Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Mert nem a hőmérő hibája hanem a TID csinálja. A forrasztások elengedtek, kirepedeztek. 3 perces forrasztás, és 10 évig megint jó :)

Pff! A TID csatlakozó lábait újraforrasztottam, ami eddig a villanásokat, illetve a memória elvesztését okozta. Hol kellene még, h a hőmérséklet is faja legyen??

Megosztás:

Pff! A TID csatlakozó lábait újraforrasztottam, ami eddig a villanásokat, illetve a memória elvesztését okozta. Hol kellene még, h a hőmérséklet is faja legyen??

Nekem is volt már 40 fok télen. A TID-ben minden alkatrész lábát átforrasztottam (mert nem csak a csatlakozó forrasztásai pusztulnak ki hanem a többi is) és azóta nem látok olyat a hőmérőn hogy " - 3 - " :)

Megosztás:

Sziasztok!

A problémám a következő!

'92-es F Astra. 1 hete parkol az autó az utcán. Ma reggel arra lettem figyelmes, hogy az ajtók ki voltak nyitva(központi záras) és a belső világítás világít. Riasztó ki-be kapcsolás, lámpa még mindig világít. Indítás után is. Viszont ha a fékre lépek és felgyullad a féklámpa, akkor a belső világítás elalszik, viszont csak addig amíg a féklámpa világít. 1 hete mostam le az autót, azóta meg elég párás idő van errefelé.

Beázott volna valahogy?

Ha valaki tud nekem segíteni, azt előre is nagyon-nagyon megköszönöm!

Üdv, Tibor

Megosztás:

Jahh alúlról nézed van egy lyuk. Leírás lapján én pl sokadik után a sokadik héten vettem észre! :) De jobban meggondolva mégsem raktam a helyére mert ha kilóg az alja és egyszer rácsúszol véletlen a padkára akkor , úgyhogy vigyázz vele! :D

De ugye nem a csatis fele néz lefele? :D

Sziasztok!

A problémám a következő!

'92-es F Astra. 1 hete parkol az autó az utcán. Ma reggel arra lettem figyelmes, hogy az ajtók ki voltak nyitva(központi záras) és a belső világítás világít. Riasztó ki-be kapcsolás, lámpa még mindig világít. Indítás után is. Viszont ha a fékre lépek és felgyullad a féklámpa, akkor a belső világítás elalszik, viszont csak addig amíg a féklámpa világít. 1 hete mostam le az autót, azóta meg elég párás idő van errefelé.

Beázott volna valahogy?

Ha valaki tud nekem segíteni, azt előre is nagyon-nagyon megköszönöm!

Üdv, Tibor

Beázás nem nagyon okzohatja főleg ha a féklámpával összeveszik. Azokat a helyeket kell átnézni, ahol a két kábel együttfuthat, de nehéz így kibogozni hol van áthallás. Nincs autóvillamossági ismerős?

Megosztás:

Sziasztok!

Olyan gondom bajom lenne, hogy a központi zár nem nagyon akar működni a kocsiban az összes biztosítékot átnéztem OK! Nem tudom mi lehet a baj a bal első ajtóban lévő vezérlő motor 2-3 hónapos. Hiába nyomom a gombot nem zár de a riasztó kapcsol. Lehet nem kap villanyt a motor? Hol mérjek rá. Egyéb ötlet?

Megosztás:

Sziasztok!

Nemrég vettem 95' astra f caravan-t c14se szeretnék ködlámpát beszerelni előre, ha lehet a gyári kapcsoló felhasználásával. Már beszereztem a kapcsolót, átnéztem a biztosíték táblát a kapcsolóbol bemegy a biztosíték táblába, aztán nem találom a motortérben , hogy merre lehet tovább a kábel.

Kérek segítséget a továbblépéshez :)

Miki

Megosztás:

Sziasztok!

Olyan gondom bajom lenne, hogy a központi zár nem nagyon akar működni a kocsiban az összes biztosítékot átnéztem OK! Nem tudom mi lehet a baj a bal első ajtóban lévő vezérlő motor 2-3 hónapos. Hiába nyomom a gombot nem zár de a riasztó kapcsol. Lehet nem kap villanyt a motor? Hol mérjek rá. Egyéb ötlet?

Univerzális?

Nekem volt olyan, hogy a testelésnél nem érintkezett normálisan, de mire erre rájöttem már szétszedtem mindent. :)

Megosztás:

Sziasztok!

Nemrég vettem 95' astra f caravan-t c14se szeretnék ködlámpát beszerelni előre, ha lehet a gyári kapcsoló felhasználásával. Már beszereztem a kapcsolót, átnéztem a biztosíték táblát a kapcsolóbol bemegy a biztosíték táblába, aztán nem találom a motortérben , hogy merre lehet tovább a kábel.

Kérek segítséget a továbblépéshez :)

Miki

Üdv!

Én is éppen ködlámpásítani szeretnék. Nekem csak szerezni kellene 2 ködlámpát és befaragni a lökösbe.

Ha aláfekszel, akkor láthatod. Amúgy a bal oldalon van egy fekete műanyag "doboz", az alatt megy le a kábel a lököshöz. A másik oldalon még nem néztem.

Megosztás:

Univerzális. Hova van testelve? Milyen kábel?

Ezek szerint nem te szerelted be.

Valahol az egyik vezeték le van testelve, nekem a kesztyűtartót ki kell szednem, hogy hozzáférjek. Kapott egy kis WD40-et és azóta nem volt gondom vele.

Nézd meg a vezérlőjét hogy hova mennek a vezetékek. Egy piros elvileg az akksira vagy lehet a riasztóra.

Nekem fekete vezeték a test.

Lehet, hogy neked is csak érintkezési hiba van valahol.

Megosztás:

Ezek szerint nem te szerelted be.

Valahol az egyik vezeték le van testelve, nekem a kesztyűtartót ki kell szednem, hogy hozzáférjek. Kapott egy kis WD40-et és azóta nem volt gondom vele.

Nézd meg a vezérlőjét hogy hova mennek a vezetékek. Egy piros elvileg az akksira vagy lehet a riasztóra.

Nekem fekete vezeték a test.

Lehet, hogy neked is csak érintkezési hiba van valahol.

Oké! köszi a segítséget. Ha nem boldogulok vele majd elviszem valami autó villamoságihoz.

Megosztás:

Tudja azt valaki, hogy a középkonzol világítás rizsszem izzó pontosan milyenek is?

Én azt gondolom, hogy 4x10mm 12V 50mA rizsszemizzókról van szó.

Lehetséges ez?

Én tegnap vettem rizsszem izzót, ami 12V és 15W volt ráírva. A dátum kijelzőben cseréltem ki, és jó lett.

Megosztás:

Nem volt olyan ami tetszett volna. :)

Mégis mit csináljon a jóember? Rendeljen netről 1 marék izzót vagy LED-ezze be, ha már szétszedi. :D

Ez a leg1szerűbb megoldás nemde? :D

Vagy inkább az én javaslatom. :D

Én értelek,csak azt nem értem,hogy ha tudod mit akarsz venni és mibe kell,miért nem egyből a megfelelő boltban kérdez? :D

Megosztás:

Üdv!

Én is éppen ködlámpásítani szeretnék. Nekem csak szerezni kellene 2 ködlámpát és befaragni a lökösbe.

Ha aláfekszel, akkor láthatod. Amúgy a bal oldalon van egy fekete műanyag "doboz", az alatt megy le a kábel a lököshöz. A másik oldalon még nem néztem.

Lehet én vagyok vak, vagy nem jó helyen nézem, igaz nincs aknám. Nem találom :)

Megosztás:

Lehet én vagyok vak, vagy nem jó helyen nézem, igaz nincs aknám. Nem találom :)

Nekem a bal oldalon a külső hőmérséklet érzékelő vezetékéhez volt hozzá fogatva, a jobb oldali csak a lökös levételével került elő. Kb. a lökös rögzítőcsavarjánál ( a vonószem környékén ) volt a kasznihoz kötegelőzve.

Előfordulhat, hogy nincs kivezetékezve, akkor a bal lábtérben a 2 nagy csatiból tudod kihúzni.

Szükség lesz még 2 db relére, aminek a helye szintén a biztosítéktáblán található! :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.