Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Nem kell ahhoz levenni a tetőt. Legalább is én nem szedtem le, és nem volt túl nagy szívás vele.

Átlehet fűzni a kábelt a tetőkárpit felett,de amikor tetőkárpitot javítottam befűztem rendesen.

Én is így fűztem, csak aztán elhasználtam, és nem akartam újra megcsinálni :D Lehet hogy megcsinálom oszlopból... Kotorásztam a behúzóval, de nem találtam vissza a beltérvilágításhoz. Még megpróbálom letunkolni az A-oszlopban, és akkor a lábtérvilágításhoz kötöm. Aztán ha nem jön be, akkor ott rohad meg, teszek bele 9V-os elemet, meg 2 ledet, aztán "világíccsá k.csög" :D

Megosztás:

Képzeljétek, mai nap mit fedeztem fel....(lehet ezt már tudta valaki)

Foglalkoztatott a dolog hogy az a fránya ablaktörlő miért megy 4-et ablakmosáskor... amikor elég lenne 2 is!

Hát megcsináltam...:D

A relében lévő egyik ellenállást ami 32Ohm volt azt kicsere 16 ra és máris csak 2-őt megy!

Ezzel együtt rájöttem vagyis adódik, hogy ha 8-9 Ohm akkor csak 1-et ha 25 Ohm akkor 3-at megy!! :) :D

Megosztás:

Foglalkoztatott a dolog hogy az a fránya ablaktörlő miért megy 4-et ablakmosáskor... amikor elég lenne 2 is!

Hát megcsináltam... :D

A relében lévő egyik ellenállást ami 32Ohm volt azt kicsere 16 ra és máris csak 2-őt megy!

Ezzel együtt rájöttem vagyis adódik, hogy ha 8-9 Ohm akkor csak 1-et ha 25 Ohm akkor 3-at megy!! :) :D

Amikor '89-ben Angliából kaptunk igazgatót, hozott magával / magának egy 135 lovas Golf GT-t. Neki is ez volt az első náci autója. Hetekig röhögött azon, hogy vajon a német tudósok hányan, hány hónapot agyalthattak azon, hogy hányat töröljön az ablaktörlő amikor spiccel is... :D

Akkoriban a Skodámon én határoztam meg a törlések számát...

Megosztás:

Amikor '89-ben Angliából kaptunk igazgatót, hozott magával / magának egy 135 lovas Golf GT-t. Neki is ez volt az első náci autója. Hetekig röhögött azon, hogy vajon a német tudósok hányan, hány hónapot agyalthattak azon, hogy hányat töröljön az ablaktörlő amikor spiccel is... :D

Akkoriban a Skodámon én határoztam meg a törlések számát...

Jólvanna... De nekem ez akkor is nagy felfedezés, ugyanis a szakmámtól ííííííííííííííiiiiiiiiijen messze esik az elektronika!! Ami még plusz és ez miatt is vagyok hepy hogy nem nézegettem utána hogy mit és hol és hogyan csak elképzelésem volt hogy vajon hogyan és mi működtetheti!

Megosztás:

Hát megcsináltam... :D

Ezt tovább lehetne fejleszteni, ha kivezetnéd a reléből az ellenállás két érintkezőjét, természetesen ellenállás nélkül, betennél egy fényszórómagasság állító kapcsolót (vagy még egyet ha van) amiben kicserélted a számoknak megfelelően az ellenállásokat, kivéve a nullát kikapcsolni úgysem kell, és kész is az állítható törlésszámú ablaktörlő. Ráadásul jól is néz ki, mert eredeti alkatrészekből dolgozol.

Megosztás:

Ezt tovább lehetne fejleszteni, ha kivezetnéd a reléből az ellenállás két érintkezőjét, természetesen ellenállás nélkül, betennél egy fényszórómagasság állító kapcsolót (vagy még egyet ha van) amiben kicserélted a számoknak megfelelően az ellenállásokat, kivéve a nullát kikapcsolni úgysem kell, és kész is az állítható törlésszámú ablaktörlő. Ráadásul jól is néz ki, mert eredeti alkatrészekből dolgozol.

Mondjuk ennyi erővel, a gyári intervallum állítós ablaktörlő kart is beleteheti :rolleyes:

Megosztás:

Na ja, de most az ablakmosós funkcióról van szó!

Nem a folyamatos szaggatott intervallumos ablaktörlésről!!

Spriccnizek egyet, ugye elindul az balaktörlés megy kettőt megáll, és ha úgy látom jónak hogy még egy 7másodperc múlva kell egyet törölni csak egy újjmozdulattal feljebb lököm a kart (nem kapcsolom át) és már meg is van oldva a történet :D

Megosztás:

Mondjuk ennyi erővel, a gyári intervallum állítós ablaktörlő kart is beleteheti :rolleyes:

Bennt van! :D

Azzal meg most azzal küzdök, hogy ellenálláscserélgetésekkel próbálom eltalálni azt a tartományt hogy a leglassab is jó legyen meg a legyorsabb... de nem akaródzik összejönni!

Az a bajom hogy keveset állít (számomra) a karban lévő poti!

A leglassabb lehetne 30mp is a leggyorsabb meg 2mp

TUDOM VAN MÁS MEGOLDÁS, amivel ez kivitelezhető, de én ezzzel szeretném!

És amit csigi18 mondott, azzal vajon nem lehetne összekombinálni?

magasságállítón

0 = 7-2mp ig

1 = 14-7mp

2 = 21-14mp

3 = 30-22mp-ig??

vagy ez egy hüleség?

Megosztás:

Bennt van! :D

Azzal meg most azzal küzdök, hogy ellenálláscserélgetésekkel próbálom eltalálni azt a tartományt hogy a leglassab is jó legyen meg a legyorsabb... de nem akaródzik összejönni!

Az a bajom hogy keveset állít (számomra) a karban lévő poti!

A leglassabb lehetne 30mp is a leggyorsabb meg 2mp

TUDOM VAN MÁS MEGOLDÁS, amivel ez kivitelezhető, de én ezzzel szeretném!

És amit csigi18 mondott, azzal vajon nem lehetne összekombinálni?

magasságállítón

0 = 7-2mp ig

1 = 14-7mp

2 = 21-14mp

3 = 30-22mp-ig??

vagy ez egy hüleség?

Kicserélted a relét is a karhoz vagy az eredeti ablaktörlőrelé van benne?

Megosztás:

De azzal azt állítod, hogy két törlés között mennyi idő teljen el, vagy rosszul tudom?

Itt pedig az ablakmosásnál történő törlések számáról van szó.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.