FPepe Elküldve Április22, 2012 Elküldve Április22, 2012 Sziasztok! Leginkább a LEDezőkhöz lenne kérdésem :D a műszeregységembe bele tettünk 1m smd-t, a mutatók sehogyse akarnak világolni rendesen, igazából pirosat szeretnék a mutatóknak, de nem tudtam rájönni hogy lehetne megvalósítani. köszönettel elfogadnám ebben a segítségeteket :D :D illetve amint a képeken is látszik itt ott foltos , pedig sehol nem kapja telibe a fényt, a ford.szám mérőnél és a km óránál körbefut a műanyagon (az óracsoport házán) a led, a víz meg a tank visszajelzőnél pedig az óracsoporton fut körbe, nem fért a falra a kialakítása miatt. ha valakinek van valami építő jellegű hozzáfűznivalója szívesen venném :D köszi! Esetleg egy tipp: ha piros mutatót szeretnél (nem csak piros színnel világít, hanem piros maga a mutató is) azt legegyszerűbben üvegfestékkel lehet megoldani, én így csináltam, egyszerűen belemártod a mutatót, és kész. Ha csak a világítása legyen piros, akkor meg a mutató tövét, ahonnan a fényt kapja elég így befesteni, viszont ez esetben a megvilágítás lehetőleg fehér legyen, mert a kék háttérvilágítás nem sok piros komponenst tartalmaz, nem lesz piros fény a mutatón.
Dáwid Elküldve Április22, 2012 Elküldve Április22, 2012 Te miről beszélsz? Fél éve hozzá se nyúltál!! XD Igen, de a műszeregységemhez meg másfél éve :lol: :D (amúgy nekem ilyen lett, mutató festéssel: Nagyon hulla fénye lett, és mivel csak ződ festékem volt éppen, azért ződ lett, ami viszont sose tetszett, csak mégis befestettem :lol: Mindegy, szóval ilyen lett nah :D )
aholy Elküldve Április22, 2012 Elküldve Április22, 2012 köszöntem a segítségeteket, az üvegfesétkes megoldás annyira nem lenne jó, mivel marad kék a műszerfal :D most került bele tegnap, még nem untam meg :D majd kipróbálom a gyári helyes megoldást. piros leddel vettem az órát, semmi nem világított rendesen, csak a mutatók. a gyári helyekre voltak bepakolva, kettesével.
Dáwid Elküldve Április22, 2012 Elküldve Április22, 2012 köszöntem a segítségeteket, az üvegfesétkes megoldás annyira nem lenne jó, mivel marad kék a műszerfal :D most került bele tegnap, még nem untam meg :D majd kipróbálom a gyári helyes megoldást. piros leddel vettem az órát, semmi nem világított rendesen, csak a mutatók. a gyári helyekre voltak bepakolva, kettesével. Nah, hibátlan. AZokat tedd vissza, és árnyékold körbe a plexinek azt a részét, ami a LEDre rányúlik. (értsd tekerd körbe fekete szigszalaggal) Így csak a mutatókhoz megy majd a piros fény, a többi meg hátulról lesz világítva a kékkel. ;)
Fabrikátor Elküldve Április25, 2012 Elküldve Április25, 2012 Tegnap este a bal hátsó kétpólusú izzóm kiégett és nem volt hátsó világításom a másik oldalon sem,sőt jobb hátsó indexem sem!Kicseréltem azt azt egy égőt és lőn világosság!Szerintem ez nem gyári kötés lehet!!
Gabibácsi Elküldve Április25, 2012 Elküldve Április25, 2012 Tegnap este a bal hátsó kétpólusú izzóm kiégett és nem volt hátsó világításom a másik oldalon sem,sőt jobb hátsó indexem sem!Kicseréltem azt azt egy égőt és lőn világosság!Szerintem ez nem gyári kötés lehet!! De nem ám!
Zsoltee Elküldve Április27, 2012 Elküldve Április27, 2012 Sziasztok A töltés visszajelző lámpám villogva parázslik alapjáraton, ahogy emelem a fordulatszámot, erősen villog majd folyamatosan világít. Ha ráadok terhelést, pl lámpát vagy belsőlevegő keringető ventit, akkor már alapjáraton is világít. Ez ugye elvileg azt jelezné hogy nincs töltés, viszont... Akksin mérve a töltés 14,8-15, világítás és venti mellett 13,1-13,4 emelt fordulaton 16-17V. Én feszültségszabályzóra tippelek. Szerintetek?
daykiller Elküldve Április27, 2012 Elküldve Április27, 2012 Sziasztok A töltés visszajelző lámpám villogva parázslik alapjáraton, ahogy emelem a fordulatszámot, erősen villog majd folyamatosan világít. Ha ráadok terhelést, pl lámpát vagy belsőlevegő keringető ventit, akkor már alapjáraton is világít. Ez ugye elvileg azt jelezné hogy nincs töltés, viszont... Akksin mérve a töltés 14,8-15, világítás és venti mellett 13,1-13,4 emelt fordulaton 16-17V. Én feszültségszabályzóra tippelek. Szerintetek? Az lesz. Diódahíd és szabályzó csere. Elvileg egyben van a kettő, úgyhogy tökmindegy.
Zsoltee Elküldve Április27, 2012 Elküldve Április27, 2012 Nos, cseréltem a szabályzót, de nem jött be, diódahíd kaputt. Delco generátor és ebben külön vannak. Szereztem egy másik generátort, ideiglenesen jó lesz, amíg meg nem javítják az enyémet. Viszont a töltés visszajelző lámpám, még a próbálkozásoknál kiégett, szóval ezzel nem tudok kipróbálni hogy működik-e a generátor, mivel nincs gerjesztő áram. Holnap autósbolt, vagy Opelszervíz. <_<
ftamas78 Elküldve Április27, 2012 Elküldve Április27, 2012 Hello! Nincs véletlenül valakinek egy eladó TID kijelző F astrába, Budapesten vagy környékén?
zotya975 Elküldve Április28, 2012 Elküldve Április28, 2012 Nos, cseréltem a szabályzót, de nem jött be, diódahíd kaputt. Delco generátor és ebben külön vannak. Szereztem egy másik generátort, ideiglenesen jó lesz, amíg meg nem javítják az enyémet. Viszont a töltés visszajelző lámpám, még a próbálkozásoknál kiégett, szóval ezzel nem tudok kipróbálni hogy működik-e a generátor, mivel nincs gerjesztő áram. Holnap autósbolt, vagy Opelszervíz. <_< A helyzetjelzőben ugyanolyan izzó van. Csak ki kell húzni a foglalatból:
Zsoltee Elküldve Április28, 2012 Elküldve Április28, 2012 A helyzetjelzőben ugyanolyan izzó van. Csak ki kell húzni a foglalatból: :omg: Tudtam hogy valahonnan ismerős. Köszi az infót. :lol:
wookie Elküldve Április28, 2012 Elküldve Április28, 2012 Hello! Nincs véletlenül valakinek egy eladó TID kijelző F astrába, Budapesten vagy környékén? Ha a középkonzolon lévő óra-rádió-hőmérő kombóra gondolsz, akkor van. Igaz nem pesten.
zotya975 Elküldve Április28, 2012 Elküldve Április28, 2012 :omg: Tudtam hogy valahonnan ismerős. Köszi az infót. :lol: Nincs mit. :icon1:
Zsoltee Elküldve Április28, 2012 Elküldve Április28, 2012 Nincs mit. :icon1: Annyiban különbözik hogy amit kivettem az 3W a helyzetjelző meg 5W de tényleg ua a foglalat és működik is. :)
ftamas78 Elküldve Április29, 2012 Elküldve Április29, 2012 Ha a középkonzolon lévő óra-rádió-hőmérő kombóra gondolsz, akkor van. Igaz nem pesten. Igen arra gondolok. Merre van? Milyen messze? Mennyiért adnád, esetleg posta?
Bazsi19 Elküldve Április29, 2012 Elküldve Április29, 2012 Hali !Olyan problémám lenne ,hogy van a km óra egységemhez ijen világitós számlap már beis szereltem csak bekéne kötni van rajta 1 kapcsoló is amivel tudom váltani kék vagy zold legyen a világitása .Az lenne a kérdésem,hogy hová kell kötni?Világitás kapcsolóra tippeltem csak nemtudom meik szál megy a belsövilágitásra és meik a km órához. <_< Ha valaki csinált már ijet és tudna nekem segiteni ebben akkor előre is köszönöm! :icon1:
Krajcso Elküldve Április29, 2012 Elküldve Április29, 2012 Annyiban különbözik hogy amit kivettem az 3W a helyzetjelző meg 5W de tényleg ua a foglalat és működik is. :) Ha az adja a gerjesztést a generátornak, akkor nem kellene bele inkább egy 3W-osat keresni majd? :confused:
lombi Elküldve Április29, 2012 Elküldve Április29, 2012 sziasztok! gyújtótrafót keresek x14nzhez ,enyém zizegmár meg amikor lehuzom az 1es hengerről akkor nem torpan semmit mig a többi hengernél lentebb esik a fordulat egyből. Ha van valakinek akkor irjon megegyezzünk. köszi
zotya975 Elküldve Április29, 2012 Elküldve Április29, 2012 sziasztok! gyújtótrafót keresek x14nzhez ,enyém zizegmár meg amikor lehuzom az 1es hengerről akkor nem torpan semmit mig a többi hengernél lentebb esik a fordulat egyből. Ha van valakinek akkor irjon megegyezzünk. köszi ööö az nem elosztó-rotoros és csak egy trafó van?
Bazsi19 Elküldve Április29, 2012 Elküldve Április29, 2012 Hali !Olyan problémám lenne ,hogy van a km óra egységemhez ijen világitós számlap már beis szereltem csak bekéne kötni van rajta 1 kapcsoló is amivel tudom váltani kék vagy zold legyen a világitása .Az lenne a kérdésem,hogy hová kell kötni?Világitás kapcsolóra tippeltem csak nemtudom meik szál megy a belsövilágitásra és meik a km órához. <_< Ha valaki csinált már ijet és tudna nekem segiteni ebben akkor előre is köszönöm! :icon1: Probléma megoldva :D
FPepe Elküldve Április29, 2012 Elküldve Április29, 2012 Hali !Olyan problémám lenne ,hogy van a km óra egységemhez ijen világitós számlap már beis szereltem csak bekéne kötni van rajta 1 kapcsoló is amivel tudom váltani kék vagy zold legyen a világitása .Az lenne a kérdésem,hogy hová kell kötni?Világitás kapcsolóra tippeltem csak nemtudom meik szál megy a belsövilágitásra és meik a km órához. <_< Ha valaki csinált már ijet és tudna nekem segiteni ebben akkor előre is köszönöm! :icon1: A világításkapcsoló 58K jelű pontjára kell kötni, szürke-zöld vezeték megy rá.
Bazsi19 Elküldve Április29, 2012 Elküldve Április29, 2012 A világításkapcsoló 58K jelű pontjára kell kötni, szürke-zöld vezeték megy rá. Köszi én arra a csatlakozora kötöttem ami egyböl az órába csatlakozik kimértem müszerrel hogy meik két szálon jön áram :icon1: .Kiszedtem a világitáskapcsolot is meg az izocsatlakozot de az nemjött le annyira hogy megblankoljam a vezetéket igy a csatlakozó egyszerübb volt! :icon1: DE köszi a segitséget! :D
lombi Elküldve Április30, 2012 Elküldve Április30, 2012 ööö az nem elosztó-rotoros és csak egy trafó van? de igen egy trafó abból megy egy vezeték a gyujtóelosztó fedélhez.
zotya975 Elküldve Április30, 2012 Elküldve Április30, 2012 de igen egy trafó abból megy egy vezeték a gyujtóelosztó fedélhez. Akkor nem hiszem hogy a trafó a ludas azért mert az 1.es henger nem megy...inkább gyertya-kábel, elosztófedél...
Recommended Posts