Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Központi zár.

Az előbb be akartam zárni az autót, és annyi történt, hogy lassú motorhang kíséretében (mármint a központié) a két elsőt ajtót bezárta, a hátsókat nem. Próbáltam kinyitni, de nem lehet. Hallom ugyan, hogy halkan morog, amikor nyitnám, de semmit nem csinál. Teszem hozzá, hogy az enyém nem távirányítós, hanem kulcsos.

Az akkumulátor nincs lemerülve, mert az autót be tudom indítani. Azt már próbáltam, hogy az akkumulátorról levettem a sarukat és azt is, hogy a biztosítéktáblán megmozgattam, sőt meg is cseréltem a biztosítékot, de nem használt.

Próbáltam belülről felhúzni a "gombokat", de nem hagyja azt sem.

Valakinek van rá valami ötlete?

Megosztás:

Központi zár.

Az előbb be akartam zárni az autót, és annyi történt, hogy lassú motorhang kíséretében (mármint a központié) a két elsőt ajtót bezárta, a hátsókat nem. Próbáltam kinyitni, de nem lehet. Hallom ugyan, hogy halkan morog, amikor nyitnám, de semmit nem csinál. Teszem hozzá, hogy az enyém nem távirányítós, hanem kulcsos.

Az akkumulátor nincs lemerülve, mert az autót be tudom indítani. Azt már próbáltam, hogy az akkumulátorról levettem a sarukat és azt is, hogy a biztosítéktáblán megmozgattam, sőt meg is cseréltem a biztosítékot, de nem használt.

Próbáltam belülről felhúzni a "gombokat", de nem hagyja azt sem.

Valakinek van rá valami ötlete?

Egyik gombot sem tudod felhúzni? :wacko: Gyári központid van ha jól rémlik. (ugye? :D )

Megosztás:

Egyik gombot sem tudod felhúzni? :wacko: Gyári központid van ha jól rémlik. (ugye? :D )

Nem tudom, hogy gyári-e, de nem hagyja felhúzni egyiket sem. Annyi a "szerencsém", hogy a két hátsó nyitva maradt, így be tudtam jutni.

Viszont azt vettem észre, hogy az egyik nyitott hátsóajtó (amin most közlekedek) bezáródott, vagyis a gomb ezt mutatja. Nem mertem megpróbálni becsukni, de ha reggel mennem kell vele, muszáj leszek. Egyáltalán zárt állapotban, be lehet csukni?

Megosztás:

Nem tudom, hogy gyári-e, de nem hagyja felhúzni egyiket sem. Annyi a "szerencsém", hogy a két hátsó nyitva maradt, így be tudtam jutni.

Hmm.. érdekes probléma! :wacko:

Leszedett akkusaruk mellett sem tudod felhúzni a gombokat? :wacko:

(én ha ki tudnám nyitni valahogy, rámérnék a drótokra, hátha kiderülne valami :D Lehet a vezérlő "erővel" tart6ja lent a motorokat, és emiatt nem nyílik? :wacko: )

Megosztás:

Nekem akkor nem engedte felhúzni, amikor lemerült az akksim. Erővel sikerült felhúzni, azóta működik. :D

De ha lemerült volna az enyém is, akkor nem indulna be az autó sem. Legalábbis gondolom én. Sikerült felhúznom, de nem nyitja az ajtót, és ha elengedem visszarántja a gombot.

Megosztás:

Hmm.. érdekes probléma! :wacko:

Leszedett akkusaruk mellett sem tudod felhúzni a gombokat? :wacko:

(én ha ki tudnám nyitni valahogy, rámérnék a drótokra, hátha kiderülne valami :D Lehet a vezérlő "erővel" tart6ja lent a motorokat, és emiatt nem nyílik? :wacko: )

Ööö, hát most meg nem mondom, hogy leszedett sarukkal is próbáltam-e felhúzni. Na, megyek megnézem.

Megosztás:

De ha lemerült volna az enyém is, akkor nem indulna be az autó sem. Legalábbis gondolom én. Sikerült felhúznom, de nem nyitja az ajtót, és ha elengedem visszarántja a gombot.

Haldoklik a vezérlő sajna! :wacko: (vagy csak úgyjártál mint én, hogy beázott valahol, és zárlatos lett, olyankor nekem is mindíg visszarántotta a gombokat! :wacko: )

Esőben nem volt az autó mostanában?

Ha nem, akkor lehet csak simán megfáradt az egyik szál burkolata, és most letestel... Próbáld meg nyitott ajtókkal, és mozgasd át az ajtóknál az átvezetőket! :wacko: Hátha :D

Megosztás:

Akkor a vezérlős motornál lehet valami bibi, és folyamatosan zár. (mivel vezérlős, ezért az összes többit is) Lehet hogy az ajtó átvezetőben a zsinórok nudiznak :D

Megosztás:

Haldoklik a vezérlő sajna! :wacko: (vagy csak úgyjártál mint én, hogy beázott valahol, és zárlatos lett, olyankor nekem is mindíg visszarántotta a gombokat! :wacko: )

Esőben nem volt az autó mostanában?

Ha nem, akkor lehet csak simán megfáradt az egyik szál burkolata, és most letestel... Próbáld meg nyitott ajtókkal, és mozgasd át az ajtóknál az átvezetőket! :D Hátha :D

Ez nem jön össze, nem bírom kinyitni, csak a két hátsót. Leszedett sarukkal sem tudom felhúzni a gombokat. :wacko:

Megosztás:

Akkor a vezérlős motornál lehet valami bibi, és folyamatosan zár. (mivel vezérlős, ezért az összes többit is) Lehet hogy az ajtó átvezetőben a zsinórok nudiznak :D

Na, jó, de ha most a hátsót bezárom, hogy eljussak a szerelőmhöz, akkor már csak az ablakon mászhatok ki? :wacko: Mert már az egyik hátsó zárva van.

Megosztás:

Elég érdekes jelenség mindenesetre!

Beragadhatott volna valami? De akkor is, egyszerre két ajtónál? :D

A kulcsot se engedi forgatni ugye? :wacko:

Csak egy negyedet engedi jobbra és csak a vezetőoldali ajtón. De semmit sem csinál, tehát ha elfordítom se nyit.

Megosztás:

Na, jó, de ha most a hátsót bezárom, hogy eljussak a szerelőmhöz, akkor már csak az ablakon mászhatok ki? :wacko: Mert már az egyik hátsó zárva van.

De a hátsókat sem engedi nyitni? :D

Szerintem ha "csak" a vezérlő szarakodna, akkor is lehúzott sarunál fel kéne tudja húzni! :wacko:

Valami mechanikai gond lehet szerintem! (mindenesetre én is kíváncsi lettem!)

Csak egy negyedet engedi jobbra és csak a vezetőoldali ajtón. De semmit sem csinál, tehát ha elfordítom se nyit.

Tuti mechanikai gond lehet szerintem!

Megosztás:

Először ledönteném a hátsó ülést. (nem, nem azért :wacko:, hanem mert legrosszabb esetben még a csomitartón keresztül be lehessen mászni)

Aztán el kéne kezdeni próbálkozni kulccsal-gombbal, egyszerre, külön, egymásután, nemtom, mert valszeg a bal első lehet beállva :D

Megosztás:

De a hátsókat sem engedi nyitni? :wacko:

Szerintem ha "csak" a vezérlő szarakodna, akkor is lehúzott sarunál fel kéne tudja húzni! :wacko:

Valami mechanikai gond lehet szerintem! (mindenesetre én is kíváncsi lettem!)

Vicc az egész, az első ajtók bezáródtak és úgy is maradtak. A csomagtartó ajtó nyitva, a tanksapkánál lévő kis ajtócska zárva. A hátsók eredetileg nyitva voltak, de most az amin közelekedek és tárva-nyitva van az most azt mutatja a gomb alapján hogy bezáródott. :D

Megosztás:

Először ledönteném a hátsó ülést. (nem, nem azért :wacko:, hanem mert legrosszabb esetben még a csomitartón keresztül be lehessen mászni)

Aztán el kéne kezdeni próbálkozni kulccsal-gombbal, egyszerre, külön, egymásután, nemtom, mert valszeg a bal első lehet beállva :D

Hol van ennek a remek kis szerkezetnek a motorja vagy vezérlője? Nem lehet kivonni a forgalomból? :wacko:

Már most félek, hogy azt mondjátok, hogy valamelyik első ajtóban van. :wacko:

Megosztás:

Vicc az egész, az első ajtók bezáródtak és úgy is maradtak. A csomagtartó ajtó nyitva, a tanksapkánál lévő kis ajtócska zárva. A hátsók eredetileg nyitva voltak, de most az amin közelekedek és tárva-nyitva van az most azt mutatja a gomb alapján hogy bezáródott. :D

Csak az az érdekes, hogy leszedett akkusarukkal is ugyanez van /nem tudod nyitni az elsőket (pont a vezérlősöket).

Pedig ha leveszed a sarut, akkor elvileg megszűnik az áramellátása, és el kéne engede a motorkoat a vezérlő (már ha az tartja állandóan lent őket, de azért kétlem, hogy ilyen ereje lenne :P )

Szerintem beakadhatott valami, csak azt furcsálom, hogy egyszerre két ajtóban is! :D

Jó lenne megkukkantani az ajtókat a burkolat alatt, de ez most így lehetetlen... tanácstalan vagyok sajna! :wacko:

Hol van ennek a remek kis szerkezetnek a motorja vagy vezérlője? Nem lehet kivonni a forgalomból? :wacko:

Már most félek, hogy azt mondjátok, hogy valamelyik első ajtóban van. ;)

Azt mondták itt a többiek, hogy a motorvezérlő alatt van (feltéve ha a tied gyári kp-zár!)

De nem vagy előrébb sajna így sem, mert ahhoz hogy leszedd a burkolatot, le kell vedd a takaró műanyagot, és ahhoz meg ki kéne nyitni az ajtót! :D Ördögi kör ez! :wacko:

Megosztás:

Azt mondták itt a többiek, hogy a motorvezérlő alatt van (feltéve ha a tied gyári kp-zár!)

De nem vagy előrébb sajna így sem, mert ahhoz hogy leszedd a burkolatot, le kell vedd a takaró műanyagot, és ahhoz meg ki kéne nyitni az ajtót! :wacko: Ördögi kör ez! :wacko:

Addig kínlódtam vele, hogy leszedett saruknál, kulcs elfordít-gombot felhúz technikával végül sikerült az egyik első ajtót kinyitni. Visszaraktam rá a sarukat, nyitott első ajtónál a kulccsal zártam és nyitottam egyet és kinyitotta a többi ajtót is bár elég keservesen.

Nekem egyenlőre ez már elég, reggel eltudom vinni így a szerelőmhöz.

Köszönöm az ötleteket! :D

Megosztás:

Addig kínlódtam vele, hogy leszedett saruknál, kulcs elfordít-gombot felhúz technikával végül sikerült az egyik első ajtót kinyitni. Visszaraktam rá a sarukat, nyitott első ajtónál a kulccsal zártam és nyitottam egyet és kinyitotta a többi ajtót is bár elég keservesen.

Nekem egyenlőre ez már elég, reggel eltudom vinni így a szerelőmhöz.

Köszönöm az ötleteket! :D

Örülök, hogy sikerült valahogy! :wacko:

Reméljük kitalál valami okosságot a szerelő! :wacko:

Megosztás:

Ha gyári akkor lehet hogy a reteszelő akadt be nem? Mivel ha jól rémlik, akkor ha elforgatod a kulcsot akkor lezár, és ha tovább fordítod akkor még reteszel is mellé.

Nekem az a gyanúm, hogy nem gyári. Reteszelő funkciót nem találok rajta, és a vezetőoldali ajtó a "vezér". Azaz ott tudom nyitni úgy is, ha a másik első ajtón zártam, ami fordított esetben nem működik.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.