Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Igen, automata a bal oldal, de a jobb is és bal oldalról fel tudom húzni a jobb oldalit is. Ha jól értem, akkor az X49-es csati 8-as lábára kell 12V és a bal oldalt felhúzza? A jobb oldalt hogy lehet megoldani?

http://www.metroman.hu/kepek/2526_M%20Win%20hun.pdf

Előbb lemaradt... szerintem tök egyértelmű! Beteszed a komfort elektronikát a balelső ajtóba, és rákötöd a 2 gombos panelodra, ahol a kapcsoló felfelé iránya van. Amint látod el kell vágni a zsinórt, hogy működjön.

Megosztás:

Szerintem mindenkinek, mert ha állandó tápot adsz neki akkor mindíg pislákol a led a kapcsolóban. Lehet nem szívja le az akkut de azért én nyugodtabb vagyok ha nincs állandó tápon.

Nem feltétlen, mert pl a vectra elvileg tudja azt hogy gyújtás levétel után még x ideig mozgatható az ablak. Na már most az elektronika ugyanaz az astrában is elvileg.

Megosztás:

hellotok:D 4 szer elektromos az astra:) de a hátsok akkkor is áram alatt vannak mikor leveszem a gyujtást! most kivettem a biztit,de ez nem megoldás. valaki tudna segiteni,h mit nézzek meg,v h milehet a baj?? válaszokat elölre is köszönöm!

Háát, ha úgy kötötted volna be ahogy gyárilag van, akkor nem lenne semmi baj. Valószínű elnézted a dolgot... :unsure:

Na:

Elméletileg a motorok elöl és hátul is fix 12-n vannak. 1,5-ös sárga-piros és barna vezetékekkel. A gyújtás 12-re a kapcsolókat, vagyis a vezérlőjeleket kell kötni. Elvileg az első kapcsolók felé megy a gyújtás12, egy fekete vezetéken az F7-es biztiről. A hátsó ablakokhoz a bal első négyes-kapcsolóból a gyerekzár kapcsolón keresztül megy az áram a piros-fehér vezetéken. Ha az elsők csak gyújtásra működnek, akkor lehet, hogy hátra fix tápot kötöttél a piros-fehér vezetékre, és nem húztad előre a bal-első kapcsolóhoz.

Ez csak tipp. És csak a gyári szettre vonatkozik. :closedeyes:

Megosztás:

Tök mindegy, milyen motorod van! Még a gyári komfort nélkülit is így kell bekötni, mint ezt a modult...

Tulajdonképpen a kapcsoló helyére lép, és a felfelé irányt nem kapcsoló, hanem a modulba épített relé üzemelteti. A sárga pirosról adhatsz neki fix áramot, míg a gyújtás érzékelésére a kapcsolókhoz érkező áramot kell megcsapolni. Ha nincsen gyújtás, akkor fogja csak felhúzni az ablakot zárás esetén, míg a záráskor szükséges áramot a motor fix áramáról (piros-sárga állandóan áram alatt van!) fogja ráküldeni a relékre, amik záráskor behúznak, és tulajdonképpen azt csinálják, mintha lenne gyújtásod, és megnyomnád a felfelé gombot. Az ablak megindul, és záródik. Nem kell túlbonyolítani, csak párhuzamosítani egy elektromosan vezérelhető kapcsolót. Ez minden!! tehát minden elektromos ablakot kezel, függetlenül a mozgató motor típusától, mert nem a motor bekötését kell babrálni, hanem a kapcsolót helyettesíteni. Ha belegondolsz nem szól másról, minthogy beraksz egy plussz kapcsolót, amit nem kézzel nyomkodsz, hanem egy elektronika vezérel... Tehát ugyan úgy kell bekötni, mint nálam.

Úgy látom nem úszom meg ezt komfortelektronika nélkül. :( Szóval veszek egy ilyen komfort vezérlőt, beépítem az ajtóba, adok neki tápot, rákötöm a kapcsolókra a felfelé irányra, majd a bicskavezérlő "negatív elektromos ablak kimenet" szálát rákötöm ennek a komfort modulnak a megfelelő kivezetésére és ennyi?

Megosztás:

Úgy látom nem úszom meg ezt komfortelektronika nélkül. :( Szóval veszek egy ilyen komfort vezérlőt, beépítem az ajtóba, adok neki tápot, rákötöm a kapcsolókra a felfelé irányra, majd a bicskavezérlő "negatív elektromos ablak kimenet" szálát rákötöm ennek a komfort modulnak a megfelelő kivezetésére és ennyi?

Ennyi! Egyébként a vectrában is külön komfort elektronika van... sőt! Minden autóban, mert ezek a motorok alapból csak az automata felhúzást tudják.

http://racing-bazar.hu/alkatresz/elektronika/opel_vectra_b_komfort_elektronika_elado_

Megosztás:

hát én megpróbáltam, de tény hogy konfort cuccal szebb, de nem egy ökör ára egyébként

Megosztás:

összeért a légtömegmérö középső két kábele így computer csere volt de azóta nem akar indulni 8-10 indítás kell neki ,mi lehetr a gond? Motor 2.0 16v c20xe ! Chipet átraktam meg gyárival is próbáltam !!! Csak röfög, puffog nem akarja elkapni rendesen csak ha gázt nyomok!!!

Megosztás:

Háát, ha úgy kötötted volna be ahogy gyárilag van, akkor nem lenne semmi baj. Valószínű elnézted a dolgot... :unsure:

Na:

Elméletileg a motorok elöl és hátul is fix 12-n vannak. 1,5-ös sárga-piros és barna vezetékekkel. A gyújtás 12-re a kapcsolókat, vagyis a vezérlőjeleket kell kötni. Elvileg az első kapcsolók felé megy a gyújtás12, egy fekete vezetéken az F7-es biztiről. A hátsó ablakokhoz a bal első négyes-kapcsolóból a gyerekzár kapcsolón keresztül megy az áram a piros-fehér vezetéken. Ha az elsők csak gyújtásra működnek, akkor lehet, hogy hátra fix tápot kötöttél a piros-fehér vezetékre, és nem húztad előre a bal-első kapcsolóhoz.

Ez csak tipp. És csak a gyári szettre vonatkozik. :closedeyes:

neeem,félre érted :pinch: én ezt már igy vettem,teljesen gyári,csak most piheno állásban van. a minap vettem észre h világitanak a kis sárga pöttyök hátul,megnéztem és müködtek az ablakok,ugy h nem volt gyujtáson.igy hát kivettem a biztijét. meg ha már itt tartunk, van egy másik astrám is.ott az elektromos tükrök nem jok,vagyis a tükrök mennének,csak áram nincs ott vagy nemis tudom

Megosztás:

neeem,félre érted :pinch: én ezt már igy vettem,teljesen gyári,csak most piheno állásban van. a minap vettem észre h világitanak a kis sárga pöttyök hátul,megnéztem és müködtek az ablakok,ugy h nem volt gyujtáson.igy hát kivettem a biztijét.

Végül is teljesen mindegy, hogy te vagy az előző tulaj kötötte be sz*rul a vezetékeket. A lényeg, hogy kb az lehet a baj, amit leírtam. Próbáld ki a gyerekzár kapcsolót, hogy történik-e valami.

Az ilyen bekötés azért lehet gáz, mert a kis lámpák szépen lassan merítik le az akksit folyamatosan.

Megosztás:

Végül is teljesen mindegy, hogy te vagy az előző tulaj kötötte be sz*rul a vezetékeket. A lényeg, hogy kb az lehet a baj, amit leírtam. Próbáld ki a gyerekzár kapcsolót, hogy történik-e valami.

Az ilyen bekötés azért lehet gáz, mert a kis lámpák szépen lassan merítik le az akksit folyamatosan.

értem,köszönöm a tippet. ránézek,de mondom.teljesen gyári,miota kijött a gyárbol nem lett hozzányulva,legalábbis azon a részen tuti nem. ugyan ilyen érdekesség h nincs belsö világitás,és nemtudom miért,annyit talán tudni kell h a generátor az szar volt,sokat töltött (hoszbordás) és ugy jöttem vele haza,hogy leterhelve,hátso ablakfütés ventillátor 4-esen... lehet h emiatt vannak ezek a problemák?

Megosztás:

Sziasztok!

Az Astrámra szeretnék ködlámpát felszerelni, mert most nincs rajta. Nem a gyári típust, mert sikerült szereznem egy olyat, ami a lökhárító réseibe befér, és még csak nem is LED-es. Arra szeretném kérni azt, aki ehhez ért, hogy segítsen nekem, mégis mit mivel kéne összekötni, hogy praktikus és szabályos is legyen. Gondolom nem rakhatom be csak úgy, csak akkor világíthat, ha a helyzetjelző vagy a tompított is világít. Valamit gondolom egy relére is szükségem lesz, ez milyen cikkszámú vagy típusú relé, és hol találok ilyet?

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!

Megosztás:

Ha a W=.... megegyezik, akkor kivesz, másik berak. Talán a jeladótól be is van vezetve a kábel a fordulatmérőnek és nem lesz vele gondod. Ha nincs olvass feljebb és megtalálod a HSZ-okban hogyan kell. Ha meg nem egyezik az áttételi viszonyszám, akkor kis hozzáértéssel, sok türelemmel ki lehet cserélni a sebességmérő egységeket és máris a váltódhoz való sebességmérő lesz a fori mérős óracsoportodban

Megosztás:

Sziasztok!

Az Astrámra szeretnék ködlámpát felszerelni, mert most nincs rajta. Nem a gyári típust, mert sikerült szereznem egy olyat, ami a lökhárító réseibe befér, és még csak nem is LED-es. Arra szeretném kérni azt, aki ehhez ért, hogy segítsen nekem, mégis mit mivel kéne összekötni, hogy praktikus és szabályos is legyen. Gondolom nem rakhatom be csak úgy, csak akkor világíthat, ha a helyzetjelző vagy a tompított is világít. Valamit gondolom egy relére is szükségem lesz, ez milyen cikkszámú vagy típusú relé, és hol találok ilyet?

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!

A tompított világítást felkapcsolod és kiméred azt a vezetéket, amiben akkor van áram ha a tompitott világít.

Erről leágaztatsz egy vezetéket és kötsz rá egy kapcsolót. A kapcsoló másik érintkezőjéről elviszel egy relé egyik tekercsének a lábára. A behúzó tekercs másik lábról jövő vezetéket lekötöd testre (Karosszéria) A relén marad 2-vagy 3 szabad láb, de maradjunk az egyszerű 4 lábas relénél, aminél 2 érintkező marad.

Az egyikre kötsz egy olyan vezetéket, amit egy biztosítékon keresztül hozol az akkumulátor (+) pólusáról. A másik relé lábat egy vezetékkel átviszed a ködlámpához. A ködlámpa maradék vezetékét, vagy ha olyan hogy a tartó konzolja, tehát maga a lámpa test a negatív pólus, azt hozzácsavarozod a kasznihoz. Fontos hogy az áramkör zárt legyen, a műanyag lökhárító nem vezeti az áramot. A ködlámpa kapcsolód akkor kap áramot ha a tompitott szál is áram alatt van. Ha bekapcsolod a kapcsolót működő országútinál, akkor meghúzza a relét, vagyis a benne lévő érintkezőpárok összezárnak. Zárt érintkezőknél az akkuról érkező feszültség megtáplálja a ködlámpáidat, vagyis világítani fognak. Ha lekapcsolod a tompitottat elvileg a kapcsolón keresztül nem kap áramot a relé, így ki kell aludnia a ködösöknek is. Relé esetében 12 V 30A legyen a minimium ami az oldalára van írva. A 85--86 lábaira kell kötni a kapcsolóról érkező (+) és a kasznihoz tartó (-) vezetéket. A 30---as számúra teszed az akksitól jövőt és a 87-re csúsztatod a lámpához menőt. 5 lábú relénél a 87B-re is kötheted. ugyanaz.

Megosztás:

A tompított világítást felkapcsolod és kiméred azt a vezetéket, amiben akkor van áram ha a tompitott világít.

Erről leágaztatsz egy vezetéket és kötsz rá egy kapcsolót. A kapcsoló másik érintkezőjéről elviszel egy relé egyik tekercsének a lábára. A behúzó tekercs másik lábról jövő vezetéket lekötöd testre (Karosszéria) A relén marad 2-vagy 3 szabad láb, de maradjunk az egyszerű 4 lábas relénél, aminél 2 érintkező marad.

Az egyikre kötsz egy olyan vezetéket, amit egy biztosítékon keresztül hozol az akkumulátor (+) pólusáról. A másik relé lábat egy vezetékkel átviszed a ködlámpához. A ködlámpa maradék vezetékét, vagy ha olyan hogy a tartó konzolja, tehát maga a lámpa test a negatív pólus, azt hozzácsavarozod a kasznihoz. Fontos hogy az áramkör zárt legyen, a műanyag lökhárító nem vezeti az áramot. A ködlámpa kapcsolód akkor kap áramot ha a tompitott szál is áram alatt van. Ha bekapcsolod a kapcsolót működő országútinál, akkor meghúzza a relét, vagyis a benne lévő érintkezőpárok összezárnak. Zárt érintkezőknél az akkuról érkező feszültség megtáplálja a ködlámpáidat, vagyis világítani fognak. Ha lekapcsolod a tompitottat elvileg a kapcsolón keresztül nem kap áramot a relé, így ki kell aludnia a ködösöknek is. Relé esetében 12 V 30A legyen a minimium ami az oldalára van írva. A 85--86 lábaira kell kötni a kapcsolóról érkező (+) és a kasznihoz tartó (-) vezetéket. A 30---as számúra teszed az akksitól jövőt és a 87-re csúsztatod a lámpához menőt. 5 lábú relénél a 87B-re is kötheted. ugyanaz.

Hű, ez nagyon kimerítő válasz volt, köszönöm szépen!

A gyakorikerdesek.hu oldalon olyat olvastam, hogy az Astrákat gyárilag bevezetékelik meg a relé is megvan benne, csak a lámpa meg a kapcsolója nincsen. Erre te látsz valami lehetőséget? Az az igazság, hogy nekem a lökhárító alatt valóban van mindkét oldalon egy kábel, csatlakozóval a végén. Lehet, hogy ez már élesre be van kötve mindenhová, csak a kapcsoló és a lámpa hiányzik? Köszi!

Megosztás:

A gyakorikerdesek.hu oldalon olyat olvastam, hogy az Astrákat gyárilag bevezetékelik meg a relé is megvan benne, csak a lámpa meg a kapcsolója nincsen. Erre te látsz valami lehetőséget? Az az igazság, hogy nekem a lökhárító alatt valóban van mindkét oldalon egy kábel, csatlakozóval a végén. Lehet, hogy ez már élesre be van kötve mindenhová, csak a kapcsoló és a lámpa hiányzik? Köszi!

Itt találtam: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__1399685-opel-astra-f-92-es-az-elso-kodlampat-hogyan-tudom-bekotni-otthon

Megosztás:

Amit donort vettem 92-es astrátt, abban elö volt készítve, tehát van rá esély.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.