Silver79 Elküldve Április7, 2006 Megoszt Elküldve Április7, 2006 nem B) Egyébként a megkülönböztetésre egy 8 jegyű számkódot és egy négybetűs betűkódot szoktak használni. Na annak nem árt egyezni. :D Tegyük fel egyezik. Ki lett véve az eredeti ECU! És be a másik.És az az autó amibe volt a "másik" az imo-s akkor kellene a tech gondolom. :D Mivel ki kellene szedni hogy ne várjon imo jelet.Vagy tévednék :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április7, 2006 Megoszt Elküldve Április7, 2006 írtam pü-t Link to comment Megosztás: More sharing options...
kojakarettenetes Elküldve Április7, 2006 Megoszt Elküldve Április7, 2006 Sziasztok. Érdeklődnék, hogy a csepp kadett ablaktörlő motorja jó-e F astrába???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wizzards Elküldve Április9, 2006 Megoszt Elküldve Április9, 2006 Sziasztok! Van egy '96-os 1.6 16V sedan astrám és mostanában a motorelektronika visszajelző lámpája elég sűrűn felvillan! Nem világít folyamatosan de engem zavar hogy ilyen sűrűn felvillan! Valamikor csak 5-10 mp-re de valamikor 1-2 percig is világít! Valaki tapasztalt már hasonlót? Feltételezem hogy érdemes befáradnom egy márkaszervízbe! ? java script:emoticon(':blink:', 'smid_2') smilie Nem tudom hogy ezzel a hibával van e összefüggésben de ha ötödik sebességben haladok 80-90-el akor valamikor elkezd kicsit rángatni az autó! Ugyanezt tapasztalom ha elveszem a lábam a gázról! Ha esetleg valaki tudna nekem tanácsot adni az nagyon megköszönném! Sajnos még csak 2 hónap ja vettem a gépet és nincs nagyon tapasztalatom! Előre is köszi a segítséget! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április9, 2006 Megoszt Elküldve Április9, 2006 Nem muszáj rögtön szervízbe menni vele, otthon is sok mindent meg lehet állapítani. Nekem elsőre ez EGR-szelep hibának tűnik, de lehetne akár a lambda is. Ki tudod házilag is olvasni a hibakódot, az alapján már el lehet indulni. Nem tudom, hogy állsz az angollal, de már a képek alapján is meg tudod csinálni: http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm A forgalmiból vagy a motorblokkról megnézed a motorkódodat, (a motorszám tartalmazza, gondolom valam X16... kezdetű lesz), ez alapján a fenti oldalon megtalálod a hibakódokat. A biztitáblánál meglesed, melyik fajta diagnosztikai csatlakozód van (10 vagy 16 pólusú), az oldalon megtalálod, melyik lábakat kell összezárnod (pl. egy gemkapoccsal, óvatosan!), aztán ráadod a gyújtást, és figyeled a lámpát a műszerfalon, elvillogja neked a hibakódokat :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április9, 2006 Megoszt Elküldve Április9, 2006 AGR szelep lesz az, és érdemes megcsinálni mielőbb, mert ottmaradsz vele valahol, ha nyitva szorul meg. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 Egy bontásra ítélt kocsiból most megvehetném az első (gyári)ablakemelőket. Ehhez a teljes kábelezést is ki kell cserélni? Az én ajtóátvezetésemnél 9 vezeték megy át, a donornál kb. a duplája, igaz ott a tükör is elektromos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 Az ajtó kábelköteget mindenképpen érdemes átrakni, a csatlakozó másik oldalából pedig ha lehet, át kellene hekkelni az ablakhoz szükséges pineket a tiedbe. Onnan meg bekötözni a szükséges kábeleket utólagosan a műszerfalnál. Teljes kábelköteg cserét nem ajánlok, mert ahhoz az egész kocsit ripityomra kell szedni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelcsa Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 nekem is ez a rángatás van benne,de nekem akkor mikor megyek ötödikbe elveszem a lábomat a gázról és hírtelen gázt adok. már mindent cseréltünk szinte, az AGR-t nem, talán nekem is az lesz vele, a hibalámpa még nem villant fel 1* se, de kezdek félni hogy az lesz, a haverom azt mondta hogy talán ki lehet teljesen iktatni, lefalazással már próbálkoztunk de ugyanúgy rángat.. ?????????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rauros Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 nekem is ez a rángatás van benne,de nekem akkor mikor megyek ötödikbe elveszem a lábomat a gázról és hírtelen gázt adok. már mindent cseréltünk szinte, az AGR-t nem, talán nekem is az lesz vele, a hibalámpa még nem villant fel 1* se, de kezdek félni hogy az lesz, a haverom azt mondta hogy talán ki lehet teljesen iktatni, lefalazással már próbálkoztunk de ugyanúgy rángat.. ?????????? Lehet, hogy kiégett a jelzőlámpád a műszerfalon és már régen pislákolna..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelcsa Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 Lehet, hogy kiégett a jelzőlámpád a műszerfalon és már régen pislákolna..... nem égett ki , mert kb 1hete világított akkor egy vezeték volt megszakadva de most már jó és nem is világít a lámpa Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 Gelcsa! Ha már le lett zárva az AGR szeleped, akkor biztosan nem szólhat bele a dolgokba, ergo nem amiatt rángat. Gyertyakábel, gyertya, üzemanyagszűrő... ezkkel kéne többet foglalkozni, illetve protec-et tölteni a benyába egyszer. Aztán ha nem segítenek ezek a dolgok, akkor ki kell pucorászni a folytószelepházat, de rendesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelcsa Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 Gelcsa! Ha már le lett zárva az AGR szeleped, akkor biztosan nem szólhat bele a dolgokba, ergo nem amiatt rángat. Gyertyakábel, gyertya, üzemanyagszűrő... ezkkel kéne többet foglalkozni, illetve protec-et tölteni a benyába egyszer. Aztán ha nem segítenek ezek a dolgok, akkor ki kell pucorászni a folytószelepházat, de rendesen. ezek mind meglettek csinálva illetve cserélve de úgy tudom az AGR teljes kiiktatásához le kell venne a kipufogo torkot és ott is le kell vakolni a haverommal már teljesen tanácstalanok vagyunk Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 pl. gyertyakábel gyári vagy utángyártott lett belerakva? Gyertya is gyári? Protec lett már bele téve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelcsa Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 pl. gyertyakábel gyári vagy utángyártott lett belerakva? Gyertya is gyári? Protec lett már bele téve? protec az nem lett bele téve de spuri igen, a protec az milyen tulajdonképpen olyan a rendeltetése mint a spurinak???? az AGR teljes kiiktatásához le kell venne a kipufogo torkot és ott is le kell vakolni??????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 protec az nem lett bele téve de spuri igen, a protec az milyen tulajdonképpen olyan a rendeltetése mint a spurinak???? az AGR teljes kiiktatásához le kell venne a kipufogo torkot és ott is le kell vakolni??????? Keress rá a protec szóra B) Amúgy nem ugyan az sokkal durvább a protec. A spuri az csak üzemanyag "javító" A protec meg üzanyag rendszer tisztító :blink: Durván így lehet a különbséget meghatározni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 Ahogy Silver mondta, a Protec teljesen más, tisztításra, kezelésre csak az a jó. AGR-hez elég egy lemez a szelep alá. Kábel, gyertya milyen? Hogy a topikba vágó legyen a téma... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelcsa Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 (edited) Ahogy Silver mondta, a Protec teljesen más, tisztításra, kezelésre csak az a jó. AGR-hez elég egy lemez a szelep alá. Kábel, gyertya milyen? Hogy a topikba vágó legyen a téma... :blink: a kábel és gyertya az gyári, az AGR-t mi is úgy csináltuk, de ssajnos nem segített,ja és az az idegesítő hogy hibát meg nem is jelez(de lehet hogy jobb is)) Módosítva Április10, 2006 : Gelcsa Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 Akkor protec, aztán folytószelepház-pucolás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelcsa Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 (edited) a kábelek és a gyertyák gyáriak, az AGR-t mi is úgy falaztuk le, de sajnos nem segített, és az a legidegesítőbb hogy hibát nem is jelez a lámpa(de lehet hogy jobb is így) :blink: a fojtószelepház már volt takarítva elég alaposan az is most nem rég azzal kezdtük aztán a katalizátor és így tovább,kopogásérzékelő, hőmérsékletérzékelő, gyertyák, gyujtókábelek injektorcsere is volt, de eddig mind semmi Módosítva Április10, 2006 : Gelcsa Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 Milyen benzinnel jársz? :blink: Lambdaszonda volt már nézve? Esetleg még MAP-szenzor hiba, vagy IAT szenzor hiba is lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelcsa Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 Milyen benzinnel jársz? :blink: Agip 95-ös vagy Mol 95-ös a lambdaszondát mértük az is jó értéket mutatott, azért köszönöm a sok választ megnézzük ezt a két szenzort amit írtál Opel16v köszi mégegyszer Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 Akkor még nézzétek meg amit fentebb írtam Link to comment Megosztás: More sharing options...
Silver79 Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 Szegedhez nagyon közel nincs valaki akinek c16se motorja van,kellene kölcsönbe próbára a gyertyakábel.Zavar nagyon hogy dadog kicsit az alapjárat és nem tudom mitől.És ki próbálnám,ha megszünik akkor vennék bele kábelt,de ha meg nem ez a baj akkor nem szeretnék kidobni annyi pénzt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Április10, 2006 Megoszt Elküldve Április10, 2006 hello van egy 95-ös 1.7 DTL F astrám, amely ha a városban sokáig araszolgatok a lámpák miatt (sokat van alapjáraton) akkor a hőfok mutatója a 92C fokról elkezd emelkedni majdnem 100C fokig. 3 vezetékes a ventillátor hőgombája (szerintem az alsó fokozat nem működik). Hogyan lehet megcsinálni azt hogy a felső fokozat bekapcsoljon?? kösssz Előre is köszi a válaszokat :blink: Ki kel mérni hogy a kacsolot, jó-e. A barna-sárga vezetéken indítja az 1-es fokozatot, de előtte + kell nézni a 15-os biztit, lehet hogy csak az "izzadt le". Lehet még az előtét ellenállás, (erre megy a fent említett drót) vagy 1szimpa kontakt hiba. Esetleg ventillátor hiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts