Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Nekem simán a gyári izzóhelyekre rakott ledjeim vannak, a izzófoglalatba forrasztottam bele a ledet, persze ellenállással. Így a legegyszerűbb, nem kell az áramot sehonnan szedni, és bármikor visszaalakítható. De kétségkívül nem ez hozza a legszebb eredményt. A ledeket innen vettem,katt., úgy vettem észre a sima led csiszolva jobb, mint a gyárilag fúrt, homorú fejű, szórt fényt adó.

http://kep.psharing.com/397044.jpg

Ez olyan hirtelen fellángolás volt, majd egyszer ha nagyon unom magam, mondjuk télen, meg kell csinálni normálisan, van egy ford. szám nélküli műszeregységem azon tudok kísérletezni, bár kicsit máshogy dobja a fényt mint fordulatszámmérős. Jó lenne a a skálák kék vége kéken világítani, meg a mutatók más színnel stb. Most jó ez is.

Kicsit kegyetlenül...

Nekem így nézett ki 64999-20100725-qOm5kQ.jpg

Mióta benne van a fordulatszámmérő, már 3x szerveztem át az egészet, de még mindig sz.r <_< Egyszerűen köze nincs hozzá a fordulatszám mérő nélküli egységnek. Ebben már annyira zsúfolt pl.: a hőmérő-ü.a.szintjező részen, hátulról bevilágítani esélytelen, hacsak nem csinál hozzá az ember külön panelt. Az eredményeket elnézve, a többcsippesled-ek nyertek. Küzdeni nem kell velük, a fényük faca, és nem is különösebben drága :rolleyes:

Megosztás:

köszi srácok majd átnézem, bár be nem ázhatott, mert 2hete nem látott vizet <_<

Nekem akkor csinált ilyeneket, amikor beázott. :rolleyes: A gumiátvezetők el voltak repedve, és belefolyt a víz (nagy esőknél), ott meg volt ahol toldott volt a vezeték (előző gazdi csinálhatta), és volt ahol a nyitogatástól meg egyszerűen elfáradt a drót, és megadta magát.

Érdemes átnézni az ajtóhajlatokban a vezetékeket! -_-

Megosztás:

Nekem simán a gyári izzóhelyekre rakott ledjeim vannak, a izzófoglalatba forrasztottam bele a ledet, persze ellenállással. Így a legegyszerűbb, nem kell az áramot sehonnan szedni, és bármikor visszaalakítható. De kétségkívül nem ez hozza a legszebb eredményt. A ledeket innen vettem,katt., úgy vettem észre a sima led csiszolva jobb, mint a gyárilag fúrt, homorú fejű, szórt fényt adó. http://kep.psharing.com/397044.jpg

Ez olyan hirtelen fellángolás volt, majd egyszer ha nagyon unom magam, mondjuk télen, meg kell csinálni normálisan, van egy ford. szám nélküli műszeregységem azon tudok kísérletezni, bár kicsit máshogy dobja a fényt mint fordulatszámmérős. Jó lenne a a skálák kék vége kéken világítani, meg a mutatók más színnel stb. Most jó ez is.

Ezt a boltot néztem én is. Amikor rendelted a ledet, hogy volt? Fehér 5 mm-est néztem, 100 Ft van ráírva, a képre rákattintok meg ott van 12 db.

Ha 100 Ft-ért adnak 12-t, akkor jó, ha nem, akkor annyira nem tetszik <_<

Nekem is van fordszám nélkülis kísérletezgetni, majd lehet jövő héten nekiállok.

üdv

Gábor

ui:

rájöttem, miért nem ment a GPS-ben az FM-transzmitter -_-

Kiderült annak az antennája a töltőkábelben van. Rádugva zsírul műxik, és már arra is rájöttem, az Ájgóból hogyan kell kimenni zenét pöcögtetni anélkül, hogy kilépnék belőle :rolleyes:

Már csak kártya kéne bele, mert így alig 150 MB van zenének :D

De majd kialakul

Köszönöm ellőre is a ledes tippeket

Megosztás:

Ezt a boltot néztem én is. Amikor rendelted a ledet, hogy volt? Fehér 5 mm-est néztem, 100 Ft van ráírva, a képre rákattintok meg ott van 12 db.

Ha 100 Ft-ért adnak 12-t, akkor jó, ha nem, akkor annyira nem tetszik <_<

Nekem is van fordszám nélkülis kísérletezgetni, majd lehet jövő héten nekiállok.

üdv

Gábor

ui:

rájöttem, miért nem ment a GPS-ben az FM-transzmitter -_-

Kiderült annak az antennája a töltőkábelben van. Rádugva zsírul műxik, és már arra is rájöttem, az Ájgóból hogyan kell kimenni zenét pöcögtetni anélkül, hogy kilépnék belőle :rolleyes:

Már csak kártya kéne bele, mert így alig 150 MB van zenének :D

De majd kialakul

Köszönöm ellőre is a ledes tippeket

1db 100forint, a képen csak zért van több, hogy csodálkozon a jónép, mennyi szép led, és hogy világítt. :) Sima levélben elküldték küldtem csekken a pénzt, vagy utaltam már nem is tudom, és jött a levél, bubis fóliában voltak a ledek. Amúgy itt van Győrban a bolt, csak nehéz elérni személyesen a csókát.

Megosztás:

1db 100forint, a képen csak zért van több, hogy csodálkozon a jónép, mennyi szép led, és hogy világítt. :rolleyes: Sima levélben elküldték küldtem csekken a pénzt, vagy utaltam már nem is tudom, és jött a levél, bubis fóliában voltak a ledek. Amúgy itt van Győrban a bolt, csak nehéz elérni személyesen a csókát.

Hmm... Akkor valaki nagyon durva haszon-szorzóval dolgozik...

Még régebben vettem ledeket itt Tatabányán, valami tizenpár forintért... Azóta az a bolt már megszűnt, de van egy másik. Majd körbenézek holnap, mert ez így nem kóser. Szerintem. Azért köszönöm.

Üdv

Megosztás:

Helló!

Kezd idegesíteni, hogy 220 körül nem ég a háttérvilágítás, meg a km mutató se épp látszik ha sötétben megyek (nincs gondolom rendesen visszanyomva a helyére), ezért szerintem én is lassan belevágok egy ledezésbe. Szeretném egyszer megcsinálni, és rendesen, üzembiztosra, hogy jó ideig ne kelljen hozzányúlni. Mi erre a legfájdalommentesebb módszer?

Régebben átböngésztem a fórumot ledezés témakörben, voltak nagyon szép megoldások, sok sok leddel, de nekem valami egyszerűbb kéne. Ha csak a gyári helyekre tennék ledeket, mennyire lenne foltos? Nincs ilyenről valakinek képe/tapasztalata?

Árulnak ilyent foglalatosban is?

Áramot honnan vesztek? Gondolom nem a vékony nyomtatott áramkörről, hanem a a kábelkötegről. Mondjuk akkor gyújtásra menne a világítása (vagy nem?), ami nagyon buli, csak megszokást igényel.

750 Ohmos ellenállás kell, azt olvastam, de ledből milyent tanácsoltok? (fehér kéne)

Minden led elég kell ellenállás?

5 mm-es Led jó lenne? 100 Ft-ért találtam neten darabját, ami kicsit soknak tűnik nekem. Vagy nem az?

Boltban 225-ért volt legolcsóbban izzó, ezért gondoltam, akkor már megcsinálom rendesen.

Megint jó sok mindent kérdeztem, de nézzétek el nekem :rolleyes:

Köszönöm a válaszokat.

Üdv

Gábor

Nekem így néz ki. Csak a gyári helyeken van.

http://pics.coldline.hu/pics/53605-20100626-YdtkeS.jpg

http://pics.coldline.hu/pics/62481-20100719-rcsNlP.jpg

De ha legközelebb szétszedem ledezés miatt, akkor ledszalagot teszek bele.

Ezekkel nekem elég sok bajom van.

Megosztás:

Még régebben vettem ledeket itt Tatabányán, valami tizenpár forintért... Azóta az a bolt már megszűnt, de van egy másik. Majd körbenézek holnap, mert ez így nem kóser. Szerintem. Azért köszönöm.

Üdv

LED és LED között elég kemény különbségek vannak. Kb. 5 féle LED-el csináltam már műszerfalat, és olyat ami tényleg szép és erős fényt ad, viszonylag jó szórással tizenpárért nem igen kapsz :rolleyes: Azok max jelzőfénynek jók, háttér-világítani nem igazán <_<

Megosztás:

Üdv

Hááát, többhelyen néztem, de mindenhol 100-Ft körüli árak vannak. Ha azt nézed, hogy 65-70 forint a rizszemizzó, ami befeketedik 3 hónap alatt, meg 220-ért adják foglalattal együtt, akkor szerintem nem olyan vészes a led ára, amivel évekig nincs gond.

Megosztás:

Hááát, többhelyen néztem, de mindenhol 100-Ft körüli árak vannak. Ha azt nézed, hogy 65-70 forint a rizszemizzó, ami befeketedik 3 hónap alatt, meg 220-ért adják foglalattal együtt, akkor szerintem nem olyan vészes a led ára, amivel évekig nincs gond.

Ja, hát foglalatos izzóhoz képest tényleg nem drága, főleg, hogy volt, ahol 350 Ft-ot mondtak rá. Majd meglátom. Meg majd figyelek a LED adataira, és max rajtahagyom egy időre az áramforráson, mielőtt beépíteném. Viszont ahogy elnézem, ahhoz, hogy szép homogén legyen, és fehér, nem elég 4 led beépítése.

Konkrétan most ezt találtam, ebben 20 led van, plussz a jobb oldala.

Persze ez túlmutat a "kis átalakításon", de nagyon szép munka:

kmpirmut02.jpg

szerk: Hogy hívják azt a vackot, ami a kábel végére megy a műszeregység csatlakozóban? Konkrétan a ford.szám jelvezetékre kéne.

Megosztás:

Sziasztok,nemrég vettem egy 94-es Si-t,amiben karc auto clubos immobiliser van,nem tudtok esetleg róla valamit,mert semmilyen leírást nem kaptam hozz :S előre is köszi a válaszokat

Csak egy helyre. Aki tud válaszolni az válaszol riasztóban. Attól hogy 1000 helyre beírod csak a topicokat szemeteld tele, nem kapsz előbb választ :rolleyes:

Megosztás:

Ja, hát foglalatos izzóhoz képest tényleg nem drága, főleg, hogy volt, ahol 350 Ft-ot mondtak rá. Majd meglátom. Meg majd figyelek a LED adataira, és max rajtahagyom egy időre az áramforráson, mielőtt beépíteném. Viszont ahogy elnézem, ahhoz, hogy szép homogén legyen, és fehér, nem elég 4 led beépítése.

Konkrétan most ezt találtam, ebben 20 led van, plussz a jobb oldala.

Persze ez túlmutat a "kis átalakításon", de nagyon szép munka:

szerk: Hogy hívják azt a vackot, ami a kábel végére megy a műszeregység csatlakozóban? Konkrétan a ford.szám jelvezetékre kéne.

<_< Nicsak, mit találtál. -_-

Ez az alakítás túl jó lett.....este kiégeti a szemed. Érdemes nagyobb ellenállásokat használni, olyan 2-3 Kohm körül, akkor halványabb a fényük. :D

Az érintkezőre gondolsz? Lehetséges megoldás pl. szerzel bontóban egy komplett csatit és kiműtöd belőle, vagy hosszan megblankolod a vezetéket, leforrasztod és behajtogatod a csatiba :rolleyes:

Megosztás:

<_< Nicsak, mit találtál. B)

Ez az alakítás túl jó lett.....este kiégeti a szemed. Érdemes nagyobb ellenállásokat használni, olyan 2-3 Kohm körül, akkor halványabb a fényük. :D

Az érintkezőre gondolsz? Lehetséges megoldás pl. szerzel bontóban egy komplett csatit és kiműtöd belőle, vagy hosszan megblankolod a vezetéket, leforrasztod és behajtogatod a csatiba :rolleyes:

Jaja, jól néz ki... ahogy elnézegettem, lehet én is megcsinálom ilyenre. Ha lúd, legyen kövér :) B)

Plexilapot is tudok szerezni, talán még egyszerűbb is lesz egy lapba belefurkálni őket, mint valahogy ragasztgatni vagy nem tudom én mit csinálni. Csak kábelből lesz valahogy sok. Na mind1, már találtam itthon zsír új forrasztópákát, nem kell a 30 évessel szórakozni -_-

A fényerejétől én is félek kicsit... Majd próbálkozok. Van egy PC tápból újjászületett 12 Voltos áramforrásom, azzal lehet kísérletezni :D

Az érintkező meg most is valami ilyen barkács megoldás, és az vele (vagy a kábellel) a gond, hogy szeret néha nem érintkezni / ugrálni.

Jóéjt

Megosztás:

Jaja, jól néz ki... ahogy elnézegettem, lehet én is megcsinálom ilyenre. Ha lúd, legyen kövér -_- :D

Plexilapot is tudok szerezni, talán még egyszerűbb is lesz egy lapba belefurkálni őket, mint valahogy ragasztgatni vagy nem tudom én mit csinálni. Csak kábelből lesz valahogy sok. Na mind1, már találtam itthon zsír új forrasztópákát, nem kell a 30 évessel szórakozni :rolleyes:

A fényerejétől én is félek kicsit... Majd próbálkozok. Van egy PC tápból újjászületett 12 Voltos áramforrásom, azzal lehet kísérletezni <_<

Az érintkező meg most is valami ilyen barkács megoldás, és az vele (vagy a kábellel) a gond, hogy szeret néha nem érintkezni / ugrálni.

Jóéjt

Merrefele lax?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.