Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Olyat kérdeznék, hogy a lejátszónál ugye ISO csatlakozóba van a vezeték amit meg kellett cserélni hogy jól működjön. Namost van ami állandó 12V meg van amihez kell a gyújtás kapcsoló vezeték. Ha a 12V-ot kettéosztom mind a kettőre és a gyújtás vezetéket nem kötöm be akkor működne úgy hogy gyújtás nélkül is be lehetne kapcsolni a lejátszót, mármint direktbe működne? Vagy a 12V ilyenkor megfeleződne és nem működne az elgondolásom? :o

Működni fog, tekintve, hogy így párhuzamos kapcsolás jön létre, tehát a feszkó ugyanannyi lesz. :D

Megosztás:

Hülye, primitív kérdést lehet? :o

Milyen izzó való az F Astra-ba? Ma venni szeretnék valami emelt fényerejűt, mert a mostanival semmit nem látok este, és mivel még soha nem cseréltem izzót benne, így fingom nincs mi való bele...

Primitív kérdésemért a megkövezést is vállalom :D

Megosztás:

Milyen izzó való az F Astra-ba? Ma venni szeretnék valami emelt fényerejűt, mert a mostanival semmit nem látok este, és mivel még soha nem cseréltem izzót benne, így fingom nincs mi való bele...

Akkor dobnám is az elsőt! :)

Melyik izzóra gondolsz? Mert van benne sok féle.

Ha a fényszóróra, akkor az H4-es. Többen a Tungsram Megalight-ot ajánlják, állítólag az 90%-kal erősebb a hagyományosnál. Én még nem próbáltam, de erősen gondolkodom rajta.

Megosztás:

Sziasztok!

Ma reggel indítás után a 4 hengerből csak három járt, az egyik nagyon nem akart. Így végül is pár gázadás után leállítottam és a gyertyapipákat lehúzogattam is újra rádugdostam a helyükre. Na utána már jó lett.

Valószínűleg az esős idő nem tetszett neki, vagy valamelyik gyertya szarakodik. Milyen gyertya van ebben a motorban (c14nz), illetve melyen kulcs kell hozzá? Ezt magam kicserélném inkább, minthogy emiatt szervizbe vigyem.

Megosztás:

Akkor dobnám is az elsőt! :)

Melyik izzóra gondolsz? Mert van benne sok féle.

Ha a fényszóróra, akkor az H4-es. Többen a Tungsram Megalight-ot ajánlják, állítólag az 90%-kal erősebb a hagyományosnál. Én még nem próbáltam, de erősen gondolkodom rajta.

:o :D :) Így tényleg nagyon gagyi lett a HSZ-em.

Igen, fényszóró izzó érdekel, és én is a Tingsramban gondolkodom.

Köszi a segítséget!

Megosztás:

Én is a Megalight +90%-ost ajánlom.

Sziasztok!

Ma reggel indítás után a 4 hengerből csak három járt, az egyik nagyon nem akart. Így végül is pár gázadás után leállítottam és a gyertyapipákat lehúzogattam is újra rádugdostam a helyükre. Na utána már jó lett.

Valószínűleg az esős idő nem tetszett neki, vagy valamelyik gyertya szarakodik. Milyen gyertya van ebben a motorban (c14nz), illetve melyen kulcs kell hozzá? Ezt magam kicserélném inkább, minthogy emiatt szervizbe vigyem.

A Tiédben már sztem 16mm-es kulcsnyílású gyertyák vannak, amennyiben hővédő csőben vannak a gyertyák. Nézd meg a Novy aláírásában levő táblázatban, melyiket javasolják a tiédhez (NGK-ból asszem BKR5 lesz).

Megosztás:

Ilyen:

c14nz-1-57219.jpg

Gondolom ez a hővédő cső, amit írtál (a sárga nyilat nem én rajzoltam be, csak ilyen képet találtam hamarjában). Egyébként már a modellfrissített Astra (fehér indexes, sötétített hátsó lámpás, gömbölyű tükrös változat), szóval valószínűleg akkor az újabb típus. (1995.03.03-án lett véve)

Megnéztem a Novy féle Astra F gyertyatáblázatot is. Az alapján valóban BKR5ek/BKR5eix.

Én is a Megalight +90%-ost ajánlom.

A Tiédben már sztem 16mm-es kulcsnyílású gyertyák vannak, amennyiben hővédő csőben vannak a gyertyák. Nézd meg a Novy aláírásában levő táblázatban, melyiket javasolják a tiédhez (NGK-ból asszem BKR5 lesz).

Megosztás:

Ilyen:

http://data.motor-talk.de/data/galleries/0...4nz-1-57219.jpg

Gondolom ez a hővédő cső, amit írtál (a sárga nyilat nem én rajzoltam be, csak ilyen képet találtam hamarjában). Egyébként már a modellfrissített Astra (fehér indexes, sötétített hátsó lámpás, gömbölyű tükrös változat), szóval valószínűleg akkor az újabb típus. (1995.03.03-án lett véve)

Megnéztem a Novy féle Astra F gyertyatáblázatot is. Az alapján valóban BKR5ek/BKR5eix.

Az a sárga nyíl, pont a termosztátházra mutat. A hővédő cső az, amibe benne van a gyertya, a pipa meg beledugva.

Megosztás:

OK, akkor ugyanarra gondolunk.

A termosztátot januárban cseréltettem vízpumpával ,vezérműszíjjal együtt. Elég balf*sz egy megoldás, hogy ennyire meg kellett bontani az előbbi alkatrész miatt. A későbbi motorokon már értelmesebb helyre tudták tenni.

Az a sárga nyíl, pont a termosztátházra mutat. A hővédő cső az, amibe benne van a gyertya, a pipa meg beledugva.
Megosztás:

Én most vettem pölö OSRAM NIGHT BREAKER +90% izzókat. :o

Állítólag ez is nagyon jó.

Körbe kérdeztem a helyi autósboltokat. Itt most Tungsram Megalihgt +60% lenne 2700/pár. +60% ról még nem is hallottam, az jó lehet? Ismer valaki ilyet?

Megosztás:

Körbe kérdeztem a helyi autósboltokat. Itt most Tungsram Megalihgt +60% lenne 2700/pár. +60% ról még nem is hallottam, az jó lehet? Ismer valaki ilyet?

Nekem régebben az volt, de nem javaslom, nem sokkal erősebb a fénye a hagyományos izzónál. A +90-es látványosabb változást hoz. Nézd meg Vaterán is, én onnan rendeltem.

Megosztás:

Nekem régebben az volt, de nem javaslom, nem sokkal erősebb a fénye a hagyományos izzónál. A +90-es látványosabb változást hoz. Nézd meg Vaterán is, én onnan rendeltem.

Ok, köszönöm a segítséget. Közben rátaláltam, és tényleg van +60% as. de akkor keresek +90-eset kedvező áron :o

Megosztás:

Én most vettem pölö OSRAM NIGHT BREAKER +90% izzókat. :(

Nem kapcsoltad még föl? :D

:) :)

Ok, köszönöm a segítséget. Közben rátaláltam, és tényleg van +60% as. de akkor keresek +90-eset kedvező áron :(

Nekem +60-as van. Ez is jobb mint a simák, de a 90-es azért odabac ehhez képest is keményen :o

Megosztás:

Nem kapcsoltad még föl? :D

:) :)

Nekem +60-as van. Ez is jobb mint a simák, de a 90-es azért odabac ehhez képest is keményen :o

Majd meglátom. Lehet, hogy anyagi okok miatt megveszem ma helyben a +60-asat. Aztán ha pénz is lesz, meg járok Pesten akkor beugrok Tungsram boltba és veszek komolyabbat. Az tuti, hogy valamit cserélnem kell, mert a mostani olyan mint a teamécses. Hétvégén próbáltam fényszóró magasságot állítani, de sajnos az állító csavarok tekergetése nem eredményezett semmilye változást a lámpatestek pozíciójában. Faékkel nem próbálkoztam :(

Megosztás:

Majd meglátom. Lehet, hogy anyagi okok miatt megveszem ma helyben a +60-asat. Aztán ha pénz is lesz, meg járok Pesten akkor beugrok Tungsram boltba és veszek komolyabbat. Az tuti, hogy valamit cserélnem kell, mert a mostani olyan mint a teamécses. Hétvégén próbáltam fényszóró magasságot állítani, de sajnos az állító csavarok tekergetése nem eredményezett semmilye változást a lámpatestek pozíciójában. Faékkel nem próbálkoztam :D

Én megvárnám a 90-est :o De ha gondolod holnap veszek, és akkor ugyanitt 3 hónapos +60-asok eladóók :) :)

Megosztás:

Én megvárnám a 90-est :o De ha gondolod holnap veszek, és akkor ugyanitt 3 hónapos +60-asok eladóók :) :)

:( :( :D Köszönöm a lehetőséget, de nem maradna tiszta a lelkiismeretem, ha ekkora szívességet elfogadnék. A magasság állításra nincs valami ötleted? Persze a faéken kívül :D

Megosztás:

:) :( :( Köszönöm a lehetőséget, de nem maradna tiszta a lelkiismeretem, ha ekkora szívességet elfogadnék. A magasság állításra nincs valami ötleted? Persze a faéken kívül :)

Vannak olyan utángyárik, amik hajlamosak "szétakadni" :D Milyen lámpáid vannak? :o

Megosztás:

Én most vettem pölö OSRAM NIGHT BREAKER +90% izzókat. :D

Állítólag nem bírják sokáig. :)

Szerintem még a gyári lehet, Carello vagy mi a p.tscha a márkája.

Nem pitsa!! Az egyik legjobb márkájú lámpatest F Astrába. :o Dáwid is nemhiába kereste. :)

Megosztás:

Nyeeeeeem p.tscha. Tudnád meddig kerestem Carellokat. :D Sőt... nem is találtam "csak" Valeot. Lehet hogy hülye kérdés, de azért biztos ami tuti: Hol tekergeted? :) :o

Nem is szidni akartam, csak nem tudtam, hogy írják pontosan.

Szóval gondolatom szerint fölül van két csavar, gondolom az egyik a vertikális a másik a horizontális dőlést állítaná. Azt hiszem talán jelzés is van a csavarok mellett. Meg valami számok (talán 1,2% vagy ilyesmi)

Megosztás:

Nem is szidni akartam, csak nem tudtam, hogy írják pontosan.

Szóval gondolatom szerint fölül van két csavar, gondolom az egyik a vertikális a másik a horizontális dőlést állítaná. Azt hiszem talán jelzés is van a csavarok mellett. Meg valami számok (talán 1,2% vagy ilyesmi)

Nah, az egyik fölső az az index rögzítése, a másik pedig a bandzsítását piszkálja szerintem :D Egy "szép" nagy fekete kézzel tekergetős csillag alakú car van a fényszóró mögött, ahonnan az izzókat is bele kéne majd tolni, és azt kell tekergetni :o

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.