás: More sharing options...
ateszeger Elküldve Április16, 2013 Megoszt Elküldve Április16, 2013 Hali!Jó lett minden.Astra 1.7 d,17dr motorkóddal.Olyan Delco-Remy van rajta.Csak sorozatszám van rajta gyári az nincs.A sorozatszám az oldalán van beütve.Valami utángyártott szabályzót sikerült vennem.Van rá garancia is.A márkáját nem tusom fehér-zöld dobozban volt valami elektro..... .Azért van rajta ilyen generátor mert a régi az totál ko lett,ez meg volt egyik cimbimnek odaadta mert már nem kellett neki.Meg lett márve az egyenirányitó is ami a diódasorra van téve az is jó.Mármint minek a márkája nem tünt fel mire érted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Április16, 2013 Megoszt Elküldve Április16, 2013 Sziasztok! Egy olyan Kérdésem lenne hogy a Kadett GSI LCD km óra számlálótekerő motorjával gondom akadt és mi lehet rá gyógyszer? :confused: A 26 pin-es csati 5ös 15-ös lábát pozitívra kötöttem a 9,10,11-est Negatívra, a 21-est meg a jelre! rákötöttem a jeladóját és tekergetem. a Lcd műszer az írkála a km-et de a motor az nem pörgeti a számlálót. Már rájöttem arra hogy mivel digitális pl "mondok egy számot" 20impulzusonként változtatgatja a motor a polaritást. Na most az enyém az úgy csinál hogy adomneki az impulzust akkor egyszercsak mozdul egy picit pl. jobbra a motor tengelye ilyenkor érezni hogy fogja az elektromágnes aztán adomneki tovább aztán visszaáll balra és elengedi ahelyett hogy változna a polaritás. Van 2 LCD műszerem és mind a 2-nek ugyan az a baja. Hozzáteszem hogy mind 2 bontatlan állapotban volt. Gyanítom hogy valami a bekötésnél nem stimmel :unsure: Tud valaki segíteni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április16, 2013 Megoszt Elküldve Április16, 2013 Hali!Jó lett minden.Astra 1.7 d,17dr motorkóddal.Olyan Delco-Remy van rajta.Csak sorozatszám van rajta gyári az nincs.A sorozatszám az oldalán van beütve.Valami utángyártott szabályzót sikerült vennem.Van rá garancia is.A márkáját nem tusom fehér-zöld dobozban volt valami elektro..... .Azért van rajta ilyen generátor mert a régi az totál ko lett,ez meg volt egyik cimbimnek odaadta mert már nem kellett neki.Meg lett márve az egyenirányitó is ami a diódasorra van téve az is jó.Mármint minek a márkája nem tünt fel mire érted? a generátoré :D de akkor remy hol a tökbe vetted a szabályzót 1000pénzért? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április16, 2013 Megoszt Elküldve Április16, 2013 Autóm előző gazdája is vett occsóé diódahidat és fesszabályzót. 2 hónapig bírta. Vett bele 27 ezeré gyárit, belevalót, azóta is azzal használom a kocsimat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts