Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Tudtommal PTK ellenállás a hőmérő szenzora.

Nézd meg az indexkart! Ugyanis azon átmegy a tompított és a távolsági fény villanya is, plusz az index funkció ugye. Testhiba akárhol lehet, meg kell nézni mindet.

Két csavar fogja a blokkra, krovával leszerelhető akna nélkül.

Értéket esetleg nem tudsz? :)

Megosztás:

Értéket esetleg nem tudsz? :)

Vsz megegyezik az enyémmel C14NZ, mintha ezt olvastam volna. Nemrég vettem le én is és ha jól rémlik 13-mas de én az önindítóról még levétel előtt levettem a tápját is, az pedig 10-es.

Viszonylag könnyű, de inkább lentről férsz hozzá.

Megosztás:

Mivel egy tápról élnek... Képzeld mi lenne, ha csak az egyik törlőlapát működne. :P

Úgy értve hogy se a hátsó se az első nem műkszik, nem arra gondoltam hogy se a jobb se a bal. :D Vittem egy spricnis flakonban ablakmosót, érdekes volt 70-nél kihajolni és a szélvédőre spriccelni.. :D

Megosztás:

Úgy értve hogy se a hátsó se az első nem műkszik, nem arra gondoltam hogy se a jobb se a bal. :D Vittem egy spricnis flakonban ablakmosót, érdekes volt 70-nél kihajolni és a szélvédőre spriccelni.. :D

Állat. :D Lényeg, hogy egy tápot kapnak, amit összevissza kapcsol a kar, asszem nem úgy megy, hogy két vezeték összeköt és jó, hanem valamit meg kell szakítani más vezetékre meg tápot adni. Elég bonyi.

Megosztás:

Egyszer a dugóban volt egy pug405 mi16...a csávó a tetőablakon tolta ki mindig az üveget mosási céllal :D

Megosztás:

Állat. :D Lényeg, hogy egy tápot kapnak, amit összevissza kapcsol a kar, asszem nem úgy megy, hogy két vezeték összeköt és jó, hanem valamit meg kell szakítani más vezetékre meg tápot adni. Elég bonyi.

Hát az.....nézegettem reggel a rajzot, de ehhez nekem több idő kell. Ha nem sikerül kibogarászni gyorsan akkor egyenlőre kap két kapcsolót az első törlőhöz meg a mosómotorhoz a faxom fogja széttszedni ilyen mínuszokban.

Megosztás:

Egyszer a dugóban volt egy pug405 mi16...a csávó a tetőablakon tolta ki mindig az üveget mosási céllal :D

Na aztán hazafele észrevettem ha adok tápot a fehérnek ami a gyors törlés és közben húzom az amúgy halott kart akkor megy a spricni is...de addigra a manuális ablakmosó kollégának már lefagyott két újja.... :D

Megosztás:

Köszönöm az ötleteket,minféleképen ki fogom probálni,amugy gyujtotrafo nem lehet?

Indítózáskor szikra van? (beraksz egy gyertyát a pipába a gyertya oldalát testeled és erősen szugerálsz villámokat a gyertya végére! ha jól csinálod akkor fogsz látni pár ezer volt kisülését! Tehát kézzel ne tapizd miközben villámokat szór!)

Ha van delej akkor nem a trafó a sz@r!

Megosztás:

Hali ! Nemtudom van e itt olyan aki rakott ledes izot f astrába ijet :http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/autovillamossagi_alkatresz/fenyszoro_bura_izzo/feher_13_smd_led_es_8222_izzo_8221_1697603366.html az a prblémám h simán aksinmüködik de autoba szerelve nem csak ködámpába (hátsó) elöre is vettem de azok mennekhttp://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/autovillamossagi_alkatresz/fenyszoro_bura_izzo/2_db_t10_es_5_smd_led_es_8222_izzo_8221_1698085430.html még pedig ijet . Ha lenne valakinek vmi ötlete légyszi irjon köszönöm! Ezek 12 v os rendszerhez vannak!

Megosztás:

Hali ! Nemtudom van e itt olyan aki rakott ledes izot f astrába ijet :http://auto-motor.va...1697603366.html az a prblémám h simán aksinmüködik de autoba szerelve nem csak ködámpába (hátsó) elöre is vettem de azok mennekhttp://auto-motor.va...1698085430.html még pedig ijet . Ha lenne valakinek vmi ötlete légyszi irjon köszönöm! Ezek 12 v os rendszerhez vannak!

Polaritásra figyelj, nem mindegy! Nekem elöl hasonló van bennt kiválóan műxik!

Megosztás:

A lednek polaritása van, ezért nem mind1, merről kapja a pozitív feszültséget. Hátul a helyzetjelzőbe én is raktam ledeket, és akkor tűnt fel, hogy az izzófoglalat külsejére adja a pluszt, a végén a kis csöcsre pedig a testet. Jó szórakozást. :D

Ezt énis tudom h polaritása van ! De hogyan lehet megoldni h müködjön elöl nekemis jó de hátul csak ködlámpába

érekes abba megy a helyzetjelzöbe nem! ez miért van? :huh:

Megosztás:

Vagy veszel T5-ös foglalatú ledeket és köröm reszelővel (vagy 1000-es csiszoló papírral) a led fejének minden oldalát jó alaposan megcsiszolod. Akkor közel úgy fogja szórni a fényt mint az izzó :D )

hali! Én iet vettem.. http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/kulso_autofelszereles/optikai_tuning/muszerfal_vilagitas_led_kek_2db_uj_1699845410.html

Megosztás:

Abból a csatlakozóból természetesen ki lehet ügyeskedni az érintkezőket, nem nagy kunszt. Az viszont érdekelne ha tudnál felrakni képet, hogy milyen lett ezekkel a ledekkel a műszeregységed háttérvilágítása... :)

De én a piciledeket amit utcsona linkeltem nem müszeregysége vettem mert aba ásfajt izzókell de nekem azmár megvan csinálva. az izzókat kiszedtük a foglalatokbol és lett beleforrasztva led ezt 2 öt pedig a fütéskapcsolóhoz vettem a müszer egységröl itttalálsz képeket :icon1: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.285475151474258.70551.100000353269427&type=3

Megosztás:

Halihó megvan az ablaktörlő hiba, a 30-as bizti nem kap egyáltalán 12V-ot. Ideiglenesen rákötöttem a karnál a fekete-lilára a tápot amit a tükörfűtés relétől hoztam szerencsére lustaságból még nem tettem be a biztosítéktáblába. De mivel a relék is a 30-as biztiről kapják az áramot ezért nincs intervallum törlés elől se hátul és a spriccel majd 4-et töröl sem műkszik. De legalább van spricni és lassú-gyors törlés elől. Majd nyáron megkeresem a hiba okát.

Megosztás:

Polaritásra figyelj, nem mindegy! Nekem elöl hasonló van bennt kiválóan műxik!

Sziasztok!

Igen, a LED-es cuccoknál alapvető "probléma" a polaritás.

Egy javaslat: mielőtt nagyon felspanolnád magad azon, hogy mi is van, fogj egy "ízzót" és az aksiról tápláld meg - polaritás helyesen.

A T25-ös foglalatnál természetesen a nyaknál kell a test, a végén a pöttyre a "+12V". Ha így világít, akkor a kis kínai jó cuccot adott el.

Ha a drótok cseréjével sikerül csak fényt kicsalnod belőle, akkor viszont selejtett vettél.

Ha tehát polaritás helyesen világít, akkor a lámpatestben vannak felcserélve a vezetékek - tehát ott kell csere! :)

Megnéztem a hivatkozásnál látható VATERA-s "ízzót". Immár sokadjára döbbenek meg, hogy egyesek milyen vastag haszonnal

próbálnak túladni az olcó kínai apróságokon!!! De tényleg! Amivel Te vacakolsz, az egy 13 SMD LED-es bigyó.

Mutatok egy "erősebbet" hasonló árban ( kb. 1.640,- HUF):

http://www.ebay.com/...6af94d2&vxp=mtr

CSAK EBBEN 60 DB (!!!) LED VIRÍT!

Üdv! Lui

Megosztás:

Hello!

Olyan kérdésem lenne, hogy a gyári hőfokmérő ami a TID kijelzőn mutatja a hőfokot, az mi alapján mérhet? Hol van ez? Helyettesíthető e egy X értékű NTK vagy PTK ellenállással? Ha külsőleg kötöm be akkor elég neki a +12V, test, világítás és a hőmérő 2 vezetéke?

Szia!

Úgy tudom elöl van a lökhárítóban. Amikor a lökit cserélik, simán kidobják vele együtt...ha esetleg bontóban járnál! :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.