kknl Elküldve Február7, 2012 Megoszt Elküldve Február7, 2012 Sziasztok! Tegnap reggel engem is cserbenhagyott az akksim!Nem akart beindulni a verda!Bikázva vagy a 10-re nagy nehezen indult be!Tegnap bent a melóhelyemen töltöttem egész nap az akksim!Hazafele indult!Majd most reggel kiderül,hogy mit csinál! De lehet,hogy ebből akksi csere lesz! Szerintetek milyet érdemes venni?Tesco vagy Auchan helyeken érdemes venni? Nem akarok nagyon drágát! Üdv.:zozo Auchan Bosch S3 45Ah 14 000 reális ár.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
lombi Elküldve Február7, 2012 Megoszt Elküldve Február7, 2012 Sziasztok! A következő a problemám, a kocsi annyit csinál hogy ráindítok és olyan mintha elkapná de leáll egyből, most kivettem az aksit hátha az a baja feltöltöm, de rámérve 12volt volt, szerintetek mi lehet a baja?? még a benzinre gyanakszom hogy lehet az dermet meg / 99évj 1.4 x14nz/ köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Február7, 2012 Megoszt Elküldve Február7, 2012 Sziasztok! A következő a problemám, a kocsi annyit csinál hogy ráindítok és olyan mintha elkapná de leáll egyből, most kivettem az aksit hátha az a baja feltöltöm, de rámérve 12volt volt, szerintetek mi lehet a baja?? még a benzinre gyanakszom hogy lehet az dermet meg / 99évj 1.4 x14nz/ köszi Az, hogy lemerült az akku. 12.6V-nak kellene lennie indítás előtt. A benzin nem dermed, az csak a gázolaj szokása ilyen hidegben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Február7, 2012 Megoszt Elküldve Február7, 2012 Sziasztok! Van némi gond az indításommal. Ami lehet, a -15 fok miatt is, de sajnos én másra gyanakszom. Volt olyan, hogy reggel a mínusz 10-ben simán beindult és aznap délután már szinte nem is forgatta az öníndító. Esélyes az akkumulátor de két éves, igaz jászaku :( Töltés rendben van. Szeretnék róla meggyőződni, hogy nem öndító hiba. Tudna nekem valaki segíteni Budapesten vagy környékén aki rendelkezik egy egyenáramű lakatfogóval megmérni az indítóáramot? Az enyém is jászakku, 55-ös, a tied hány Ah-s? Idén 20km-t mentem vele, azon kívül nem volt töltve és a 3-ik fordulatra indult. :icon1: Fűtetlen garázsban áll. :unsure: Mégis indul. Ha reggel beindul és du. és nem ha nem túl rövid távon használod, akkor nem aksi gond lesz. Amúgy nem értem, miért a kisebb Ah-s aksikat választja sok ember, ilyenkor meg halál van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Február7, 2012 Megoszt Elküldve Február7, 2012 Hellótok! Na most nekem is lenne pár kérdésem. Van valami szabály hogy aksi kivételnél melyik sarut kell előbb levenni pozitív vagy negatív ill hogy feltöltött állapotban melyiket kell utoljára? Namost kivettem az aksit ahoz képest hogy 8éves gyári Opel cucc még így is volt benne 12,35körül pedig vasárnap délután használtam utoljára vasárnap reggel elsőre de azért köhögősen indúlt. Most rátettem a jó kis orosz töltőre mire ugye tekerője nem jó elvileg 2-esen tölt (kép illusztrálva) ha netán van valakinek ilyen töltője. A lényeg mire megcsavargattam meg stb rámértem már 17,75-nél tartott, ez gondolom nem túl jó hír. Bár levettem újra ráraktam és pár perc után a töltés visszament 17,15-re és folyamatosan megy lefele. Remélem azé nem durran el az aksi. Meg nem cseszek ki vele. Vagy lehet először melegen kellett volna tárolni az aksit hogy szobahőmérsékleten legyen töltve, vagy annyira nem érzékeny? Saru visszahelyezésre majd lécci valamit hogy milyen sorrendbe nehogy épp azon a ponton csesszek ki az autóval, vagy a beállításaival. http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg <--- Aksi töltőm. Jókor gondolkozok én is mármint hogy remélem a gáz beállításaim nem törlődnek mert mintha , azzal is lett volna valami gubanc mármint hallásból. Remélem nem lesz baja. :unsure: (Most már csak 16,70 atöltés) Valami fogyasztót/ellenállást miért nem kötsz be a körbe, hogy ne nyírd ki az akkut? Ilyenkor kölcsönkérni se szégyen. Én is több ismerősnek kölcsönöztem már ezen a télen az occsó lild-is töltőmet. Bár most, hogy belegondolok, mind gázolajos masina volt. :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Február7, 2012 Megoszt Elküldve Február7, 2012 Auchan Bosch S3 45Ah 14 000 reális ár.... Aksis boltban dolgozó haverom, azt mondt a Bosh márkák közül az S3-as a leggagyibb, szóval nagyon nem ajánlotta, ez csak egy gondolat volt. Persze tapasztalatot nem tudok. Valami fogyasztót/ellenállást miért nem kötsz be a körbe, hogy ne nyírd ki az akkut? Ilyenkor kölcsönkérni se szégyen. Én is több ismerősnek kölcsönöztem már ezen a télen az occsó lild-is töltőmet. Bár most, hogy belegondolok, mind gázolajos masina volt. :devlish: egy óra múlva már lement a töltése 16,5-re reggel 10óra töltés után levettem a töltőről akkor meg 13,05-öt mutatott. Azért örülnék ha kibírná a telet. Persze még kicsit visszadugtam tölteni akkor is 16,5körül töltött. (asszem) Hazaértem rámértem most már csak 12,85... :blink: ------------------------ A cseptöltő dolgot hogy kell megcsinálni? bonyolult nagyon? 12V-os állítható adapter meg két csiptető vagy kell még hozzá más cucc is? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
KedvesJános Elküldve Február7, 2012 Megoszt Elküldve Február7, 2012 Jajjajaj nem ilyen egyszerű! Lehet baj a szénkefékkel, nem érintkezik rendesen, lehet baj a csapágy/persellyel, ekkor nehezebben tekeri és pl. hideg motornál derül ki stb... ilyen esetben nagyobb az áramfelvétele. Van viszonyítási alapom. Meleg motornál mérve 180-200 Amper körül volt az indítóáram. (egy csatlakozót lehúztam, hogy ne induljon be) ha most ez mondjuk 300A meleg motornál akkor valami gond van. Ja és próbáld ki, tedd sebességbe fékezz és indíts. Akkor is kialszanak a lámpák pedig az akksi jó, csak éppen az önindító "szorult" meg. Ugye? Már is uagynolyan mintha csapágy probléma lenne. Szóval ha kialszanak a lámpák még nem biztos, hogy az akksi szar. Mindegy kösz a segítséget, megoldom másképp. (veszek akksit úgyis 99%, hogy az a baj) Ezeket kérdezed vagy mondod? Egy terhelővillával ki tudnád szűrni hogy az akksi-e a szar. Gondolom nem így szoktál indítózni, hogy benyomott fékkel sebességben tekertetnéd az önindítót. Ha így szoktál akkor ne is csodálkozz hogy tönkremegy.... Vegyél másik akksit...ha már az a baja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Február7, 2012 Megoszt Elküldve Február7, 2012 Aksis boltban dolgozó haverom, azt mondt a Bosh márkák közül az S3-as a leggagyibb, szóval nagyon nem ajánlotta, ez csak egy gondolat volt. Persze tapasztalatot nem tudok. egy óra múlva már lement a töltése 16,5-re reggel 10óra töltés után levettem a töltőről akkor meg 13,05-öt mutatott. Azért örülnék ha kibírná a telet. Persze még kicsit visszadugtam tölteni akkor is 16,5körül töltött. (asszem) Hazaértem rámértem most már csak 12,85... :blink: ------------------------ A cseptöltő dolgot hogy kell megcsinálni? bonyolult nagyon? 12V-os állítható adapter meg két csiptető vagy kell még hozzá más cucc is? :huh: Csak egy kis olvasni való: LINK Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Február7, 2012 Megoszt Elküldve Február7, 2012 Auchan Bosch S3 45Ah 14 000 reális ár.... Köszi a választ! Most indul ugyhogy várok az akksicserével!Csak azért jó tisztába lenni az árakkal! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftamas78 Elküldve Február8, 2012 Megoszt Elküldve Február8, 2012 Sziasztok! Tegnap reggel engem is cserbenhagyott az akksim!Nem akart beindulni a verda!Bikázva vagy a 10-re nagy nehezen indult be!Tegnap bent a melóhelyemen töltöttem egész nap az akksim!Hazafele indult!Majd most reggel kiderül,hogy mit csinál! De lehet,hogy ebből akksi csere lesz! Szerintetek milyet érdemes venni?Tesco vagy Auchan helyeken érdemes venni? Nem akarok nagyon drágát! Üdv.:zozo Én tegnap vettem itt http://bolthely.hu/akkumulator/ Szerintem elég korrekt, több helyen van Pesten és olcsóbb is mint amiket az Auchannba láttam. Viszonylag nagy a választék. Ha szervíz problémája lesz az akksinak akkor adnak csereakkumultátort. A tesco auchanba nem adnak. Én egy 55-ös Vartát vettem 450A-es indítóárammal és az is 15.900 ft volt. De a legolcsóbb ami az enyémbe jó lett volna 12900ft 1.4-es benzinesem van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Február8, 2012 Megoszt Elküldve Február8, 2012 Én tegnap vettem itt http://bolthely.hu/akkumulator/ Szerintem elég korrekt, több helyen van Pesten és olcsóbb is mint amiket az Auchannba láttam. Viszonylag nagy a választék. Ha szervíz problémája lesz az akksinak akkor adnak csereakkumultátort. A tesco auchanba nem adnak. Én egy 55-ös Vartát vettem 450A-es indítóárammal és az is 15.900 ft volt. De a legolcsóbb ami az enyémbe jó lett volna 12900ft 1.4-es benzinesem van. Köszi ismerem ezt a helyet!Itt is vannak nálunk a 17.kerületben!Átböngészem az oldalt!Ha cserés lesz akkor lehet,hogy ide megyek majd!Köszi mégegyszer az infót! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Február9, 2012 Megoszt Elküldve Február9, 2012 Csak egy kis olvasni való: LINK Ok köszi! 12,95-nél van az aksi feltöltve, igaz még bent a konyhába a radiátor mellett. Jó lenne átvészelni a telet, nyáron meg csak jó lesz, de ha nem akkor kap újat, a biztonság kedvéért meg veszek egy csepptöltőt is, jó lesz az még máshova is. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sazoller Elküldve Február9, 2012 Megoszt Elküldve Február9, 2012 Hella! Mostanában figyeltem meg, hogy az üzemanyagszint jelző menet közben nem mozdul, megyek 100-110 km-t és stabilan áll. Indulás előtt mutató szerint félig van a tank és ezt a szintet az út végig jelzi. Megérkezek a célhoz, szekér letsz, következő indulásnál nem ott áll a szint jelző mint amikor letettem az autót. (c14se) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sike Elküldve Február9, 2012 Megoszt Elküldve Február9, 2012 Az enyém is jászakku, 55-ös, a tied hány Ah-s? Idén 20km-t mentem vele, azon kívül nem volt töltve és a 3-ik fordulatra indult. :icon1: Fűtetlen garázsban áll. :unsure: Mégis indul. Ha reggel beindul és du. és nem ha nem túl rövid távon használod, akkor nem aksi gond lesz. Amúgy nem értem, miért a kisebb Ah-s aksikat választja sok ember, ilyenkor meg halál van. Akkor az még egy régi jólsikerült akkumlátor... :) A Jászakku mostanság nem a legjobb a piacon, messze nem tud annyit ami rá van írva. Az indító áram a lényeg az pedig gyártónként változik, jászakku 100AH telepnek cimke szerint kisebb az indítóárama mint a Perion 90AH-s telepjeinek, és akkor még kitudja h valójában hány százalékát tudja az aksi annak amit ráírnak. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
KedvesJános Elküldve Február9, 2012 Megoszt Elküldve Február9, 2012 Hella! Mostanában figyeltem meg, hogy az üzemanyagszint jelző menet közben nem mozdul, megyek 100-110 km-t és stabilan áll. Indulás előtt mutató szerint félig van a tank és ezt a szintet az út végig jelzi. Megérkezek a célhoz, szekér letsz, következő indulásnál nem ott áll a szint jelző mint amikor letettem az autót. (c14se) Az enyém nem benzines, de kb ugyanazt csinálja. Csak következtetni tudok, hogy miért csinálja.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve Február9, 2012 Megoszt Elküldve Február9, 2012 Az enyém nem benzines, de kb ugyanazt csinálja. Csak következtetni tudok, hogy miért csinálja.... Enyém benzines és ugyanez a jelenség megvan nálam is, a mutató teletanknál túlmegy a skálán, majd ahogy csökken, a vonalaknál sokat időzik és a közöket hirtelen ugorja át. Az alsó vonal alá nem is megy le. Kalibráltam is már a GYIK alapján, de nem lett jobb. Lehet a szintjelzőt kellene kicserélnem, de annyira nem zavar a dolog. Nagyon sok Astrában ugyanígy kb-re mutatja a szintet a műszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sazoller Elküldve Február9, 2012 Megoszt Elküldve Február9, 2012 Enyém benzines és ugyanez a jelenség megvan nálam is, a mutató teletanknál túlmegy a skálán, majd ahogy csökken, a vonalaknál sokat időzik és a közöket hirtelen ugorja át. Az alsó vonal alá nem is megy le. Kalibráltam is már a GYIK alapján, de nem lett jobb. Lehet a szintjelzőt kellene kicserélnem, de annyira nem zavar a dolog. Nagyon sok Astrában ugyanígy kb-re mutatja a szintet a műszer. Nem igazán tudom magam elé idézni, hogy áll a mutató teli tanknál... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morfin Elküldve Február9, 2012 Megoszt Elküldve Február9, 2012 Üdv! Jól gondolom hogy a hátsó szélvédőmosásakor csak szimplán visszafele forog a szivattyú? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve Február9, 2012 Megoszt Elküldve Február9, 2012 Üdv! Jól gondolom hogy a hátsó szélvédőmosásakor csak szimplán visszafele forog a szivattyú? Jól gondolod, két vezeték megy a szivattyúra, ezért nem is lehet máshogy :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morfin Elküldve Február9, 2012 Megoszt Elküldve Február9, 2012 Jól gondolod, két vezeték megy a szivattyúra, ezért nem is lehet máshogy :) Hogyan lehetne azt megoldani hogy hátra üzemben ne a gyári szivattyu induljon hanem egy másik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február9, 2012 Megoszt Elküldve Február9, 2012 Hogyan lehetne azt megoldani hogy hátra üzemben ne a gyári szivattyu induljon hanem egy másik? Diódákkal. Mindegyik szivattyú elé bekötsz egy-egy diódát ellentétes irányban, így az egyik szivattyú az egyik, a másik a másik polaritással megy csak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morfin Elküldve Február9, 2012 Megoszt Elküldve Február9, 2012 Diódákkal. Mindegyik szivattyú elé bekötsz egy-egy diódát ellentétes irányban, így az egyik szivattyú az egyik, a másik a másik polaritással megy csak. Köszöntem a segítséget! A diódát méretezni kell a motorra? Mekkora kell? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február9, 2012 Megoszt Elküldve Február9, 2012 Köszöntem a segítséget! A diódát méretezni kell a motorra? Mekkora kell? Sztem 5A-es elég hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Február10, 2012 Megoszt Elküldve Február10, 2012 Hellótok! Olyat tudnátok nekem mondani hogy mi az a minimális aksi feszültség aminél még beindúl az autó és mi az aminél már tuti le van merülve? Persze gondolom, hogy függ attól hogy milyen könnyen indúl az autó, de szerencsére eddig könnyen indúlt. kopp...kopp...kopp. :icon1: Csak pl 12,90nél még beindúl? Csak hogy mire számítsak hogy 3hónap múlva aksi csere vagy 2hét? (aksi meleg helyen van szóval a hideget most ne vegyük figyelembe) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Február10, 2012 Megoszt Elküldve Február10, 2012 Hellótok! Olyat tudnátok nekem mondani hogy mi az a minimális aksi feszültség aminél még beindúl az autó és mi az aminél már tuti le van merülve? Persze gondolom, hogy függ attól hogy milyen könnyen indúl az autó, de szerencsére eddig könnyen indúlt. kopp...kopp...kopp. :icon1: Csak pl 12,90nél még beindúl? Csak hogy mire számítsak hogy 3hónap múlva aksi csere vagy 2hét? (aksi meleg helyen van szóval a hideget most ne vegyük figyelembe) Az már kicsit sok is... 12,2 körül még be kellene neki indulni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts