daykiller Elküldve Február2, 2013 Megoszt Elküldve Február2, 2013 A barna fehérek a TID 12 pines csati 9-es lába -> Rádió 17-es láb, a linkelt első képen a C 2-es pin (SCL) 12 pines csati 10-es lába -> Rádió 18-as láb, a linkelt első képen a C 4-es pin (MCS) 12 pines csati 11-es lába -> Rádió 22-es láb, a linkelt első képen a C 3-as pin (SDA) A barna -> test Itt kép a rádió pinkiosztásról . ;) Ha véletlenül nem jól van bekötve a 3 barna-fehér, akkor nem jól jelez a TID. Addig kell cserélgetni a 3 bekötést amíg jó nem lesz, 3 vezetéknél nincs sok variáció. :D (ha csak próba erejéig van bekapcsolva, nem fog elromlani) Ha a kijelző jól van beállítva! :) Mikor kicseréltem a CAR400-as rádiómat egy olyanra, ami egy aranyszínű G Astra Bertone Coupé-ból lett kiszerelve, simán nem volt jó a kijelzés. :) Ez is lehet még egy esetleges váratlan gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabi16v Elküldve Február3, 2013 Megoszt Elküldve Február3, 2013 Hellosztok! egy olyan kérdésem lenne, hogy az miért van, hogy elektromos ablakom van elöl, a bal oldalon müködik, de jobb oldalon egyik kapcsolóval sem, eddig én felölem müködött, már az sem! biztositékot néztem az jó, kábeleket is...lehetséges a motorja fingott be? köszi elöre a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Február3, 2013 Megoszt Elküldve Február3, 2013 Hellosztok! egy olyan kérdésem lenne, hogy az miért van, hogy elektromos ablakom van elöl, a bal oldalon müködik, de jobb oldalon egyik kapcsolóval sem, eddig én felölem müködött, már az sem! biztositékot néztem az jó, kábeleket is...lehetséges a motorja fingott be? köszi elöre a választ! Világít a kapcsolóban a kis lámpa? Ha igen, akkor legalább áramot kap. Ha nem akkor vagy kiégett, vagy nincs ott áram. Ki kénbe mérni a vezetékeket, mert így látatlanban bármi lehet. Le kéne venni az ajtókárpit és megnézni mögötte a csatlakozókat és kimérni mindent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabi16v Elküldve Február3, 2013 Megoszt Elküldve Február3, 2013 aham az égö világít! okés akkor majd valamikor ha lesz idöm kiméretem :D köszi szépen Link to comment Megosztás: More sharing options...
Buxy09 Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Hali! Lenne egy olyan problémám, hogy a kocsiba zene miatt nagyon leesik a feszültség. Voltam vele 2 autó villamosságisnál mindkettő azt mondta, hogy kell egy nagyobb generátor. Az lenne a kérdésem, hogy milyet kéne beleraknom mert az egyik azt mondta, hogy a mostanit fel lehet húzni 100A-esre a másik, hogy ez a ház túl kicsi és mindenféleképpen egy másik kell, és azt beleszerkeszteni. Felhívtam autóbontóst is ő azt mondta, hogy bele lehet rakni a G Astra 100-asát. F Astra: X16SZR 2000-es évjárat, Mostani generátor Bosch 70A, belső hűtéses (elvileg). http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
slide15 Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Ezért kell megnézni és nem találgatni... Egyébként meg azok a biztik is kibírnák... Bocs,hogy most válaszolok, de nem volt nett hozzáférésem valamiért...a lényeg,h a problémám egy elkószált kábel miatt volt amit orvosoltam szóval most minden úgy működik mint előtte.A TID izzói kiégtek valamiért, rendeltem hozzá kék ledet úgyhogy az most kéken fog világítani.Amit az előző tulaj kötögetett ahhoz nem mertem nyúlni mert nem tudom mi hová,honnan stb... Köszönöm mindenkinek a segítséget! A közeljövőben még biztos lesz pár ilyen eset amihez elengedhetetlen az itteni hozzáértők segítsége! Király fórum! Sziasztok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Hali! Lenne egy olyan problémám, hogy a kocsiba zene miatt nagyon leesik a feszültség. Voltam vele 2 autó villamosságisnál mindkettő azt mondta, hogy kell egy nagyobb generátor. Az lenne a kérdésem, hogy milyet kéne beleraknom mert az egyik azt mondta, hogy a mostanit fel lehet húzni 100A-esre a másik, hogy ez a ház túl kicsi és mindenféleképpen egy másik kell, és azt beleszerkeszteni. Felhívtam autóbontóst is ő azt mondta, hogy bele lehet rakni a G Astra 100-asát. F Astra: X16SZR 2000-es évjárat, Mostani generátor Bosch 70A, belső hűtéses (elvileg). http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg Biztos, hogy lehet bele 100-as sőt, ha jól tudom 120-as generátort is tenni. A kisebb megbuherálása szerintem hülyeség. Cseréld ki, ha nem elég. Azt mondjuk nem tudom, hogy G Astrából való generátor jó-e bele. Bár azt is gyártották SZR motorral... Amúgy milyen zene az, ami így eszi a villanyt? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Buxy09 Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Az a baj, hogy kerestem neten és találtam is 100-asat meg 120-asat is de viszont azok bordásszíjjasok és a G astráé is az nekem meg nem az van:D azon gondolkodtam, hogy ki lehet-e cserélni bordásszíjjasra a rendszert igazából csak egy szíj kell meg a motorból ami kijön tárcsa azt kicserélni, és csak találok megfelelő méretű szíjjat, de gondolom nem kell teljesen pontos se mert lehet feszíteni. A zene egyébként meg nem túl nagy de mégse bírja el:D Kicx Kap 29 erősítőn egy DLD 500+-os meg egy Kicx RTS 4.60 a 4 szettnek, mégis 11,8-12,4V ig leesik a fesz és leégette a nyomó tekercselését:( Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Az a baj, hogy kerestem neten és találtam is 100-asat meg 120-asat is de viszont azok bordásszíjjasok és a G astráé is az nekem meg nem az van:D azon gondolkodtam, hogy ki lehet-e cserélni bordásszíjjasra a rendszert igazából csak egy szíj kell meg a motorból ami kijön tárcsa azt kicserélni, és csak találok megfelelő méretű szíjjat, de gondolom nem kell teljesen pontos se mert lehet feszíteni. A zene egyébként meg nem túl nagy de mégse bírja el:D Kicx Kap 29 erősítőn egy DLD 500+-os meg egy Kicx RTS 4.60 a 4 szettnek, mégis 11,8-12,4V ig leesik a fesz és leégette a nyomó tekercselését:( Alacsony feszültség miatt leég a hangszóró? No, ilyet sem hallottam még. :blink: Egy rossz kötés miatt is leeshet a feszültség ám! A tárcsák cserélhetők, a generátorok kompatibilisek, talán a felfogatás tud viccelni. Enyémben 120-as hosszbordás van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Az a baj, hogy kerestem neten és találtam is 100-asat meg 120-asat is de viszont azok bordásszíjjasok és a G astráé is az nekem meg nem az van:D azon gondolkodtam, hogy ki lehet-e cserélni bordásszíjjasra a rendszert igazából csak egy szíj kell meg a motorból ami kijön tárcsa azt kicserélni, és csak találok megfelelő méretű szíjjat, de gondolom nem kell teljesen pontos se mert lehet feszíteni. A zene egyébként meg nem túl nagy de mégse bírja el:D Kicx Kap 29 erősítőn egy DLD 500+-os meg egy Kicx RTS 4.60 a 4 szettnek, mégis 11,8-12,4V ig leesik a fesz és leégette a nyomó tekercselését:( 2000-es SZR és sima tárcsás?! :blink: Na ilyet még nem hallottam. Bár a klasszikokat rendesen visszabutították, de ezt nem gondoltam volna... Ha jól tudom át lehet építeni bordásszíjasra, mintha valaki már csinált volna itt ilyet... A motoron is tárcsát kell cserélni, meg a feszítőgörgő is csere. Gondolom klíma meg szervó nincs. Ha mégis akkor azokat is cserélni kell... A szíj hosszát meg az határozza meg, hogy van-e szervo meg klíma. A görgő csak megfeszíti, hogy ne csússzon, de egy hosszabb szíj nem lesz jó rá úgyse. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 2000-es SZR és sima tárcsás?! :blink: Na ilyet még nem hallottam. Bár a klasszikokat rendesen visszabutították, de ezt nem gondoltam volna... Ha jól tudom át lehet építeni bordásszíjasra, mintha valaki már csinált volna itt ilyet... A motoron is tárcsát kell cserélni, meg a feszítőgörgő is csere. Gondolom klíma meg szervó nincs. Ha mégis akkor azokat is cserélni kell... A szíj hosszát meg az határozza meg, hogy van-e szervo meg klíma. A görgő csak megfeszíti, hogy ne csússzon, de egy hosszabb szíj nem lesz jó rá úgyse. Tárcsás létezik akkor, ha nincs semmi más csak a generátor és ezeknél nincs feszítő sem. A generátorral lehet feszíteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Az a baj, hogy kerestem neten és találtam is 100-asat meg 120-asat is de viszont azok bordásszíjjasok és a G astráé is az nekem meg nem az van:D azon gondolkodtam, hogy ki lehet-e cserélni bordásszíjjasra a rendszert igazából csak egy szíj kell meg a motorból ami kijön tárcsa azt kicserélni, és csak találok megfelelő méretű szíjjat, de gondolom nem kell teljesen pontos se mert lehet feszíteni. A zene egyébként meg nem túl nagy de mégse bírja el:D Kicx Kap 29 erősítőn egy DLD 500+-os meg egy Kicx RTS 4.60 a 4 szettnek, mégis 11,8-12,4V ig leesik a fesz és leégette a nyomó tekercselését:( Lehet egyszerűbb lenne ha a generátoron cserélnéd ki a tárcsát, akkor nem kell a motoron feszítőt, szíjjat, stb.stb.. A Zene cuccodban van Kondi? vagy csak simán az akksiról megy?? Ilyenre gondolok-e... Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Az a baj, hogy kerestem neten és találtam is 100-asat meg 120-asat is de viszont azok bordásszíjjasok és a G astráé is az nekem meg nem az van:D azon gondolkodtam, hogy ki lehet-e cserélni bordásszíjjasra a rendszert igazából csak egy szíj kell meg a motorból ami kijön tárcsa azt kicserélni, és csak találok megfelelő méretű szíjjat, de gondolom nem kell teljesen pontos se mert lehet feszíteni. A zene egyébként meg nem túl nagy de mégse bírja el:D Kicx Kap 29 erősítőn egy DLD 500+-os meg egy Kicx RTS 4.60 a 4 szettnek, mégis 11,8-12,4V ig leesik a fesz és leégette a nyomó tekercselését:( zene nélkül mit mutat a töltés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Buxy09 Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Igen ez egy classic kombi nincs szervo meg legkondi se es feszito gorgok sincsenek. a tekercseles meg elvileg biztos hogy ezert egett le tobben is ezt mondtak(szervizes is).Nekem is ez jutott eszembe, hogy a generator tarcsajat kene cserelni bordasra egyszerubb. A kondi meg nem megoldas erre mert ugytudom, hogy nem erre valo. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Buxy09 Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Zene nelkul teljesen normalis kiszolgalja a futest vilagitast, terheles nelkul 14,4V. Most kikotottem a kap 29-et es az rts 4.60 ra van hidba a mely masik ketton meg az elso szett, hogy addig is hallgathassam es igy teljesen hatarerteken belul van a fesz Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Hali! Lenne egy olyan problémám, hogy a kocsiba zene miatt nagyon leesik a feszültség. Voltam vele 2 autó villamosságisnál mindkettő azt mondta, hogy kell egy nagyobb generátor. Az lenne a kérdésem, hogy milyet kéne beleraknom mert az egyik azt mondta, hogy a mostanit fel lehet húzni 100A-esre a másik, hogy ez a ház túl kicsi és mindenféleképpen egy másik kell, és azt beleszerkeszteni. Felhívtam autóbontóst is ő azt mondta, hogy bele lehet rakni a G Astra 100-asát. F Astra: X16SZR 2000-es évjárat, Mostani generátor Bosch 70A, belső hűtéses (elvileg). http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg A járgányban lévő akksi milyen állapotú? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Buxy09 Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 4-5 honapos 74ah Zap akksi, testpontok atnezve, felcsiszolva, saruk patyolat tisztak:D generator testje is, akksi testkabele kicserelve(tulbiztositva):D tapkabelek eleg vastagok 30-as es 16-os. Szal szerintem nem ezzel lesz a gond, de jobban orulnek, meg majd azt meg megcsinalom , hogy a negativot is az akksitol viszem, mert most a bizti ov csavar alatt van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 4-5 honapos 74ah Zap akksi, testpontok atnezve, felcsiszolva, saruk patyolat tisztak:D generator testje is, akksi testkabele kicserelve(tulbiztositva) :D tapkabelek eleg vastagok 30-as es 16-os. Szal szerintem nem ezzel lesz a gond, de jobban orulnek, meg majd azt meg megcsinalom , hogy a negativot is az akksitol viszem, mert most a bizti ov csavar alatt van. Az erősítő(k) felvétele mennyi is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Igen ez egy classic kombi nincs szervo meg legkondi se es feszito gorgok sincsenek. a tekercseles meg elvileg biztos hogy ezert egett le tobben is ezt mondtak(szervizes is).Nekem is ez jutott eszembe, hogy a generator tarcsajat kene cserelni bordasra egyszerubb. A kondi meg nem megoldas erre mert ugytudom, hogy nem erre valo. Szerinted mire való a kondi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Az erősítő a hirtelen áramfelvételét a kondiból könnyebben felveszi mint egy több méter hosszú kábelen keresztül az akkuból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Zene nelkul teljesen normalis kiszolgalja a futest vilagitast, terheles nelkul 14,4V. Most kikotottem a kap 29-et es az rts 4.60 ra van hidba a mely masik ketton meg az elso szett, hogy addig is hallgathassam es igy teljesen hatarerteken belul van a fesz szerintem az alacsony fesz.-től nem ég le semmi, nem lehet hogy inkább túl lett hajtva a láda? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Az erősítő a hirtelen áramfelvételét a kondiból könnyebben felveszi mint egy több méter hosszú kábelen keresztül az akkuból. Nos, járó motornál nem az akksiból veszi ki a villanyt, de ne kalandozzunk el. A mélynyomók pillanatnyi nagy áramfelvételei miatt kell a kondi, mikor dübörög valami okádék duccducc zenének közel sem nevezhető zaj pl. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 szerintem az alacsony fesz.-től nem ég le semmi, nem lehet hogy inkább túl lett hajtva a láda? Ezt írtam én is, de vannak nálam okosabbak, akik szerint az alacsony feszültség felborítja az alapvető ohm törvényt illetve az impedanciát és egy fix ellenállású dolog nagyobb áramot vesz fel kisebb feszültségnél. :D A hangszórót írta, hogy leéget... Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Nos, járó motornál nem az akksiból veszi ki a villanyt, de ne kalandozzunk el. A mélynyomók pillanatnyi nagy áramfelvételei miatt kell a kondi, mikor dübörög valami okádék duccducc zenének közel sem nevezhető zaj pl. :lol: :lol: Metált kell hallgatni és kész.... :hehe: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Nos, járó motornál nem az akksiból veszi ki a villanyt, de ne kalandozzunk el. A mélynyomók pillanatnyi nagy áramfelvételei miatt kell a kondi, mikor dübörög valami okádék duccducc zenének közel sem nevezhető zaj pl. Van egy lavorod és van egy kémcsöved. Melyikből tudsz hirtelen többet kivenni, ha inni akarsz? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts