Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

Leginkább a LEDezőkhöz lenne kérdésem :D

a műszeregységembe bele tettünk 1m smd-t, a mutatók sehogyse akarnak világolni rendesen, igazából pirosat szeretnék a mutatóknak, de nem tudtam rájönni hogy lehetne megvalósítani. köszönettel elfogadnám ebben a segítségeteket :D :D

illetve amint a képeken is látszik itt ott foltos , pedig sehol nem kapja telibe a fényt, a ford.szám mérőnél és a km óránál körbefut a műanyagon (az óracsoport házán) a led, a víz meg a tank visszajelzőnél pedig az óracsoporton fut körbe, nem fért a falra a kialakítása miatt.

ha valakinek van valami építő jellegű hozzáfűznivalója szívesen venném :D

köszi!

Esetleg egy tipp: ha piros mutatót szeretnél (nem csak piros színnel világít, hanem piros maga a mutató is) azt legegyszerűbben üvegfestékkel lehet megoldani, én így csináltam, egyszerűen belemártod a mutatót, és kész. Ha csak a világítása legyen piros, akkor meg a mutató tövét, ahonnan a fényt kapja elég így befesteni, viszont ez esetben a megvilágítás lehetőleg fehér legyen, mert a kék háttérvilágítás nem sok piros komponenst tartalmaz, nem lesz piros fény a mutatón.

Megosztás:

Te miről beszélsz? Fél éve hozzá se nyúltál!! XD

Igen, de a műszeregységemhez meg másfél éve :lol: :D

(amúgy nekem ilyen lett, mutató festéssel: 532036-20120422-oVUUFH.jpg

Nagyon hulla fénye lett, és mivel csak ződ festékem volt éppen, azért ződ lett, ami viszont sose tetszett, csak mégis befestettem :lol: Mindegy, szóval ilyen lett nah :D )

Megosztás:

köszöntem a segítségeteket, az üvegfesétkes megoldás annyira nem lenne jó, mivel marad kék a műszerfal :D most került bele tegnap, még nem untam meg :D majd kipróbálom a gyári helyes megoldást.

piros leddel vettem az órát, semmi nem világított rendesen, csak a mutatók. a gyári helyekre voltak bepakolva, kettesével.

Megosztás:

köszöntem a segítségeteket, az üvegfesétkes megoldás annyira nem lenne jó, mivel marad kék a műszerfal :D most került bele tegnap, még nem untam meg :D majd kipróbálom a gyári helyes megoldást.

piros leddel vettem az órát, semmi nem világított rendesen, csak a mutatók. a gyári helyekre voltak bepakolva, kettesével.

Nah, hibátlan. AZokat tedd vissza, és árnyékold körbe a plexinek azt a részét, ami a LEDre rányúlik. (értsd tekerd körbe fekete szigszalaggal) Így csak a mutatókhoz megy majd a piros fény, a többi meg hátulról lesz világítva a kékkel. ;)

Megosztás:

Sziasztok

A töltés visszajelző lámpám villogva parázslik alapjáraton, ahogy emelem a fordulatszámot, erősen villog majd folyamatosan világít. Ha ráadok terhelést, pl lámpát vagy belsőlevegő keringető ventit, akkor már alapjáraton is világít. Ez ugye elvileg azt jelezné hogy nincs töltés, viszont...

Akksin mérve a töltés 14,8-15, világítás és venti mellett 13,1-13,4 emelt fordulaton 16-17V.

Én feszültségszabályzóra tippelek. Szerintetek?

Megosztás:

Sziasztok

A töltés visszajelző lámpám villogva parázslik alapjáraton, ahogy emelem a fordulatszámot, erősen villog majd folyamatosan világít. Ha ráadok terhelést, pl lámpát vagy belsőlevegő keringető ventit, akkor már alapjáraton is világít. Ez ugye elvileg azt jelezné hogy nincs töltés, viszont...

Akksin mérve a töltés 14,8-15, világítás és venti mellett 13,1-13,4 emelt fordulaton 16-17V.

Én feszültségszabályzóra tippelek. Szerintetek?

Az lesz. Diódahíd és szabályzó csere. Elvileg egyben van a kettő, úgyhogy tökmindegy.

Megosztás:

Nos, cseréltem a szabályzót, de nem jött be, diódahíd kaputt. Delco generátor és ebben külön vannak. Szereztem egy másik generátort, ideiglenesen jó lesz, amíg meg nem javítják az enyémet. Viszont a töltés visszajelző lámpám, még a próbálkozásoknál kiégett, szóval ezzel nem tudok kipróbálni hogy működik-e a generátor, mivel nincs gerjesztő áram. Holnap autósbolt, vagy Opelszervíz. <_<

Megosztás:

Nos, cseréltem a szabályzót, de nem jött be, diódahíd kaputt. Delco generátor és ebben külön vannak. Szereztem egy másik generátort, ideiglenesen jó lesz, amíg meg nem javítják az enyémet. Viszont a töltés visszajelző lámpám, még a próbálkozásoknál kiégett, szóval ezzel nem tudok kipróbálni hogy működik-e a generátor, mivel nincs gerjesztő áram. Holnap autósbolt, vagy Opelszervíz. <_<

A helyzetjelzőben ugyanolyan izzó van. Csak ki kell húzni a foglalatból:

537457-20120428-V9AK2n.jpg

Megosztás:

Hali !Olyan problémám lenne ,hogy van a km óra egységemhez ijen világitós számlap már beis szereltem csak bekéne kötni van rajta 1 kapcsoló is amivel tudom váltani kék vagy zold legyen a világitása .Az lenne a kérdésem,hogy hová kell kötni?Világitás kapcsolóra tippeltem csak nemtudom meik szál megy a belsövilágitásra és meik a km órához. <_< Ha valaki csinált már ijet és tudna nekem segiteni ebben akkor előre is köszönöm! :icon1:

Megosztás:

Hali !Olyan problémám lenne ,hogy van a km óra egységemhez ijen világitós számlap már beis szereltem csak bekéne kötni van rajta 1 kapcsoló is amivel tudom váltani kék vagy zold legyen a világitása .Az lenne a kérdésem,hogy hová kell kötni?Világitás kapcsolóra tippeltem csak nemtudom meik szál megy a belsövilágitásra és meik a km órához. <_< Ha valaki csinált már ijet és tudna nekem segiteni ebben akkor előre is köszönöm! :icon1:

Probléma megoldva :D
Megosztás:

A világításkapcsoló 58K jelű pontjára kell kötni, szürke-zöld vezeték megy rá.

Megosztás:

A világításkapcsoló 58K jelű pontjára kell kötni, szürke-zöld vezeték megy rá.

Köszi én arra a csatlakozora kötöttem ami egyböl az órába csatlakozik kimértem müszerrel hogy meik két szálon jön áram :icon1: .Kiszedtem a világitáskapcsolot is meg az izocsatlakozot de az nemjött le annyira hogy megblankoljam a vezetéket igy a csatlakozó egyszerübb volt! :icon1: DE köszi a segitséget! :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.