Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Ez a lambdaszonda jó a C14SE-mbe? Csak mert akkor megvenném, ha belerakható.

Vagy még lenne egy bontott, 14 éves GM-lambda. Vagy mindegy melyiket veszem meg?

/Az eladó topicban hirdeti a srác (Autastra), ma beszéltem vele./

Egy vezetékes, tehát elvileg jó, csak nehogy olyan legyen, mint amiről hallani, hogy más újkorukban anyázik rá az ECU... :o

Megosztás:

Egy vezetékes, tehát elvileg jó, csak nehogy olyan legyen, mint amiről hallani, hogy más újkorukban anyázik rá az ECU... :o

Eztet hogyan érted? Hibakódot dob? Mert a mostani új is azt csinálja, 13-mas (Lambdaszonda-nincs feszültségváltozás kóddal).

Ha dobálja a hibát (pl. épp a 13-mast) azzal mit kell-lehet csinálni?

Megosztás:

Eztet hogyan érted? Hibakódot dob? Mert a mostani új is azt csinálja, 13-mas (Lambdaszonda-nincs feszültségváltozás kóddal).

Ha dobálja a hibát (pl. épp a 13-mast) azzal mit kell-lehet csinálni?

Igen, egyből dobja rá a kódot, mint a mostani neked. Mondjuk ahol vetted te is, arra nem problémáztak még, Te vagy az első. Zocsa és Invictus is ott vette 6100Ft-ért a gyári GM zacsist és gondolom azóta is tökéletesen üzemelnek. Bár Te 15 ezer forintot említettél... :o

Az olcsóbbakra/utángyártottakra egyből dobja a hibakódot, hogy nem jó neki, hiába belevaló... vagyis amióta itt ténykedek a fórumon, ezt olvastam már párszor és mindenki azt tanácsolja, hogy csakis gyárit. :D Azért én bepróbálkozok még ezzel az autótékással, mert nekem is cserés, már várom hogy anyázzon rá az ECU. :)

Megosztás:

Igen, egyből dobja rá a kódot, mint a mostani neked. Mondjuk ahol vetted te is, arra nem problémáztak még, Te vagy az első. Zocsa és Invictus is ott vette 6100Ft-ért a gyári GM zacsist és gondolom azóta is tökéletesen üzemelnek. Bár Te 15 ezer forintot említettél... :o

Az olcsóbbakra/utángyártottakra egyből dobja a hibakódot, hogy nem jó neki, hiába belevaló... vagyis amióta itt ténykedek a fórumon, ezt olvastam már párszor és mindenki azt tanácsolja, hogy csakis gyárit. :D

Neem, én is annyiért vettem ott és azt, csak ugye nem akarták elismerni, hogy rossz lehet, így visszaküldték az árát.

Ilyenkor mit lehet tenni, hogy megszűnjön a hibakód? Mert manapság már naponta többször is pech-ezik a lámpa- bár fogyasztásilag megint 6,3 lett a legutolsó hosszútávos etap.

Megosztás:

Neem, én is annyiért vettem ott és azt, csak ugye nem akarták elismerni, hogy rossz lehet, így visszaküldték az árát.

Ilyenkor mit lehet tenni, hogy megszűnjön a hibakód? Mert manapság már naponta többször is pech-ezik a lámpa- bár fogyasztásilag megint 6,3 lett a legutolsó hosszútávos etap.

Akkor elnéztem. :o Amúgy 20db sikeres indítás és hibátlan üzemelés utáni leállás után törli automatikusan. :D Amúgy sem virít egyfolytában, csak mikor fennáll a hiba, de azért eltárolja.

Megosztás:

Akkor elnéztem. :D Amúgy 20db sikeres indítás és hibátlan üzemelés utáni leállás után törli automatikusan. :) Amúgy sem virít egyfolytában, csak mikor fennáll a hiba, de azért eltárolja.

Nna, akkor erre lehet várni, nem megyek olyan rövidtávot, hogy ez megtörténjen... :o

Tehát amíg nem folyamatosan adja a hibakódot, addig használható így a vas, de ha folyamatos, akkor átkapcsol a computer vmi vészprogramra de akkor sürgősen cserélni kell, ugye? Mindenképpen cserélem még a héten, csak kérdezem, hadd tanuljak még valamit. :)

Megosztás:

Nna, akkor erre lehet várni, nem megyek olyan rövidtávot, hogy ez megtörténjen... :o

Tehát amíg nem folyamatosan adja a hibakódot, addig használható így a vas, de ha folyamatos, akkor átkapcsol a computer vmi vészprogramra de akkor sürgősen cserélni kell, ugye? Mindenképpen cserélem még a héten, csak kérdezem, hadd tanuljak még valamit. :)

Nem, lambda esetén nincs vészprogram csak akkor előre beállított gyári értékek alapján fut a szoftver, de nem szabályoz le semmit. :D

Megosztás:

Hát a régi gyári lamdával a 7 év alatt 1x sem volt hibakód, ezzel meg mostmár naponta villan fel 10-20 mp-ekre. Ezt amúgy mivel lehetne kizárni teljes bizonyossággal?

Én levett akkusaruknál kimértem egészen az ECU-ig, de aztán végülis jó volt.

Két testpontom volt leszakadva a motortérben.

Ha már veszel lambdát én új Bosch-t vennék, nem olyan vészes az ára (10-12E) és a garanciát is kapsz rá, ha netán gond lenne.

Ne vegyél valami bontott szart...

Megosztás:

Ha már veszel lambdát én új Bosch-t vennék, nem olyan vészes az ára (10-12E) és a garanciát is kapsz rá, ha netán gond lenne.

Holnap kiméretem, ha dolgozik a villanyász. :D

És kössz... :o

Megosztás:

Enyém is már 14 éves, ami benne van és már szarakodik... úgyhogy egyetértek.

Megosztás:

Hellótok!

Pár napja volt itt szó az ablakmosóról azért kérdezném itt. szóval eső volt gondoltam kipróbálom a hátsó ablakmosómat ha már van. nyomatom neki de semmi, motorhang az van meg hallottam hogy burutykál a víz. Gondoltam levegős és azért mert régen volt használva, aztán furább hangja volt, pedig hallottam hogy csörgedezett. kinyitottam a csomagtartót (ferdehátú) és a jobb hátsó lámpánál meg vizes volt a cucc. most nem tudom eldönteni hogy alulról lentről nyomatja fel a vizet vagy hogy van benne a cső? mert bentről meg úgy hallatszott mintha a tetőkárpítnál menne a víz ill úgy gondoltam. a bal hátsó lámpánál azt a szellőző valami műanyagot levéve belül is vizes volt a cucc, szóval az a cső most hol van? Most elölről nyomja a motor vagy hátúl van benne külön ablakmosó motor? meg hogy a cső hol van mert ha a tetőkárpít akkor az áztathattam el? vagy a jobb hátsó lámpánál és akkor meg ha túl sok víz ment oda ott lesz zárlatos? vagy van benne valami toldás ami szétmehetett? Mert ha körülményes szétszedni akkor hagyom a francba de ha egyszerű akkor belenéznék hogy merre hol húzódik a cső vagy mi a gondja. Az égőcsere burkolatot levéve abszolútt nem láttam semmi csövet viszont vizcsepp az volt rendesen vagy az máshonnan került oda? :o

Megosztás:

Hellótok!

Pár napja volt itt szó az ablakmosóról azért kérdezném itt. szóval eső volt gondoltam kipróbálom a hátsó ablakmosómat ha már van. nyomatom neki de semmi, motorhang az van meg hallottam hogy burutykál a víz. Gondoltam levegős és azért mert régen volt használva, aztán furább hangja volt, pedig hallottam hogy csörgedezett. kinyitottam a csomagtartót (ferdehátú) és a jobb hátsó lámpánál meg vizes volt a cucc. most nem tudom eldönteni hogy alulról lentről nyomatja fel a vizet vagy hogy van benne a cső? mert bentről meg úgy hallatszott mintha a tetőkárpítnál menne a víz ill úgy gondoltam. a bal hátsó lámpánál azt a szellőző valami műanyagot levéve belül is vizes volt a cucc, szóval az a cső most hol van? Most elölről nyomja a motor vagy hátúl van benne külön ablakmosó motor? meg hogy a cső hol van mert ha a tetőkárpít akkor az áztathattam el? vagy a jobb hátsó lámpánál és akkor meg ha túl sok víz ment oda ott lesz zárlatos? vagy van benne valami toldás ami szétmehetett? Mert ha körülményes szétszedni akkor hagyom a francba de ha egyszerű akkor belenéznék hogy merre hol húzódik a cső vagy mi a gondja. Az égőcsere burkolatot levéve abszolútt nem láttam semmi csövet viszont vizcsepp az volt rendesen vagy az máshonnan került oda? :D

Az a cső végigmegy a jobb oldalt fel az A oszlopon, fönt végig a tetőben, és a jobb hátsó ajtóátvezetőben (fekete harmonika szerű gumi sz.r) megy be a hátsó ajtóba. Ne nagyon játsszál vele, mert lemosod a tetőkárpitot a tetőről :o Nem vészes leszedni, de én inkább lezártam a g.cibe (úgyse használom) Azóta egy Sedan ablakmosó motorja van benne, úgyhogy mostmár duplán nem használom :) :)

Megosztás:

Az a cső végigmegy a jobb oldalt fel az A oszlopon, fönt végig a tetőben, és a jobb hátsó ajtóátvezetőben (fekete harmonika szerű gumi sz.r) megy be a hátsó ajtóba. Ne nagyon játsszál vele, mert lemosod a tetőkárpitot a tetőről :o Nem vészes leszedni, de én inkább lezártam a g.cibe (úgyse használom) Azóta egy Sedan ablakmosó motorja van benne, úgyhogy mostmár duplán nem használom :) :)

Hümm ilyen bekötésre tippeltem de akkor mi a franctól lett vizes a csomagtartó bal oldala? ill a lápa izzó cserénél lévő műanyag hátúlja? vagy felverte a vizet a tank felöl? bár elég tiszta volt szóval szerintem nem esővíz volt. a spriccelőt meg így inkább nem nyomkodom az tuti, remélem nem áztattam el tegnap, ill ma még nem látszott rajta. :D

Megosztás:

Hümm ilyen bekötésre tippeltem de akkor mi a franctól lett vizes a csomagtartó bal oldala? ill a lápa izzó cserénél lévő műanyag hátúlja? vagy felverte a vizet a tank felöl? bár elég tiszta volt szóval szerintem nem esővíz volt. a spriccelőt meg így inkább nem nyomkodom az tuti, remélem nem áztattam el tegnap, ill ma még nem látszott rajta. :o

Nekem is ázik bal oldalt valahol, hosszabb esőben, de én f.ssá bontottam, kipakoltam a teljes belsejét, leszedtem a tetősíneket, kivettem a hátsó oldalablakot, tényleg carrá bontottam, és úgy sem jöttem rá hogy hol ázik, úgyhogy oda jutottam hogy lesz.rom :D

Megosztás:

Nekem is ázik bal oldalt valahol, hosszabb esőben, de én f.ssá bontottam, kipakoltam a teljes belsejét, leszedtem a tetősíneket, kivettem a hátsó oldalablakot, tényleg carrá bontottam, és úgy sem jöttem rá hogy hol ázik, úgyhogy oda jutottam hogy lesz.rom :o

Csak hogy nekem nem ázott pedig egy pár esőt megjártam.

Ehh fusztrált a dolog kimentem megnéztem a tetőkárpitot, hogy nem e hagyott foltot a víz, és megnéztem a gumi harmonikát is, hát a p*fám leszakad :D ! összenyomtam azt cső sincs benne, kitapintható a kijövő fele és a bemenő fele de közötte meg nincs semmi, lehet gyárilag kihagyták? Ezért lefolyt a D oszlop (asszem) bár mondjuk van egy kis penész folt a kárpit alatt lehet az előző 2 tulaj is nyomkolászta és azért. nahh otthon belenézek, mert most az eső is esik.

Amúgy a gumid nem öregedett el? az előző autómba pl komplett gumi szélet cseréltem a csomagtartón és utánna nem volt vele gond. vagy autómosásnál figyeld meg hogy nem e folyik be a víz pl én úgy vettem észre az előzőmbe hogy a hangszóróimból csöpögött a víz, de túlélték. :)

Megosztás:

Hellótok!

Pár napja volt itt szó az ablakmosóról azért kérdezném itt. szóval eső volt gondoltam kipróbálom a hátsó ablakmosómat ha már van. nyomatom neki de semmi, motorhang az van meg hallottam hogy burutykál a víz. Gondoltam levegős és azért mert régen volt használva, aztán furább hangja volt, pedig hallottam hogy csörgedezett. kinyitottam a csomagtartót (ferdehátú) és a jobb hátsó lámpánál meg vizes volt a cucc. most nem tudom eldönteni hogy alulról lentről nyomatja fel a vizet vagy hogy van benne a cső? mert bentről meg úgy hallatszott mintha a tetőkárpítnál menne a víz ill úgy gondoltam. a bal hátsó lámpánál azt a szellőző valami műanyagot levéve belül is vizes volt a cucc, szóval az a cső most hol van? Most elölről nyomja a motor vagy hátúl van benne külön ablakmosó motor? meg hogy a cső hol van mert ha a tetőkárpít akkor az áztathattam el? vagy a jobb hátsó lámpánál és akkor meg ha túl sok víz ment oda ott lesz zárlatos? vagy van benne valami toldás ami szétmehetett? Mert ha körülményes szétszedni akkor hagyom a francba de ha egyszerű akkor belenéznék hogy merre hol húzódik a cső vagy mi a gondja. Az égőcsere burkolatot levéve abszolútt nem láttam semmi csövet viszont vizcsepp az volt rendesen vagy az máshonnan került oda? :o

Tegnap jártam pont így csak nekem beömlött a kalaptartóra.... felül a szárnyat vedd le fuvóka mellett 2 csavar + belül az ajtó 2 szélén 1-1 csavar aztán simán lejön valszeg bevan dugulva a fúvóka és nyomás miatt szétment a cső az összeillesztésnél, de ha mákod van nem kell levenni a szárnyat se hanem húzd ki azt a gumiharmonikabizbaszt és meglátod nekem ott volt szétcsúszva(csak nekem azért kellet szétszedni mert a csövet nem értem el onnan). Összenyomtam gombostűvel megbizergáltam a fúvókát azóta olyan mint újkorába ( csövet még kis szigszallaggal össze fogtam hátha segít valamit ha megint előfordul)

Megosztás:

Oké köszi! bár egyenlőre abban reménykedem, hogy a harmonikába nincs berakva a csődarabka ami öszeköti a két elemet de szerintem hétvégén belenézek. szétszedni meg nagyon nem merek semit mert amilyen mázlim van tuti összerakom és akkor meg ráadásúl nyikorogni is fog az a sok műanyag, az meg mégjobban idegesítene. :o

Ill most a harmonikába ugye kéne lennie külön csőnek és nem úgy oldották meg hogy azon keresztül folyik a víz, mert azon kiakadnék még. :D

Megosztás:

Oké köszi! bár egyenlőre abban reménykedem, hogy a harmonikába nincs berakva a csődarabka ami öszeköti a két elemet de szerintem hétvégén belenézek. szétszedni meg nagyon nem merek semit mert amilyen mázlim van tuti összerakom és akkor meg ráadásúl nyikorogni is fog az a sok műanyag, az meg mégjobban idegesítene. :o

Ill most a harmonikába ugye kéne lennie külön csőnek és nem úgy oldották meg hogy azon keresztül folyik a víz, mert azon kiakadnék még. :D

Pedig a cső a harmonikában van elvezetve.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.