epk947 Elküldve Április12, 2013 Megoszt Elküldve Április12, 2013 Nagyon jó a wd40, de olajzásra. Itt meg állandóan azt ajánlgatják konkakthibákra, ami nagy hülyeség. Lehet, hogy hülyeség, lehet, hogy én is hülye vagyok, de hülye módon 7 év óta minden csatlakozómat a motortérben WD40-el fújom be RENDSZERESEN. Sőt még egy kis átmosást is végzek vele. Lényegében úszik az olajtól. 21 éves a kocsi, nálam 2005 óta van, és sose volt még kontakt hibám. Lehet, hogy elrontok valamit? :confused: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április12, 2013 Megoszt Elküldve Április12, 2013 Lehet, hogy hülyeség, lehet, hogy én is hülye vagyok, de hülye módon 7 év óta minden csatlakozómat a motortérben WD40-el fújom be RENDSZERESEN. Sőt még egy kis átmosást is végzek vele. Lényegében úszik az olajtól. 21 éves a kocsi, nálam 2005 óta van, és sose volt még kontakt hibám. Lehet, hogy elrontok valamit? :confused: Igazából az ajtókapcsoló amiről most szó van inkább megszorulni szokott, a rugó nem nyomja ki rendesen a pöcköt, nem testelődik, ide simán jó a WD40. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április12, 2013 Megoszt Elküldve Április12, 2013 Lehet, hogy hülyeség, lehet, hogy én is hülye vagyok, de hülye módon 7 év óta minden csatlakozómat a motortérben WD40-el fújom be RENDSZERESEN. Sőt még egy kis átmosást is végzek vele. Lényegében úszik az olajtól. 21 éves a kocsi, nálam 2005 óta van, és sose volt még kontakt hibám. Lehet, hogy elrontok valamit? :confused: A WD40 valóban nem kontakt tisztításra való. Van erre külön spray, ami leoldja a dzsuvát. Rá van írva a WD40-re, de sokat nem ér egy igazi tisztítóval szemben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április12, 2013 Megoszt Elküldve Április12, 2013 Lehet, hogy hülyeség, lehet, hogy én is hülye vagyok, de hülye módon 7 év óta minden csatlakozómat a motortérben WD40-el fújom be RENDSZERESEN. Sőt még egy kis átmosást is végzek vele. Lényegében úszik az olajtól. 21 éves a kocsi, nálam 2005 óta van, és sose volt még kontakt hibám. Lehet, hogy elrontok valamit? :confused: talán azért nincs kontakt hibád, mert rendszeresen "eláztatod" vele és nincs ideje belemászni a annak fehéres zöld trutyinak, szóval ami ott szokott lenni de tisztításra szerintem sem való Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április12, 2013 Megoszt Elküldve Április12, 2013 Azt tudja valaki hogy a blau sc202-es rádió hány wattos teljesítményt tud? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Április12, 2013 Megoszt Elküldve Április12, 2013 Azt tudja valaki hogy a blau sc202-es rádió hány wattos teljesítményt tud?TDA2005 a vége, kb 10W/4ohm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április12, 2013 Megoszt Elküldve Április12, 2013 Csak 10 watt???:O Hát akkor csak nekiállok rendbetenni a madridomat. :D Az legalább 20w, és tud egy csomó mindent, többet közt cd tárat kezelni. (oda kéne rákötni valami aux bemenetet) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Április12, 2013 Megoszt Elküldve Április12, 2013 Csak 10 watt??? :o Hát akkor csak nekiállok rendbetenni a madridomat. :D Az legalább 20w, és tud egy csomó mindent, többet közt cd tárat kezelni. (oda kéne rákötni valami aux bemenetet)[OFF] Soha nemvoltam kibékülve a Blaupunktokkal, főleg ha "gyári" :) [ON] Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 [OFF] Soha nemvoltam kibékülve a Blaupunktokkal, főleg ha "gyári" :) [ON] Rakjá be CAR400 Philipset (ami blau :D ), aminek 2db hídkapcsolású TDA7575 a vége. Az már szól. :D Én meg vagyok vele elégedve, nem is kéne valami hiperszuper turbóracsingsport fos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ateszeger Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Sziasztok!Abban szeretnék segitséget kérni hogy hideginditás után nincs töltés,és amikor a gyújtást ráadom a kontroll lámpa sem világit.Ha beindult,a töltéslámpa halványan világit és minél jobban emelem a fordulatot egyre jobban erösödik a fénye.Hirtelen gázadás után ami kb 3500-as fordulat megjavul.De viszont gyorsitásnál meg 3000-es fordulat fölött a fordulatszámmérö elkezd rángatózni és utána a töltés megint elmegy.Astra f 1.7 diesel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Sziasztok!Abban szeretnék segitséget kérni hogy hideginditás után nincs töltés,és amikor a gyújtást ráadom a kontroll lámpa sem világit.Ha beindult,a töltéslámpa halványan világit és minél jobban emelem a fordulatot egyre jobban erösödik a fénye.Hirtelen gázadás után ami kb 3500-as fordulat megjavul.De viszont gyorsitásnál meg 3000-es fordulat fölött a fordulatszámmérö elkezd rángatózni és utána a töltés megint elmegy.Astra f 1.7 diesel. Lehet kontakt vagy egyéb kábelhiba a generátor, akku vagy a generátor test között, vagy akár csúszik a szíj, bár ez nem magyarázza hogy gyujtáson nincs töltésjelző. Ha ezek kiszűrve akkor marad még szerintem magán a generátoron talán a fesszabájzó vagy diódahíd...mondjuk ez nekem már kínai. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
ateszeger Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Lehet kontakt vagy egyéb kábelhiba a generátor, akku vagy a generátor test között, vagy akár csúszik a szíj, bár ez nem magyarázza hogy gyujtáson nincs töltésjelző. Ha ezek kiszűrve akkor marad még szerintem magán a generátoron talán a fesszabájzó vagy diódahíd...mondjuk ez nekem már kínai. A kábelek jók az tuti.Még azt nem próbálam hogy valóban nincs-e töltés multiméterrel rámérni.De nincs nálam.De már most berakom a kocsiba. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 A kábelek jók az tuti.Még azt nem próbálam hogy valóban nincs-e töltés multiméterrel rámérni.De nincs nálam.De már most berakom a kocsiba. A generátor előtti nagy földelés csavart is meg lehet nézni, leszedni, lepucolni visszarakni, ugyanígy az összes csavarkötést a szóban fogó körben. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Sziasztok!Abban szeretnék segitséget kérni hogy hideginditás után nincs töltés,és amikor a gyújtást ráadom a kontroll lámpa sem világit.Ha beindult,a töltéslámpa halványan világit és minél jobban emelem a fordulatot egyre jobban erösödik a fénye.Hirtelen gázadás után ami kb 3500-as fordulat megjavul.De viszont gyorsitásnál meg 3000-es fordulat fölött a fordulatszámmérö elkezd rángatózni és utána a töltés megint elmegy.Astra f 1.7 diesel. ha a kábelek jók(a genrátor és az akkusarú közt kevesebb mint 0,4Vnak kell lennie/esnie, persze ha megy), akkor ugye vagy az akku vagy a generátor, ha az akkku töltővel töthető és terhelhető is (felveszi a töltést és le is adja), akkor marad a generátor multiméterrel max a akku felszültségét tudod megnézni(nem a töltést), de azt is terhelve kell nézni, nem járó motorral full lámpákkal, ha úgy bírja egy darabig, akkor nem az akku mivel néha "jó" sztem inkább a felsz.szab. bajos, az nem egy ökör ára és viszonlag eccerű cserélni (már ha Bosch, Delco-t szét kell szedni) ja meg a fesz.szab. a legolcsobb is a "rendszerben", ha Bosch, akkor meg még keféket is cserélsz vele tiszta haszon.............. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 ha a kábelek jók(a genrátor és az akkusarú közt kevesebb mint 0,4Vnak kell lennie/esnie, persze ha megy), akkor ugye vagy az akku vagy a generátor, ha az akkku töltővel töthető és terhelhető is (felveszi a töltést és le is adja), akkor marad a generátor multiméterrel max a akku felszültségét tudod megnézni(nem a töltést), de azt is terhelve kell nézni, nem járó motorral full lámpákkal, ha úgy bírja egy darabig, akkor nem az akku mivel néha "jó" sztem inkább a felsz.szab. bajos, az nem egy ökör ára és viszonlag eccerű cserélni (már ha Bosch, Delco-t szét kell szedni) ja meg a fesz.szab. a legolcsobb is a "rendszerben", ha Bosch, akkor meg még keféket is cserélsz vele tiszta haszon.............. A töltést úgy lehet megnézni multiméterrel, hogy nem járó motornál mennyi a fesz. és járónál mennyi. Általában, ha jár a motor 13,5V már elegendő, a lehető legtöbb fogyasztót bekapcsolva természetesen, alapjáraton. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 nem tudja valamelyikötök, hogy ez hova/hogy való? vagy hogy kell feltenni? https://cromax.hu/40000000-elektromos-rendszer/41070000-generator-es-onindito-reszei/41070295-generator-alkatreszei/186256-generator-burkolat-opel-astra-f-1991-1998 Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 nem tudja valamelyikötök, hogy ez hova/hogy való? vagy hogy kell feltenni? https://cromax.hu/40000000-elektromos-rendszer/41070000-generator-es-onindito-reszei/41070295-generator-alkatreszei/186256-generator-burkolat-opel-astra-f-1991-1998 De, én tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 De, én tudom. El-e árulod nekem ha szépen megkérlek? a generátorra vagy a dobozra kell rögzíteni? esetlegesen vané kép-e? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 nem tudja valamelyikötök, hogy ez hova/hogy való? vagy hogy kell feltenni? https://cromax.hu/40000000-elektromos-rendszer/41070000-generator-es-onindito-reszei/41070295-generator-alkatreszei/186256-generator-burkolat-opel-astra-f-1991-1998 Szerintem oda ahova én a műpadlót raktam. Kösz a tippet, úgyis be kell lépnem a kilóméter óra spirálért, azt rendelniük kell, veszek is egyet. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Szerintem oda ahova én a műpadlót raktam. Kösz a tippet, úgyis be kell lépnem a kilóméter óra spirálért, azt rendelniük kell, veszek is egyet. :icon1: bazz mekkora igazad van, igaz ez csak elől takarja, kb felét mint a Tied lehet kapni náluk már pattentot is hozzá Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Sziasztok. Találtam egy hibát,ma az autón.A vezető oldalon a küszöb burkolat alatt megy a kábelköteg.És ott van egy szürke vezeték ami el van szakadva. 5szál szürke vezeték jön a motortér felöl és 1szál szürke vezeték megy tovább hátra.Mi lehet ez a szürke vezeték?Mind a 6szál vezetéket forrasszam össze?Tud valaki ebben segíteni? A külső hőmérséklet probléma megoldódott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
riki Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Sziasztok. Találtam egy hibát,ma az autón.A vezető oldalon a küszöb burkolat alatt megy a kábelköteg.És ott van egy szürke vezeték ami el van szakadva. 5szál szürke vezeték jön a motortér felöl és 1szál szürke vezeték megy tovább hátra.Mi lehet ez a szürke vezeték?Mind a 6szál vezetéket forrasszam össze?Tud valaki ebben segíteni? A külső hőmérséklet probléma megoldódott. Emlékeim szerint azok a szürke vezetékek az ajtó nyitás érzékelő gombok vezetékei, és a belső világítást kapcsolják. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
maxx Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Ismét lenne néhány kérdésem: 1. Ennek a gyári rádiónak fix kódja van, vagy van lehetőség beállítani sajátot? Ha nem tudom a kódot és mondjuk leveszem az aksi sarut, akkor vehetek másik rádiót, esetleg mehetek az Opel szervízbe? 2. A hangerőszabályzót forgatva siceregnek a hangszórók és a baloldali néha elhallgat. Ki lenne kopva a tekerő? Javítható ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Ismét lenne néhány kérdésem: 1. Ennek a gyári rádiónak fix kódja van, vagy van lehetőség beállítani sajátot? Ha nem tudom a kódot és mondjuk leveszem az aksi sarut, akkor vehetek másik rádiót, esetleg mehetek az Opel szervízbe? 2. A hangerőszabályzót forgatva siceregnek a hangszórók és a baloldali néha elhallgat. Ki lenne kopva a tekerő? Javítható ez? Milyen rádióról beszélünk? Egyébként igen. Akksit leveszed és kódot kér, ha nincs kiütve belőle. Mert ugye lehet azt is, hogy ne kérje a kódot. Nekem is most így van belőve. Arra nem emlékszem, hogy a kódkérés kikapcsolásánál újból meg kell e adni a kódot vagy nem. Ha CAR300-ról van szó akkor igen, abban még mechanikus mezei potenciométer van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április13, 2013 Megoszt Elküldve Április13, 2013 Ismét lenne néhány kérdésem: 1. Ennek a gyári rádiónak fix kódja van, vagy van lehetőség beállítani sajátot? Ha nem tudom a kódot és mondjuk leveszem az aksi sarut, akkor vehetek másik rádiót, esetleg mehetek az Opel szervízbe? 2. A hangerőszabályzót forgatva siceregnek a hangszórók és a baloldali néha elhallgat. Ki lenne kopva a tekerő? Javítható ez? Ha az előző gazdi úgy állította be akkor nem fog kérni kódot, ha mégis kér és nincs meg, opel szervízben megmondják jó pénzért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts