Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

akkor ez is egy pont olyan ami ha egy kicsivel jobb lenne, akkor már használni is lehetne, ezt utálom

de elméletileg, akkor van hozzá "régi" F astra nyers kulcs, csak sz@r?

naja ezt mondtam, ha vhol nem tud zárni, akkor visszanyit

nem nagy szám ki-be szerelni a zárszerkezetet, állítgatni sem kell, csak érzéssel kell

bontóban lehet, akármilyen akkori opelé jó bele(nagyjából), ami arra az oldalra való, nem fizikailag, hanem elketronyosan (több lába van), vagy szét kell szedni a a "motort" és ki kell cserélni benne a DC motort

mondjuk első körben egy zár tisztítás nem árt neki és lehet javít rajta

Elvileg van hozzá kulcs,de nekem a horony se stimmelt már ,holott leírtam hogy mihez szeretném a kulcsot.

Megnézem a zárat hátha ott a bibi.Sacc per kábé mennyi lehet egy moci szerintetek?

Ganzi

Megosztás:

Az nem veszélyes... valami tipp a zárkivételhez,mert régebben szedtem már ki ,de fogalmam sincs a rudazatok kiakasztásáról,gondolom megvan a sorrend mit-miután.Kezem nem nagyon fért be,arra emlékszem.Gondolom az ajtónyitó kilincset is ki kell vennem.Van "Hogyan csináld" - os könyvem csak para mert pdf-ben van aztán elég pocsék a minősége a képeknek ahol mutatná mit-hogyan.

:(

Megosztás:

hát ezeré(+posta) nem kapsz ocsobbé

érzéssel....biztosító pöckök törhetnek, bár elég meleg van most

magát a kilincset nem kell kivenni

3 torx az ajtó élén, aztán majdhogynem kiesik, csak forgatni kell

ja az ablakot húzd fel előtte, me akkor tényleg nem férsz oda :evilgrin:

Megosztás:

hát ezeré(+posta) nem kapsz ocsobbé

érzéssel....biztosító pöckök törhetnek, bár elég meleg van most

magát a kilincset nem kell kivenni

3 torx az ajtó élén, aztán majdhogynem kiesik, csak forgatni kell

ja az ablakot húzd fel előtte, me akkor tényleg nem férsz oda :evilgrin:

Felhúztam!! :D :D

Kivettem a 3 csavart is,tényleg majdnem kiesett csak a rudazatok tartották.Ha jól gondolom ilyen U alakú műanyagban vannak a rudazatok belepattintva,szal, csak simán kiapattintom azt jóéjt?

Megosztás:

Felhúztam!! :D :D

Kivettem a 3 csavart is,tényleg majdnem kiesett csak a rudazatok tartották.Ha jól gondolom ilyen U alakú műanyagban vannak a rudazatok belepattintva,szal, csak simán kiapattintom azt jóéjt?

igen, vagyis elfordítod, akkor kipattanik és kihúzható a rudazat, vissza fellé is kend meg, könyebben menjen vissza

hosszabb csavarhúzó segíthet, csak nehogy apróra törd....

Megosztás:

A világítás kapcsolót hogy tudom kiszedni? Próbáltam a fogantyú tövében lévő nyílásba " belepiszkálni" de nem adta magát, letörni pedig nem szerettem volna...

A ventillátor kapcsolót is hasonló módon vettem le, de az lejött egy határozott mozdulattal, ez meg csak recseg!

Megosztás:

A világítás kapcsolót hogy tudom kiszedni? Próbáltam a fogantyú tövében lévő nyílásba " belepiszkálni" de nem adta magát, letörni pedig nem szerettem volna...

A ventillátor kapcsolót is hasonló módon vettem le, de az lejött egy határozott mozdulattal, ez meg csak recseg!

Pedog ott kell bepiszkálni középállásban kihúzva...csak játszani kell vele el kell találni a reteszt. Ekkor ugye lejön a tekerő utánna oldalt két fül azokat összenyomva ki lehet húzni a kapcsolót. Ha szétt akarod szedni akkor csak óvatosan, ha már szétjött nem tekergetni mert nagyon copós összerakni ha szétugrik .

Megosztás:

Köszönöm,de akkor rosszul írtam le!

Bekötési rajz kellene!

Van már nekem 2-ő elől és most vettem hátra is 2-őt,ami csak az agyhoz való kábel van meg levágva.

Van rajta 6-szál

A piros és a barna ami vastag azt tudom hogy a piros a + és a barna -

de van még a piros fehér csíkkal, a barna fekete csíkkal ,kék piros csíkkal ,és szürke zöld.

Össze érintettem a barna fekete csíkkal a kék piros,és a szürke zöld,akkor ment fel,és le,de a piros fehér csíkkal nem csinál semmit!

De ha a barnát össze érintem a barna fekete csíkkal akkor is fel megy az ablak és kicsit vissza húzza néha.

Előre is köszönöm a segítséget :icon1:

Megosztás:

Bekötési rajz kellene!

Van már nekem 2-ő elől és most vettem hátra is 2-őt,ami csak az agyhoz való kábel van meg levágva.

Van rajta 6-szál

de van még a piros fehér csíkkal, a barna fekete csíkkal ,kék piros csíkkal ,és szürke zöld.

Össze érintettem a barna fekete csíkkal a kék piros,és a szürke zöld,akkor ment fel,és le,de a piros fehér csíkkal nem csinál semmit!

De ha a barnát össze érintem a barna fekete csíkkal akkor is fel megy az ablak és kicsit vissza húzza néha.

nem igazán értelek, abból a rajból be lehet kötni, rajta vannak a színek, hameg olyan van ami nincs rajta(pl "piros fehér csíkkal" ), akkor meg meg lehet nézni a csatlakozóban(M49,M50) hanyas lábra megy és megtudod hova kell kötni

Megosztás:

Bekötési rajz kellene!

Van rajta 6-szál

A vastag sárga-piros a motor táp fix12-ről, a barna a test.

A vékonyak pedig:

piros-fehér: gyújtás 12V-ról a vezetőoldali négyes kapcsolótól jön Y-ban elágazik, és a hátsó kapcsolóknak adja a tápot. Vagyis a hátsó kapcsolók akkor működnek, ha erről kapnak tápot. A négyes kapcsolóban van a gyerekzár, ha azt kinyomod akkor nem kapnak ezen a vezetéken tápot a hátsó kapcsolók, tehát nem tudják hátul mozgatni az ablakot.

barna-fekete: automata felhúzás jel. Ezért megy fel az ablak ha erre tápot adsz. A riasztóba (ha van) lehet bekötni és akkor, ha rázárod felhúzza az összes ablakot.

kék-piros: szintén a jobb1 négyes kapcsolótól megy 1 a bal és 1 a jobb hátsó ablakhoz. Lefelé húzás jel.

zöld-szürke: szintén a jobb1 négyes kapcsolótól megy 1 a bal és 1 a jobb hátsó ablakhoz. Felfelé húzás jel.

Amúgy tényleg ott van feljebb belinkelve a komplett kapcsolási rajz. Az alapján egyértelmű, ha nem tudod olvasni a rajzot akkor szerintem ne állj neki magad.

Megosztás:

A vastag sárga-piros a motor táp fix12-ről, a barna a test.

A vékonyak pedig:

piros-fehér: gyújtás 12V-ról a vezetőoldali négyes kapcsolótól jön Y-ban elágazik, és a hátsó kapcsolóknak adja a tápot. Vagyis a hátsó kapcsolók akkor működnek, ha erről kapnak tápot. A négyes kapcsolóban van a gyerekzár, ha azt kinyomod akkor nem kapnak ezen a vezetéken tápot a hátsó kapcsolók, tehát nem tudják hátul mozgatni az ablakot.

barna-fekete: automata felhúzás jel. Ezért megy fel az ablak ha erre tápot adsz. A riasztóba (ha van) lehet bekötni és akkor, ha rázárod felhúzza az összes ablakot.

kék-piros: szintén a jobb1 négyes kapcsolótól megy 1 a bal és 1 a jobb hátsó ablakhoz. Lefelé húzás jel.

zöld-szürke: szintén a jobb1 négyes kapcsolótól megy 1 a bal és 1 a jobb hátsó ablakhoz. Felfelé húzás jel.

Amúgy tényleg ott van feljebb belinkelve a komplett kapcsolási rajz. Az alapján egyértelmű, ha nem tudod olvasni a rajzot akkor szerintem ne állj neki magad.

Köszönöm

Be tudtam volna kötni,de biztosítani szerettem volna magam arról,hogy jól kötöm-e?

Hogy úgy működjön mintha gyárilag lett volna benne :icon1:

Idáig is én kötöttem be a riasztót,az első ablak emelőket,az elektromos fűthető tükröket, az elektromos lámpa állítási lehetőséget,ködfényszórót.

Köszönöm a segítséget :icon13:

Megosztás:

Köszönöm

Be tudtam volna kötni,de biztosítani szerettem volna magam arról,hogy jól kötöm-e?

Hogy úgy működjön mintha gyárilag lett volna benne :icon1:

Idáig is én kötöttem be a riasztót,az első ablak emelőket,az elektromos fűthető tükröket, az elektromos lámpa állítási lehetőséget,ködfényszórót.

Köszönöm a segítséget :icon13:

akkor ügyes vagy!

megadave jól írta, de tényleg a legbiztosabb(és egyértelműbb) a rajz

Megosztás:

maga a cucc 5600 pénz volt (2 kulcsszárral együtt,mondjuk nem megfelelőt küldtek <_< ) + 1590 posta.

Elvittem másoltatni, az úriember azt javasolta reszeljem bele a régit,vagy a pótkulcsot mert,amit küldtek azzal nem sokáig fogja húzni,elkopik meg gagyi az anyaga.A bicskakulcsba ugyebár 2 csavar fogja bele,ezeket célszerű menetrögzítővel vagy valamivel megragasztani,mert a havernak is az a problémája vele,hogy magától kicsavarodik és a kilógó csavarfej csukódás-nyitódáskor megrongálja a házat,ha nem figyel az ember.

Én sem az ajtóba gondoltam bekötni,de mivel olvastam,hogy az ajtóátvezető csati után nem biztos,hogy ugyanaz a szín megy tovább,gondoltam legyegyszerűbb ha megnézem milyen színek mennem a motorra közvetlenül.

Amúgy arra rájöttem,hogy azért nyit vissza,mert az anyós oldali motor meg van szorulva,valószínüleg.

Levettem a jobbos ajtópanelt,kontakt spray-vel befújtam a csatikat,de nem lett jó.A motort ha belülről kézzel megfogom és a vezető oldal felől bezáratom vkivel kulccsal ,akkor egy pillanatra el akar indulni,de ennyi,szal vezeték szakadás ilyesmi nem hiszem hogy van.A motort kéne kiszerelni,de azt meg nem nagyon tudom hogy kell,mivel van rajta 3 rudazat is azokat ki kéne akasztgatni,plusz ha kivezem a zárat,akkor,ha jól tudom be is kell újra állítani hogy akadálymentesen működjön...beszéltem egy sráccal,aki vágja a témát,azt mondta 5 db ezresért beszereli,bár a a jobb oldali motorral neki is gondja lesz,lehet elhalálozott,akkor bontó...majd kiderül :unsure:

lehet hogy ez jobb minőségű kulcs és Opel jel is van rajta :D (a másik kulcs helyett)

auto-motor.vatera.hu/alkatresz_felszereles_szemelygepkocsi/biztonsagtechnika/egyeb/opel_bicskakulcs_minden_modelhez_ingyen_posta_1625033615.html

Megosztás:

Hellótok!

Olyat kérdeznék, hogy ha egy jó állapotú oldalantennát még sokáig szeretnék használni, akkor mivel érdemes ápolni? Napi használatba lenne, reggel kíhúzom este visszanyomom (még mielőtt a hülyék letörnék). Szóval mivel érdemes ápolni? Valami olaj, vagy kontaktspré, szilikon, vagy WD-40? (utóbbim sajna nincs de ha az a legjobb rá akkor beszerzek még mielőtt szétesne az antenna. Előre is köszönöm! :)

Megosztás:

Hellótok!

Olyat kérdeznék, hogy ha egy jó állapotú oldalantennát még sokáig szeretnék használni, akkor mivel érdemes ápolni? Napi használatba lenne, reggel kíhúzom este visszanyomom (még mielőtt a hülyék letörnék). Szóval mivel érdemes ápolni? Valami olaj, vagy kontaktspré, szilikon, vagy WD-40? (utóbbim sajna nincs de ha az a legjobb rá akkor beszerzek még mielőtt szétesne az antenna. Előre is köszönöm! :)

Ha időnként WD40-es ruhával áttörlöd, az nem árt neki, de a fő elhalálozási ok, az szokott lenni, hogy nem használják és 5 év kihúzott állapot után megpróbálják összetolni. Ha egy antennát rendszeresen összetolnak, és széthúznak, akkor nem hajlamos annyira megragadni, meg összegyógyulni.

Megosztás:

Ha időnként WD40-es ruhával áttörlöd, az nem árt neki, de a fő elhalálozási ok, az szokott lenni, hogy nem használják és 5 év kihúzott állapot után megpróbálják összetolni. Ha egy antennát rendszeresen összetolnak, és széthúznak, akkor nem hajlamos annyira megragadni, meg összegyógyulni.

Oké köszi! Akkor az a lényeg, hogy használjam, hogy ne használódjon el! :)

Megosztás:

Sziasztok.

Gyújtókábeleket és elosztófedelet cserélek a kocsiba.

Az elosztó fedelet nem akarom véletlenül "fejjel lefele" betenni, szóval van jelentőség hogy hogy teszem be? A kábeleknél meg gondolom lekövetem hogy a régi hogy volt és akkor jó lesz...

Köszönöm szépen válaszaitokat.

Megosztás:

Sziasztok.

Gyújtókábeleket és elosztófedelet cserélek a kocsiba.

Az elosztó fedelet nem akarom véletlenül "fejjel lefele" betenni, szóval van jelentőség hogy hogy teszem be? A kábeleknél meg gondolom lekövetem hogy a régi hogy volt és akkor jó lesz...

Köszönöm szépen válaszaitokat.

Nem tudod fordítva betenni, van egy pöcök-nút összeillő része neki.

Megosztás:

Sziasztok!

A helyzet a következő. Előző este használtam a kocsit, majd leparkoltam vele. Mikor kiveszem a kulcsot, mindig megvárom, hogy kikapcsoljon a rádió. Másnap reggel pedig azt hallom, h szól bent a zene, azaz bekapcsol magától, mintha ráadtam volna a gyújtást.

Ma reggel volt a harmadik ilyen eset.

Szerintetek mi lehet a probléma? Mi okozhatja ezt?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv!

Megosztás:

Sziasztok!

A helyzet a következő. Előző este használtam a kocsit, majd leparkoltam vele. Mikor kiveszem a kulcsot, mindig megvárom, hogy kikapcsoljon a rádió. Másnap reggel pedig azt hallom, h szól bent a zene, azaz bekapcsol magától, mintha ráadtam volna a gyújtást.

Ma reggel volt a harmadik ilyen eset.

Szerintetek mi lehet a probléma? Mi okozhatja ezt?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv!

éjjeli manók? :D

milyen rádió sima SC202?

sztem rádió rosszalkodik, az a része csak gyújtás ráadáskor kap feszt, ami ugye (valszeg) éjjel kizárható, szóval csak a rádión belül lehet a bibi

csak neked van kulcsod a kocsihoz?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.