N.Péter Elküldve Február13, 2013 Megoszt Elküldve Február13, 2013 Ha már itt vagyok.. nekem is lenne egy kérdésem! Láttam fűthető tükörlapokat, ha azt beszeretném szerelni akkor azt rátudom kötni a hátsó ablak fűtésnek a kapcsolójára? (ha bekapcsolom a hátsóablak fűtést, akkor azzal együtt menjen a kettő tükör fűtése is?) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Február13, 2013 Megoszt Elküldve Február13, 2013 Ha már itt vagyok.. nekem is lenne egy kérdésem! Láttam fűthető tükörlapokat, ha azt beszeretném szerelni akkor azt rátudom kötni a hátsó ablak fűtésnek a kapcsolójára? (ha bekapcsolom a hátsóablak fűtést, akkor azzal együtt menjen a kettő tükör fűtése is?) Igen rá, nekem is sajna úgy kötötte rá a szerelő, hiába volt ott a tükörállító kapcsolójában a gomb hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
janoo16 Elküldve Február13, 2013 Megoszt Elküldve Február13, 2013 Igen rá, nekem is sajna úgy kötötte rá a szerelő, hiába volt ott a tükörállító kapcsolójában a gomb hozzá. Igen, mert kellene hozzá egy időzítő relé (megvan a helye a biztosítéktáblában), ami a gombocska megnyomása után kb 15 percig fűt. (nem lehet lekapcsolni, csak slusszkulcs-levétellel). Ezt a relét meg rest-ek beszerezni/bekötni/... Link to comment Megosztás: More sharing options...
N.Péter Elküldve Február13, 2013 Megoszt Elküldve Február13, 2013 Értem, nekem amúgy nem elektromosan állítható a tükröm. Csak a fűthetőség lenne a lényeg. Köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Február13, 2013 Megoszt Elküldve Február13, 2013 Értem, nekem amúgy nem elektromosan állítható a tükröm. Csak a fűthetőség lenne a lényeg. Köszönöm a segítséget! Szerintem a kettő együtt jár, tehát ha fűthető akkor elektromos is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve Február13, 2013 Megoszt Elküldve Február13, 2013 Lehet kapni fűthető lapokat, és azt simán be lehet pattintani a manuálisba. 2 kábel ki, relére , kapcsolóra ráköt és kész is a fűthető tükör :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Február13, 2013 Megoszt Elküldve Február13, 2013 Igen rá, nekem is sajna úgy kötötte rá a szerelő, hiába volt ott a tükörállító kapcsolójában a gomb hozzá. ha jól tom az újabban már mindenhol úgy van, nincs külön gomb, meg relé, hanem az hátsó ablakfűtéssel együtt megy Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február13, 2013 Megoszt Elküldve Február13, 2013 ha jól tom az újabban már mindenhol úgy van, nincs külön gomb, meg relé, hanem az hátsó ablakfűtéssel együtt megy Nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
riki Elküldve Február13, 2013 Megoszt Elküldve Február13, 2013 Helló! Ködlámpával kapcsolatban lenne egy kérdésem, esetleg ötleteket várnék. Vettem amolyan nagyítós ködlámpákat. A jobb oldalit simán feltettem, a bal oldalival meg akkorát szívtam, hogy majdnem a fejsze állt bele a motorháztetőbe! A germán mindenséget elszidtam!!! Tehát: bal oldalon van egy olyan ventilátor szerűség, ami burkolva van, és két cső megy ki belőle. Na azt ki fogom tépni a helyéből, mert a ködlámpa ez a sz@r miatt nem megy rendesen a helyére. Tulajdonképpen mi ez? Lehet ezt magasabbra tenni, vagy valami, hogy nem legyen ferde a ködfényszóróm? Szia! Az ott a szekunder levegő kompresszor. Én is pontosan úgy jártam vele mint te. Azt hittem megbolondulok, mire a helyére rakom a lökhárítót. De végül is addig faragtam a tartókonzolját ennek a kis kompresszornak, még nagy nehezen a helyére ment. Próbáld meg, de a kompresszorban ne tegyél kárt, mert fontos cucc! Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Február13, 2013 Megoszt Elküldve Február13, 2013 Nem. má úgy gondoltam az újabban az autókban úgy van (hogy nincs külön kapcsolója, most nem pont astrára gondoltam, pl B Omega, C Corsa) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február13, 2013 Megoszt Elküldve Február13, 2013 má úgy gondoltam az újabban az autókban úgy van (hogy nincs külön kapcsolója, most nem pont astrára gondoltam, pl B Omega, C Corsa) Hja, az lehet, bár a szolgálati VW-mben is külön kapcsolója van. Illetve a tükörállító középállása a tükörfűtés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Február13, 2013 Megoszt Elküldve Február13, 2013 Hja, az lehet, bár a szolgálati VW-mben is külön kapcsolója van. Illetve a tükörállító középállása a tükörfűtés. VW??? izé az milyen autó? :D aszittem ez Opel forum egyébként azokhoz ilyen kapcsoló való, vagy esetleg még led sincs benne http://p2.vatera.hu/photos/f4/fb/5066_2_big.jpg Opelba meg spórolnak.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
vastyan Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 Szia! Az ott a szekunder levegő kompresszor. Én is pontosan úgy jártam vele mint te. Azt hittem megbolondulok, mire a helyére rakom a lökhárítót. De végül is addig faragtam a tartókonzolját ennek a kis kompresszornak, még nagy nehezen a helyére ment. Próbáld meg, de a kompresszorban ne tegyél kárt, mert fontos cucc! Köszi! Van még egy bosszantó probléma, asszem már egyszer feltettem, ami részben megoldódott.Az ablakmosó szivattyú.Na most meg vettem az újat, mert a régi sedánhoz való volt és nem volt hátsó kivezetése.Na most már a 3. motort veszem, mert valamiért a hátsó ablakra is megy a víz, holott nem kellene.Mi lehet a hiba? A kapcsoló is cserélve lett.Van a csőben valahol egy szelep, ami nem engedi hátra a vizet ha az elsőt mosom? Mert így elég gyengén nyomja előre a cuccot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 VW??? izé az milyen autó? :D aszittem ez Opel forum egyébként azokhoz ilyen kapcsoló való, vagy esetleg még led sincs benne http://p2.vatera.hu/.../5066_2_big.jpg Opelba meg spórolnak.... Erről a kapcsolóról pont a tükörfűtés kis nyomógombja hiányzik. Milyen autóhoz való ez? :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 Erről a kapcsolóról pont a tükörfűtés kis nyomógombja hiányzik. Milyen autóhoz való ez? :blink: Ja ebből kétféle van, az egyiken van fűtéskapcsoló, a másikon nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 Ja ebből kétféle van, az egyiken van fűtéskapcsoló, a másikon nincs. Pár napja valaki azt írta pedig, hogy f astránál a tükör fűtésére és mozgatására, ha gyári a dolog, akkor mindkettőre lehetőség van, akkor ez egy ilyen kapcsolóval, hogy működik!? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 Kész. :icon10: Link to comment Megosztás: More sharing options...
janoo16 Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 Pár napja valaki azt írta pedig, hogy f astránál a tükör fűtésére és mozgatására, ha gyári a dolog, akkor mindkettőre lehetőség van, akkor ez egy ilyen kapcsolóval, hogy működik!? :huh: Ha jól rémlik, az Astra G-be is pont ilyen kapcsoló jár, ott meg máshonnan (talán a hátsóablakfűtéssel együtt) vezérlődik a tükörfűtés... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 Köszi! Van még egy bosszantó probléma, asszem már egyszer feltettem, ami részben megoldódott.Az ablakmosó szivattyú.Na most meg vettem az újat, mert a régi sedánhoz való volt és nem volt hátsó kivezetése.Na most már a 3. motort veszem, mert valamiért a hátsó ablakra is megy a víz, holott nem kellene.Mi lehet a hiba? A kapcsoló is cserélve lett.Van a csőben valahol egy szelep, ami nem engedi hátra a vizet ha az elsőt mosom? Mert így elég gyengén nyomja előre a cuccot. Az előre-hátra spriccelő mosómotor irányváltással működik az egyik irányba pörögve előre a másikba hátra nyomja a vizet. Pár napja valaki azt írta pedig, hogy f astránál a tükör fűtésére és mozgatására, ha gyári a dolog, akkor mindkettőre lehetőség van, akkor ez egy ilyen kapcsolóval, hogy működik!? :huh: Ezzel a kapcsolóval sehogy, csak olyannal műkszik mindegyik funkció amelyikben ott a tükörfűtés pici gombja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 Erről a kapcsolóról pont a tükörfűtés kis nyomógombja hiányzik. Milyen autóhoz való ez? :blink: Opel (is).....újabb fajtákon Pár napja valaki azt írta pedig, hogy f astránál a tükör fűtésére és mozgatására, ha gyári a dolog, akkor mindkettőre lehetőség van, akkor ez egy ilyen kapcsolóval, hogy működik!? :huh: fűteni ezzel sehogy hátsóablak fűtéssel együtt Ha jól rémlik, az Astra G-be is pont ilyen kapcsoló jár, ott meg máshonnan (talán a hátsóablakfűtéssel együtt) vezérlődik a tükörfűtés... igen pont ezt írtam fent, hogy újabban azzal együtt kapcsolják, ami egyébként szerintem "mezei" juzereknek teljesen megfelelő Link to comment Megosztás: More sharing options...
vastyan Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 Az előre-hátra spriccelő mosómotor irányváltással működik az egyik irányba pörögve előre a másikba hátra nyomja a vizet. Ezzel a kapcsolóval sehogy, csak olyannal műkszik mindegyik funkció amelyikben ott a tükörfűtés pici gombja. Valszeg akkor a motorokkal van a baj, mert eléggé olcsón jutottam hozzá! A másik, ahogy olvasom, többen a tükör fűtést is írjátok, hogy milyen, meg hogy hogyan.Na most nálam úgy működik, ha benyomom azt a kis pöcköt, akkor elindul a fűtés, és azt a tükröt fűti, amelyik oldalra van állítva mozgatás.Nem tudom hogy ez így van e de én ma ezt vettem észre. Viszont, bármit teszek, a hátsó fűtésem nem műxik. A visszajelzés jó, a saruk a helyén, de mégsem fűt.Mi az oka?Volt már valakinek hasonló? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 Valszeg akkor a motorokkal van a baj, mert eléggé olcsón jutottam hozzá! A másik, ahogy olvasom, többen a tükör fűtést is írjátok, hogy milyen, meg hogy hogyan.Na most nálam úgy működik, ha benyomom azt a kis pöcköt, akkor elindul a fűtés, és azt a tükröt fűti, amelyik oldalra van állítva mozgatás.Nem tudom hogy ez így van e de én ma ezt vettem észre. Viszont, bármit teszek, a hátsó fűtésem nem műxik. A visszajelzés jó, a saruk a helyén, de mégsem fűt.Mi az oka?Volt már valakinek hasonló? Érdekes, nekem mindkét tükröt fűti, mindegy, hogy áll a kapcsoló. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vastyan Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 Érdekes, nekem mindkét tükröt fűti, mindegy, hogy áll a kapcsoló. Először én sem hittem a szememnek, azt hittem nem jó a jobb oldali, gondoltam, kapcsolok egyet, hátha mégis....és mégis :D viszont, nem kizárt, hogy van egy kis kontakt,és az állításnál megmozdult a vezeték,és zárt az áramkör.Na majd holnap meglesem még egyszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Február14, 2013 Megoszt Elküldve Február14, 2013 Valszeg akkor a motorokkal van a baj, mert eléggé olcsón jutottam hozzá! A másik, ahogy olvasom, többen a tükör fűtést is írjátok, hogy milyen, meg hogy hogyan.Na most nálam úgy működik, ha benyomom azt a kis pöcköt, akkor elindul a fűtés, és azt a tükröt fűti, amelyik oldalra van állítva mozgatás.Nem tudom hogy ez így van e de én ma ezt vettem észre. hát ez elég fura, nem így kéne lennie, ha így működik akkor ott vmi el lett bénázva ha gomb van rajta azt megnyomva mind2 tükört fűtenie kéne Viszont, bármit teszek, a hátsó fűtésem nem műxik. A visszajelzés jó, a saruk a helyén, de mégsem fűt.Mi az oka?Volt már valakinek hasonló? biztosíték? villany hátul a saruban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február15, 2013 Megoszt Elküldve Február15, 2013 Érdekes, nekem mindkét tükröt fűti, mindegy, hogy áll a kapcsoló. Úgy is kell működni, teljesen külön van a fűtés a mozgatástól az a közös hogy egybe építették a két kapcsolót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts