Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Lehet, hogy nekem is van valami riasztóféle a kocsiban, csak nem tudok róla ;)

Mindenesetre van 1 kapcsoló a kadánboxon, az anyósülésnél, amiről fogalmam sincs, mi lehet... mivel a váltó műanyag részeit majd cserélnem kell, úgyis le kell szednem a kardánboxot, majd akkor kiderítem :blink:

Ha van benne riasztó, az nagy valószínűséggel hol lehet? Esetleg az A-oszlopban, ahol pl. a központizár vezérlő is van? :rolleyes:

Megosztás:

köszi,ugy néz ki a riszto megjavult,talán,de az auto nem indul be akár milyen akkut rakok bele forgat 1-2 de nem indul be...lehet az indito morra menő kábel lesz a ludas...

Próbálj meg egy darab drótot rákötni az adagolón léfő fejszelep és az aksi + sarka közé. Lehet hogy inditásgátló is van a riasztóban. Egyébként milyen az új autód? Caraván? Hány kereke van? :blink: Milyen színü?...... Túl sokat voltam a gyerekeimmel, nem kérdezek többet. :rolleyes:

Megosztás:

Lehet, hogy nekem is van valami riasztóféle a kocsiban, csak nem tudok róla ;)

Mindenesetre van 1 kapcsoló a kadánboxon, az anyósülésnél, amiről fogalmam sincs, mi lehet... mivel a váltó műanyag részeit majd cserélnem kell, úgyis le kell szednem a kardánboxot, majd akkor kiderítem :blink:

Ha van benne riasztó, az nagy valószínűséggel hol lehet? Esetleg az A-oszlopban, ahol pl. a központizár vezérlő is van? :rolleyes:

vagy a vezető melletti lábtérben... :D a kapcsoló meg lehet nem riasztó,csak egyszerű házi tuning inditásgátló ;)

Megosztás:

vagy a vezető melletti lábtérben... :rolleyes: a kapcsoló meg lehet nem riasztó,csak egyszerű házi tuning inditásgátló :blink:

Ja lehet csak az ac tápot szakítja meg. Nekem is volt egy ilyen kis kapcsoló cérna vezetékkel a relé utáni részen szakított meg. Természetesen a cérna vezeték nem bírta az áramot és elszállt. Volt kis gubanc belőle. Előző tulaj házibarkács megolása volt és jól megszivatott.

Megosztás:

Ja lehet csak az ac tápot szakítja meg. Nekem is volt egy ilyen kis kapcsoló cérna vezetékkel a relé utáni részen szakított meg. Természetesen a cérna vezeték nem bírta az áramot és elszállt. Volt kis gubanc belőle. Előző tulaj házibarkács megolása volt és jól megszivatott.

Nekem is meg van szakítva de még a relé előtt, a bal oldalon az ajtó előtt van két csati. Onnan kikerestem az AC vezetékét és megszakítottam egy jó kis vezetékkel és erős kapcsolóval és szépen forrasztgattam és zsugorcsöveztem. Nagyon hatásosan műkszik.

Mielőtt lehurrognátok, hogy nem jó a kivitelezés nálam már 2 éve műkszik és haveromnak is megcsináltam.

A következö játék Gabi által ajánlott fordulatszám érzékelő, na az odab@sz majd :rolleyes: :blink: ;)

Megosztás:

Van egy kis próblémám,villágít a töltésjelző lámpám ha kiveszem a kulcsot a gyújtás kapcsolóból,és mikor ráadom a gyújtást egyből elalszik.Járó motornál a generátor felöl halk vinyógó hangot lehet hallani.Szerintetek mi lehet ez?

Sajna konkrétan nem tom, de mindenesetre ha tudod vidd el gyors egy szakihoz, illetve ha megoldott, ved le az akusarut..

sztem vmi elszált a töltésszab- generátor diódái vonalon.. de csak mint hót kuka, ráérzés alapon mondom :rolleyes: szóval ez majdnem olyan minth vuduzni kezdenék :blink:

Megosztás:

Sajna konkrétan nem tom, de mindenesetre ha tudod vidd el gyors egy szakihoz, illetve ha megoldott, ved le az akusarut..

sztem vmi elszált a töltésszab- generátor diódái vonalon.. de csak mint hót kuka, ráérzés alapon mondom :blink: szóval ez majdnem olyan minth vuduzni kezdenék ;)

De mitől ég kivett gyújtáskulcsnál a töltéslámpa???? :rolleyes:

Megosztás:

Sziasztok!

Megtudná mondani valaki, hogy az első ajtónál lévő elektromos csatlakozót szét lehet-e húzni? Vagy hogyan lehetne megbontani, mert a vezeték az nem enged, és én széthúzni sem bírtam.

Köszi előre is a segítséget!

Két kép a "csatlakozóról"(?):

Csatlakozók

Most mondjuk nem látom a csatidat, de ha F-ajtócsati, akkor el kell fordítani a hollandert, kvázi bajonett-zár, és megpróbálni széthúzni. Néha nehezen indul meg, valamint, ha régebben már átfúrták, mert így húztak át vezetéket rajta, akkor is érdekes eset. Ilyenkor mindkét oldalon le kell bontani a burkolatot (ajtó és A-oszlop alatt) és adagolni az áthúzott kábelből. Ha utólagos a kp.zár vagy ablakemelő, akkor szokták így megoldani. Vagy esetleg hifi-tuning volt. :rolleyes:

Megosztás:

Most mondjuk nem látom a csatidat, de ha F-ajtócsati, akkor el kell fordítani a hollandert, kvázi bajonett-zár, és megpróbálni széthúzni. Néha nehezen indul meg, valamint, ha régebben már átfúrták, mert így húztak át vezetéket rajta, akkor is érdekes eset. Ilyenkor mindkét oldalon le kell bontani a burkolatot (ajtó és A-oszlop alatt) és adagolni az áthúzott kábelből. Ha utólagos a kp.zár vagy ablakemelő, akkor szokták így megoldani. Vagy esetleg hifi-tuning volt. ;)

Az enyémen is pont így oldották meg, áthúzták rajta a vazatékeket :rolleyes:

Nem is tudom visszaforgatni a bajonettzárat a helyére, mert a vezetékek miatt nem megy be eléggé a csati a helyére :blink:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.