spzoli Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Látod, ez van ha valamit nem egy SAAB ból veszel ki. :lol: Ne félj, felnivel, futóművel, fékekkel nincs is gond. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pebe Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Egy videót tudsz csinálni róla, hogy reggel hogy indul? :lol: Ha telefonnal megfelel, akkor igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Feladom!!! Ma reggel megint megviccelt az a xar, pedig ma is a szobában aludt. Először tekerte is szépen az önindítót, de sokkal hamarabb lemerült, mint szerintem elvárható lenne. Kb. két indítózást bírt végig aztán fuccs. Aztán kb. 45 perc töltés és indult is szépen. Túlzás, hogy szépen, de a -10 fokhoz és a dízelhez képest szépen. Szóval vagy veszek egy új akksit vagy egy buszbérletet. Mi jelenleg a legjobb ár/érték arányú akksi a piacon? Nézegettem, hogy Bosch Varta horror áron van, az Exid Excell-ről több helyről is jókat hallottam, a helyi ipart pedig most nem szívesen támogatnám azzal, hogy jászberényi Power Eletric-et vegyek. Szóval hajlok az Exid felé, de szívesen vennék néhány véleményt, tapasztalatot. Azért még egy indítókapcitás mérést megérne a dolog! Akkumulátoros műhelyben tudnak ilyet. Persze előfeltétel a jól töltött állapot. Ha a fent leírt jelenség teljesen töltött állapotban jelentkezett, akkor nincs már indító kapacitása az akkudnak, és csak a csere segít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pebe Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Azért még egy indítókapcitás mérést megérne a dolog! Akkumulátoros műhelyben tudnak ilyet. Persze előfeltétel a jól töltött állapot. Ha a fent leírt jelenség teljesen töltött állapotban jelentkezett, akkor nincs már indító kapacitása az akkudnak, és csak a csere segít. Sima lakatfogóval nem lehet olyat házilag mérni? Egyébként minél többet olvasok utánna a témának, annál több kérdés merül föl bennem. Szóval: már eldöntöttem, hogy új akksit kell vennem, csak (pénz)forrást kell találnom. Viszont nem tudom milyet kellene (nem márkára gondolok): Ah? Hidegindítóáram? Gondolom ezt vhogy ki lehetne deríteni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Sima lakatfogóval nem lehet olyat házilag mérni? Egyébként minél többet olvasok utánna a témának, annál több kérdés merül föl bennem. Szóval: már eldöntöttem, hogy új akksit kell vennem, csak (pénz)forrást kell találnom. Viszont nem tudom milyet kellene (nem márkára gondolok): Ah? Hidegindítóáram? Gondolom ezt vhogy ki lehetne deríteni... Márkára nem tudok tippet adni. Nekem 74 Ah akksim van, 680 A indítóárammal. 640 indító minimum kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Sima lakatfogóval nem lehet olyat házilag mérni? Egyébként minél többet olvasok utánna a témának, annál több kérdés merül föl bennem. Szóval: már eldöntöttem, hogy új akksit kell vennem, csak (pénz)forrást kell találnom. Viszont nem tudom milyet kellene (nem márkára gondolok): Ah? Hidegindítóáram? Gondolom ezt vhogy ki lehetne deríteni... Sajnos ebben nem tudok tanácsot adni, mert dieselem sose volt. Egy benzinesbe 56 Ah bőven elég. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pebe Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Márkára nem tudok tippet adni. Nekem 74 Ah akksim van, 680 A indítóárammal. 640 indító minimum kell. Köszi, akkor ezt veszem etalonnak! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Márkára nem tudok tippet adni. Nekem 74 Ah akksim van, 680 A indítóárammal. 640 indító minimum kell. Papíron ugyan ez az enyém is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor -- C14Se Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Nekem még ajánlották a ZAP márkájú aksit, bár nem tudom hogy mennyire megbízható. Most én is ZAP-on gondolkodom! Két éve ketyeg másik autónkban, és semmi panasz nincs rá. Tudom, két év nem sok idő, de most néztem meg a mostani Magnumot is 2008-ban vette előző tulaj... aztán csak szívok vele Ma voltam boltban, a legolcsóbb Magnum 44 h-ban 12 e Ft És 16ért lehet kapni 55Ah-sat gondozásmentest (tudom, csak vizet nem kell/lehet utánatölteni), ZAP-ból. Lehet arra benevezek. ZAP-ot ha valaki ismeri tényleg írhatna. Köszi előre is Üdv Gábor Link to comment Megosztás: More sharing options...
pebe Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Én most ezzel barátkozok, csak az ára nem baráti: http://www.akkumulatoroutlet.hu/varta-silv...er-dynamic.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Én most ezzel barátkozok, csak az ára nem baráti: http://www.akkumulatoroutlet.hu/varta-silv...er-dynamic.html Azért nem kell átesni a ló túlsó oldalára. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ambruzsg Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Papíron ugyan ez az enyém is. Az a lényeg hogy 70Ah legyen vagy felette. Vannak kisebb kapacitású akksik is amik tudják azt az áramot mai kell de az nem az a kategória árban amit szívesen megveszünk :lol:. Szóval ökölszabályként lehet mondani hogy 70Ah, normális gyártó+egy kis szerencse és akkor jó lesz :lol:. Hja, meg nem szabad olyan akksit megvenni ami 2 éve áll a boltban a a polcon... Annak jó eséllyel szulfátosodtak már vmilyen szinten a lemezei... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Én most ezzel barátkozok, csak az ára nem baráti: http://www.akkumulatoroutlet.hu/varta-silv...er-dynamic.html Ez nem tetszik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor -- C14Se Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Ez nem tetszik? Túl olcsó :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Én most ezzel barátkozok, csak az ára nem baráti: http://www.akkumulatoroutlet.hu/varta-silv...er-dynamic.html Nekem nincs jó tapasztalatom a Vartával , én valószinüleg Bosch S4 -et vennék vagy egy olcsó az elöirásnáll 10%-al erösebb átlagos akksit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Nekem nincs jó tapasztalatom a Vartával , én valószinüleg Bosch S4 -et vennék vagy egy olcsó az elöirásnáll 10%-al erösebb átlagos akksit. A varta meg a bosch s4 ugyan az, csak a cimke más... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pebe Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Ez nem tetszik? kevésnek találom a hidegindító áramát, már ahhoz képest amiket itt írtatok, akkor már vagy a Blue Dynamic vagy az Exid Excell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pebe Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 BREAKING NEWS: Mentem volna ebédelni, és most sem indul a nyavajás, úgyhogy az egész autó megy aksistól délután a Zagyvába, ha valakinek kell akkor Szolnoknál vagy alatta ki tudja majd szedni a Tiszából :lol: :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jürgen Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 BREAKING NEWS: Mentem volna ebédelni, és most sem indul a nyavajás, úgyhogy az egész autó megy aksistól délután a Zagyvába, ha valakinek kell akkor Szolnoknál vagy alatta ki tudja majd szedni a Tiszából :lol: :lol: :) Ne már, akkor már sértetlenül add nekem ingyért. Még mindig jobban jövünk ki mindketten... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pebe Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Ne már, akkor már sértetlenül add nekem ingyért. Még mindig jobban jövünk ki mindketten... :lol: Akkor nem tudok kárörvendően vigyorogni a gátról, és érzeni a bosszú édes ízét :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor -- C14Se Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Akkor nem tudok kárörvendően vigyorogni a gátról, és érzeni a bosszú édes ízét :lol: Dehogynem. Még jobban :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jürgen Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Dehogynem. Még jobban :lol: :lol: De ő nem rajtam akar bosszút állni... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pebe Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Dehogynem. Még jobban :lol: :lol: :) :D :D Tényleg, most hogy mondod, lehet nekiadom valamelyik ellenségemnek karácsonyra :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 Nem látszik jól a videón, de a gyujtás ráadásakor a töltésjelző 11 V mutatott, miközben ment az izzítás. Beindulás után azonnal 13.5, fél perc mulva 14.5 volt a töltésem. Úgy vettem észre, nekem nincs utóizzításom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ambruzsg Elküldve December16, 2010 Megoszt Elküldve December16, 2010 kevésnek találom a hidegindító áramát, már ahhoz képest amiket itt írtatok, akkor már vagy a Blue Dynamic vagy az Exid Excell. Nem lesz az kevés ne félj. Én egy darabig 55Ah-as akksival jártam, az is indított. Egy 70Ah-as bármikor röhögve tud 140A-t ami az indításhoz kell. Mindegy hogy papíron 680A vagy 600A az indítóáram. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts