Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Helló srácok . Volna egy olyan kérdésem ,hogy a gyertya pipán lévő rúgó áthúz a blokra . Ez valami testelési hiba lehet vagy a kábelok mehetnek a kukába ?Az a helyzet ,hogy mind a négy né van ez a jelenség .Eddig nem tüntfel csak most hogy meglett bontva motor némi elszálló vezérlés miat , és lehet nem tetem vissza valameik test kábelt ?

Intenzitás függő. Ha csak nagyon apró gyenge csak korom sötétben látható szikrák ill szikrácskák :D vannak akkor lehet csak koronakisülés azaz csak a rugóban indukálódott feszültség. Ha jobban áthúz akkor bizony megérett a cserére. (Ez utóbbit tartom esélyesebbnek)

Elküldve
Intenzitás függő. Ha csak nagyon apró gyenge csak korom sötétben látható szikrák ill szikrácskák :D vannak akkor lehet csak koronakisülés azaz csak a rugóban indukálódott feszültség. Ha jobban áthúz akkor bizony megérett a cserére. (Ez utóbbit tartom esélyesebbnek)

Köszönöm a válaszokat , még csak sötétben látszik akkor is inkább mondanám szikrácskának mint szikrának de valószinű , hogy csere lesz mert már kb 5 éve volt cserélve akkor sem valami komoly márka lett beletéve .

Elküldve

Hello kiégett a bal első fényszóróm az astrámba. hogy kell kicserélni? jah és csak a tompított nem világít de a távolsági igen. nem egy izzórol működik? nemértem.

Elküldve
Hello kiégett a bal első fényszóróm az astrámba. hogy kell kicserélni? jah és csak a tompított nem világít de a távolsági igen. nem egy izzórol működik? nemértem.

Egy izzóról működik, de két izzószál van benne, amiből csak az egyik van kiégve.

A cseréhez a motortérben lehúzód az izzóról a foglalatot, hátrahúzod a gumi porvédőt, amibe 3 vezeték megy, és kiakasztod a tartó kampóját. Beszerelésnél először átrakod az új izzóra a gumisapkát, aztán beteszed a helyére, tartó kampó beakaszt, gumitakaró a lámpára ráhúz, foglalat vissza az izzóra.

Elküldve

2 szál van benne, mivel a tompítottat használod szinte állandóan, így mindíg az ég ki hamarabb. :P

Itt egy kis segítség képekben is, az előttem szóló részletes leírásához!

És még egy fontos dolog! Ne fogd meg közvetlenül az izzó üveg részét, mert akkor rámegy a zsírréteg az újaidról, és hamarabb ki fog égni! :D (néhány izzó dobozán is rajta van ez)

Elküldve
2 szál van benne, mivel a tompítottat használod szinte állandóan, így mindíg az ég ki hamarabb. :P

Itt egy kis segítség képekben is, az előttem szóló részletes leírásához!

És még egy fontos dolog! Ne fogd meg közvetlenül az izzó üveg részét, mert akkor rámegy a zsírréteg az újaidról, és hamarabb ki fog égni! :D (néhány izzó dobozán is rajta van ez)

Hogyan történik ez az izzócsere egy-két új típuson? Végy egy csápos emelőt, vedd le a kereket, a dobbetétet a.... :P

Elküldve
Hogyan történik ez az izzócsere egy-két új típuson? Végy egy csápos emelőt, vedd le a kereket, a dobbetétet a.... :P

Vagy szereld ki az egész lámpatestet, és ha kint van, már hozzá is férsz az izzókhoz. :D :P

Elküldve

köszi megoldottam. kiváncsiságbol már a másikat is kivettem az meg olyan rosszul volt belerakva h nemcsoda h a fatetejét világitotta hiába állítgattam. az mondjuk nem gond hogy az egyik lámpám valoe a másik meg másfajta gyártmány? vetitett képük ugyanaz lehet?

Elküldve
köszi megoldottam. kiváncsiságbol már a másikat is kivettem az meg olyan rosszul volt belerakva h nemcsoda h a fatetejét világitotta hiába állítgattam. az mondjuk nem gond hogy az egyik lámpám valoe a másik meg másfajta gyártmány? vetitett képük ugyanaz lehet?

Nem gond, csak jól legyen beállítva :D

Elküldve
Igen lehet gyárilag be van kábelezve de ha nem akkor neked kell behúzni 1 szálat.

hello!

Bevan káblezve,csak olvastam itt,hogy a hőgombát is kell cserélni...

Mert más a kiosztása,megnéztem annak ugyan olya a kiosztása akkor azt nem kell cserélni?

Elküldve
hello!

Bevan káblezve,csak olvastam itt,hogy a hőgombát is kell cserélni...

Mert más a kiosztása,megnéztem annak ugyan olya a kiosztása akkor azt nem kell cserélni?

Akkor természetesen nem!

2 féle van, az egyiken a 100 van kiírva, a másikon a 110. Ha ugyanolyan a skálázás mindegyiken, akkor marad ugyanaz! :D

Elküldve

Sziasztok!

S.O.S. segítsetek. A hátsó helyzetjelző lámpáim és a tolatólámpám nem világítanak. Néztem a bisztiket,azok jók, vettem új izzókat is és mégsem világítanak.

Kérlek segítsetek!!!

Elküldve
Sziasztok!

S.O.S. segítsetek. A hátsó helyzetjelző lámpáim és a tolatólámpám nem világítanak. Néztem a bisztiket,azok jók, vettem új izzókat is és mégsem világítanak.

Kérlek segítsetek!!!

Az index működik hátul?

Elküldve

Sziasztok! Lenne egy kis problémám. JVC fejegység van az opelembe. ha gázt adok az autonak akkor a zene el kezd szakadozni. mi köze van egymáshoz a gázpedálnak meg a zenének::::??????? valaki valami segitséget esetleg. köszönöm.

Elküldve
Akkor természetesen nem!

2 féle van, az egyiken a 100 van kiírva, a másikon a 110. Ha ugyanolyan a skálázás mindegyiken, akkor marad ugyanaz! :D

Csak a benzin mutató nem olyan,mert nekem 50-ig mér az meg 60-ig. az gond?

Elküldve
Sziasztok! Lenne egy kis problémám. JVC fejegység van az opelembe. ha gázt adok az autonak akkor a zene el kezd szakadozni. mi köze van egymáshoz a gázpedálnak meg a zenének::::??????? valaki valami segitséget esetleg. köszönöm.

Szia!

Pl. rámérhetnél a töltésre. Ha túl tölt a generátorod, azt a rádió nem igazán szokta tolerálni. Izzóid nem szoktak sűrűn kiégni?

Elküldve
Szia!

Pl. rámérhetnél a töltésre. Ha túl tölt a generátorod, azt a rádió nem igazán szokta tolerálni. Izzóid nem szoktak sűrűn kiégni?

a töltésem jó,eddig csak egy izzóm égett ki az is az órábol. nem szokott az izó kiégni. te azt észrevettem hogy a pótféklámpám egy kicsit villog ha indexelek,de a magnó miért csinálja ezt a szakadozást arról fogalmam nincs

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.