Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Digi gép esetleg? hogy mégis mi a nyavaja az. meg hátha van vkinek tipus azonos riasztója.. már ha tényleg az..

illetve biztositékjaid? rendben vannak mind? mert ha olvadoztak a vezetékek, akkor ott biza folyt rendesen áram.. valszeg elfüstölte a biztijét(bár nekem van külön biztije is)

Ha meg még nem lötte le a saját biztijét, nem árt megnézni nem melegszenek-e még mindig azok a kábelek.. nehogy véletlen bajt csináljanak.. bár ez csak a legrosszabb lehetőség... csak engem mint elektromossághoz kicsit konyítő mukit, zavar és nyugtalanít ha valahol olvadt, olvadozó kábelt látok.. :)

Engem is mint elektromoságot végző mukit ;) Meg fogok mindent nézni meg mihamarabb szerelőhöz vinni digit géppel meg bajba vagyok de megpróbálom lefotózni ;)

Megosztás:

sajnos nekem nem ott van...,vagy lehet valaki kivette...meg tudnád nézni,merre van a csatlkozoja..valahol az akksi környékén?

Elméletileg a lámpakeretnél van testelve egy 4 mm2 barna vezetékkel. Ez a hőkapcsolóra megy, és onnan két szállal tovább.

Barna/sárga > ellenállás >Barna/fehér > ventillátor , Barna/fehér > ventillátor. F 15 bizti fekete vezeték > ventillátor. Ezek mind 4 mm2 keresztmetszetüek, de ilyet csak akkor keressél ha három szál csatlakozik a hőkapcsolóra.

Megosztás:

Sziasztok!

Vettem egy cd-s rádiót a verdába, és a régi car300-ast kivettem.

Amikor bekapcsolom az új rádiót, a középső kijelző kialszik (gondolván, hogy a gyári rádiótól kapott jeleket kellene kijeleznie.

Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan tudnám az eredeti kijelzőn az új rádió bekapcsolásakor a dátumot odavarázsolni?

Megosztás:

Sziasztok!

Vettem egy cd-s rádiót a verdába, és a régi car300-ast kivettem.

Amikor bekapcsolom az új rádiót, a középső kijelző kialszik (gondolván, hogy a gyári rádiótól kapott jeleket kellene kijeleznie.

Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan tudnám az eredeti kijelzőn az új rádió bekapcsolásakor a dátumot odavarázsolni?

Ja, és a dátumot elő lehet varázsolni rádió működés közben is, ha a kijelzőre menő csatiból kikötitek a 8-as lábat. :)

Elvileg meg van számozva... ;)

Megosztás:

Vagy a másik lehetőség, hogy értelmesebb célra használod a kijelzőt azzal, hogy veszel bele Gábortól BC-t :)

Gábor, alighanem meglett a hibája a cuccnak, amit Kecskeméten említettem (nem mért sebességet): a rádió felől jövő TID-szalagkábel egyik vezetékét te lenyúztad a szalagkábelről, és külön vezetékkel megy a műszerfalra, gondolom ezen kapja a sebességjelet; nos ez a vékonyka kábel kiszakadt a panelból. Most rádiócserénél vettem észre. Visszaforrasztottam, és szigetelőszalaggal rögzítettem a szalagkábelhez kiszakadás ellen. Gondolom mostmár jó lesz, majd kiderül, ha megyek valahová a kocsival (majd ha felszárad a sár az udvarban) ;)

Megosztás:

Engem személy szerint nagyon zavar, ha este beülök, egyből elsötétedik az utastér, aztán keresgélhetem a lyukat :) .

De ennek vége...Mnemonic cartársnak hála (link-el segített) indul a kivilágosítás (azaz folyamatos elhalványulás) projekt. Leiras, fotók lesznek... nem nehéz megcsinálni. Még egy rövid videot is csinálok, hadd lássátok, miként halványul el a FÉNY. Szóval ma vagy holnap délután meg lesz, csak azt mondjátok meg, hova lehet feltölteni a videot - a képfeltöltést megoldom.

Megosztás:

István

Ha van rá lehetőség akkor az izzó előti tranzisztort cseréld le egy nagyobb teljesítményűre, mert úgy sokkal tartósabb lesz, és nem fog melegedni. Én TIP 122 -est raktam bele, több okbol,

egy: BD 139 -es nem volt itthon,

kettő: a lámpa gyárilag 10 W -os ami a duplája a rajzon lévőnek.

Így nyuguttan a tetőkárpit alá is rakhatod, mert tuti nem fog melegedni.

Én a B vectra lámpáját szereltem bele és ehez vittem egy szálat a 7 -es bizosítékról. Na ehez fogom testelni a késleltetést egy diódán keresztül, reményeim és agyfolyásom szerint így ha ráteszem a gyújtást akkor azonnal elalszik, és ilyenkor késleltetés nélkül kialszik. Még arra kéne kitalálni valamit, ha kikapcsolom a riasztót akkor is fel kapcsoljon a lámpa.

Üdv Áfonya

Megosztás:

Köszi a segítséget. Láttam én is, hogy 10W-os és igy a BD139 túl kicsi, haddlám mit találok a fiokban helyette. De van fent állandó + 12V, a kapcsolók csak a testet szaggatják, igy plussz szálat nem kell húznom :). Csak test kell, de annak is vannak valami csavarhelyek a lemezben. Amugy a tetőkárpit alatt van hely bőven... szerencsére.

Megosztás:

Sziasztók ő lenne a megolvadt vezetékes relé vagy mi ;)

Ötlet?

Szerintem elektromos ablak a vezetékekből következtetve :)

http://img.tar.hu/silver79/size2/20442037.jpg

http://img.tar.hu/silver79/size2/20442036.jpg

http://img.tar.hu/silver79/size2/20442035.jpg

Gyor segítséget please.Fosok nehogy nagyobb baj legyen de ma nincs semmi nyitva ismerős meg senki nincs autó villamossági ;)

Megosztás:

Sziasztók ő lenne a megolvadt vezetékes relé vagy mi ;)

Ötlet?

Szerintem elektromos ablak a vezetékekből következtetve :)

http://img.tar.hu/silver79/size2/20442037.jpg

http://img.tar.hu/silver79/size2/20442036.jpg

http://img.tar.hu/silver79/size2/20442035.jpg

Gyor segítséget please.Fosok nehogy nagyobb baj legyen de ma nincs semmi nyitva ismerős meg senki nincs autó villamossági ;)

Szia!

Szerintem meg kellene nézned a sarukat rajta....mert ha csak simán rányomták akkor az tud melegedni szépen. Ki kellene cserélni a sarukat és meg kell vizsgálni a reléket is...ablakemelő szerintem nem lehet ott nincs relé. Kép alapján nehéz behatárolni...de talán riasztóval lehet összefüggésben...vagy esetleg egy ablakfelhúzó modullal. (vezetékeket le kellene követni mi hova megy stb.)

Megosztás:

Szia!

Szerintem meg kellene nézned a sarukat rajta....mert ha csak simán rányomták akkor az tud melegedni szépen. Ki kellene cserélni a sarukat és meg kell vizsgálni a reléket is...ablakemelő szerintem nem lehet ott nincs relé. Kép alapján nehéz behatárolni...de talán riasztóval lehet összefüggésben...vagy esetleg egy ablakfelhúzó modullal. (vezetékeket le kellene követni mi hova megy stb.)

ablakfelhúzó modul? az nem elektromos ablak? mert az egyik vezeték tuti az rajta.

Megosztás:

ablakfelhúzó modul? az nem elektromos ablak? mert az egyik vezeték tuti az rajta.

Egy biztos, hogy a gyári ablakemelőnél nincs relé. Ablakfelhúzó modult lehet berakni külön a riasztóhoz és ezt általában a ablakemelő kapcsolójához kötik be. Sajnos láttam már olyat is mikor a "szakbarbárok" az ablakemelőtől vittek el +12 V-ot.. :)

Megosztás:

Egy biztos, hogy a gyári ablakemelőnél nincs relé. Ablakfelhúzó modult lehet berakni külön a riasztóhoz és ezt általában a ablakemelő kapcsolójához kötik be. Sajnos láttam már olyat is mikor a "szakbarbárok" az ablakemelőtől vittek el +12 V-ot.. :)

Akkor ez biztos a risztós megoldás mert van benne riasztó ami egyébként nem működik.Akkor lehet pld ez is közrejátszhat ebben.

Te autóvillamosságis emberke vagy?

Megosztás:

, 08:42 AM' post='176274']De van fent állandó + 12V...

A vezetéket én azért húztam be, mert nekem van két kapcsolható olvasólámpám is, és azt nem akartan a fix pozitívra kötni nehogy bekapcsolva hagyjam. Csináltam néhány képet, megpróbálom belinkelni.

Els___145_1-1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

els___145_2-1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

els___145_3-1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Remélem a mérete nem túl nagy.

Megosztás:

A vezetéket én azért húztam be, mert nekem van két kapcsolható olvasólámpám is, és azt nem akartan a fix pozitívra kötni nehogy bekapcsolva hagyjam. Csináltam néhány képet, megpróbálom belinkelni.

http://www.kepfeltoltes.hu/thumb/060315/El...ltoltes.hu_.jpg

http://www.kepfeltoltes.hu/thumb/060315/el...ltoltes.hu_.jpg

http://www.kepfeltoltes.hu/thumb/060315/el...ltoltes.hu_.jpg

Remélem a mérete nem túl nagy.

Az enyém ugyanilyen! :) Utánozóóóóóss! ;) ;) ;)

Megosztás:

Ez ugye gyújtás ráadáskor nem alszik el azonnal?

Nagyobb felbontásban nincs kép a kütyüről?

Ez eredetileg nagyfelbontásu kép, csak a yahoo lenyulta a megákat. Szóval megvan az eredeti, küldjem el mailban?

Nincs köze a gyújtáshoz... a működése ettúl független. A délelött forrasztgattam össze.

Megosztás:

Haliho

Ma kiszedtem a középkonzolt(egy darabig,amig engedték a bowdenek)de találtam háttérvilégítás égőit alul a fűtés állitgato gomboknál...létezik,h gyárilag nincs benne?

esetleg egy képet nem tud valaki,h merre keressem a rádio felöli részen,vagy a hamutálca fölött??

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.