Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Azért szedd szét, hátha látsz valamit, de ha nem védett, akkor sajna tönkre ment. :) Bár talán ha mellé dugod balról a másodikba, ott talán még mérhet, de ott max 200mA-t tud, erre figyelj!

Találtam egy kis üvegcsővet és a réz elvan benne szakadva, de akkor ilyenkor ha elvan szakadva miért müködik még a multiméter?

Megosztás:

Találtam egy kis üvegcsővet és a réz elvan benne szakadva, de akkor ilyenkor ha elvan szakadva miért müködik még a multiméter?

Mert az a biztosíték nagy áram ellen véd, de a műszer többi része üzemel tovább, mert pl a feszültség méréshez nagyon nagy belső ellenállás, kell hogy minél kisebb legyen a terhelés, ezáltal a feszültség esés, stb. Tehát az az üvegbizti csak az áramméréskor van használatban és nagy áramfelvétel (20A-nál nagyobb) esetén szakad el.

Megosztás:

Khmm...nem lenne egyszerűbb egy autóvillamoságihoz elvinni a gépsast?

3E-ből már meglett volna!

Nemám, mivel gyakorlati hely rákötelezett egy multimeter vásárlására, autóelektronikai müszerésznek tanulók, de még ilyeneket nem tanultunk, csak boltba elmagyarázta a csákó

Megosztás:

Nemám, mivel gyakorlati hely rákötelezett egy multimeter vásárlására, autóelektronikai müszerésznek tanulók, de még ilyeneket nem tanultunk, csak boltba elmagyarázta a csákó

Ne haragudj,nem akarok veled összeveszni,sem megsérteni,de mégis mi a lóf@szt tanultok ti az iskolában,ha ezt sem tudod megmérni??? :)

Ez annyira alap,mint az 1x1!

Sőőőt,ezt még a fizikaórán tanultakkal is megkellene tudni mérni.

Megosztás:

Ne haragudj,nem akarok veled összeveszni,sem megsérteni,de mégis mi a lóf@szt tanultok ti az iskolában,ha ezt sem tudod megmérni??? :)

Ez annyira alap,mint az 1x1!

Sőőőt,ezt még a fizikaórán tanultakkal is megkellene tudni mérni.

Én ebben az évben érettségiztem, és most kezdtünk hozzá, még eleje van, 2 év alatt megtanulunk lassan mindent, szervizbe ahol vagyok ott nagyon nincsis elekromosság, csak szerviz, szerviz....

Megosztás:

Én ebben az évben érettségiztem, és most kezdtünk hozzá, még eleje van, 2 év alatt megtanulunk lassan mindent, szervizbe ahol vagyok ott nagyon nincsis elekromosság, csak szerviz, szerviz....

De az eddigi tanulmányaid során tanultál fizikát, nem??? Már általánosban volt róla szó. Úristen de rég volt. :)

Megosztás:

Amúgy meg kész, szétszedtem kivolt benne menve az üvegcső bizti, szétszedtem egy dvd-t mert abba is ilyen van és beleraktam és mostmár letudtam mérni, csak nem értettem miért nem mér, ezért írtam, de bocs ha vkit annyira zavartam!!!

Lemértem és 0.00, felnyitottam a csomagajtót és 0.70, vagyis nem szívja le semmi az áramot. Az akkumlátoromba most 12.7 van holnap beinditás előtt megnézzem, meg levannak véve róla a saruk is.

Figyelmes lettem hogy akkumlátor oldalán megvan repedve és ha megdöltöm jőn ki belőle a sav, vagyis tuti ez miatt szar meg hogy régi is.

Köszi szépen Daykiller a segítséget :)

Megosztás:

Amúgy meg kész, szétszedtem kivolt benne menve az üvegcső bizti, szétszedtem egy dvd-t mert abba is ilyen van és beleraktam és mostmár letudtam mérni, csak nem értettem miért nem mér, ezért írtam, de bocs ha vkit annyira zavartam!!!

Lemértem és 0.00, felnyitottam a csomagajtót és 0.70, vagyis nem szívja le semmi az áramot. Az akkumlátoromba most 12.7 van holnap beinditás előtt megnézzem, meg levannak véve róla a saruk is.

Figyelmes lettem hogy akkumlátor oldalán megvan repedve és ha megdöltöm jőn ki belőle a sav, vagyis tuti ez miatt szar meg hogy régi is.

Köszi szépen Daykiller a segítséget :)

Szívesen. :D

Megosztás:

Köszi szépen Daykiller a segítséget :D

Nekem 0.04Ampert mért, van kp-zárad? :)

Megosztás:

Nekem 0.04Ampert mért, van kp-zárad? :)

Igen van, hirtelen bead ilyen 0.05-0.07-eket, de leugrik 0.00

Központi van, de riasztó nincs, még most jelen pillanatba magnó sincs, ami világitana, erősitő bevan kötve de magnó nélkül nem kapcsolódik be :D

Akkor egy új akksi :S

Megosztás:

Igen van, hirtelen bead ilyen 0.05-0.07-eket, de leugrik 0.00

Központi van, de riasztó nincs, még most jelen pillanatba magnó sincs, ami világitana, erősitő bevan kötve de magnó nélkül nem kapcsolódik be :)

Akkor egy új akksi :S

Nekem is nemrég halt be a régi, beálltam a bolt elé, rádióztam, égve matarad t a lámpa, fél óra mulva már tolni kellett. Ha minden nap mentem vele én nem rádióztam álló mocinál még bírta, de nem akartam kockáztatni, így hát új került bele.

Megosztás:

Nekem is nemrég halt be a régi, beálltam a bolt elé, rádióztam, égve matarad t a lámpa, fél óra mulva már tolni kellett. Ha minden nap mentem vele én nem rádióztam álló mocinál még bírta, de nem akartam kockáztatni, így hát új került bele.

Én ezért tettem bele azt a csipogó vackot, ami erre figyelmeztet, mert egyszer nekem is sikerült úgyfelejtenem a lámpát.

Megosztás:

Én ezért tettem bele azt a csipogó vackot, ami erre figyelmeztet, mert egyszer nekem is sikerült úgyfelejtenem a lámpát.

Nekem is van benne, csak akkor nem mentem be a boltba hanem megvártam a kocsiban az aszonyt, nem szálltam ki így hát nem is csipogott. Közben szólt a rádió, aztán már nem indult el. Szerencsére volt egy lejtős szakasz, ekezdtem tolni az ajtónál, beugrottam, és elkapta. Azért szóltam az asszonynak, ha elbacódnák a kéziféket rántsa be. :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.