Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Eszembe jutott még valami szeretnék autorádiót cserélni.

Sikerült kivenni a gyári rádiót Blaupunkt Car 300 de benne maradt a kerete, azt ki lehet venni valahogy, hogy ne keljen kiszedni a középkonzolt ?

Meg még aztszeretném megkérdezi az első izzóba hányvattos égő való ?

Meg az első helyzetjelzőbe milyen izzó való ?

Megosztás:

Eszembe jutott még valami szeretnék autorádiót cserélni.

Sikerült kivenni a gyári rádiót Blaupunkt Car 300 de benne maradt a kerete, azt ki lehet venni valahogy, hogy ne keljen kiszedni a középkonzolt ?

Meg még aztszeretném megkérdezi az első izzóba hányvattos égő való ?

Meg az első helyzetjelzőbe milyen izzó való ?

Az első lámpába úgy kell izzót venni hogy H4-es. A helyzetjelzőbe meg 12V-os és 4 vagy 5 Wattos.

De vedd ki a régit és vidd el hogy ilyen kell mert a foglalat nem mindegy.

Megosztás:

Sziasztok!

Meg tudja mondani valaki legyszi, hogy mennyi aramot fogyaszt a kocsi, ha nem megy a motor es semmi nincs bekapcsolva (vagy

mennyi az ellenallas a ket saru kozott)? Riaszto kulccsal kikapcsolva, egy CAR200-as radio figyel meg. 1999-es, 1.4.

(Nem tom, hogy az aksi gatya, vagy valami tul sok aramot fogyaszt, ha nem hasznalom. A generator jonak tunik.

Betolva poccre indul, amugy nyekk, es game over.)

Koszi, Akos

Megosztás:

Sziasztok!

Meg tudja mondani valaki legyszi, hogy mennyi aramot fogyaszt a kocsi, ha nem megy a motor es semmi nincs bekapcsolva (vagy

mennyi az ellenallas a ket saru kozott)? Riaszto kulccsal kikapcsolva, egy CAR200-as radio figyel meg. 1999-es, 1.4.

(Nem tom, hogy az aksi gatya, vagy valami tul sok aramot fogyaszt, ha nem hasznalom. A generator jonak tunik.

Betolva poccre indul, amugy nyekk, es game over.)

Koszi, Akos

Ha nincs semmi bekapcsolva és nem jár a motor, akkor megközelítőleg nulla... nagyon minimálnak kell lenne. Mérj egy áramot, aztán kiderül.

Megosztás:

Ha nincs semmi bekapcsolva és nem jár a motor, akkor megközelítőleg nulla... nagyon minimálnak kell lenne. Mérj egy áramot, aztán kiderül.

Azt hiszem a középső TID és a rádió sleep módban, fel vesz némi áramot! de ennek bele kell férnie! Van is valami adat hogy mennyit vesz fel, valakinek esetleg?

Megosztás:

Köszönöm a válaszod!

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a csomagtartó világítás nem kapja meg a 12v-ot merre kezdjek el keresni hibát ?

Kombiknál betegség az hogy az, idő vas foga, nameg az ember mániákus fel le csukogatása az ajtónak, eltörik vagy elszakad a vezeték a forgópontnál!

Ha fel van nyitva az ajtó, a bal oldali "gumicsőben" lévő mazzagok szoktak kifingani!

Édemes rájuk vetni egy pillantást mert könnyen zárlat lehet a vége, oszt nem csak ott nem lesz áram!

Amúgy a bal hátsó lámpa mögött van egy csúszó sarus csati, egyik a (Zöld) hangszóróké, a másik a 12V, ablaktörlő moci, stb. Ezt széthúzod onnan tudsz mérni szálszakadást!

Megosztás:

Kombiba van csomagtér világítás ? :blink:

ááá, csak poénból vágták ki a tetökárpitot, és akasztottak bele egy műanyag keretet, átlátszó plexivel a közepén :D ha kotorászol, akkor ugye lefelé nézel de fölötted ott van, és ezekszerint nem működik :D
Megosztás:

ááá, csak poénból vágták ki a tetökárpitot, és akasztottak bele egy műanyag keretet, átlátszó plexivel a közepén :D ha kotorászol, akkor ugye lefelé nézel de fölötted ott van, és ezekszerint nem működik :D

Most néztem meg és nem én vagyok a bolond. A helye megvan, de nincs benne lámpa. Be van vonva tetőkárpittal, csak kitapogatni lehet a helyét :)

Megosztás:

856841-20130113-EEotCH.jpg

Az a szürke/fekete gondolom...

Köszi az infót.

Még annyi lenne, hogy hol tudom a legkönnyebben ellneőrizni, hogy ez megvan-e az autóban (momentán nem tudom lebontani a küszöböt), egy szó mint száz valahol a lökösre kéne legyen rögzítve? Látszik a motortérből, vagy alá kell feküdni? Ha nem muszáj nem szerzem be a teljes kábelköteget egy vagyonért hozzá...

Köszönöm!

Megosztás:

Köszi az infót.

Még annyi lenne, hogy hol tudom a legkönnyebben ellneőrizni, hogy ez megvan-e az autóban (momentán nem tudom lebontani a küszöböt), egy szó mint száz valahol a lökösre kéne legyen rögzítve? Látszik a motortérből, vagy alá kell feküdni? Ha nem muszáj nem szerzem be a teljes kábelköteget egy vagyonért hozzá...

Köszönöm!

Hát ez nem tuti mert nincs ködösöm, de úgy rémlik a felfogatás a zárhídon történik a lökösön csak a helyét kell kivágni. Valahol ott a lámpa alatt van a helye a ködlámpának...

858671-20130114-k7Eckn.jpg

Kék pötty de ebben nem vagyok biztos.

Megosztás:

Köszi az infót.

Köszönöm!

A ködlámpákat a lökhárítóra kell felszerelni, nem a zárhídra, semmi. Ott van a helye a lökősön, kell hozzá lemezanyák meg csavarok, kivágni a helyét aztán pattanhat is be. Lökhárító vissza és ha már előtte bevezetékezted gyárira ha nem volt (ajánlom) akkor gyújtás, helyzetjelző és már világítania is kell az első ködlámpáknak a kapcsolójával és ezután kapcsolható a hátsó is. Tompítottnál meg a hátsó is kapcsolható az első nélkül és fordítva.

Ha meg valaki azt mondja, hogy ez szabálytalan, akkor vágd tarkón egy péklapáttal a nevemben kérlek. :D

Megosztás:

Sziasztok! Koszi, akkor 40-100mA meg normalisnak szamit. Hetvegen megmerem.

Meg egy kerdes, ha lehet, a jobb elso lampatestet (uveges muanyag nagy ize) elore vagy hatrafele kell kivenni,

valahogy egyik iranyba sem ment (3 csavart + az index testet kivettem).

Akos

Természetesen előre. Le kell venni hozzá a hűtőmaszkot vagy legalább annyira lebontani, hogy ne legyen útban a lámpának, mert anélkül nem fog kijönni, csavarjait ki és persze az indexet is ki kell hozzá venni és már ki is jön a helyéről.

Megosztás:

A ködlámpákat a lökhárítóra kell felszerelni, nem a zárhídra, semmi. Ott van a helye a lökősön, kell hozzá lemezanyák meg csavarok, kivágni a helyét aztán pattanhat is be. Lökhárító vissza és ha már előtte bevezetékezted gyárira ha nem volt (ajánlom) akkor gyújtás, helyzetjelző és már világítania is kell az első ködlámpáknak a kapcsolójával és ezután kapcsolható a hátsó is. Tompítottnál meg a hátsó is kapcsolható az első nélkül és fordítva.

Ha meg valaki azt mondja, hogy ez szabálytalan, akkor vágd tarkón egy péklapáttal a nevemben kérlek. :D

Köszönöm a segítséget... Esetleg arra tudsz mondani valamit esetleg, hogy a vezetékezés ha nincs meg érdemes hozzá fogni?

Egyre jobban félek tőle, mennyire kell szétbontani az autót? Csináltam már ezt-azt (led-es lábtérvilágítás, sima óra cseréje fordulatszámmérősre - persze ez se volt bekábelezve - stb...), de azért aggódom... :P

Tippek? Tapasztalatok? Köszi

Megosztás:

Köszönöm a segítséget... Esetleg arra tudsz mondani valamit esetleg, hogy a vezetékezés ha nincs meg érdemes hozzá fogni?

Egyre jobban félek tőle, mennyire kell szétbontani az autót? Csináltam már ezt-azt (led-es lábtérvilágítás, sima óra cseréje fordulatszámmérősre - persze ez se volt bekábelezve - stb...), de azért aggódom... :P

Tippek? Tapasztalatok? Köszi

Nekem gyárilag ködlámpával szerelt, szóval nem magam szereltem be, viszont nem nehéz. Kell két plusz relé hozzá meg a vezetékezés ugye. Ha viszont nincs semmi benne, tehát még a relét lábai sincsenek benne a biztosítéktáblában, akkor már gázos a helyzet.

Megosztás:

Nekem gyárilag ködlámpával szerelt, szóval nem magam szereltem be, viszont nem nehéz. Kell két plusz relé hozzá meg a vezetékezés ugye. Ha viszont nincs semmi benne, tehát még a relét lábai sincsenek benne a biztosítéktáblában, akkor már gázos a helyzet.

Az en classicomban nincs se rele se kapcs aljzat...gondolom az oveben sincs.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.