Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

gsi.tamás

Recommended Posts

Központi zár témában kérdeznék:

Tanksapkánál az elektromos motornál cserélt már valaki ilyen vasat, ami reteszeli az ajtócskát? :rolleyes:

Nem tudok rájönni, hogy hogyan jön ki a vas a műanyagból, mert körbeforog, de más semmi...

Szerintem egybe van fröccsöntve az egész és ezért nem is lehet szétszedni. Igaz, én csak a csomiajtó közp.motor zárját néztem meg közelebbről, de ez is olyannak tűnik csak hosszabb benne a fémrúd.

Megosztás:

Mi az a két szál vezeték, amely ilyen kalóz módon megy át az ajtóba? <_< :rolleyes:

Pontosan, mint már írták a többiek, az a kpzár motorjához futó 2 vezeték, de ideáig még nem volt vele gond sohasem. Akkor ezek szerint nem gyári a központim, különben rendesen lenne megcsinálva! -_-

Megosztás:

kicsit OFF

Csinált már valaki tekerős kárpitból, elektromos kapcsolóst? Csak mert nekem van két újrahúzott kárpitom, csupán az a baj velük hogy gyárilag kurblisok és a elektromos kapcsolónak a táblája nem megy bele. Esetleg van valami átalakítási lehetőség ilyenkor? :rolleyes:

Megosztás:

kicsit OFF

Csinált már valaki tekerős kárpitból, elektromos kapcsolóst? Csak mert nekem van két újrahúzott kárpitom, csupán az a baj velük hogy gyárilag kurblisok és a elektromos kapcsolónak a táblája nem megy bele. Esetleg van valami átalakítási lehetőség ilyenkor? :rolleyes:

Szia.

Gondolom arra gondolsz, hogy a karfába nem megy bele a kapcsoló. Én úgy oldottam meg, hogy vettem két elektromos ablakemelős kárpitot (tekerő hely nincs kivágva) és kicseréltem a mintáját az eredetire. A gyáriból kiszedtem a felső mintás kárpitot és kicseréltem a másikra. (Alja nálam megegyezett mert fekete plüss mind a kettő, a régi is meg az új is és el is tűnt a tekerőlyuk :-) .)Remélem tudtam segíteni,

Isti

Megosztás:

Sziasztok!

Abban kérném a segítségetek hogy rászántam magam az első 2 ajtó gyári hangszóró kicserélésére. Na most, vettem egy pár új cuccost, de úgy néz ki hogy nem férnek be az ablaküvegtől...A gyári ugye sokkal vékonyabb (nem tudom mennyi lehet a (mounting depth - mélységi) mérete, de az újnak 52mm!!!) Az átmérővel nincs probléma, az ugye 165mm. Szóval egy pár kiemelő kellene, amivel tisztában is vagyok, de egy jó ismerősöm aki ezt tortúrát már eljátszotta, mondta, hogy maximum 35mm mélységű férne be, mert annál az annál mélyebbtől nem lehet visszatenni az ajtó burkolatát. Viszont egy autóhifi boltban ahol vettem a cuccot, ezt nyugodtan a kezembe dobták hogy tuti jó lesz...Szóval most megakadtam, mert amíg nem tudok biztosat nem vennék kiemelőt, hanem vissza üzlet és csere új hangszórókra. Az is lehet hogy mi tudunk valamit rosszul és biztos hogy beférne. Ha valaki tud segítsen. Előre is köszönöm!! Sziasztok.

Megosztás:

Sziasztok!

Abban kérném a segítségetek hogy rászántam magam az első 2 ajtó gyári hangszóró kicserélésére. Na most, vettem egy pár új cuccost, de úgy néz ki hogy nem férnek be az ablaküvegtől...A gyári ugye sokkal vékonyabb (nem tudom mennyi lehet a (mounting depth - mélységi) mérete, de az újnak 52mm!!!) Az átmérővel nincs probléma, az ugye 165mm. Szóval egy pár kiemelő kellene, amivel tisztában is vagyok, de egy jó ismerősöm aki ezt tortúrát már eljátszotta, mondta, hogy maximum 35mm mélységű férne be, mert annál az annál mélyebbtől nem lehet visszatenni az ajtó burkolatát. Viszont egy autóhifi boltban ahol vettem a cuccot, ezt nyugodtan a kezembe dobták hogy tuti jó lesz...Szóval most megakadtam, mert amíg nem tudok biztosat nem vennék kiemelőt, hanem vissza üzlet és csere új hangszórókra. Az is lehet hogy mi tudunk valamit rosszul és biztos hogy beférne. Ha valaki tud segítsen. Előre is köszönöm!! Sziasztok.

Nekem ilyen van ott: http://www.mnc.hu/index.php?tld=hu&pag...ct=01_06_Mystic

A 140W-os, 58mm a mélysége. Nem vettem kiemelőt, hanem szereztem gyári hangszórókat ingyen(rosszak voltak)

kivágtam belőle a hangszórókat. És addig vágtam míg a hangszóró teljesen belement, majd 3 csavarral rögzítettem a gyári keretbe. És így került bele,de egy picit faragni kellett a kárpitból. De végül befért.

Megosztás:

Sziasztok!

Nekem S.A.L Boxerek vannak elöl. 165-ös, és 53 mély úgy emlékszem. Ez egy (bontott, lövésem nincs milyen) kiemelő kerettel hibátlanul fölment :rolleyes:

Megosztás:

Szia.

Gondolom arra gondolsz, hogy a karfába nem megy bele a kapcsoló. Én úgy oldottam meg, hogy vettem két elektromos ablakemelős kárpitot (tekerő hely nincs kivágva) és kicseréltem a mintáját az eredetire. A gyáriból kiszedtem a felső mintás kárpitot és kicseréltem a másikra. (Alja nálam megegyezett mert fekete plüss mind a kettő, a régi is meg az új is és el is tűnt a tekerőlyuk :-) .)Remélem tudtam segíteni,

Isti

Nos nem teljesen arra válaszoltál amit kérdeztem, de köszi. :rolleyes:

Megosztás:

Nos nem teljesen arra válaszoltál amit kérdeztem, de köszi. -_-

Valamelyik cartársnak voltak képei róla ahogy átcsinálta. A műanyag kapaszkodóból kivágta a kapcsoló-tábla méretét, és oda tette be. Aztán belülről rögzítette valahogy, arra már nem emlékszem (Pepe kívülről is megküldte egy csavarral, az tuti a helyén marad) De lehet venni elektronyosablakos kárpitot is, akár sérülten, úgy hogy csak a kapaszkodó részét használod fel. :rolleyes: De szerintem ha velük egyezkedsz egy kicsit, akkor tudnak adni két ajtókárpitot <_<

Megosztás:

Valamelyik cartársnak voltak képei róla ahogy átcsinálta. A műanyag kapaszkodóból kivágta a kapcsoló-tábla méretét, és oda tette be. Aztán belülről rögzítette valahogy, arra már nem emlékszem (Pepe kívülről is megküldte egy csavarral, az tuti a helyén marad) De lehet venni elektronyosablakos kárpitot is, akár sérülten, úgy hogy csak a kapaszkodó részét használod fel. :rolleyes: De szerintem ha velük egyezkedsz egy kicsit, akkor tudnak adni két ajtókárpitot <_<

Köszi a linket. Felhívtam őket. Azt mondták hogy külön kárpitot nem adnak el, csak egyben az egészet és még sérült kárpitjuk sincs.

Szóval lehet marad a barkácsolás. -_-

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.