megadave Elküldve Július24, 2012 Megoszt Elküldve Július24, 2012 Most én is így kötöm! De be fogok szerezni egy másik kárpitot, s abba dupla kapcsolót teszek! Amúgy egy szerelő ismerősöm szerint ezekhez az emelőkhöz kellene egy vezérlő modul is. Olyanod nincs véletlenül? Nem kell hozzá, bekötöd a vezetékeket és kész. Kell rá táp, felfelé és lefelé vezérlő jel, riasztótól jövő jel (ez nálam nem volt bekötve), meg persze test. A többi vezérlés bele van építve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
demars Elküldve Július24, 2012 Megoszt Elküldve Július24, 2012 Nem kell hozzá, bekötöd a vezetékeket és kész. Kell rá táp, felfelé és lefelé vezérlő jel, riasztótól jövő jel (ez nálam nem volt bekötve), meg persze test. A többi vezérlés bele van építve. OK! Még egyszer köszönöm! :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július24, 2012 Megoszt Elküldve Július24, 2012 Sziasztok! Tanácsot kérnék:Vettem és beszereltem távirányítós bicskakulcsos témát a vasamhoz, működik minden csak nem tudom hova kell kötni az index villogtatás funkciót. Amúgy két biztis szál az övé.Remélem érthető voltam.(Carguard) Az miért jó ha villog a zindex? Ezt sose értettem. Legalább messziről látni hogy távos a kocsi, és egyből tudják melyiknek lehet elkapni a kódját... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Július24, 2012 Megoszt Elküldve Július24, 2012 Az miért jó ha villog a zindex? Ezt sose értettem. Legalább messziről látni hogy távos a kocsi, és egyből tudják melyiknek lehet elkapni a kódját... Az ugrókódosat kapkodhatják... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Július24, 2012 Megoszt Elküldve Július24, 2012 Az miért jó ha villog a zindex? Ezt sose értettem. Legalább messziről látni hogy távos a kocsi, és egyből tudják melyiknek lehet elkapni a kódját... Mert a 3. Emeleti ablakomból is meg tudom nézni, hogy biztosan bezártam-e. Mert némán is tudok vele autót keresni, meg mert símán tudok villantani vele egy hosszút hoszút amíg amig a sötétben látom, hogy melyik lépcsőn nem kéne leesni. Mellesleg, a villantás túl sok információt nem ad, eleve a villanás előtt kéne néznie a jelet, ugrókódos cuccnál semmit nem ér vele. Azzal a felszereléssel, amivel meg mégis, azzal nem f-astrát lopnak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Július25, 2012 Megoszt Elküldve Július25, 2012 Sziasztok! Létezik olyan ablakemelő kapcsoló bal oldalra ( dupla ), amihez nem kell ajtókárpitot cserélnem? A lényeg, hogy a gyárilag kihagyott helyre beleférjen! létezik, a gyári befér oda, én "bebarkácsoltam", nem venni észre, hogy eredetileg nem volt ott Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Július25, 2012 Megoszt Elküldve Július25, 2012 Most én is így kötöm! De be fogok szerezni egy másik kárpitot, s abba dupla kapcsolót teszek! Amúgy egy szerelő ismerősöm szerint ezekhez az emelőkhöz kellene egy vezérlő modul is. Olyanod nincs véletlenül? Nem kell hozzá, bekötöd a vezetékeket és kész. Kell rá táp, felfelé és lefelé vezérlő jel, riasztótól jövő jel (ez nálam nem volt bekötve), meg persze test. A többi vezérlés bele van építve. nem tudom pontosan mire gondolt demars szerelője, de van olyan amin van modul van amin nincs és az automatából is legalább 2fajta van: becsípődésgátlós, meg a nélküli (ja meg riasztó vezérlős és a nélküli ) anyós oldalra pl ritkán raknak(raktak) automatát (főleg régen) csak sima motor van rajta, annak egy kicsit más a bekötése, mert más dróton megy a delej bekötésből is legalább 2fajta van: 1, régi fajta, régi kapcsolokkal, ahol furcsa keresztkötések vannak a kapcsolónál 2, új fajta, ahol csak egy sima váltóérintkező van a kapcsolón, ehhez általában olyan emelő kell, amin van modul Link to comment Megosztás: More sharing options...
janoo16 Elküldve Július25, 2012 Megoszt Elküldve Július25, 2012 létezik, a gyári befér oda, én "bebarkácsoltam", nem venni észre, hogy eredetileg nem volt ott BE lehet tenni az eredeti kapcsolót, a már meglévő kárpitba :hiya: . De kell hozzá az a kárpit amiből kivetted a kapcsoló-modult-dobozt. A "turkált" kárpitból ki tudod venni (a műanyag "nitteket" le kell vágni) a tartó keretet, és ezt át tudod operálni az autódban levő kárpitba. Készítettem egy fénykép-sorozatot erről a műveletről, de még nem volt időm feltölteni valahova. Persze a legegyszerübb, ha sikerűl ugyanolyan színű ajtó-kárpitot turkálni. PS: ha már úgyis leszedtem, a fűrdőkádban kimostam az egész kócerájt, volt a kárpitban kosz elég. Csak vigyázni kell, hogy a farost-lemezt ne sokat áztassad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Július25, 2012 Megoszt Elküldve Július25, 2012 én csak dupla kapcsolót vettem, kárpitot nem és beleraktam a régibe Link to comment Megosztás: More sharing options...
demars Elküldve Július26, 2012 Megoszt Elküldve Július26, 2012 Vettem bontóba kárpitot. Színe ugyan az, csak a mintázata tér el egy kicsit, de nem zavaróan. Ezzel majd együtt kell élnem... Nos a szerelőmhöz ( autóvillamossági szakember, ezzel is foglalkozik napi szinten) ma reggel vittem a gépet, hogy kösse be az emelőket. Mondom neki, hogy amikor beszereltem a szerkezeteket, akksiról hajtotttam meg őket, hogy be tudjam állítani. DE felső és alsó végállás most nincs! Tehát, ha egy balf@sz utas rajtfelejti az ujjacskáját a gombon, a motor kapja a delejt, s attól félek h leég vagy ilyesmi! Na de én olvastam itten a gyikban, hogy ezeket be lehet tanítani, tovább kell nyomva tartani 2-3 mp-el a kapcsolót a felső állásban, s kattanás után frankó lesz a dolog, mert tudja, hogy meddig mehet, Ezt elmeséltem neki, erre ugyan azt mondta, h ezeknek az emelőknek, amiket most beszereltem kell egy vezérlő doboz is... mondom neki erre, hogy lehetséges, hogy a dupla kapcsolóba van beépítve? ( mert a bontóból egyben elhoztam kapcsolóval együtt a kárpitot), azt mondta, hogy nem. Ez addíg fog menni, míg nyomom a gombot... Ha bekötötte, majd kipróbálom ezt a betanításos dolgot... Jah még egy dolog. Olvastam, hogy volt, aki belepakolta a régi kárpitba a kapcsolókat... Képet dobhatnátok fel, mert ha nagyon zavarni fogja a szememet az eltérő kárpit mintázat, lehet, hogy megpróbálom én is belebarkácsolni... Üdv: demars Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Július26, 2012 Megoszt Elküldve Július26, 2012 Vettem bontóba kárpitot. Színe ugyan az, csak a mintázata tér el egy kicsit, de nem zavaróan. Ezzel majd együtt kell élnem... Nos a szerelőmhöz ( autóvillamossági szakember, ezzel is foglalkozik napi szinten) ma reggel vittem a gépet, hogy kösse be az emelőket. Mondom neki, hogy amikor beszereltem a szerkezeteket, akksiról hajtotttam meg őket, hogy be tudjam állítani. DE felső és alsó végállás most nincs! Tehát, ha egy balf@sz utas rajtfelejti az ujjacskáját a gombon, a motor kapja a delejt, s attól félek h leég vagy ilyesmi! Na de én olvastam itten a gyikban, hogy ezeket be lehet tanítani, tovább kell nyomva tartani 2-3 mp-el a kapcsolót a felső állásban, s kattanás után frankó lesz a dolog, mert tudja, hogy meddig mehet, Ezt elmeséltem neki, erre ugyan azt mondta, h ezeknek az emelőknek, amiket most beszereltem kell egy vezérlő doboz is... mondom neki erre, hogy lehetséges, hogy a dupla kapcsolóba van beépítve? ( mert a bontóból egyben elhoztam kapcsolóval együtt a kárpitot), azt mondta, hogy nem. Ez addíg fog menni, míg nyomom a gombot... Ha bekötötte, majd kipróbálom ezt a betanításos dolgot... Jah még egy dolog. Olvastam, hogy volt, aki belepakolta a régi kárpitba a kapcsolókat... Képet dobhatnátok fel, mert ha nagyon zavarni fogja a szememet az eltérő kárpit mintázat, lehet, hogy megpróbálom én is belebarkácsolni... Üdv: demars Úgy tudom hogy a vezérlő, a motornál van, nem a kapcsolónál. Már hogyan felejtené valaki rajta az ujját? :D Elég erősen kell nyomni azt a gombot. :icon1: Nekem komfortos mindkét oldal, és mindkét oldalon működik a becsípődés védelem is. A dupla kapcsolót én is befaragtam a gyári helyére. Link to comment Megosztás: More sharing options...
demars Elküldve Július26, 2012 Megoszt Elküldve Július26, 2012 Úgy tudom hogy a vezérlő, a motornál van, nem a kapcsolónál. Már hogyan felejtené valaki rajta az ujját? :D Elég erősen kell nyomni azt a gombot. :icon1: Nekem komfortos mindkét oldal, és mindkét oldalon működik a becsípődés védelem is. A dupla kapcsolót én is befaragtam a gyári helyére. Mindkét oldali motor komfort vezérléses. Ezért sem értettem, hogy milyen vezérlő egységet keres a szaki??? Holnap kiderül! Viszont a fóliát a kárpit alól csak darabokban tudtam leszedni. Sima fólia jó lesz helyette? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július26, 2012 Megoszt Elküldve Július26, 2012 Mindkét oldali motor komfort vezérléses. Ezért sem értettem, hogy milyen vezérlő egységet keres a szaki??? Holnap kiderül! Viszont a fóliát a kárpit alól csak darabokban tudtam leszedni. Sima fólia jó lesz helyette? Teljesen jó, pl. mezőgazdasági fólia, kétoldalas ragasztóval felrakva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
demars Elküldve Július26, 2012 Megoszt Elküldve Július26, 2012 Teljesen jó, pl. mezőgazdasági fólia, kétoldalas ragasztóval felrakva. :D Értem én! De honnan tudod, hogy falusi vagyok?? :blush: Egyébként a ragasztó már megvan, nagyon vékony és erős kétoldalas ragasztót kaptam. Csak valahol itt a fórumon mintha azt olvastam volna, hogy szigetelő anyagot érdemes ilyenkor betenni, ha már le lett szedve a kárpit! ( pl: laminált padlónál használt vékony anyagot, vagy hasnonló) Link to comment Megosztás: More sharing options...
demars Elküldve Július27, 2012 Megoszt Elküldve Július27, 2012 Most hívott a szerelő! Állítása szerint nem jók a kapcsolók, amiket adtam neki, mert azok inpulzus kapcsolók... Most füstöl a fejem nagyon! Kell keresnem univerzális kapcsolókat 2 db-ot! Aztán megy bele a gyári kárpitba jobb illetve bal oldalra! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kokó76 Elküldve Július27, 2012 Megoszt Elküldve Július27, 2012 Hali! Valaki árulja már el nekem,hogy azt a ki.aszott ventillátor előtét ellenállást,hogy a k.rva any.ba lehet kiszedni! 98-as Opel Astra F kombim van,meg is találtam kivül a ventillátort és az ellenálást,de a kezem se fér be annyira mélyen van! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Július27, 2012 Megoszt Elküldve Július27, 2012 Sziasztok. Nincs valakinek véletlenül, két darab tükörháromszögbe való gyári csipogója? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Július27, 2012 Megoszt Elküldve Július27, 2012 Sziasztok. Nincs valakinek véletlenül, két darab tükörháromszögbe való gyári csipogója? elvileg meg van meg. nem dobtam ki azt tudom, De hogy hova bujt el az egy jo kerddes... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Július27, 2012 Megoszt Elküldve Július27, 2012 elvileg meg van meg. nem dobtam ki azt tudom, De hogy hova bujt el az egy jo kerddes... Ha esetleg a kezedbe kerül, szólnál? :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július27, 2012 Megoszt Elküldve Július27, 2012 Sziasztok. Nincs valakinek véletlenül, két darab tükörháromszögbe való gyári csipogója? Nekem itt van a szekrényben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Július27, 2012 Megoszt Elküldve Július27, 2012 Ha esetleg a kezedbe kerül, szólnál? :icon1: Nekem itt van a szekrényben. Korbe nezek holnap a pincebe! Pszilaj, viszont mi elvileg tallkozunk blitzen Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július27, 2012 Megoszt Elküldve Július27, 2012 Korbe nezek holnap a pincebe! Pszilaj, viszont mi elvileg tallkozunk blitzen :o Ööö, én erről nem tudok... Pontosabban nem tudok róla, hogy mennék a Blitzre... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Július27, 2012 Megoszt Elküldve Július27, 2012 :o Ööö, én erről nem tudok... Pontosabban nem tudok róla, hogy mennék a Blitzre... :( Jani barátom már tud valamit, amit te még nem. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Július28, 2012 Megoszt Elküldve Július28, 2012 :o Ööö, én erről nem tudok... Pontosabban nem tudok róla, hogy mennék a Blitzre... :( Nem mi, hanem Tiv, es en... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július28, 2012 Megoszt Elküldve Július28, 2012 Nem mi, hanem Tiv, es en... Igen, most már leesett a tantusz...kicsi volt akkor errefelé a gravitáció és azért lebegett olyan sokáig! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts