Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
  daykiller írta:
Mindenképp hibakódot villogtassál ki, mert az ilyet eltárolja. Valamelyik érzékelőt nem érzékeli, ami szükséges az induláshoz, akkor szokott ilyet csinálni. Lehet például a főtengelyjeladó, kopogásérzékelő ha van, satöbbi. Lehet szétcsúszott csatlakozó is a probléma.

köszi a segitséget de a villogtatásba tudnál segiteni. olvastam róla de még nem probáltam? ha megoldodna a problémám nem lennék fukar!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Elküldve
  peti16 írta:
Hellósztok!

Akérdésem az lenne hogy ha szeretnék berakni a gépbe elektromos ablakot akkor ahhoz mi szükséges??

2 szerkezet, gombok, meg a kábal köteg??

Így van, meg nem árt hozzá való ajtókárpit, vagy faragni kell.

Elküldve
  Kritya írta:
köszi a segitséget de a villogtatásba tudnál segiteni. olvastam róla de még nem probáltam? ha megoldodna a problémám nem lennék fukar!!!!!!!!!!!!!!!!!!

először is meg kell nézned a biztosíték táblán milyen csatlakozó van:

1. http://pics.coldline.hu/pics/433599-20120107-HzjaIM.jpg

vagy

2. http://pics.coldline.hu/pics/433600-20120107-2pIxFG.jpg

a képeken fel van tüntetve melyik lábakat kell összekötni egy gémkapocsalt vagy egy darab dróttal.

Ha ez megvan akkor csak a gyújtást kell ráadni, és a motorvezérlés ikont figyelni. Ez villogással fogja a hibakódokat kiírni. Mindig a 12-es kóddal (diagnózis kezdete) kezd.

A 12-es kódot például a következõ képpen jeleníti meg: 1 villanás, szünet, 2 villanás. Minden kódot háromszor ismétel, tehát háromszor jön a 12-es, utána a többi kód, szintén ismételve. Ha a hiba száma megvan akkor nyugodtan írd ide fórumra és valaki meg írja mi a probléma.

Vagy itt a Hibakód lista:

http://www.opel-magazin.hu/index.php?optio...&Itemid=105

vagy ha 4 jegyű számból áll a hibakód ahhoz kell egy másik táblázat. de abban is segítek ha kell.

Elküldve

1992-es F Astrám középkonzolja teljesen fekete, egy izzó sem ég benne. Milyen kell bele (hol lehet venni) és hogyan lehet szétszedni a középkonzolt?

Elküldve

Sziasztok!

Létezik olyan ablaktörlő kapcsoló, ami intervallumos, BC-s, és hátsó mosó/törlő funkciója is van?

Omegában talán volt ilyen, nem? Kellene nekem egy :lol:

Elküldve
  Tavekk írta:
Egyszerű a bekötése? Házilag megoldható, vagy van gyárilag hozzá kábel vezetve, mármint a ford. mérőhöz?

98-as autóban nem félnék tőle, hogy benne lesz, de ha nincs, akkor is csak egy szálat kell behúzni pluszban :lol:

Elküldve
  Tavekk írta:
Egyszerű a bekötése? Házilag megoldható, vagy van gyárilag hozzá kábel vezetve, mármint a ford. mérőhöz?

Az enyémbe gyárilag behúzták (azt nem tudom hogy mindegyikbe be húzták-e) csak megvettem az órát kicseréltem, csatik a helyükre és ennyi!

Elküldve
  Krajcso írta:
Sziasztok!

Létezik olyan ablaktörlő kapcsoló, ami intervallumos, BC-s, és hátsó mosó/törlő funkciója is van?

Omegában talán volt ilyen, nem? Kellene nekem egy :D

Szia!

Nekem van egy, de nem adom! :-)) (mert használom :lol: )

Kétféléből raktam össze, egy sedan Omegából (amin nincs hátsó ablaktorlő) magát a kart és a meglévő Astra F Caravánból a foglalat/rugók/lemezkék...

Szerencsére teljesen kompatibilis, 3 perc alatt meg lehet buherálni.

Elküldve
  ihbastra írta:
Az enyémbe gyárilag behúzták (azt nem tudom hogy mindegyikbe be húzták-e) csak megvettem az órát kicseréltem, csatik a helyükre és ennyi!

Köszönöm a válaszokat! Azért ha nem lesz behúzva gyárilag a szál akkor tudtok benne segíteni hova kell bekötni?

Elküldve
  Tavekk írta:
Köszönöm a válaszokat! Azért ha nem lesz behúzva gyárilag a szál akkor tudtok benne segíteni hova kell bekötni?

A GyIK "műszeregység csere-bere " rovatát tudom ajánlani :lol: Nem azért készült, hogy ne olvassa el senki.

Elküldve
  Krajcso írta:
Sziasztok!

B Omega Caravanban volt ilyen.

Elküldve
  Krajcso írta:
Sziasztok!

Az Omega B kombié pont olyan. De a relét is vedd meg! :D

Esetleg itt nézelődj... :devlish:

Elküldve
  pszilaj írta:
Az Omega B kombié pont olyan. De a relét is vedd meg! :lol:

Esetleg itt nézelődj... :D

Nem muszáj. :devlish:

Nameg átszerelhető a nem hátsó ablaktörlős BC-s intervallumos kar az Astráéba. :devlish:

Elküldve
  Dáwid írta:
A GyIK "műszeregység csere-bere " rovatát tudom ajánlani :D Nem azért készült, hogy ne olvassa el senki.

Köszi a segítséget! Pedig már sokat olvastam a GYIK-ot, de eddig még nem sikerült eljutni. :lol:

Mégegyszer köszi!

Elküldve
  pszilaj írta:
Na igen, ha van kedve barkálcsolni... :lol:

De megvenni a legegyszerűbb...én is így tettem...

Kart "gyárit" veszek, de a relében úgy tudom egy ellenállást kell csak kicserélni és van két fölös ablaktörlő relém is :D

Elküldve
  Krajcso írta:
Kart "gyárit" veszek, de a relében úgy tudom egy ellenállást kell csak kicserélni és van két fölös ablaktörlő relém is :D

És azt is tudod melyik ellenálást kell mekkorára? Mert az sem mindeggy szerintem. :devlish: :lol:

Elküldve
  yankee írta:

És azt is tudod melyik ellenálást kell mekkorára? Mert az sem mindeggy szerintem. :devlish: :lol:

Van egy leírásom róla :D A karban lévő potméter és a relében lévő ellenállás arányával lehet beállítani az időzítő IC időalapját :devlish:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.